Dodaj do ulubionych

Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras!

17.11.08, 21:40
Grubo. Ale nie można było inaczej.

Cały Szczecin WYMIOTUJE młodymi wilczkami z PO. Mimo, że
ideologicznie partia jest mi bliska, mam wstręt do Nitrasa, Pawlaka,
Marcinkiewicza, Majdana, Łuczaka i paru innych...
Ale po premierze Lepperze zostało mi przekonanie, że w polityce
WSZYSTKO jest możliwe. Nawet to, że Zarząd Krajowy PO da Nitrasowi
medal za waleczność i tekę ministra...

Jednak pętla się zaciska. Oddech ciężej złapać, a do wyborów się
tego wszystkiego nie odkręci. Terminowych wyborów - dodajmy.
Obserwuj wątek
    • linksys Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! 17.11.08, 22:04
      w czasie wyborów oddałem głos na Litwińskiego, jeśli doczekam następnych
      wyborów i Nitras będzie znowu na pierwszym miejscu na liście to chyba zacznę
      się zastanawiać, czy naprawdę popieram PO?
      Już teraz się nad tym zastanawiam ilekroć widzę lub słyszę Nitrasa w mediach..
      Platformo, popatrz na to co dzieje się w Szczecinie - przypatrz się dobrze -
      byle nie oczami Nitrasa!
      • maciej.popielarz Wystarczy p. Jachim bleblania-może konstruktywizm? 18.11.08, 01:18
        Dziennikarz Jachim: ble blaaa bla bleee ble bla ble bleee blaa ... itp. itd.

Czepiasz się pan Nitrasa? A co w zamian? Przecie w polityce nie ma ludzi
        merytorycznych (tylko niektórych się na takich lansuje). Jeden artysta lepszy od
        drugiego.

Nitras się panu nie podoba to pan napisz kto się podoba a nie ramach psychologi
        tłumu (ekstra płatnej?) bleblasz człeku.
        • Gość: już Re: Wystarczy p. Jachim bleblania-może konstrukty IP: *.chello.pl 18.11.08, 08:13
          Komentarze Maciej są na poziomie liceum. Ale pod nazwiskiem więc
          szacun.
          • Gość: bolek Re: Wystarczy p. Jachim bleblania-może konstrukty IP: *.chello.pl 18.11.08, 08:36
            Następny Popielarz do odstrzału, bo widzę, że przyklepuje nieuczciwą politykę.
            Ciągnie swój do swego.
            • Gość: ILS PROSZĘ: akcja przedterminowe wybory IP: *.chello.pl 18.11.08, 09:51
              Błagam Pana, Panie Jachim, macie w ręku narzędzie (GW), którym
              skutecznie możecie uruchomić samonapędzającą się machinę, która
              zmobilizuje ludzi do zebrania odpowiedniej ilości głosów i pozwoli
              zorganizowć przyspieszone wybory samorządowe i odsunąć tych
              krętaczy i bandytów od władzy! Proszę Pana, zorganizujcie
              akcję "przedtermionowe wybory" - trzeba coś zmienić, bo inaczej oni
              nas (nasz Szczecin, nasz region zniszczą). Alternatywa jakaś na
              pewno istnieje... Szkoda, że dopiero teraz (?!) dostrzegł to Pan, z
              kim mamy do czynienia. Wystarczało pozbierać trochę informacji
              na "mieście" od dobrze wtajemniczonych osób, a zrozumiałby Pan i
              Pana ekipa z GW z jak miernymi istotami mamy do czynienia. To ludzie
              dla których liczy się tylko władza za wszelką cenę. Bo władza
              oznacza kasę... Proszę, przerwijmy im tę żyłę złota, odbierzmy im tę
              dojną krowę, tę kurę znoszącą złote jajka, jaką jest dla nich nasz
              region! On śmieją się nam w twarz, a my w większości ich wybraliśmy.
              Człowiek poełnia błędy...ja wówczas go nie popełniłem, ale nie mam
              pretensji do tych, któzy nabrali się na "młodych gniewnych
              przypucowanych"... Waszym obowiązkiem jest teraz odsunąć ich od
              włądzy.
              Pozdr.
              • Gość: bosman56 Re: PROSZĘ: akcja przedterminowe wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 11:13
                Najgorsze, że "przedterminowe wybory" jak by wyszły, to doprowadzą
                do tego że te "POwilczki" wyladują w Porcie czy ZCh Police.To taka
                lojalność i np były minister żegulgi ląduje w Policach. Co to da?
                • Gość: S80 Re: PROSZĘ: akcja przedterminowe wybory IP: *.chello.pl 18.11.08, 15:16
                  ten chłopczyk wylądował w ZCh za sprawą pewnego waznego czlonka
                  zarzadu ZCh, który ma korzenie LPR-owskie... Jeśli dojdzie do zmiany
                  opcji politycznej, to na pewno "POwilcze POpaprańce" zostaną
                  odepchnięte od koryta... przynajmniej w regionie... i tyle to da, ze
                  przynajmniej na ich gęby nie będę musiał patrzeć
        • Gość: gocha Re: Wystarczy p. Jachim bleblania-może konstrukty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 15:20
          pisze się psychologii panie Popielarz,brawo panie Jachim!!!!!
        • Gość: widz Re: Wystarczy p. Jachim bleblania-może konstrukty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 18:18
          Maćku ty też chodzisz naćpany i zalany w trzy dup.. razem ze swoimi kumplami.
          Juz nie pamietasz jak walałeś sie po ulicy nachlany, prawie nagi???????
          Krótka pamięć?????????????????
          • Gość: Lehoo Re: Wystarczy p. Jachim bleblania-może konstrukty IP: *.globalconnect.pl 20.11.08, 21:33
            Drogi widz'u. Na pisanie takich rzeczy stać cię będzie dopiero wtedy, gdy
            podpiszesz się tak jak p. Maciej pełnym nazwiskiem i imieniem. Dopóki tego nie
            zrobisz, traktować będę twe posty jak enuncjacje rozhisteryzowanego szczyla.
      • Gość: niedlanagonki Czy Pan Redaktor Jachim powinien używać takiego ję IP: *.chello.pl 18.11.08, 12:21
        Przeczytałem tekst Pana Redaktora Jachima. Zastanawiam się, czy
        osobie na tak eksponowanym stanowisku w redakcji jak Naczelny,
        wypada uzywac tak ostrego i obrażliwego języka. Mam na myśli tekst
        np " Łuczak jadł mu z ręki" czy "wracaj do Połczyna". Wyśmiewanie
        się z mniejszej miejscowości jest naprawdę nie na miejscu. Nie
        odbieram Panu Jachimowi prawa do oceny osób, sytuacji. Broń Panie
        Boże! ale uważam, że osoba na takim stanowisku jak Pan Jachim nie
        powinna brać udziału w namawianiu do przewrotu w partii czy w
        mieście, regionie. Dziennikarz, podobnie jak lekarz musi być ponad.
        Składał w pewnym sensie przysięgę, odonośnie obiektywizmu. Nie
        powinien kierować się własnymi uprzedzeniami. Od lat jestem
        czytelnikiem GW. Uważam GW za cenne medium, ale nie odpowiada mi, aż
        tak czytelne zaangażowanie Pana Redaktora Jachima w bieżace sprawy
        polityczne. Wiem, ze dla Pana Jachima jeden czytelnik nic nie znaczy
        i jestem dla Pana powietrzem. Ale jest mi, po ludzku przykro, ze
        gazeta, którą od lat czytam angażuje się w projekty wpływania na
        obsadę miejsc w partii. Nie chciałem Pana Jachima obrazić czy
        zbulwersować. Moją intencją jest tylko zwrócenie uwagi, ze nie
        wszystkim czytelnikom sczecinskiej GW podoba się Pana intensywne
        zaangażowanie w niszczenie Szefa szczecińskiej PO.
        • Gość: bos678 Re: Czy Pan Redaktor Jachim powinien używać takie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 12:27
          Napisał:Moją intencją jest tylko zwrócenie uwagi, ze nie
          > wszystkim czytelnikom sczecinskiej GW podoba się Pana intensywne
          > zaangażowanie w niszczenie Szefa szczecińskiej PO.
          odpowiedz: jasne jedynie Ci co maja korzyści
        • Gość: wiola Re: Czy Pan Redaktor Jachim powinien używać takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 16:30
          chylę czoła przed Naczelnym! Tak właśnie mysli wiekszość szczecinian
          i właśnie o miasto wlaśnie tutaj chodzi, w którego obronie stanąl
          Pan Jachim. Nie widzę zadnej obrazy dla Połczyna to chyba Ty masz
          jakieś małomiasteczkowe kompleksy. Brawo Panie Jachim za tak trafne
          skomentowanie ostatnich wydarzeń. Ogromny szacunek dla Pana za odwagę
          • Gość: słuchaczprsz Re: Czy Pan Redaktor Jachim powinien używać takie IP: *.chello.pl 15.10.09, 11:14
            po co powstał ten artykuł?
        • Gość: zboku Re: Czy Pan Redaktor Jachim powinien używać takie IP: *.chello.pl 22.09.09, 13:26
          Tak, pan Jachim zarzuca innym to, co sam czyni /jako osoba publiczna/-
          czyli traktuje swoje stanowisko jak prywatną posiadłość, w której może
          robić,co chce .Rozpieszczać swoich , ubliżać obcym , mieć słownictwo dla
          przyjaciół i wrogów, nie ukrywac, kogo popiera , a nawet zmuszać
          wszystkich do uznawania jego preferencji /nie tylko w sprawach polityki/
          Może więc lektura szczecińskiego dodatku GW pozwala na jedno -rozpoznanie
          właśnie , co popiera GW i przyjęcie odpowiedniej strategii
          działania.
    • swantevit Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! 17.11.08, 22:10
      Ha, ha , ha Jachim, glupota czy hipokryzja?..
      Tylko dlaczego obrazasz Bialorus?..
      • Gość: Waldemar Maja Naga prawda, nie można być obojętnym. IP: 212.180.156.* 18.11.08, 01:37
        Sam bym lepiej tego w słowa nie ubrał. Należy się Panu szacunek,
        chyle czoło. Zalicza się Pan do tych nielicznych, którzy swoją pracę
        łączą z poczuciem misji. Błędem byłoby zarzucać Panu brak
        obiektywizmu, wobec takich zachowań nie można pozostać obojętnym, za
        wszelką cenę.
    • Gość: mmm Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 22:15
      Nawet to, że Zarząd Krajowy PO da Nitrasowi
      > medal za waleczność i tekę ministra...

a tu się możesz zdziwić :)
      • Gość: crossman Re: Nitras ze Szczecina już zrobił Białoruś IP: *.szczecin.mm.pl 17.11.08, 22:25
        Zaremba! Litwiński! Łyczywek! i inni... zróbcie coś
        w końcu, z tym wrzodem naszego miasta!
    • dyzurny-malkontent Panie Jachim, zajmij się Pan korektą w GW 17.11.08, 22:18
      Panie Jachim, zgadzam się w całej rozciągłości z głosem nt. Nitrasa, choć boleję, że dopiero jak już nie dała się inaczej odłożył Pan na półkę wazelinę i zaczął zwolna krytykować ludzi, którzy dotąd w GW byli świętymi krowami.

Swoją drogą, to Panie Jachim mógłby się Pan wziąć za swoją redakcję i przypilnować, by tacy dziennikarze jak Rabenda czy Kowalewska włączyli sobie w edytorach tekstu sprawdzanie poprawności pisowni. Bo o merytorycznej korekcie i nadzorze nad bzdurami drukowanymi, to już chyba nie weźmie Pan odpowiedzialności... musiałby Pan zrobić to samo co poleca Nitrasowi. Czyli pójść rowy czyściś, aż zrozumienie co to jest jakość w pracy dziennikarskiej wróci Panu przez łopatę.
      • Gość: kaśka Głosowanie na PIS nie jest obciachem PO to SYF IP: *.chello.pl 17.11.08, 22:28
        Głosowanie na PIS nie jest obciachem - PO to SYF

• maciej.popielarz Re: Głosowanie na PIS nie jest obciachem PO to SY 18.11.08, 01:27
          Głosowanie na PIS jest objawem masochizmu społecznego - i ty pójdziesz siedzieć ;)
      • Gość: ZDZICH Re: Prawdomowna Gazeta Wyborcza IP: *.acx.pl 18.11.08, 13:53
        Czemu od miesięcy GW tylko sprzyjała platformie...Ostatnio opisywane
        na forum pijanstwo dyrektorki szkoly dlugo musiało czekać żeby być
        opisane w gazecie a teraz te nakotyki. Mam wrażenie że Pan redaktor
        gdy zobaczył że okręt tonie szybko zmienił do tej pory wyznawaną
        opcję.
    • Gość: lex Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.szczecin.mm.pl 17.11.08, 22:29
      szczecinska Po jest jak PZPN. nie do uzdrowiania. To jest jak
      nowotwór - trzeba by wypalić do cna i zasiać od nowa. Zmiana Nitrasa
      nic nie da. Przyjdzie drugi Nitras. Najbardziej przeraża mnie to, ze
      ten syf toleruje Tusk. Czyżby był z tej samej gliny?
      • Gość: twarda wazelina Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.chello.pl 17.11.08, 22:40
        Tusk z Paryża poleciał do Kuwejtu. To Nowak mu zaproponował , dla zniwelowania
        podróży kaczki do Japonii. Poza tym nic sie nie dzieje, Łyczywek to najwyżej
        podejmie się obrony Łuczaka. A innym panom nikt nie zaproponuje miejsca na
        liście. Lubińska znowu źle się ustawiła , może przypala z chłopakami.
        Jachim przemówił ludzkim głosem, jutro Sławek poda go do sądu.
    • felix_edmundowicz przecież Nitras powiedział że forum to jest zero 17.11.08, 22:35
      że to żadne medium, że to nic nie warte jest co tu się pisze
      na własne uszy to słyszałem.

