franekkk 03.11.03, 14:01 to byly czasy, wracalo sie ze szkoly szklaneczka soku, pod spust syfonu oczywiscie tak zareagowal na nacisk ze pol kuchni sie zalalo gul gul gul i..;) a jak sie skonczylo to sie nioslo do warzywniaka na wymiane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania L. Re: naboje do syfonow - remember? IP: 212.14.63.* 03.11.03, 14:07 pamietam jak moj brat pil prosto z syfonu a ja nacisnelam mocniej na te raczke...to byla zabawa az mu nosem poszlo...oczywiscie dostalam za swoje Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: naboje do syfonow - remember? 03.11.03, 14:10 remember remember, a wcześniej były jeszcze te takie duże szklane czy je remember? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: naboje do syfonow - remember? 03.11.03, 14:14 franek jest mlodziak tylko staro wyglada wiec duzych szkalanych nie pamieta a wlasciwie czy nabojuf nadal sie nie produkuje? cos mi sie zdaje , ze mozna kupic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siem Re: wszystkie nasze rzeczy IP: 217.153.5.* 03.11.03, 14:18 wspaniały jest ten świat prloskiej kultury materialnej (bo duchowej już mniej). polecam zdjęcia naboi do syfonów i innych gadżetów na stronie: www.polskaludowa.com/codzienne.htm Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: naboje do syfonow - remember? 03.11.03, 14:20 tyż mi się tak wydaje że gdzieś je widziałem tylko nie pamiętam gdzie??? ...a te szklane pamiętam jak przez mgłę, ale pamiętam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: naboje do syfonow - remember? 03.11.03, 14:16 o! je tez remember, szlo sie do sklepiku, poprosze dwa (cos niepamietam hjak to sie nazywalo bo bylem nizszy od lady) a pani tylko pytala czy "buteleczki" na wymiane sa, i heja zawsze mnie korcilo zeby rozniecic jakis pozar i gasic tym syfonem ta raczka miala jakas taka trudna do opisania moc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: naboje do syfonow - remember? 03.11.03, 14:20 o ile pamietam to ferdek kiepski pracowal w podobnej brazny na saturatorze Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: naboje do syfonow - remember? 03.11.03, 14:24 z tych syfonowych klimatów, to polecam zastąpienie wody, tanim winem, które za sprawą "naszego magicznego urządzonka" zamienia się w szampana. Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: naboje do syfonow - remember? 03.11.03, 15:37 Jasne że remember, jeszcze mam w piwnicy taki szklany oraz dwa metalowe na naboje :) A do tego kupę butelek z porcelanowym korkiem. Niektóre z jakąś dziwną zawartością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: naboje do syfonow - remember? IP: 64.9.159.* 03.11.03, 15:42 A pamietacie jak sie takie srebne i zlote syfony na rynku pokazaly i tylko naboje sie wtedy kupowalo. Pamietam jak wkrecalo sie takiego naboja do syfonu to zara sie zimny jak cholera robil....no naboj oczywiscie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś