cbaabc 08.12.08, 00:15 Andre, słyszysz? Kryzys jest, a budują... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas.007 pan Kszyszek dwa lata mowil o stadionie 08.12.08, 00:25 Pan Kszyszek dwa lata mówił o stadionie - i co jest? teraz w Glosie powiedzial, ze ruszy inwestycja, a w Gazecie, ze trzeba zapomniec na razie, bo koszty... A JW Construction... dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3979838.html "Kilkadziesiąt firm z całej Polski straciło miliony złotych przy budowie luksusowego osiedla w Łodzi. Kilka zbankrutowało. Jak twierdzą ich właściciele, zostali oszukani przez J.W. Construction, największego dewelopera w kraju. " =================== Gadac sobie mozna, w Minsku nawet tych, ktorzy mowia o kryzysie sie aresztuje i albo wiezienie albo przymusowe prace spoleczne, ale jak nie bedzie nikt gadał o kryzysie, to znaczy, ze nie ma kryzysu? Mam nadzieje, ze te slowa sie sprawdza, ale jak sie nie sprawdza, jak wiele oboietnic pana Kszyszka, to przeciez nikt kary nie bedzie mial, a wiec gadac mozna... A JW Construcion budowało tam apartamanty, a teraz biurowiec, a... w przyszlym roku... moze co innego... Jak sie bedzie budowało, to wtedy bede sie cieszyl, a z gadania to jeszcze nic nie wynika, bo Gontynka jest jaka była, a aquaparku nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: pan Kszyszek dwa lata mowil o stadionie 08.12.08, 00:28 Poza tym jest kryzys, a wlasnie teraz inwestuje, wprawdzie nie w biurowiec, ale jak na mnie, to duza inwestycja... Z tym, ze ja mam juz zabukowane umowy... a inwestycje robie ze swoich! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: pan Kszyszek dwa lata mowil o stadionie 08.12.08, 01:04 My jestesmy tak troche z boku wielkiego biznesu, nie planowano ani nie dzieja sie tu wielkie inwestycje, ale tez i kryzys tak nas nie dotyka... Nasza chata skraja... nie zdazylismy posmakowac rozpasania inwestycyjnego, a wiec i kryzys tak nas nie dotknie. Wprawdzie inwestor strategiczny Łasztowni zamrozil dzialania, wprawdzie Załom i Stocznia i w Policach zastój... Beda problemy z bezrobociem, ale to w nowym roku, gdyby jednak udalo sie ruszyc te inwestycje, o ktorych mowi pan Kszyszef, to by byly miejsca pracy... dlatego pytam w innym watku czy on geniusz czy idiota? Moze to sie udac, jak kryzys bedzie płytki, to tak przeskoczymy na fali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość inwestycje IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 03:10 A po co do wszystkiego mieszać prezydenta? Biurowce to są inwestycje komercyjne i nic mu do tego. To rynek dał ciała i źle oszacował zapotrzebowanie na powierzchnie biurowe, ale paradoksalnie ten kryzys może nam pomóc. Więcej inwestycji zawiesi się tam gdzie jest nasycony rynek. U nas jest mało biurowców i centr handlowych. W Poznaniu jest tego 2 razy więcej. Gdzie byś inwestował? Bo jak chcesz się liczyć to musisz budować. Wybierzesz nasycone miasto czy tam gdzie są braki? Ja tam gdzie braki, bo łatwiej sprzedam i konkurencja mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: inwestycje 08.12.08, 03:20 Zauwaz w tekscie z Kuriera - rozmowy z zarzadem miasta, to powiedz o czym rozmawial prezydent, kto go tam wmieszał... Prywatny biznes, a prezydent rozmawia.... moze obnizyl stawki dzierzawy, a moze podatek od nieruchomosci? Ikea dostala dobra stawke dzierzawy wieczystej, zeby kupiła prawa wieczyste od Hiszpana, tez wtracil sie do prywatnej inwestycji... szkoda, ze nie pomógł harcerzom... Prezydeny moze wspopmoc, a moze nic nie robic. Hiszpanowi pomógł sprzedac - no i dobrze, a harcerzom nie pomógł... a mógł. Masz racje w Szczecinie mowi sie o braku biur, szczególnie, ze niektore biura moga byc wszedzie, ale Szczecin nie jest najtanszym miastem... Zapewne prezydent firmom daje dobre warunki - szkoda, ze miejscowych tak nie traktuja! Wiesz pojde do urzedu i zapytam czy mi obniza wieczyste... jak myslisz co uslysze? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: inwestycje 08.12.08, 03:34 "Prowadzone z władzami miasta rozmowy na ten temat są już ma finiszu i prawdopodobnie niedługo oficjalnie ogłoszony zostanie start nowej inwestycji." ================= Dzierzawia pomieszczenia - a rozmowy z wladzami miasta... Przeciez - jak mowisz - to prywatny biznes. Ale widac wladze miasta cos moga pomóc, jak chca... moga pomóc takze tym firmom, ktore sa w Szczecinie, tym ktore prowadza szczecinianie... Moze obnizyc podatek od nieruchomosci, ktory radni podniesli, moze obnizyc dzierzawe wieczysta... moze obnizyc wartosc dzialek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: inwestycje IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 11:47 Ale powszechnie stosowaną praktyką jest wspieranie tych, którzy tworzą nowe miejsca pracy. Nie tylko w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: inwestycje 08.12.08, 11:53 Dlatego zamykam firme i otworze nowa, bo licze na pomoc... w obnizeniu moze wieczystego? Zdam relacje czy mi obnizyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: inwestycje IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 12:13 A ile osób chcesz zatrudnić? 100-500? Wpłynie to znacząco na rynek pracy w Szczecinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Załom IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 12:32 To na pewno możesz liczyć na upust, a na poważnie. Czy masz coś do upustów np. w Goleniowskim Parku Przemysłowym? Bo też możesz się przyczepić, że oni mają lepiej niż ty. Przy okazji Pamiętasz jak pisałem, że ludzie pracujący znajdą pracę w Goleniowie? "- Chęć zatrudnienia tych ludzi zgłosiła firma Iberdisc – przyznaje Andrzej Wojciechowski, burmistrz Goleniowa. – Nie ma więc wielkiej tragedii. Oczywiście nie będą zarabiali tyle, ile w Załomiu, jednak będą mieli pracę. Taka sama sytuacja jest z pracownikami firmy w Rurce. Tam planuje się zwolnienie osiemdziesięciu osób. Oni również znajdą zatrudnienie w Goleniowskim Parku Przemysłowym." Moje Miasto a do tego odprawa 25-50tys zł Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Załom 08.12.08, 12:56 Nie bede sie licytował... Na razie Police maja problemy - drobne... zapchane magazyny i zastój. Na razie nie ma kryzysu w Szczecinie - NIE MA! To wszystko robi wrazenie normalnosci, ale kolega zwrócil uwage - przejdz sie po miescie zobacz ile sklepow do sprzedania lub wynajecia - co raz wiecej! To jak powódź, czytamy, ze jest w górach najpierw, potem, ze Wrocław, a potem... tak jak te tajfuny... Mam nadzieje, ze bedzie plytki kryzys... ze nas ominie lub troche tylko pstryknie, ale wole sie zabezpieczyc - tylko tyle! Ja przy sobie zawsze mam nóż wielozadaniowy, mala latarke, karte modemowa, zawsze dostep do netu i telefon... Zawsze jestem przygotowany - teraz sie smiejesz, ale jak wysiada prad i trzeba kombinerki, to wtedy ja mam - chocby jak w aucie wysiadzie cos! Wtedy przychodza do mnie pozyczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość sklepy IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 13:04 Police rzeczywiście mają spory problem. Stany przestały importować nawozy i tysiące ton nawozów zalegają w magazynach. Ponoć ZCHP mają plan awaryjny jak to przetrwać. Ja nie wiem nic więcej, ale z czasem na pewno się dowiemy. Jedni zamykają, a drudzy otwierają miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,6032382,Druga_proba_otwarcia_Starej_Cegielni.html a masz konkretne liczby dotyczące zamykanych sklepów? Bo tak na oko to wiesz co można. Na oko to ja mogę ci powiedzieć, że widziałem różowe słonie na ul. Niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
carl.zeiss Re: sklepy 08.12.08, 13:08 Gość portalu: gość napisał(a): > Na oko to ja mogę ci powiedzieć, że widziałem różowe słonie na ul. > Niepodległości. nie bierz tego co twój kolega Łuczak, kablu nie idź tą drogą ...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość dalej handlujecie narkotykami? IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 13:53 Jednego z PiSu już zatrzymali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z czemu pytasz ? IP: *.net.pbthawe.eu 08.12.08, 15:02 Michał i Czarek sprzedali waszych dostawców i nie macie się u kogo zaopatrywać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonatan Re: pan Kszyszek dwa lata mowil o stadionie IP: *.chemn.tuniv.szczecin.pl 08.12.08, 10:16 A ty andreas jak zwykle niezadowolony. Czy coś budują, czy też nie, zawsze źle. Czas zmienić nastawienie, no i charakter przede wszystkim. Gdyby opierać się na twoich wypowiedziach na forum GW i tobie podobnych, szczecinianie popadliby w głęboką depresję. Na szczęście nie jest u nas aż tak źle jak "kraczecie". Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: pan Kszyszek dwa lata mowil o stadionie 08.12.08, 10:32 przepraszam Ciebie na razie pan Ksztazek nic nie wybudował, nie narzekam ze budują, ale martwię sie p moje pieniądze, bo słyszę o potężnych kredytach jakie CHCE prezydent zaciągnąć w czasie w którym wszyscy mówią p trzymaniu nudzeto w ryzach... Tak więc pan Ksztazek jest albo idiotą albo geniuszem no chyba ze rzeczywiście gada sobie, jak zawsze a nic z tego nie będzie... Natomiast robi sobie marketing i opinie preznego prezydenta. Zobaczymy jednak co zrobi - czy uda mu sie zaciągnąć dlugi, a najważniejsze zrealizować choć jedno słowo, bo do tej pory tylko gadał, bo stadionu nie ms nawet w planach, a pamiętam jak na konferencji obiecywał nam mecze przed Euro 2012... z nadzieja na Euro! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: pan Kszyszek dwa lata mowil o stadionie 08.12.08, 10:38 Ja swoją inwestycje zaplanowałem, realizuje, ale umowy mam prawie podpisane, bo moi inwestorzy dali szmal. Ja gadam sobie na forum, bo w realu realizuje. Bez pomocy miasta, bez negocjacji dzierżawy. Prezydent powinien dostrzec teraz takich jak ja małych szczecinian którzy inwestują, to jest jego szansa to jest nasza szansa na Szczecin... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 ooo przeczytał chyba mój post... ;) 08.12.08, 21:51 www.rp.pl/artykul/2,231026_Jestesmy_gotowi_do_pomocy_waszemu_regionowi.html "Dla Polski nie widzę dziś specjalnego ryzyka, więc trzeba przede wszystkim zająć się gospodarką i ze specjalną troską przyjrzeć się kłopotom firm małych i średnich, aby przypadkiem strumień kredytowy, jaki do nich dopływa, nie wysechł. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość UniCredit jednak w Szczecinie IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 03:03 No właśnie. Jedni bankrutują, a inni zarabiają. Zobacz Andre jaka tania benzyna. Jak ktoś ma kurierską firmę to na pewno nie narzeka. Generalnie wiele osób zarabia na tym, że paliwko poszło w dół. A przy okazji UniCredit jednak w naszym mieście www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?a=14048 Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: UniCredit jednak w Szczecinie 08.12.08, 03:10 akcje UC Milano -7,21%... Ja zabieram szmal z Pekao! Akcje Deutsche Bank +4,4% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: UniCredit jednak w Szczecinie IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 03:12 Jak zwykle panika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: uwielbiam czytać forumowego specjalistę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 06:59 ekonomistę-architekta-urbanistę, gościa z cablesmsnet.pl :) Ty to w rzeczywistości musisz być bogatym człowiekiem skoro tak się na wszystkim znasz i bardzo udzielasz. Ale na forum nic poza twoją głupkowatą euforią z tego nie wynika. Przytoczyłbym ci kilkanaście twoich postów o tym jakie to cuda "się zbudują" w Szczecinie ale wtedy musiałbyś ze wstydu zniknąć przynajmniej do 2050 r., bo żadna z tych wspaniałych iwestycji albo nie została wybudowana, albo nawet nie zaczęta, a kilku zaniechano. Pisanina dziennikarzyn w GW to takie zaklinanie rzeczywistości, które zostanie boleśnie zweryfikowane znacznie szybciej niż w 2050. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: uwielbiam czytać forumowego specjalistę IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 11:50 Pisaliście tutaj, że niczego nie będą budować. Nic się nie buduje? Odpowiedz Link Zgłoś
carl.zeiss Re: uwielbiam czytać forumowego specjalistę 08.12.08, 11:54 mój sąsiad to nawet sobie nową altankę wybudował !!! Brawo Krzystek!!!! a tak na serio kabel, przygłupi platformiany propagandzisto, nie buduje się nic i nic nie zbuduje a woluntaryzm twojego aferalnego pryncypała nie postawi nawet cegły na cegle. Szczecin tonie, przejdź się ulicami... a jak już nas Krzystek zadłuży na ciężkie miliony to może spadniemy do rangi miasta powiatowego bo za 2 lata miasto nie będzie miało na nic pieniędzy, poza kolejnymi ratami spłaty zadłużenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a ty czego płatny pisiorze? IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 12:24 Z miejskich? Kończą Pleciugę - pierwszy taki obiekt po kilkudziesięciu latach - nie wierzysz pogmeraj w gazetach. Masz już wybranego wykonawcę wykonawcę na nowy basen. Wskaż mi cioto ile tego typu obiektów powstało przez ostanie 10 lat. WSKAŻ! Płatny PiSiorze mnie nie obchodzi za kogo się buduje. Dla mnie ważne jest, że coś powstaje! Z komercyjnych kołku pisałeś, że nie powstanie Oxygne, a buduje się! Pisałeś, że nie powstanie Kaskada, a mają już głównego wykonawcę i zaczynają od stycznia! Pisałeś, że niczego nie da się załatwić w sprawie Bramy Portowej, a Hiszpana już nie ma! I powiedzmy sobie szczerze płatna łajzo :) ciebie to miasto nie obchodzi. Ciebie obchodzi tylko polityka i to kto siedzi przy korycie Odpowiedz Link Zgłoś
carl.zeiss kabel na etacie UM 08.12.08, 12:35 kabel, wyszedłeś tu na idiotę i kretyna nie jeden raz i bardzo się starasz nie stracić na tej ocenie... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Co tam na Gumieńcach? IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 12:39 Ty codziennie wychodzisz na kretyna :) nic dziwnego, że masz plejadę nicków. Nie mam nic wspólnego z UM i PO, ale ty masz wiele wspólnego z PiSem. Ty dla nich pracujesz i zakładasz polityczne wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co tam u Krzystka ? IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 12:49 Nigdy nie płacił, bo nikt mi nie płaci za wyrażanie opinii. Tylko ty masz tutaj taką pracę, że zarabiasz na podstawie wykazu założonych wątków i ilości postów. Cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
carl.zeiss Re: Co tam u Krzystka ? 08.12.08, 12:51 sam się kiedyś przyznałeś, że jesteś opłacany z miejskich pieniędzy na państwoewj posadzie, zatem nie kłam kabel, wystarczy, że twoi koledzy od Sławka robią to za każdym razem kiedy otwierają usta. czołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Co tam panie w polityce? IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 12:58 To zapodaj linka :) No gdzie tak napisałem? Chociaż nie kłam. Jak tam dzienna norma wątków? Ile już założyłeś, aby uzbierać na chlebek? I kto cię sprawdza? Będzie świąteczna premia? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Co tam panie w polityce? 08.12.08, 21:54 Kabel nigdy nie pisał, ze jest urzednikiem... Ja w kazdym razie nie przypominam sobie. Zreszta nie wyobrazam sobie, zeby ktokolwiek placil za pisanie tu, moga natomiast tu prowadzic dzialania grupy propagandowe... czy to miejskie czy innych opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
carl.zeiss Re: Co tam panie w polityce? 08.12.08, 22:05 pisał, jakieś pół roku temu, że jest zatrudniony w miejskiej spółce, dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: a ty czego płatny pisiorze? 08.12.08, 12:39 No, wybacz miasto o takim potencjale trudno zeby stanęło... Jak druzyna nasza piłkarska strzeli gola lub dwa, ale wpusci 5, to tez nie ma co narzekac, bo strzelili - liczy sie, ze wyszli na boisko! W miescie zawsze cos sie bedzie budowało, ktos bedzie budował - ja tez czynie to na moja mikroskale! Miasto ma pieniadze i powinno realizowac plany, ale nie uwazam zeby byl czas na zaciaganie kredytów, tak wielkich kredytów na konsumpcje... bo to konsumpcja, ktora pociagnie za soba kolejne wydatki. Ja inwestuje, by zarabiac i mam juz umowy. No, moze ten kryzys bedzie plytki, bo zaden ekspert nie wie jak dlugo i jaki, to wtedy pan Kszysztek zostanie okrzykniety geniuszem, ale jak bedzie ostry, to miasto wpadnie w tarapaty, za ktore zaplaca mieszkancy w podatkach i innych oplatach! W likwidowaniu wszelkich dogodnosci i komfortu zycia! A pan Kszyszek pójdzie do innej pracy albo wyjedzie, jak kiedys planował, a mieszkanie mialo go zatrzymac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość małe inwestycje IP: *.cable.smsnet.pl 08.12.08, 12:41 I bardzo się cieszę, że inwestujesz na swoją mikroskalę. Nawet najmniejsza inwestycja pobudza gospodarkę i daje pracę. Powodzenia Andre. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: małe inwestycje 08.12.08, 14:00 Żeby tylko taka pogoda była, to skoncze prace na zewnatrz i wejde do srodka, bo od pierwszego juz musi byc gotowe - zeby tylko taka pogoda byla! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: uwielbiam czytać forumowego specjalistę 08.12.08, 11:54 a na razie co buduja? Bo ja buduje 180 pietrowy wiezowiec z kosmodromem... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: uwielbiam czytać forumowego specjalistę 08.12.08, 11:57 Juz podprowadzilem wode i prad i kupilem styropian, w przyszłym roku budowa ruszy ostro, wbije łopate... a za trzy lata otwarcie - głosujcie na mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Co zrobił kryzys naszej gospodarce 08.12.08, 09:02 .. jeszcze niewiele, ale to już tylko kwestia czasu ..., bo nasza gospodarka jak dotąd rosła na zupełnie innych parametrach ... .. firmy żyjące z kapitału obrotowego (np wiele hurtowni), dopiero zaczynają padać .. (korporacje kapitałowe zrobią to póxniej choć, jeżlei kapitał wróci na parkiety to jest szansa, że przetrwa), rządowy program pomocy jest bardzo enigmatyczny (by nie powiedzięć, że jest dedykowany, a dla resty to tylko pic fotomontaż), bo jest zbudowany pod presją określonego limitu deficytu budżetowego i tzw mega igrzysk w 2012 roku .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
siciliano A nie mówiłem 08.12.08, 09:29 Od miesięcy powtarzam, redaktorzy nie róbcie wywiadów z developerami i agentami nieruchomości. Wystarczy przejechać się ulicami Pogodna itp. gdzieniegdzie baner na banerze i wszystkie z napisami "na sprzedaż". Cena większości nieruchomości w szczycie hossy przekroczyła dwu- trzykrotnie ich wartość odtworzeniową a marże developerów i pośredników dochodziły do 100%. Wystarczy popytać agentów ubezpieczeniowych na ile są gotowi ubezpieczyć wasze domki za sensowną stawkę. Scenariusz na najbliższy czas jest prosty - zwolnienia w stoczni itd. itp., komornicy ruszą do pracy, ceny dalej polecą w dół a frajerzy kupujący 20m kawalerki za 200 tys znajdą się pod mostem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Co zrobił kryzys naszej gospodarce IP: *.tpnet.pl 08.12.08, 09:30 "Na spadek cen nowych mieszkań nie ma co liczyć. Deweloperzy tłumaczą to kosztami budowy. - Ze względu na Euro 2012 nie oczekiwałbym dużych spadków cen materiałów budowlanych - tłumaczy Waldemar Ślęczka, prezes spółki Sowińskiego 72, która wybudowała os. Pionierów." jak to lecialo w piosence kabaretu Tey: "...bo gdy Titanic tonął, to też orkiestra grała, bo gdy Titanic tonął to też był piękny bal, dowódca miał do końca koszulę śnieżnobiałą a para szła za parą w tan..." Odpowiedz Link Zgłoś