Wojtek masz rację,tak się nie da prowadzić polityki,delfin wyobraża sobie że
      jest półbogiem,nie baronem jak ci z SLD ale wręcz że zachodnipomorskie to jego
      satrapia jak w Azji,gdzie wszystko można czynić było.
      Marks twierdził że historia powtarza się ale jako groteska,sprawdza się to u
      delfina,naśladuje SLD ale niestety nie ma tego w genach po 3 PZPRowskich
      pokoleniach.
      Niech uda się do Połczyna razem z fryzjerem z SLD co nie chciał mieszkania oddać.
      • Gość: . Re: przecież Nitras powiedział że forum to jest z IP: *.chello.pl 17.11.08, 23:52
        felix_edmundowicz napisał:

> Niech uda się do Połczyna razem z fryzjerem z SLD co nie chciał
        mieszkania odda
        > ć.
        >

Chodzi o damskiego fryzjera, który sam się czesał, i co miesiąc
        kupował na służbą kartę kredytową kosmetyki za 2000 zł?
      • Gość: XYZ Re: przecież Nitras powiedział że forum to jest z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 09:43
        Felixa musiała zostać wywalona z SLD. Nie ma bata. Nie może być inaczej.
      • igpwks DO FELIXA 18.11.08, 18:14
        Felixie, czytam i nie wierzę w to co widzę i czytam. Najczęściej piszesz z
        sensem ale jeżeli teraz chcesz podpisać się pod bełkotem Jachima, to chyba źle
        Cię oceniłem. Jak możesz podpisać się pod stekiem bełkotu pełnego osobistej
        nienawiści, który jest wyrazem puszczenia nerwów. W tym tekście jest przejaw
        chęci dokopania CZŁOWIEKOWI za wszelką cenę. Niezależnie od tego jak kto
        postrzega Nitrasa, nie ma prawa ubliżać mu, nie ma prawa poniżać go. Nie ma
        prawa ubliżać żadnemu człowiekowi, szczególnie że jest tylko dziennikarzem.
        Ten tekst to również wyraz pełnej pogardy dla każdego kto pochodzi z małego
        miasta. Ja z niego pochodzę również i czuję się ogromnie poniżony. Jakie prawo
        ma zwykły dziennikarzyna do obrażania ludzi, do pomiatania nimi.
        Dziennikarz uzurpuje sobie prawo do decydowania o tym kto i gdzie ma mieszkać,
        co my LUDZIE mamy myśleć i jak postrzegać wewnętrzne sprawy jakiejś partii.
        Jestem obywatelem, który stara się żyć świadomie, śledzić życie społeczne i
        polityczne naszego kraju i miasta oraz oceniać fakty zgodnie z własnym sumieniem.
        Nikt nie przekona mnie, że ocena sytuacji w Platformie, faworyzowanie ciągle
        awanturujących się i zupełnie nijakich ludzi , którzy po trupach chcą odzyskać
        wpływy (bo przecież nikt nie ma chyba wątpliwości), nie jest zadaniem mediów.
        Jakim prawe media uzurpują sobie prawo do wpływania na decyzje ich władz
        jakiejkolwiek partii.
        Pan Jachim nie ma takiego prawa i ostatnim tekstem wykazał totalny brak klasy,
        kultury osobistej. Gyby miał władzę, to można by powiedzieć, że władza mu do
        głowy uderzyła ale niestety nie ma żadnej władzy a jedynie ogromne
        przeświadczenie ŻE JEST W STANIE WPŁYWAĆ NA WEWNETRZNE SPRAWY PARTII oraz na
        opinię publiczną.
        Jak to przeanalizujesz to przestraszysz się, że ktoś może w tak instrumentalny
        sposób traktować ludzi.
        Po zaprezentowaniu takiej postawy i takich słowach żaden uczciwy człowiek nie
        jest w stanie przyjąć jego argumentacji, bo świadczyłoby że jest bydlakiem, że
        jest w stanie zniszczyć człowieka.
        Ja mówię NIE - dla chamstwa, obłudy, knowania, publicznego pomiatania ludzmi i
        nie spotkałem dzisiaj człowieka, który wypowiedziałby odmienną decyzję.
        Dziwie się też Platformie, że w sposób jasny, wyraźny i zdecydowany nie potrafi
        położyć kresu temu od kilku miesięcy trwającemu, bezprecedensowemu szarganiu
        opinii partii przez kilku panów, którzy wypowiedzieli wojnę panu Nierasowi. Że w
        sposób dosadny nie potrafią powiedzieć NIE dla mediów, które uzurpują sobie
        prawo do prywatnych rozgrywek i eskalowania konfliktów.
        Tego naprawdę nie mogę zrozumieć.

Wiesz Felisie, chyba że jesteś jednym z panów, to wtedy byłoby jasne …
        Wolę jednak myśleć, że nie ale też, że rozum masz nieco większy niż moherowe berety.
        • felix_edmundowicz OD FELIXA 18.11.08, 19:57
          OK
          tak,wykładasz tu jakąś rację nad którą trzeba się pochylić.
          przeczytałem z uwagą
          jakby co to pisz na priv
          pzdr
          ps
          tak, to prawda,małe miasteczko nie powinno być skazą w życiorysie jak chcą niektórzy
      • Gość: wojtek Re: przecież Nitras powiedział że forum to jest z IP: *.chello.pl 26.12.08, 13:32
    • Gość: Czeźwy Jachim - wyrodny ojciec zastępczy Nitrasa IP: *.chello.pl 17.11.08, 22:37
      Panie Jachim, toż to pan razem z red. Kowalewską piastowaliście jako kochający rodzice zastępczy to cudowne dziecię zachodniopomorskiej polityki, swawolnego Sławusia, blondaska, cherubinka. A teraz dziecięcia się pan wyrzekasz? Nieładnie. Paskudnie wręcz.
      • Gość: KJ Zróbcie coś !!! IP: *.eranet.pl 17.11.08, 22:45
        JAk można tolerować kolejny skandal gdzie są władze krajowe PO ?
        Głosowałem na PO, ale jeśli nic się nie zmieni w następnych wyborach
        napewno nie zagłosuje !!!
    • Gość: y Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.chello.pl 17.11.08, 22:42
      oj Wojtek,
      masz oczywiscie racje.
      Szkoda jedynie,ze tak pozno. masz teraz troszke przewalone u posla nitrasa.

a pani kowalewska juz nie trzyma z PO?

• Gość: lolkirek Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.pools.arcor-ip.net 17.11.08, 23:02
        Po przewale z wyrzuceniem Obryckiego pomyślałem, ze kuleś Nitras teraz może nam
        już wszystkie sporty extremalne zaserwować. I serwuje.

Bedzie surprise na wyborach.
        Z tego co widać po ruchach kules Nitro powoli szuka się w Warszawce.

Jak to było ze szczurami i płonącym statkiem...?
        • Gość: szczerość Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.chello.pl 18.11.08, 11:46
          P. Nitras otwarcie przyznał, że jego celem jest W-wa. Dlatego m.in.
          on nie ubiegał się o stanowisko prezydenta miasta.A na zarzut, że za
          młodych ludzi lansują w polityce powiedział, że "oni są b.
          sympatyczni i dodał, że wzajmenie pożyczają sobie pieniądze na
          kampanię". Naprawdę dziwię się, że w porę żaden dziennikarz nie
          podpuścił p. Nitrasa. Przecież on plotkuje jak "baba z magla",
          wszystko wypaple.
    • Gość: zeiss Panie Wojciechu, niech pan uważa... IP: *.net.pbthawe.eu 17.11.08, 22:44
      - Żaden z kolegów wobec mnie nie sformułował żadnych zarzutów - mówi
      Nitras. - Rozmawiałem z Donaldem Tuskiem i powiedziałem, ze zrobię
      wszystko czego oczekuje. Moi koledzy, którzy dzisiaj mówią w mediach
      takie rzeczy, muszą się liczyć z tym, że nie będę siedział cicho i
      znosił upokorzeń.
    • andreas.007 Szanowny Panie Jachim za dużo... 17.11.08, 22:44
      Szanowny Panie Jachim za duzo czyta Pan forum Gazety!

Pojechał Pan ostro dokładnie tak jak na forum.

Tylko forum pan Nitras jak przyznał lekcewazy,
      a nie wiem czy tak samo lekko potraktuje komentarz w Gazecie,
      ale o nim juz zle sie wypowiadaja wszyscy nawet jego
      koledzy samorzadowcy...

Teraz kopnąc pana Nitrasa kazdy moze,
      nawet menel robiacy za gentelmena...
      • andreas.007 teraz kazdy może kopnąć pana Nitrasa! 18.11.08, 08:30
        Teraz kazdy moze kopnąć pana Nitrasa,
        pociągne za Fugim - czemu taki komentarz nie pokazał sie
        powiedzmy kilka tygodni temu?

Czemu nie pokazał sie po aferach personalnych i innych...
        a wlasnie po znalezieniu "nieznacznej ilosci" amfy i marychy
        u działaczy PO?

Na forum pisujemy anonimowo, ale juz dawno to pisano.
        Bardzo dawno... a teraz to kazdy moze kopnąć pana Nitrasa!
    • Gość: janek Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.szczecin.mm.pl 17.11.08, 22:49
      Panie Jachim, dobrze, że puściły panu nerwy. Może to spowoduje, że
      ktoś z Gazety zajmie sie takimi "kwiatkami":
      - Siergiej w porcie z doświadczeniem z targowiska, plus młody
      działacz Adamarek na wiceprezesa od spraw finansowych
      - Brzozowski z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Srodowiska,
      były "fotograf" Jurczyka z ekipą "koszalińską p. Gawłowskiego" w
      osobach niejakiego Chrzanowskiego i Sarnowskiego
      - Chochulski - doświadczenie z ławki szkolnej Krzystka
      - Pawlak w Policach
      - Zydorowicz - "człowiek z nikąd"
      JAKIE MAJĄ KOMPETENCJE ???????????? Co ma się wydarzyć w tych
      firmach żeby zrozumieć skalę szkód Nitrasa?
      • Gość: janek Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.szczecin.mm.pl 17.11.08, 23:10
        Aha, zapomniałem o takich "orłach" jak Przypis z Wojewódzkiego
        Ośrodka Ruchu Drogowego i Geblewicz ze ZWiKu
        • Gość: . Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.chello.pl 17.11.08, 23:55
          Gość portalu: janek napisał(a):

> Aha, zapomniałem o takich "orłach"

No, a jak można jeszcze zapomnieć o naszym barokowym amorku z Łomży,
          wicemarszałku, Witusiu-Sprytusiu, którego jedyną kwalifikacją do
          jakiegokolwiek stanowiska jest fakt, że zostawia po sobie ruiny i
          zgliszcza? Moim zdaniem, najlepiej nadawałby się do składnicy złomu
          albo cmentarzyska samochodowego - tam wreszcie jego wrodzona energia
          mogłaby znaleźć ujście.
      • Gość: ZED chochulski IP: 78.152.247.* 18.11.08, 05:59
        akurat chochulski to dawny czlowiek pis a nie PO, a dwa, ze ma
        doswiadczenie wiec twoje zarzuty sa troche naciagane.
        • Gość: gajowy Re: chochulski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 19:23
          chochulski to człowiek do małych interesów niby jakie ma on doświadczenie wstąpi
          do każdej partii która umożliwi mu robienie rodzinnych machlojek
    • Gość: uważny tak jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 22:56
      To najbardziej prawdziwy z komentarzy jakie ukazały się na temat
      Nitrasa. I co najważniejsze, nie anonimowy. Pyskacze forumowi pod
      różnymi nickami szczekają bezkarnie na prawo i lewo, a Jachim
      podpisując sie swoim nazwiskiem napisał najprawdziwszą z prawd.
      Chylę czoła, Panie Redaktorze!
    • Gość: Baleron Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 22:56
      Jachim, takie słowa!? Jestem w szoku ... pozytywnym! Podpisuję się
      pod tą opinią. Brawo!
    • Gość: Jonatan Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.szczecin.mm.pl 17.11.08, 23:10
      Super panie redaktorze! Zgadzam się z tym co pan napisał całkowicie!
    • Gość: Ryszard P. Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.slowianin.pl 17.11.08, 23:15
      Podziwiam Cię ,Twój kolega Rysiek P. ze Świnoujscia.
    • Gość: Szczecinianin Ostatnia szansa na oczyszczenie sie z Nitrasa itp IP: *.globalconnect.pl 17.11.08, 23:21
      To jest moze ostatnia szansa Platformy w regionie na oczyszczenie
      sie z Nitrasa i tym podobnych

Bo pozniej juz moze byc za pozno

+

Oby nie
      • Gość: Foxterier Re: Ostatnia szansa na oczyszczenie sie z Nitrasa IP: *.chello.pl 17.11.08, 23:28
        Dziś padło otwarte pytanie jak w tak krótkim czasie ci młodzi ludzie mogli
        dorobić się takiego majątku. Tyłki w PO się zajarały , bo chłopaczki nie są od
        twardzieli i mogą puścić farbę nie tylko o narkotykach.
        Jeżeli GW chce umyć twarz i wrócić do społeczeństwa powinna zadać wiele pytań.
        Dziś Gablewicz w studio szybko zmienił temat jak padło hasło bilbordy misia.
      • Gość: Estonski policjant Re: Ostatnia szansa na oczyszczenie sie z Nitrasa IP: 77.88.129.* 17.11.08, 23:34
        Moim zdaniem dla Sz-skiego PO nie ma ratunku.Wnioskuje tak dlatego
        ze z tzw kolem ratunkowym przyjechal do Szczecina pierwszy oszolom
        IIIRP niejaki Palikot.Jesli partia PO wysyla kogos takiego to odbior
        spoleczny jest jednoznaczny .... "z glupim nie wygrasz"

To napisalem ja estonski policjant ktoremu pewien Polak ze Szczecina
        zaproponowal 1000$ za mozliwosc patrolowania ulic Tallina w dniach
        przeniesienia na cmentarz "Brazowego Zolnierza"
        ;-)))
        • Gość: Szczecinianin Re: Ostatnia szansa na oczyszczenie sie z Nitrasa IP: *.globalconnect.pl 17.11.08, 23:45
          Oby teraz taka mydlana afera z Drzewieckim na TVN nie odciagnela
          uwagi Tuska i Schetyny od bagna jakie Nitras et consortes robi w
          regionie dzialajac baaardzo na niekorzysc Platformy !!!
    • korfi Nitras - stwórca i lanser :) 17.11.08, 23:37
      "Niektórzy posłowie PO, m.in. Arkadiusz Litwiński i Cezary Urban,
      uważają, że polityczną odpowiedzialność za kompromitującą wpadkę
      dwóch samorządowców ponosi szef szczecińskiej Platformy Sławomir
      Nitras, bo to on wylansował ich na zajmowane stanowiska. Nitras
      nerwowo zareagował na te oskarżenia. O godz. 2.30 w nocy z soboty na
      niedzielę obaj parlamentarzyści otrzymali z jego telefonu SMS-y
      mniej więcej takiej treści: "Ty tchórzu. To ja was stworzyłem. Ze
      mną nie wygracie".

- Treść świadczy o tym, że wiadomość pisała osoba w głębokim
      kryzysie psychicznym - komentuje poseł Litwiński.

Sprawa narkotyków i SMS-ów była tematem niedzielnego wieczornego
      posiedzenia zarządu zachodniopomorskiej PO. Jak wynika z
      ustaleń "Gazety", poseł Nitras w emocjonalnym wystąpieniu oświadczył
      na zarządzie, że stworzył również Piotra Krzystka, prezydenta
      Szczecina."

Nitras, jeżeli ten burdel to tak jak mówisz Twoja robota, to tym
      bardziej powinieneś czym prędzej zniknąć ludziom z oczu.
      -------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej
      krytycyzm
      • Gość: believe Re: Nitras - stwórca i lanser :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 23:52
        dokonałeś pięknej manipulacji. Za coś takiego człowiek powinien mieć zakaz internetu na jakiś czas bo nie umie z niego korzystać. Za radiem Szczecin "To ja cię stworzyłem politycznie, przegrałeś"
        • korfi Re: Nitras - stwórca i lanser :) 17.11.08, 23:58
          Skopiowałem za GW, faktycznie nie dopisałem. Ale to oczywiste, że
          chodzi o politykę. Uważasz że myślałem, iż Nitras jest ojcem
          biologicznym? Widze, ze jestes bardzo zaangażowany w obronę
          Sławomira. Moim zdaniem akcja to beznadziejna. Ale próbuj, próbuj.
          Wolno kazdemu. Tylko nie moralizuj, nie sądze abys miał kwalifikacje.

krytycyzm
          • Gość: believe Re: Nitras - stwórca i lanser :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 00:14

właśnie przeczytałem artykuł z którego to wkleiłeś. Przepraszam, że posądziłem Cię o manipulacje. Zwracam honor. Nie jestem zaangażowany w obrone Nitrasa. Tylko denerwuje nie ostatnia nagonka na PO w Szczecinie. Pragne zwrócić uwagę na np sondaż prezydencki zamieszczony na łamach GW w piatek. Próba reprezentatywna wyniosła 350 osób. Podczas rozmowy z socjologiem dowiedziałem się że reprezentatywna próba w Szczecinie powinna wynosić ok 500-600 osób. Dodatkowo nie wiem gdzie robili ten sondaż ponieważ można wszystko powiedzieć o naszym mieście, ale nie to że w ostatnich 2 latach komunikacja miejska uległa pogorszeniu...

Jakie trzeba mieć kwalifikacje by móc moralizować? Przedstaw mi je prosze to wtedy Ci odpowiem czy je posiadam. Moim zdaniem nie istnieje coś takiego jak kwalifikacje do moralizowania...
            • Gość: believe Re: Nitras - stwórca i lanser :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 00:21
              jeszcze jedna kwestia. z tego samego artykułu: "Sprawa narkotyków i SMS-ów była tematem niedzielnego wieczornego posiedzenia zarządu zachodniopomorskiej PO. Jak wynika z ustaleń "Gazety", poseł Nitras w emocjonalnym wystąpieniu oświadczył na zarządzie, że stworzył również Piotra Krzystka, prezydenta Szczecina." Pytanie brzmi skąd Gazeta Wyborcza wiedziała co kto powiedział na posiedzeniu zarządu? Może Senator Zaremba albo Poseł Litwiński im coś powiedzieli? Innego wyjścia chyba nie ma... Czy można uznać za rzetelną, informację od ludzi którzy swojego oponenta nienawidzą?
              • korfi Re: Nitras - stwórca i lanser :) 18.11.08, 00:55
                Co do Nitrasa, to jego sposób walki w PO jest duzo brutalniejszy niż
                oponentów. Jest bezwzględny. Poobsadzał stołki nieudacznikami według
                swojego prywatnego klucza. To ludzie którzy rzeczywiście istnieja
                dzięki Nitrasowi, ale nie dlatego ze cos sobą reprezentują. Dlatego,
                że są niezawodnym narzędziem do rozgrywek wewnątrzpartyjnych, bo bez
                Nitrasa nie będą nic znaczyli. Popatrz dobrze. Uważam, że odsunięcie
                Nitrasa to byłby ruch dobry dla Platformy. Sam na nią głosowałem.
                Nie myślałem że w Szczecinie będzie opanowana przyz takich dupków.

krytycyzm
                • Gość: believe Re: Nitras - stwórca i lanser :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 01:12
                  taki Łuczak, a właściwie dr Michał Łuczak. Robił doktorat u profesora Burgera (jeden z największych jak dla mnie autorytetów wydziału humanistycznego US - Brudziński doktorat robi u niego już kilka dobrych lat i końca nie widac...) za wiadomością z gs24.pl
                  - w latach 2000-2005 Przewodniczący Samorządu Studenckiego Uniwersytetu Szczecińskiego,
                  - przez pięć lat był Dyrektor Zachodniopomorskiego Centrum Informacji Europejskiej w Szczecinie (sieć Regionalnych Centrów Informacji Europejskiej Urzędu Komitetu Integracji Europejskiej)
                  - od 2003 roku zatrudniony na Uniwersytecie Szczecińskim, obecnie specjalista Działu Spraw Studenckich,
                  - w latach 2002-2006 radny Sejmiku Województwa Zachodniopomorskiego z ramienia Platformy Obywatelskiej,
                  - 28 listopada 2006 roku wybrany na Przewodniczącego Sejmiku Woj. Zachodniopomorskiego

Jakie trzeba mieć kwalifikacje by być przewodniczącym sejmiku? Jak ktoś umie jakieś określić niech prosze to zrobi. Może lepiej by było gdyby w ogóle cały sejmik wojewódzki był wybierany wg kwalifikacji? Po co ludziom dawać głos skoro można konkurs na radnego zrobić. Chciałbym zwrócić uwage, że to nie poseł Nitras obsadzał stołkami. Proces jest dłuższy. Ludzie głosowali na PO, dzięki koalicji z PSL jest większość. Gwarantuje Ci, że kandydata na przewodniczącego sejmiku nie wybierał tylko poseł Nitras, ale np. Radni Sejmiku Wojewódzkiego z PO oraz np osoby będące w Zarządzie Regionu (przyznam że nie znam dokładnych procedur). Zarząd Regionu - czyli m.in Pan Nitras, Litwiński, Zaremba, Urban. To nie Nitras go "stworzył" tylko oni go stworzyli... Czy popełnili błąd? Nie widze żadnych braków ze strony doświadczenia Pana dr Łuczaka. A taka wpadka z narkotykami mogła zdarzyć się wszędzie (przypominam wpadke z Lipcem i Piłką w Pisie...) . Politycy są normalną grupą społeczną. Wśród nich znajdują się m.in złodzieje, pedofile, narkomani, ale także porządni i uczciwy ludzie...

• Gość: . Re: Nitras - stwórca i lanser :) IP: *.chello.pl 18.11.08, 02:08
                    > Jakie trzeba mieć kwalifikacje by być przewodniczącym sejmiku? Jak
                    ktoś umie ja
                    > kieś określić niech prosze to zrobi.

Jedno wiadomo na pewno:
                    - kwalifikacji na to stanowisko nie zdobywa się w samorządzie
                    studenckim, wystawiając lewe faktury i zgarniając szmal z dotowanych
                    imprez
                    - pracując na uniwersytecie jako szpec od nieistniejących nigdy
                    ELEKTRONICZNYCH LEGITYMACJI
                    - podpisując listy płac i nie pojawiając się w pracy ani jednego dnia
                    Zamiast nabierać się na piękne oczy w cefałce, trzeba lepiej
                    sprawdzić, co kryje się pod szumnym tytułem - bo może być tak jak ze
                    skrótem ministerialnego Departamentu Usprawniania Produkcji
                    Artystycznej...
                    • andreas.007 Believe ma racje! 18.11.08, 08:37
                      Belive ma racje - byc moze pan Nitras nie ma pojecia,
                      a w ogóle to sie na tym nie zna...

Nie mozna go wiec obarczac, jako posła i lidera lokalnego PO,
                      powiem wiecej, jako stwórce PO i wielu innych działaczy -
                      do czego sie przyznaje przeciez na łamach gazet i w smsach,
                      NIE MOZNA GO OBARCZAC ODPOWIEDZIALNOSCIA,
                      bo sie na tym nie zna przeciez i nie ma pojecja moze?

Tak samo jak majacy rekomendacje tejze PO
                      stworzonej przez pana Nitrasa inni działacze bedacy
                      na decydujacych stanowiskach w miescie i regionie...

Oni nie maja po prostu pojecia i nie znaja sie na tym...
                  • korfi Re: Nitras - stwórca i lanser :) 18.11.08, 09:50
                    No to może ma kwalifikacje do bycia naukowcem. Niechby został na
                    uniwersytecie. To typowy życiorys działacza. Przeczytaj coś o
                    Piechocie czyli historia jak harcerz został ministrem. Najwiekszym
                    naszym problemem jest to, że do polityki pchają sie głównie
                    nieudacznicy. Mało w niej ludzi z doswiadczeniem pracy w firmach
                    prywatnych, technokratów, ludzi którzy trochę życia poznali od
                    twardszej strony. Wiekszość to lekkoduch, które gadaja o
                    inwestycjach za setki milionów złotych tak samo jakby mówili o
                    kupowaniu pączków w tłusty czwartek. Dla nich to tylko kasa do
                    wydania. Plany są po to żeby były, niezaleznie od ich realności.
                    Ważne żeby dobrze wygladały w mediach. Żeby jeszcze taki co nie za
                    wiele wie obstawił się fachowcami. Ale nie, on ciagnia za sobą
                    takich samych podpinaczy. I tak do spodu. Podobny problem ma
                    Krzystek ze swoim urzędem i dworem.

krytycyzm
                    • andreas.007 Re: Nitras - stwórca i lanser :) 18.11.08, 10:05
                      Masz racje Korfi, a wynika to~- moim zdaniem z tego,
                      ze ludzie którzy cos potrafia nie chca sie babrac w gó...e!
                      Nie chca szrgac swojego nazwiska po spelunach nocnych zarzadów!
                      Zeby byle menel partyjniacki sobie gebe wycierał...

Niestety przezywalismy rozne etapy, odcinano nas od tradycji,
                      od kultury - takze politycznej, a teraz musimy uczyc sie tego,
                      musimy sie nauczyc i zdobyc doswiadczenie i miec tradycje!

Byc moze jak wymrze to pokolenie, jak w Biblii,
                      to kolejne dotra do oazy normalnego zycia!

Bo jak powiedział prof. Chrzanowski niedawno w kontekscie patriotyzmu
                      szkoda, ze partyjniactwa z tematów typu podatki czy emerytury
                      robia sobie walke polityczna i wygrywanie wyborców,
                      a to jest temat dla ekspertów...

Tak samo dzieje sie na naszym lokalnym podwórku,
                      nie zdolnosci i kwalifikacje stanowia o stanowisku,
                      ale wlasnie lojalnosc i przynaleznosc... a tak to my daleko
                      nie zajdziemy, bo bedziemy siedzieli w aucie na parkingu
                      zaciagajac sie sztucznymi obietnicami szczescia i raju!
                  • Gość: mik Re: Nitras - stwórca i lanser :) IP: *.szczecin.mm.pl 18.11.08, 18:39
                    napisałeś:
                    " Michał Łuczak
                    - w latach 2000-2005 Przewodniczący Samorządu Studenckiego Uniwersytetu
                    Szczecińskiego,
                    - od 2003 roku zatrudniony na Uniwersytecie Szczecińskim, obecnie specjalista
                    Działu Spraw Studenckich,"
                    to oznacza że temu Panu mylą się role. Jak można jednocześnie być reprezentantem
                    studentów i w tym samym czasie być osobą zatrudnioną na uczelni czyli podległą
                    służbowo rektorowi jako pracownik Uniwersytetu? Czy nie ma w tym konfliktu
                    interesów?
            • Gość: gość Re: Nitras - stwórca i lanser :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 10:58
              chyba nie jeździsz autobusami, inaczej nie wydałbyć takiej opinii.
              Polikwidowane kursy na liniach autobusowych i tramwajowych, wiecznie
              spóźnienia, brud, tramwaje jednowagonowe w szczycie - no naprawdę,
              poprawa warunków aż miło:)
      • Gość: pamadama Re: Nitras - stwórca i lanser :) IP: *.cable.smsnet.pl 18.11.08, 11:27
        believe napisał: "Gwarantuje Ci, że kandydata na przewodniczącego
        sejmiku nie wybierał tylko poseł Nitras, ale np. Radni Sejmiku
        Wojewódzkiego z PO oraz np osoby będące w Zarządzie Regionu
        (przyznam że nie znam dokładnych procedur). Zarząd Regionu - czyli
        m.in Pan Nitras, Litwiński, Zaremba, Urban. To nie Nitras
        go "stworzył" tylko oni go stworzyli... Czy popełnili błąd? Nie
        widze żadnych braków ze strony doświadczenia Pana dr Łuczaka."
        Otóż z tej myśli wyziera dziecięca naiwność autora. Cv dra Łuczaka
        to żadne doświadczenie, bo ono samo (tzn. cv) jest lipą. Małoż to
        było i jest przykładów doświadczonych i merytorycznie przygotowanych
        specjalistów, asystentów, doradców i innej maści fachowców? I SLD
        miał, i PO ma takich wiernych żołnierzyków, o których trzeba zadbać.
        Jak np. nasz wielce doświadczony pan Michał Ł. Dać pracę, a załatwić
        stanowisko (bez pracy) - to dwie różne rzeczy. Pan Michał jest,
        owszem, zatrudniony na US - ale czy tam pracuje (pracował), skoro
        całę dnie jest (był) gdzie indziej?
        Co do wątku, kto wybierał pana Ł. na przewodnicząceo Sejmiku, to
        faktycznie mniej mieli do powiedzenia radni województwa jako tacy,
        niż wojewódzki organ PO. A ten w działaniu wykazuje sprawdzony w
        socjalizmie tzw. centralizm demokratyczny. Czego chce pan Nitras,
        tego chce zachodniopomorska PO. On jest wyrazicielem ich dążeń,
        ambicji i marzeń. On wie najlepiej. Oni tylko głosują, nawet tajnie.
    • Gość: believe Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 23:44
      Artykuł poniżej jakiegokolwiek poziomu. Ach ten obiektywizm dziennikarza… „Niech Pan wraca do Połczyna i niech się Pan zajmie czymkolwiek, byle nie sprawami publicznymi” Merytoryczny i rzeczowy argument nie ma co. Michał Łuczak? To, że ktoś ma problem z narkotykami, czy też lubi sobie zapalić od czasu do czasu nie dyskredytuje jego doświadczenia, wiedzy i umiejętności. Przynajmniej tak mi się zdaje. Na razie na Michale Ł. tkwi jedynie zarzut oskarżenia, w dodatku nigdzie nie zostalo stwierdzone, że miał narkotyki schowane w kieszeniach, nogawce, spodni, bieliźnie, a za samo bycie pod wpływem ukarać nikogo nie można. Co do Pana Litwińskiego to moje zdanie jest takie, że gdyby był w PIS to już dawno by podzielił los Ludwika Dorna… Można mieć inne zdanie, ale nie można działać na szkodę. Pan pewnie w wielu kwestiach nie podziela zdania z Adamem Michnikiem, ale nigdy nie ośmieliłby się Pan na krytykę Gazety Wyborczej, ponieważ nie wolno osłabiać rzeczy z którą się jest związanym. Radzę także uważniej czytać. W artykule w Rzeczpospolitej na temat Nitras to dziennikarka nazywa tak tego Pana, a on się od tego udcina. Więc jak się od tego odcina to nie może się za takiego uważać.

Od dawna zauważam powolny upadek szczecińskiej gazety wyborczej. Ten artykuł dowiódł jedynie, że dno już jest bardzo blisko. I to właśnie przez takich ludzi jak Pan, Panie Jachimek. Szczecińska Wyborcza nie ma nic wspólnego z obiektywizmem i bezstronnością. Marzy o powrocie dla niej dobrego układu, który pozwoli ludziom z nią związanymi robić interesy. Takie jest moje zdanie. I jak czytam takie artykuliki to mam wrażenie, że pomysł PIS-u aby dziennikarze musieli mieć wyższe wykształcenie etc jest dobry. Bo poziom dziennikarstwa w Szczecinie jest tragicznie niski.
      • Gość: Estonski policjant Gość portalu: believe napisał(a): IP: 77.88.129.* 18.11.08, 00:02
        Nie uratujesz believe Nitrasa choc bys sie zesral myslac nad
        najbardziej elokwentna odpowiedzia dla Pana Jachima .

To napisalem ja estonski policjant ktoremu pewien Polak ze Szczecina
        zaproponowal 1000$ za mozliwosc patrolowania ulic Tallina w dniach
        przeniesienia na cmentarz "Brazowego Zolnierza"
        ;-)))
        • Gość: believe Re: Gość portalu: believe napisał(a): IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 00:18
          nie mam zamiaru ratować nikogo. Jestem apolityczny, jestem społecznikiem. Jednak widzę co się dzieje, wiem że w PO nie jest dobrze i popełniają tysiące błędów, jednak nie można im oddać tego, że region się szybko rozwija. Popatrzmy na drogi w zachodniopomorskim, na bardzo szybki (dużo szybszy niż w innych regionach Polski) spadek bezrobocia. Dużo jest do zrobienia, ale dajmy tym ludziom czas do konca kadencji
          • andreas.007 zastraszanie i lekcewazenie ludzi 18.11.08, 08:47
            Tak masz racje jakies tam inwestycje drogowe nastapiły,
            ale zdaje sie to były raczej dokonczenie zaczetych przez poprzedników
            bo niestety nie wiem czy dwa lata jest czasem wystarczajacym
            od pomysłu do wbicia łopaty...

Komunikacja, to tez dzieło pana Jurczyka...
            bo to za jego kadencji zaczeto sprowadzac szroty z Berlina.

Rozumiem, ze jak tak chetnie przypinasz do piersi sukcesy,
            które nie sa ich sukcesami, to równie chetnie dasz klapsy
            za kryzys, ktory nastapi...?

Bo niestety wiele łopat nie zostało wbitych na budowy,
            które obiecywano, a wiele jeszcze innych tez trzeba bedzie
            schowac w magazynku z narzedziami politykierów...

Region sie rozwijał i za komuny - powiem nawet, ze szybciej,
            ale to w ogóle nie swiadczy o tym, ze władza była i jest dobra!
            Natomiast poczyniania tej wladzy swiadcza o LEKCEWAZENIU wyborców,
            poczuciu bezkarnosci i nie mysleniu o interesie mieszkancow,
            ale interesie partyjniactwa...

Zas to ze pani MJW czuła sie zagrozona fizycznie...
            dodatkowo swiadczy o stylu zarzadzania i celach tej formacji...
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=85688889
            Takimi metodami działali esbecy - zastraszanie!
          • Gość: łoś Re: Gość portalu: believe napisał(a): IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 14:33
            Spadek bezrobocia? Hmm, oczywiście bo większoś spitoliła na wyspy
            zarabiać prawdziwe.
            Oj, naiwnyś believe. W dodatku zielony jak trawa wiosną, tym
            bardziej dziwne, że wypowiadasz się w temacie, o którym masz tak
            mgliste pojęcie. Bo żeś aż tak idealista to ciężko uwierzyć :)
          • Gość: gość Re: Gość portalu: believe napisał(a): IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 16:59
            Ty believe chyba z choinki sie urwałes! I sam nie wierzysz w to co
            piszesz
    • Gość: Enough Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.globalconnect.pl 17.11.08, 23:48
      Caly Szczecin widzi kto jest winien tej sytuacji w regionie.

To moze "krajowka" PO tez zobaczy??

Mamy jeszcze jakas szanse , aby Nitras przestal szkodzic??
    • Gość: anty witt Nitras jedynymratunkiem przed jacyną witt i SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 23:59
      NITRAS JEDYNYM RATUNKIEM PRZED JACYNĄ WITT I SLD-owskimi złogami!

p.s spróbujcie dodać jakiś komentarz nieprzychylny Pani Jacynie Witt w jej blogu... czyżby Pani Witt nie chciała, aby ludzie pisali co o niej i jej wypowiedziach myślą?
      • Gość: prowitt Jacyna-Witt jest jedynym ratunkiem przed Nitrasem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 00:26
        www.jacyna-witt.pl/index.php?m=blog&bm=4&bpm=16&blog=220&lg=1
        i jeszcze tych 8 radnych,reszta to tchórzliwe króliczki
        doświadczalne pana Nitrasa
    • Gość: debet Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.chello.pl 18.11.08, 00:06
      No stary tego mi brakowało w GW, ekstra komentarz- odważny i od
      serca. Gratuluję.
    • Gość: łysy chomik GratulacjE! IP: 212.180.156.* 18.11.08, 00:41
      Gratulację za odwagę Panie Redaktorze! Czas na zmiany w zachodniopomorskiej PO!
      Niech delfin spływa skąd przypłynął!
    • Gość: Szczecinianin Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 01:17
      gratuluję komentarza GW. Cała prawda w kilku zdaniach !!!
    • Gość: Oh, życie !? Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.chello.pl 18.11.08, 01:56
      Zbyt płytko,szybko i nachalnie...
      Litwiński (ZR - do niedawna), Urban (ZR) czy Zaremba nie podawali
      się w proteście do dymisji... Oni piękni i czyści nie firmowali, nie
      brali odpowiedzialności !? Opinia Pana Redaktora zbyt efektowna i
      prosta, by nie rzec efekciarska i prostacka. W jakiej mierze
      środowisko odpowiada za prywatną sferę życia poszczególnych osób?
      Gdy w kancelarii Prezdenta RP ujawniono podobny przypadek, to M.
      Jacyna-Witt i GW nie wzywała gospodarza pałacu (także kancelarii) do
      ustąpienia... Gdy sąd odczytywał wyrok (w I inst.)wobec D. Wieczorka
      to PO nie organizowała na tle sądu konferencji prasowej...Ciekawe,
      że tzw. środowisko, także dziennikarze bez mrugnięcia oka przyjmują
      wywody D.W. o moralnym postępowaniu w samorządzie. Czy ktoś prosił
      tow. Napieralskiego o rozwiązanie SLD w regionie? Nikt, bo nie
      warto. Bo zero szacunku do wyborców. PO wyrzuciło, cofneło
      rekomendacje, zostały złożone rezygnacje: Co jeszcze, Panie
      Redaktorze? STOS, a zapałki w dłoń dziewczynce z PIS-u...
      A najbardziej smuci mnie fakt, że nikt nawet na chwilę nie pomyślał
      o będącej w ciąży żonie jednego i trzymiesięcznej córce drugiego...
      Więc, jak już otrzecie pianę z ust, to może tak pomożmy dwóm młodym
      ludziom w walce z nałogiem, bo tak najbardziej, to Oni przyłożyli
      sami sobie! Nie można ich, ich rodzin i wszystkich im podobnych
      zostawiac osamotnionych. Tego Pan Redaktor nie zauważył. Smutne
      • Gość: . Wydmuszce pod rozwagę IP: *.chello.pl 18.11.08, 02:13
        Gość portalu: Oh, życie !? napisał(a):

> ludziom w walce z nałogiem, bo tak najbardziej, to Oni przyłożyli
        > sami sobie! Nie można ich, ich rodzin i wszystkich im podobnych
        > zostawiac osamotnionych.

Zakładasz Fundacje Pomocy Ofiarom Red. Jachima? To rzuć pierwsze
        dwie bańki, my się też zrzucimy... A serio - albo jesteś kompletnym
        durniem, albo cynikiem - jeśli ich własne rodziny nie widziały, że
        faceci ćpają, albo im nie pomogły sie leczyć, to kto ma im pomóc
        wyjść z nałogu? Wydymane przez nich społeczeństwo, które rżnęli na
        kasie, żeby wciągać kreski?
      • Gość: max Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.chello.pl 18.11.08, 04:34
        Trzeba im pomóc, faktycznie to ciężki nałóg, jest taka placówka na
        ul. Żołnierskiej, woziłem tam dla nich metadon, karetką za szpitala
        w Zdrojach, taki syntetyczny narkotyk, żeby im się lepiej wychodziło
        z nałogu, może by tak Donald Tusk jakąś prelekcję zrobił dla nich,
        bo jest wzorem do naśladowania, udowodnił na swojej osobie że
        skutecznie można wyjść z nałogu, a poza tym ja ich nie potępiam za
        to że brali, tylko za to że Platforma w Szczecinie, to w większości
        złodzieje (mieszkania, Fordy, czynsze dla Renaty Zaręby), i
        zapewniam że jeszcze o wielu przekrętach się dowiemy, bo to co jest
        to też przewidziałem. I do pana Nitrasa, nie wie pan jak wygląda
        narkotyk? Nie ogląda pan filmów amerykańskich? Amfa,to taki biały
        jak mąka proszek, nosem się wciąga, przez rurkę, a tak na poważnie
        to szkoda że pana i Łuczaka nie wzięto wtedy na narkotest, jak pan z
        nim tą brykę skasował.
      • Gość: deko pan redaktor nie nspisał o 2 ćpunach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 08:07
        tylko o Nitrasie.
        więc o co ci chodzi?
      • sedina1 Wieczorek - Autorytet hahaha 18.11.08, 08:25
        Myślałam, że padnę ze śmiechu gdy wieczorem w Radio jako pierwszego usłyszałam
        wypowiedź niejakiego pana D.Wieczorka który wielce zbulwersowany wypowiadał się
        na temat Szczecińskiej PO i m.in przypomniał słuchaczom o licznych aferach
        korupcyjnych itp. Haha tylko biedny zapomniał jak sam brał w łapę, zapomniał o
        licznych sprawach sądowych, które trwają do tej pory, zapomniał jak zablokował
        ulicę przy której mieszka by mu auta nie jeździły pod domem,zapomniał jak
        wszystko co nakradł przepisał na żonę i szybko wziął z nią rozwód by w razie
        czego tego nie stracić .... I taki człowiek jako pierwszy ustawia się w kolejce
        by zabierać głos?! Boże widzisz i nie grzmisz! Wstyd! Wstyd! Wstyd!
      • Gość: effga Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.eranet.pl 18.11.08, 10:32
        A najbardziej smuci mnie fakt, że nikt nawet na chwilę nie pomyślał
        o będącej w ciąży żonie jednego i trzymiesięcznej córce drugiego...

stuknij się w głowę zanim coś napiszesz

A CZY CI CZCIGODNI OJCOWIE RODZIN MYŚLELI O SWOICH DZIECIACH I
        ŻONACH BIORĄC NARKOTYKI? TO NIE OJCOWIE ALE NIEODPOWIEDZIALNI
        GÓWNIARZE - SAMI SOBIE I SWOIM RODZINOM ZASRALI ŻYCIE - i niesyety
        tylko oni są za to odpowiedzialni (o ile znaja to słowo).

ludziom w walce z nałogiem, bo tak najbardziej, to Oni przyłożyli
        sami sobie! Nie można ich, ich rodzin i wszystkich im podobnych
        zostawiac osamotnionych. Tego Pan Redaktor nie zauważył. Smutne
        • mit.suesstoff linia obrony Platformy O. 18.11.08, 10:36
          Gość portalu: effga napisał(a):
          > Więc, jak już otrzecie pianę z ust, to może tak pomożmy dwóm
          młodym
          > ludziom w walce z nałogiem,

bo się zaraz POpłaczę
          do MONARu z ćpunami!!
          • Gość: Greta Re: linia obrony Platformy O. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 22:06
            Tak właśnie, to jest dramat tych ludzi i ich rodzin. Przykro, że
            ironizujesz w tej kwestii. Osoby uzalęnione są ciężkie we współzyciu
            i potrafią skutecznie zmarnować życie rodzinie. w USA następnego
            dnia chcąc nie chcąc wysłano by ich do kliniki odwykowej bo to dobre
            PR-owo i po ludzki ze strony ich kolegów partyjnych też dobry gest.
            Na końcu za wstydem i kompromitacją stoi człowiek i temu człowiekowi
            ktoś powinien podać rękę.
            Inna kwestia to słynne powiązania polityków ze światem przestępczym.
            Od kogoś przecież kupują, a "dystrubutorzy" tego typu dóbr uważnie
            notują wszystkich prominentnych konsumentów i na pewno w taki czy
            inny sposób robią z tego użytek.
            Przykre, ze problem społeczny ludzi uzależnionych i wątek kryminalny
            całego zdarzenia sprowadza się tylko do NITRASA.
      • Gość: marie-100 Re: Komentarz Jachima. Wystarczy, Panie Nitras! IP: *.xdsl.centertel.pl 18.11.08, 18:55
        Tak, w wymiarze jednostkowym jest to ich dramat i dramat ich rodzin.
        Ale to są dorośli ludzie, to był ich wybór. A z punktu widzenia
        partii - skoro Nitras wiedział, to co wiedział to nie powinien ich
        lansować na odpowiedzialne stanowiska w samorządzie tylko zwyczajnie
        po ludzku odsunąć na boczny tor i po cichu pomóc im wyjść z nałogu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka