katat0nik 09.02.09, 18:50 Rondo Pinokia?...-kontrowersyjne.Za bardzo sie z Krzystkiem kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny-malkontent Rondo cynków, rondo 148 metrów, albo Krzystka... 09.02.09, 19:02 Proponuje zamiast ronda kłamiącego chłopczyka po prostu nazwać go imieniem posiadacza największego niezbędnego mieszkanka - Krzystka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalista Rondo im. Romana Dmowskiego IP: *.chello.pl 24.02.09, 11:44 Witam Ja ma inną propozycję, aby nazwać go im. Romana Dmowskiego jest to jedyna postać, która niezostała uhonorwana w naszym mieście, która przyczyniła się do odzyskania niepodległości w 1919 roku. Wszystkie postacie znaczące z tego okresu są Witos, Piłsudski, Padreswski, Daszyński i inni. Zachecam radnych by nazwali rondo im. Romana Dmowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
gupol_69 Rondo Pinokia czy Pileckiego? 09.02.09, 19:07 Co ta typowa za bajki opowiada ? A na "Plac teatralny" to się niby zgodzili, co niby więcej od Pinola zawdzieczamy Pleciudze ?? W dodatku Pleciuga stoi tam od niedawna i ma maly zwiazek z tym miejscem, co innego Pinokio ktory na stale wpisal sie w tamtejszy krajobraz. Kandydatura ta jest kontrowersyjna ale komentarz tej pani nie jest zbyt trafny. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Nigdy nie zainteresowałem sie osoba 09.02.09, 19:40 Nigdy nie zainteresowałem sie postacia osoby, ktorej imieniem nazwano jakas ulice! NIGDY! Powiem wiecej, nazwy raczej sa skracane i nie wymawiane w pełnymm brzmieniu, a nawet nie pisane w pełnym i prawidłowym brzmieniu! Nie wiem ile osób wie kto to był Zamenhof i jak ma na imie? A takze ulica Wojciecha, Bogusława, Wawrzyniaka... Mozna by mnozyc przykłady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny to źle bardzo źle.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 09:23 a chwalić się swoim ignoranctwem to jest już żałosne doprawdy. Nic jednak straconego, poszukaj w internecie a wiele się dowiesz o patronach szczecińskich ulic i o wielkich Polakach, zresztą o tych nikczemnych też, niestety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: to źle bardzo źle.. 10.02.09, 09:46 Zle odczytales moja wypowiedz, a więc powtórzę. Nigdy nazwa ulicy nie zdopingowala mnie do sprawdzenia kim był patron, ale to nie znaczy, jeżeli nie wiedziałem, a o wielkich czy nikczemych Polskach stosowną wiedzę zapowiadam, wybacz ale nigdy politycy nie będą mówili mi, a to partyjniacy ustalają, kto jest ważnym a kto nie, o kim mam się dowiedzieć a o kim nie - NIGDY! Jeżeli uważa ktoś, ze nadając imię ulicy spowoduje zainteresowanie jakaś postacią to musi być idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: to źle bardzo źle.. IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 00:48 Tyś jest idiotą! I to skończonym. Proszę: milcz i nie odzywaj się więcej w sprawach o których pojęcia nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus Rondo Pinokia czy Pileckiego a może PS IP: *.ds3.tuniv.szczecin.pl 09.02.09, 19:40 Ja bym nazwał owe rondo im POLITECHNIKI SZCZECIŃSKIEJ owy plac znajduje sie przy obiektach dawnej polibudy teraz Zut-u. Mysle ze nadawanie imienia klubowi- dyskotece prywatnej to jest w pwenym rodzajju reklama. Politechnika przekształciła sie w ZUT po funkcjonowaniu ponad 60 letnim na ziemi szczecińskiej, wykształciła wielu inż więc mozna nadać taką nazwę dla upamiętnienia owej instytucji której już nie ma. co otym sądzicie ?? albo rondo studenckie jest przystanek lini 8 osiedle akademickie Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Jestem jak najbardziej za tym! 09.02.09, 19:42 tak popieram Politechniki Szczecinskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Jestem jak najbardziej za tym! 09.02.09, 19:44 andreas.007 napisał: > tak popieram Politechniki Szczecinskiej! > > świetny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanek Re: Jestem jak najbardziej za tym! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 12:16 Tylko należy dodać - byłej! Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Jestem jak najbardziej za tym! 10.02.09, 12:22 Gość portalu: fanek napisał(a): > Tylko należy dodać - byłej! no przecież nadaje się pośmiertnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds.3 Re: Rondo Pinokia czy Pileckiego a może PS IP: *.ds3.tuniv.szczecin.pl 09.02.09, 19:49 o jany jestem studentką byłej Politechniki i ten pomysł mi sie bardzo podoba;) Rondo Politechniki Szczecińskiej w skrócie Rondo polibudy;P WARSZAWA TEŻ MA PLAC POLITECHNIKI ... puszczając wodze fantazji na środku placu podświetlone logo politechniki z datami 1946-2008 CAŁYM SERCEM JESTEM ZA TYM precz z pinokiem czy pileckim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS ponad wszystko Re: Rondo Politechniki!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 20:17 Fakt, że nazwy ulic, placów, skwerów i innych miejsc są nazwami nieżyjących osób,to jestem za nadaniem nazwy ronda im Politechniki Szczecińskiej 1946-2008. Możecie zrobić z nią cokolwiek połączyć się nawet z Zachodniopomorska szkołą Piznesu. Dyplom Politechniki Szczecińskiej BEZCENNY za resztę zapłacisz kartą ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanek Re: Rondo Pinokia czy Pileckiego a może PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 12:15 Ale Warszawa ma Politechnikę, a my co? Jakiś dziwoląg z gumofilcami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulwerterier Re: Rondo Pinokia czy Pileckiego a może PS IP: *.chello.pl 10.02.09, 00:49 zgadzam sie z przedmowca, przejdzmy od slow do czynow. rondo politechniki to szlachetna nazwa i brzmi tez dobrze. co do pomyslu z rondem pinola to poczatkowo myslalem ze to slaby zart. poziom dzisiejszej,"kultury studenckiej" nijak sie ma do kultury w ogole, wiec nazywanie ronda imieniem podrzednej dyskoteczki jest niedorzeczna propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Siwek Rondo Pinokia czy Pileckiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 20:15 Mamy Rondo Lucjana Gierosa, Rondo Ojca Siwka, to między nimi wsadźmy . rondo kolejnego czarnego ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Wasyl Re: Rondo Pinokia czy Pileckiego? IP: *.kalisz.mm.pl 09.02.09, 20:18 Rondo im. M. Stefanika - proponuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paki Re: Rondo Pinokia czy Pileckiego? IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.09, 20:45 Rondo im. Ojca Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Rondo Pinokia czy Pileckiego? IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.09, 00:57 A tak konkretnie, o co ci chodzi? Pinokio był w jakimś zakonie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrywus Rondo politechniki szczecinskiej !! IP: *.ds3.tuniv.szczecin.pl 09.02.09, 22:44 studenci chcą ronda Politechniki a pan Bloch niech zbiera podpisy studentów, ale wcześniej proszę sie zaopatrzyć w darmowe piwa P O L I T E C H N I K A S Z C Z E C I Ń S K A Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Rondo politechniki szczecinskiej !! 10.02.09, 07:47 w końcu jakiś sensowny pomysł Rondo Polibudy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanek Re: Rondo politechniki szczecinskiej !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 12:12 Przecież nie ma już Politechniki! Dlaczego? Może być nazwa "Rondo spółdzielcze" Czy ktoś wie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent US Nie dla reklamy tancbudy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 08:34 RONDO POLITECHNIKI dobra nazwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Rondo Unii Europejskiej ! IP: *.chello.pl 10.02.09, 08:48 albo Rondo Berlińskie , przydałyby się jakieś akcenty niemieckie, bo przecież granica tuż,tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny a w Berlinie jest Rondo Szczecińskie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 09:27 czy znowu mamy niemcom bez mydła wchodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Jestem za rondem Pinokia:) IP: 213.155.170.* 10.02.09, 09:09 Mi tam się podoba;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adu Rondo Garaż IP: *.gprs.plus.pl 10.02.09, 09:26 Rondo powinno nosić nazwę jedynej cooltoorotwoorczej imprezy w poniemieckich dziejach miasta, czyli "Rondo Garaż". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Rondo Garaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:08 Zaiste rewelacyjny pomysł; gdyby nie Garaż, to nie wiem jak potoczyły by się moje losy. Chylę czoła, ta impreza zrobiła więcej niż wszyscy prezydenci razem wzięci, że o biorwach z UM nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn R o n d o p o l i t e c h n i k i szczec IP: *.ds3.tuniv.szczecin.pl 10.02.09, 12:47 Bardzo dobry pomysł ale my tu gadu gadu a radni nic nie wiedzą o nowej nazwie moze ktoś lub gazeta by napisał aryykuł , do rady Miasta szczecina bo tu fajny pomysł się zrodził a zostaniemy z kłamiącym pinokiem Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: R o n d o p o l i t e c h n i k i s 21.02.09, 22:34 RONDO POLITECHNIKI to swietna propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Rondo Pinokia czy Pileckiego? IP: 80.72.196.* 10.02.09, 14:41 w radiu szczecin zaproponowano rondo PI od PI czyli 3, 14...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ama Pilecki!!!! IP: *.szczecin.mm.pl 21.02.09, 22:30 A ja jestem za Pileckim. Mam nadzieje, ze ta nazwa zostanie wybrana i bede wtedy naprawde dumna, ze w moim miescie nazwano cos imieniem takiego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Pilecki!!!! 22.02.09, 09:51 > i bede wtedy naprawde dumna, ze w moim miescie nazwano cos imieniem > takiego czlowieka. skoro chodzi ci o cos , to nie koniecznie rondo Odpowiedz Link Zgłoś
erroid mam gleboko w d jak to sie bedzie nazywac... 24.02.09, 04:05 mam gleboko w d jak to sie bedzie nazywac... to tam gdzie tez mam bezndziejnego Pinola... Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Rondo Pinokia czy Pileckiego? 24.02.09, 11:09 Proponuję Stasia Tarkowskiego. Uzasadniam: żarliwy patriota, nieugięty katolik, a do muzułmańskich terrorystów walił ze sztucera jak do excuse moi le mot kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: electrohippies Rondo Pinokia czy Pileckiego? IP: *.chello.pl 26.02.09, 10:09 Poczekajcie, aż wybudują. Myślę, ze niewielu chciałoby szargać wtedy dobre imię Politechniki Szczecińskiej nazywając tak rondo. Naprawdę. Jak dla mnie, po przejrzeniu projektu to rondo mozna nazwać: Rondo Anonimowych Alkoholików ewentualnie Rondo im. Ofiar Alkoholizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rondo RELIGI !!! Rondo im prof.Zbigniewa Religi - IP: *.szczecin.mm.pl 08.03.09, 21:17 w związku z przykrą śmiercią tego Wielkiego Człowieka i aby nie zabierać innym ulic proponuję nazwanie nowego ronda imieniem prof.Zbigniewa Religi ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 1954 Rondo Klubowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:29 Skoro jest Plac Teatralny to dlaczego nie miałoby być Ronda Klubowego? W pobliżu był Atut i Pinokio i Trans i Kontrasty więc może dla uczczenia pokolenia klubowego - roczniki 1930-1970, należałoby tak nazwać to rondo? Tym bardziej że jest to określenie dla pewnej epoki - po rondzie klubowym przyjdzie czas na Ulicę Pubową, a dalej to trudno mi sobie wyobrazić Odpowiedz Link Zgłoś