nowa.strategia.promocji.marki 11.12.08, 18:43 Komentarz Pana Jarmolińskiego :-D buhahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mi I bardzo dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 19:18 Dosc wszechwladzy pijakow - bylam w USA i widzialem widok niesamowity - tysiace studentow wspaniale sie bawiacych i ani kropli alkoholu ! Zadnego !!! Naprawde niezapomniany widok, zadnych chamskich tekstow, zapijaczonych i zataczajacych sie gnoi. Czas zeby i u nas tez tak bylo. Dni Morza tez powinny sie odbywac bez alkoholu (nawet jeszcze bardziej, bo tam duzo malych dzieci jest). Do pana Kesika - jakim Pan jest czlowiekiem? Co to w ogole za poglady ? Jak sie ktos nie napije to jest nieszczery ?!? Niech pan nie mierzy innych swoja miarka. (hmm - ciekawe czy p. Kesik byl trzezwy jak to mowil ? bo jak tak - to mowil nieszczerze a jesli nie to ... ;-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: I bardzo dobrze IP: *.grudziadz.pl 11.12.08, 21:43 Wspólczuje doświadczeń życiowych - lub rodziny. Jak alkochol kojarzy sie tylko z zataczajacymi się belkoczacymi postaciami to jest to spaczony poglad na swiat Pic zeby sie upić to jest zasada zuli spod sklepu. Widze ze wogule nie mozesz sobie wyobrazić ze mozna wypić coś i nie być pijanym w trupa - szkoda. U mnie w rodzinie tradycyjnie pije sie do obiadu kieliszek wina na trawienie i nikt z tego powodu nie jest alkocholikiem Bylem w austrii na nartach - ludzi mrowie na stoku sprzedaja nawet mocniejsze alkochole i jakoś ni9e spotkałem zadnego bełkoczącego pijaka - czyli można Podobnie na basenie w niemczech w barze jest sprzedawane piwo mozna kulturalnie wypic sobie 0,3 i tam tez jeszcze nie spotkałem nawet osoby wstawionej Szkoda ze w Polsce jest albo upicie sie w trupa albo "kropla alkoholu cie zabije" Na sylwestra miło wypić 3 lyki szampana - i nie mam zielonego pojęcia jak mozna się tym upić (chyba że 6 letnie dziecko) Chyba ze ktoś pije szampana do oporu az mu bąbelki nosem wychodzą (na samą myśl robi mi sie niedobrze) U mnie po otwarciu butelki 0.5 na 4 osoby zostaje prawie połowa i nigdy mi sie zdazylo upić. Mysle że takie podejscie "ani kropli" jest najbardziejsz szkodliwe zwlaszcza w wychowywaniu młodzieży ktyóra potem dorywa sie jak tylko ma okazje i upija w trupa zamiast nauczyć sie kulturalnie wypić lamkę wina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z to nie jest czas dla mieszkańców Szczecina :((( IP: *.net.pbthawe.eu 11.12.08, 23:04 > U mnie w rodzinie tradycyjnie pije sie do obiadu kieliszek wina na trawienie i > nikt z tego powodu nie jest alkocholikiem a u mnie w rodzinie pije się jeden kieliszek szampana o 12.00 w nocy w Sylwestra, a tu miasto mi tego nie pozwoli zrobić... zatem nie bełkocz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z przepraszam IP: *.net.pbthawe.eu 11.12.08, 23:06 nie doczytałem pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaud Re: I bardzo dobrze IP: *.chello.pl 12.12.08, 10:03 Też jestem zdania, że alkohol to pozytywna sprawa, wystarczy jedynie zachować umiar. Nie upijam się, a znacznie lepiej mi się bawi po niedużej ilości. Pilnujmy SIEBIE, a nie INNYCH. Skoro tak się martwią o bezpieczeństwo, to niech zaczną bardzo kontrolować wnoszenie fajerwerków - to one są "postrachem" Sylwestra. Natomiast zakaz wnoszenia szklanych butelek - poprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
kordzio1 Miejski Sylwester bez szampana? Opinie 11.12.08, 19:27 Cóż, ma to jakieś zalety, bo z tego co pamiętam to na "Sylwka" na Błoniach była pożoga, oraz obraz nędzy i rozpaczy, pobite szkło mordobicia i syf... byłem raz na całym sylwetrze "pod chmurką", oraz kilka razy w okolicach północy i nie powiem, aby było to coś szczególnie przyjemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joansw Miejski Sylwester bez szampana? Opinie IP: *.pools.arcor-ip.net 11.12.08, 19:47 Bzdura, uważam ze większe zagrożenie istnieje, kiedy wniesie się fajerwerki na taka imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bociek Miejski Sylwester bez szampana? Opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 11.12.08, 20:34 Panie radny Hinc, czy to nie jest hipokryzja z Pana strony, byc w komisji bezpieczenstwa, walczyc o zakaz picia w bramach, podworkach, strychach itd i mowic to co Pan w tym artykule mowi. Krytyka prezydenta dla samej krytyki bywa błazenadą. w tym przypadku takze hipokryzja. A Pan Kęsik...bez komentarza.Dla mnie wygrywa jednak wypowiedz pana z Wroclawia, ktora zakasowala wszystkch watpiacyh w sens w bezalkoholowego sylwestra miejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Sylwester bez szampanae - wprowadźmy prohibicję w IP: *.chello.pl 11.12.08, 21:15 Szczecinie są granice absurdu i nieracjonalności panie Jarmoliński Jak zorganizujecie taki koncert jak we Wrocławiu transmitowany na cały kraj gdzie organizatorem jest radio ESKA a nie miasto to faktycznie będziecie mogli dokonywać takich porównań. Skoro na przejściach dla pieszych dochodzi do potrąceń to je zamknijmy :( Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Sylwester bez szampanae - wprowadźmy prohibic 12.12.08, 15:07 bardzo dobrze,że miejski sylwester obędzie się bez alkoholu i osobistych fajerwerków,inaczej strach byłoby tam iść. Odpowiedz Link Zgłoś
drugifotopstrykacz Panie Piotrze Kocham Cię! To wspaniała decyzja! 11.12.08, 21:15 Spotkajmy się w MC donaldzie lub KFC. Pluj na mieszkańców naszego grodu. To prostaczki. Ty wykształcony piękny mężczyzna...z tym chłamem się nie spotykaj. Pozdrawiam . Razem zbudujemy drugi bangladesz. Taki Nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obieżyświat Miejski Sylwester bez szampana? Opinie IP: *.chello.pl 11.12.08, 21:43 W większości miast świata bawią się bez alkoholu, z wiadomych powodów (tłum+alhohol=niebezpieczeństwo), ale naszym radnym to nie odpowiada. I znów radnym opcji lewej i prawej. Wstyd za radnych nie po raz pierwszy ostatnio. Brawo prezydent Jarmoliński. Brawo za odwagę przeciwstawienia się bandzie głupców z rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Miejski Sylwester bez szampana? Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 22:22 pomysł jest całkiem fajny,bo przynajmniej spokojnie będzie można przyjść z dzieciakiem i będzie bezpiecznie.Ja jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki A gdzie tradycja? IP: *.chello.pl 11.12.08, 22:37 Sylwester bez szampana, wigilia bez choinki,ślub bez żony. Koniec świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: A gdzie tradycja? IP: 94.196.94.* 12.12.08, 16:57 Po co twojej żonie ślub, kiki? Chyba, że twoja żona jest z zawodu służacą i określenie żona lepiej brzmi. Jestem za sylwestrem bezpiecznym i jeżeli nie jesteście w stanie zapewnić bezpieczeństwa, to zakazać przynoszenia alkoholu i petard. Odpowiedz Link Zgłoś
robn Miejski Sylwester bez szampana? Opinie 11.12.08, 22:56 Chcesz pic, zostan w domu. Kraj wolny i kazdy ma prawo wybierac. Nie znaczy to, ze nie mozna sobie popic. Tak, ale w domu. W koncu nikt nie je obiadu na bloniach:) (to tak a propos wina i obiadow). Szampan to nie wszytsko. Wazne by na Sylwestra pod pomnikiem przyjsc i rowniez z niego spokojnie wrocic. Nie wazne, czy bedzie to grupa wyrostkow, ktora zepsuje zabawe, czy zwyczajne nieporozumienie po alkoholu. Nikt nie bedzie pamietal, o co poszlo, ale kazdy zapamieta, ze byl to najgorszy Sylwester w zyciu. Miasto tak postanowilo i koniec. Wkrotce beda wybory - nie podoba sie, glosowac zawsze mozna. Pozdrawiam robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z skończy się na tym, że wszyscy przyjdą IP: *.net.pbthawe.eu 11.12.08, 23:01 nayebani 2x tak bo będą chcieli dobrze się bawić i przed wejście strzelą podwójną dawkę in advance... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciecińskie kmiotki Jacy nagle wszyscy IP: *.tktelekom.pl 11.12.08, 23:04 świętojebliwi się tu okazali Żaden nie pije i nie pali ani gruchy nie wali tylko modły od rana do wieczora wznosi do ojca dyrektora. Uczczenie Nowego Roku LAMPKĄ szampana to byłaby jakaś niesamowita zbrodnia? Co do odpalania petard w tłumie to zgoda, ale i tak znajdą się debile którzy to zrobią na trzeźwo. Osobiście mam to w dupie bo będę spał smacznie ze stoperami w uszach gdyż nie uważam tej nocy za jakąś szczególnie różną od innych, czego i wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Jacyna-Witt jest za! a to się POrobiło :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 23:23 www.jacyna-witt.pl/index.php?m=blog&bm=4&bpm=17&blog=229&lg=1 aż mi się nie chciało uwierzyć ale widocznie nie zawsze muszę się z p.Jacyną-Witt zgadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Miejski Sylwester bez szampana? Opinie 12.12.08, 10:11 Zabiora wolnosc - ok. Zabiora przywielej - ok. Karza jezdzic na swiatlach - ok. Podniosa ceny jedzenia, akcyzy - git. Ale jak k***a zabronia pic to czcigodny l*d polski wyjdzie na ulice. Narod papieza. Phi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyr.dymała mnie to nie przeszkadza. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 10:35 Nie muszę pić by się dobrze bawić na (oby) fajnym koncercie (w końcu to będzie stary i sprawdzony Perfect). Jak będę chciał to mogę się napić przed lub po. W końcu miasto powinno propagowć imprezy w duchu trzeźwości (tak chyba nakazuje nawet ustawa). Ten problem picia, to tak jak nagminne żarcie styropianu i siorbanie w kinie. Czasami to się aż chce wymiotować od tych przetważanych w kinie smordów i z tego że ludzie nie potrafią się na te 2 godziny powstrzymać. Wyjątek to chyba jest tylko jeden, gdy akurat idą w niedziele do kościoła to nawet dzieci lizaki muszą przed wejściem wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: mnie to nie przeszkadza. 12.12.08, 10:44 Szczecińska hołota i tak znajdzie sposób, żeby mieć ciągłość w dostarczaniu alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Ale w czym jest problem? 12.12.08, 12:58 Ustawa z dnia 22 sierpnia 1997r. o bezpieczeństwie imprez masowych art. 14 pkt 2: "Osobom obecnym na imprezie masowej zabrania się wnoszenia i posiadania w jej trakcie broni lub innych niebezpiecznych przedmiotów, materiałów wybuchowych, wyrobów pirotechnicznych, materiałów pożarowo niebezpiecznych, NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH, środków odurzających lub substancji psychotropowych." I nie ma o czym dyskutować. Takie jest prawo. Nie podoba się? To wnieście obywatelski projekt zmiany ustawy do kancelarii sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ustawodawca Re: Ale w czym jest problem? IP: *.btsnet.pl 12.12.08, 13:50 Teren imprezy masowej to będzie placyk wygrodzony płotkami przed sceną. Stojąc już za płotkiem, a nawet się o niego opierając możesz robić co chcesz. Taka mądra jest ta ustawa. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ale w czym jest problem? 12.12.08, 14:19 Ale jest. Wiesz co robić jeśli Ci to nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Ale w czym jest problem? 12.12.08, 14:32 Ależ sobie wytykacie, nie dajmy się zwariować, tak jak ktoś wyżej już pisał, wszystko jest dopuszczalne, w tym wypadku szampan, tylko z umiarem. Akurat Sylwester jest tą porą, gdzie absurdem jest bronić ludziom wymiany życzeń przy symbilicznej lampce szampana. I tu daskusja się kończy. Inną spawą są rzuty flaszkami, oblewanie innych strumieniami sekta czy petardowanie nad czyjąś głową. Poniali ? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ale w czym jest problem? 12.12.08, 15:29 Gdyby wszyscy kierowali się dobrze rozumianym poczuciem przyzwoitości i niepisanymi regułami życia w grupie, prawo nie byłoby potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Ale w czym jest problem? 12.12.08, 17:13 Zatem niech prawo trzyma za mordę tych, którzy nie potrafią kierować się dobrze rozumianym poczuciem przyzwoitości i niepisanymi regułami życia w grupie. Co ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Ale w czym jest problem? 12.12.08, 19:25 100% poparacia. Niech za rządzenie biorą się tylko uczciwi i mądrzy. Niech podatki będą niskie a budżet sprawiedliwie podzielony. Niech Polska rośnie w siłę a ludziom niech żyje się dostatnio. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijaczyna z wyboru Miejski Sylwester bez szampana? Opinie IP: *.chello.pl 12.12.08, 17:48 Uważam, że Szczecin powinien być alkoholowy. Jakby to było pięknie, jakbyśmy wszyscy nawaleni jeździli samochodami w mieście. Lekarze na dyżurach byliby po kielichu i dzieciakom dawałoby się w szkole po szklance wina zamiast mleka. W noc sylwestrową krzysztek rozdałby po flaszce wódy, a policjanci z drogówki punkty i mandaty za trzeźwą jazdę. Dlaczego ma być normalnie? Tu jest polska i tu się pije! na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś