wszystko_mi_jedno 12.12.08, 18:47 Wypadły nazwiska tych, którzy mogli być rodzinami pracowników ZBiLK-u To w końcu "mogli być" czy "byli"? Bo to duża różnica a z tekstu nie wynika czy jednak to byli krewni pracowników lokalówki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxymus1 Re: Poprawiona lista komunalnych lokatorów 13.12.08, 01:12 To jeszcze nie koniec Pani Kaliciak, ja będę do śmierci pilotował sprawę, komu przyznacie nasze mieszkanie na ul. Mazurskiej 25/33, w podstępny sposób odebrane mojej rodzinie! Najpierw fałuszowanie postępowania administracyjnego, potem nie wykonanie polecenia Prezydenta Jurczyka, i nakłamanie przez radcę prawnego Małgorzatę Michalak, w ekspertyzie prawnej, na której się Państwo oparli, zapewniam, to jeszcze nie koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Nie spamuj człowieku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 15:48 Odebrali wam to mieszkanie zgodnie z prawem. I to już koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxymus Re: Nie spamuj człowieku. IP: *.chello.pl 14.12.08, 11:14 A czy ja mówię że niezgodnie z prawem? Mówię tylko że do tego użyli przekrętów, pisali w postępowaniu że zwłoki głównego najemcy się w mieszkaniu rozłożyły, kiedy facet umarł w szpitalu PSK1,gdzie trzy dni leżał, nie wykonali polecenia aktualnego Prezydenta Miasta,Pana Jurczyka, mówiąc otwarcie o nim, że to głupek i szkodnik, który wyznaczył do ekspertyzy kancelarię prawną Poczobut-Odlanicki,a ZBiLK, wyznaczył "swojojego" prawnika panią Małgorzatę Michalak, która bezczelnie kłamała, a za nią Pan Chochulski, oto cytat z ekspertyzy pani radcy prawnego Małgorzaty Michalak, po przesłuchaniu czterch rodzin zamieszkujący ze mną na tej samej klatce schodowej które jednomyślnie stwierdziły że tam zamieszkiwałem:cytat z ekspertyzy (z uwagi na to że nadal są wątpliwości, co do faktu wspólnego zamieszkiwania pana Marka B, z panem Andrzejem T, niecelowym jest kierowanie sprawy do rozpatrzenia przez Społeczną Komisję Mieszkaniową. Ten nabrzmiały konflikt winien rozstrzygnąć niezawisły Sąd, który ma możliwość przesłuchania świadków pod rygorem odpowiedzialności karnej) koniec cytau. I my chcieliśmy Sądu, więcej nic, ale ZBiLK, wystąpił o eksmisję, wkładając nas razem do jednego gara, z ludźmi którzy naruszają porządek domowy, nie płacą za czynsz, i nie mają tytułu najmu, w Sądzie mecenas reprezentujący ZBiLK, stwierzdził że przesłuchanie świadków jest bezprzedmiotowe, i tu jest szwindel, pani Michalak postąpiła nie etycznie i nie moralnie, musiała konsultować to z urzędnikami, na podstawie posiadanych dokumentów, nie można było napisać takiej ekspertyzy, i z panią jeszcze nie zakończyłem, no a urzędnicy, cóż, dali mieszkanie pani Banaszak, która je sprzedała, dali panu Sieńce, miernemu lekarzowi, który specjalizuje się w pisaniu listów w obronie Nitrasa, i 52 innym cwaniakom, i to było zgodne z prawem! To sobie zapamiętajcie, jeszcze kilkadziesią lat temu, też zgodnie z obowiązującym stanem prawnym, grabiono i mordowano ludzi, i tych bandziorów kiedyś rozliczono, i myślę że na państwa też taka pora przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Drogi dspamerze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 11:27 Trzeba było to wszystko w Sądzie gadać. Jeśli Michalakowa twierdziła, że przesłuchanie świadków jest bezprzedmiotowe, to należało przekonać Sąd, że tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djedfaraon Bardzo prosze o kontakt DO PANA, jakis mail IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 14:02 moj zbilk w ekspresowym tempie probuje wywalic mnie z mieszkania, stosujac wyrafinowane przekrety, mysle ze trzeba organizowac sie i walczyc. bardzo prosze o kontakt. moj mail: djedfaraon@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
podann Dalsza część cudu .... 13.12.08, 07:51 Będę upierdliwa i ponownie pytam: blok ma 79 mieszkań, lista zawiera 74 oddanych, to gdzie 5 mieszkań się podziało??? pewnie czekać będą na niezbędnych w naszym mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ashka Re: Dalsza część cudu .... IP: 217.8.165.* 13.12.08, 17:15 prawie 80 mieszkań czyli 74. A to ile blok ma mieszkań to nie ma znaczenia. cale osiedle jest TBS-owskie, i TBS oddał miastu 74 mieszkania. a czy onie sa w jednym bloku czy w czterech to nie ma znaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Dalsza część cudu .... IP: *.chello.pl 13.12.08, 21:05 Te 5 mieszkań zostały przekazane do tzw służb operacyjnych jako punkty kontaktowe i obiekty specjalne. Każdy budynek miał takie mieszkanie dla SB i inwigilacji, teraz jast podobnie. Jak ktoś będzie oficjalnie zadawał trudne pytania Krzystkowi, albo Nitrasowi od razu namierzany jest z takiego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Dalsza część cudu .... 14.12.08, 09:38 Gość portalu: dziki napisał(a): > Te 5 mieszkań zostały przekazane do tzw służb operacyjnych czyli dla niezbędnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
benia300 Poprawiona lista komunalnych lokatorów 13.12.08, 07:56 My mieszkańcy chcemy wiedzieć, kto nieprawnie miał otrzymac mieszkanie. Mnie rownież dziwią kłamstwa radcow Urzędu Miejskiego w Szczecinie. Ludzie wykształceni, a tak igrają z prawdą. Lista powinna być jawna i do publicznej wiadomości np. w interenecie, a spoleczenstwo najlepiej ją zweryfikuje. Podejrzewam, że jeszcze 30% by wypadło z listy. Nie wierzymy ZBiLKowi i panu Chochulskiemu, który kryje swoich podwladnych z pania Kaliciak na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Poprawiona lista komunalnych lokatorów 13.12.08, 08:09 rodziny pracowników ZBiLKu,to mają przesrane. Nie dość,że wypadli z listy, to jeszcze Benia chce wiedzieć.... Pewnie ich powieszą, albo co...? Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Poprawiona lista komunalnych lokatorów 13.12.08, 09:59 nowa lista i już wszystko OK, nie ma sprawy Wyborcza udobrucha tłumy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Poprawiona lista komunalnych lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 10:03 Alez ten naród kiełbasiany jest. I ta pani ze Zbilku, to musi niezłe prywaty przykrywać. Jak z PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Poprawiona lista komunalnych lokatorów 13.12.08, 14:10 wszystko im wybaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Poprawiona lista komunalnych lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 14:26 Jakoś tak myślę, że gdyby ujawnić listę - nazwisko i aktualny adres, to lista jeszcze by się zmieniła. "Wypadły nazwiska tych, którzy mogli być rodzinami pracowników ZBiLK- u" Mogli, to znaczy pecha mieli ci, którzy nosza takie samo nazwisko jak pracownik ZBiLK??? No to córeczki za mąż wychodzić i zmieniać nazwiska ;-) Poza tym to też bez sensu. Załóżmy że są 2 siostry. Jedna pracuje w ZBiLK, druga mieszka w 1 pokoju z 4 dzieci. I co, ta druga nie ma szans na lepsze mieszaknie, tylko dlatego, że siostra ma pracę w ZBiLK?? Przecież tu nie chodzi o wille, super auta, tylko jako takie warunki mieszkaniowe. Uważam, że mieszakania powinny być przyznane tym, którzy złożyli wniosek, spełniają wymogi i mają najgorsze warunki (ciasnota, brak łazienek itp.). aklbo zrobić losowanie i nie było by problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Poprawiona lista komunalnych lokatorów IP: *.chello.pl 13.12.08, 16:26 Ale akurat jest tak ,ze flama co robi w Zbliku i załatwiła nowe ładne mieszkanie dla siostry co skończyła studia i na wieś nie wróci, zabrała miejsce w kolejce kobiecie z 4 dzieci. Tak jest bardziej prawdziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Poprawiona lista komunalnych lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 19:42 Jeżeli te dwa podania ( skreślone z listy) spełniały wszystkie kryteria wymagane, to o co wszystkim chodzi? Chyba, że nie spełniały. Czy ktoś to sprawdził? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzywdzony Re: Poprawiona lista komunalnych lokatorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 19:48 Ja nie miałem udokumentowanych dochodów???????? nie dostałem lokalu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox nius Lista niepoprawiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 16:16 Janowska Helena Durska Irena Duralska Grażyna Burdelak Weronika Podrez Anna Chomać Maria Bogusz Lidia Budzińska Marianna Jędrzejczak Stanisław Krall Helena Sobieska Regina Romańczuk-Winconek Hanna Uciński Mirosław Paździor Elżbieta Wystygło Danuta Boniek Aniela Grządziel Ewa Kupczak Teresa Konopczyński Dariusz Ostrowski Ryszard Puchała Ewa Podsudek Albina Kwiek Arkadiusz Borowski Witold Jakóbczyk Wiesław Karaszewski Mariusz Węgrowski Jarosław Staciwa Marianna Lewandowski Henryk Białożyński Marek Kudzin Magdalena Juszkiewicz Marek Niemira Halina Szczot Katarzyna Lepak Anna Żmudzki Romuald Wrona Beata Stelmach Anastazja Wojewódzka Janina Tomaszewicz Stefania Kibler Czesława Waluś Justyna Chełminiak Mirosława Franczuk Wioletta Głuszak Henryka Wlazło Maria Michalczyszyn Karolina Tereszczyk Teresa Nowiak Andrzej Matczak Irena Dąbrowska Hanna Pietrzak Paweł Lipski Narcyz Krack Danuta Sznajder Marianna Warchoł Dorota Grabowska Agnieszka Szczepaniak Mirosław Jaroszewicz Jolanta Piaszczyńska Halina Sobczak Zofia Rydel Aneta Królikowski Wiesław Szostakiewicz Irena Bieniek Danuta Zalewski Robert Grabińska Katarzyna Skorupińska Anastazja Witkowska Irena Stępień Sylwia Bańkowski Marek Klocek Wiesław Wrzosek Sławomir Firlik Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos [...] IP: *.kalisz.mm.pl 14.12.08, 20:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Lista niepoprawiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 07:24 na liście chyba nr 42 jest znane nazwisko, przynajmniej podobne. Odpowiedz Link Zgłoś