Dodaj do ulubionych

Trzy- i czterolatki mają przechlapane

12.03.09, 19:22
>>Wiceprezydent Elżbieta Masojć uspokaja: - Dajcie nam czas. Gdy spłyną
deklaracje, będziemy wiedzieć, co robić. Nie wszyscy rodzice chcą posyłać
dzieci do przedszkoli. Nie obawiamy się problemów organizacyjnych. Jeżeli
będzie taka potrzeba, zastanowimy się nad tworzeniem kolejnych punktów
przedszkolnych w szkołach.<<

Tej pani naprawdę już dziękujemy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtekos Trzy- i czterolatki mają przechlapane IP: *.chello.pl 12.03.09, 20:41
      Chcieliscie POpaprańca na prezydenta to teraz macie - nie przedszkola czy szkoły
      tylko super- i hipermarkety i banki.

Tylko potem zdziwko, jak wyrastają z tych maluchów jacyś psychole - brak
      własciwej edukacji, przeprowadzanej przez fachowców prowadzi do dewiacji.

• dyzurny-malkontent Masojciowa: przykład niekompetencji... 12.03.09, 22:38
      Pani Masojciowa to przykład totalnej niekompetencji. Nikt, kto ma choć minimalne pojęcie o zarządzaniu oświatą nie odważyłby się tak prosto do ludzi debilizmów gadać! Ona będzie "robić" jak spłyną deklarację. Kobieto! Co roku jest więcej dzieci. Kolejny wyż demograficzny wchodzi na rynek. W tym zakichanym mieście z którego dostajesz pensję i premie brakuje przedszkoli. I żadne "poczekajcie" tego nie zmieni...
      • Gość: dogiedaddy Re: Masojciowa: przykład niekompetencji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 22:45
        No co ty malkontentujesz. Przecież powiedziała że się ZASTANOWI. Tak się przez
        kilka lat będą zastanawiać.
        Szczerze bym wolał, jako rodzic 3-latka, żeby coś ZROBIŁA.
        Szkoda że mi nie płacą za zastanawianie się tylko za robotę.
        • lucrecja Re: Masojciowa: przykład niekompetencji... 13.03.09, 11:27
          Szkoda, że nie zastanawiała siew zeszłym roku, kiedy tyle dzieci odeszło z
          kwitkiem!! Kurka, znowu moje dziecko będzie siedzieć w domu. Bo do przedszkolnej
          stoczni go nie puszczę ;)
          A może niech dołożą kasę, by dzieci mogły chodzić do prywatnych przedszkoli
          (tylko tą różnicę)? Już to widzę ;)
      • Gość: babcia Re: Masojciowa: przykład niekompetencji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 14:55
        Jaki wyż i skąd, przecież Masojć od kilku lat udowadnia nam niż
        demograficzny i dlatego każe szkoły i przedszkola zamykać.
    • Gość: ave krzystek Re: Trzy- i czterolatki mają przechlapane IP: *.chello.pl 13.03.09, 05:43
      dziękujemy TOBIE PIOTRZE KRZYSTKU :) dobrze sprawiłeś się dla kasiory likwidując
      przedszkola :) teraz kiedy braknie miejsc a jak dowiadujemy się z TV - JEST ROK
      PRZEDSZKOLA (reklama w telewizji, samotny dzieciak, wiecie;) TY O WIELKI PANIE
      SŁONECZNYCH WZGÓRZ ROZCIĄGAJĄCYCH SIĘ NA WARSZEWIE LIKWIDUJESZ MATKOM, OJCOM,
      PRACOWNIKOM FIRM SZCZECIŃSKICH I PRZYJEZDNYM PRZEDSZKOLA :) gratulujemy pomysłu
      :) ... coś odnośnie TWOJEGO PREZYDENCIE ZIELONEGO SZCZECINA dodam PŁYWAJĄCEGO
      OGRODU "SMIECI" odpowiedz na pytanie, dlaczego mieszkańcy zamiast mieć ułatwiony
      wywóz odpadów segregowanych, MAMY PŁACIĆ ZA UDOSTĘPNIANIE POJEMNIKÓW NA ODPADY
      SEGREGOWANE?? zas...y prezydencie :) zafaj...y dzieciaku :)
      • Gość: as Czyli Kaczor vetując ustawę rozumiał co w gminach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 07:23
        się stanie.Tutaj jest winna Hall i PO centralnego .Teraz będzie tak
        ze szczecińscy posłowie PO i SLD odrzucą veto ze szkodą dla 3 i 4
        latków.Krzystka i Masojć jest taka wina, że nie zgłaszali tego
        problemu do Hall , tylko przytakiwali dla reformy sami nie bedąc
        przygotowanym.Rodziców 3 i 4 latków jest taka wina że nie poparli
        akcji ratujmaluchy.pl. a teraz będą zbierać owoce tego w postaci nie
        przyjęcia ich dzieci do przedszkoli.Co miasto może zrobić może
        usilnie namawiać rodziców 6 i 5 latków by wypchali dzieci z
        przedszkoli do szkół.Ale czy szkoły do tego są przygotowane np, SP7
        na Warszewie nie ma miejsca na przyjecie dodatkowych roczników.
      • Gość: pop Re: Trzy- i czterolatki mają przechlapane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 17:23
        do tego dodam tylko tyle, że SLD I PiS (choć może inaczej się wtedy
        nazywali) też likwidowali przedszkola. Pierwsze jakieś 6 lat temu...
    • Gość: ex stoczniowiec Trzy- i czterolatki mają przechlapane IP: *.cable.smsnet.pl 13.03.09, 07:32
      Może to dlatego stocznia musiała paść ,żeby dzieci stoczniowców (potencjalnych
      bezrobotnych)nie zajmowały miejsc w przedszkolach. Chyba na to liczy
      p.Masojć.Paranoja.Wczoraj dobierała się do szkół specjalnych.Jeżeli stwierdzi,że
      mogą je zastąpić szkoły integracyjne to będą nowe przedszkola - ot rozumowanie
      tej pani urzędniczki....itd.itp.
      • Gość: stefan moze szatnie stoczniowe IP: 62.69.220.* 13.03.09, 09:47
        przerobią na swietlice przedszkolne?
        • skuter70 Re: moze szatnie stoczniowe 13.03.09, 09:54
          i to jest myśl
          jakąś opuszczoną halę stoczniową przerobic na jedno wielkie
          przedszkole!!!
    • switonemsi Trzy- i czterolatki mają przechlapane 13.03.09, 09:52
      Eh... czy kiedyś coś w tej oświacie będzie dobrze funkcjonować?
    • Gość: Ave bis Trzy- i czterolatki mają przechlapane IP: *.nitka.net.pl 13.03.09, 09:56
      Ile cierpkich słów pada na wszelkiego rodzaju forach dyskusyjnych pod adresem
      indolencji Krzystka, Masojć, Nitrasa, itp a oni i tak nic sobie z tego nie
      robią. Zapatrzeni w te swoje zafajdane gęby, pełne szyderczych uśmiechów typu:
      możecie nam wszyscy naskoczyć. Kiedy przeleje się ta czara absurdu? Dość
      poniżania Szczecinian!
      • Gość: obrońcaprzedszkoli Re: Trzy- i czterolatki mają przechlapane? IP: *.chello.pl 13.03.09, 15:48
        my mamy przechlapane? nasze dzieci? NIE! magistrat ma przechlapane
        tzn. o ile zabraknie miejsc to miasto będzie musiało rodzicom, których dzieci
        nie przyjęto do przedszkoli zapłacić odszkodowanie - broker ubezpieczeniowy p.
        Niewegłowska ubezpiecza urzędy od takich rzeczy - wynajmuję opiekunkę np. za
        1000-1200 zł m-cznie i miasto musi mi zwrócić różnicę pomiędzy kwotą za wynajem
        opiekunki i kwotą jaką musiałbym płacić w przedszkolu
        w sumie dziecko ma opiekę (ale w domu) a my nie tracimy kasy
        o szczegółach łącznie z wnioskami o odszkodowanie będe informował po naborze na
        tej stronie
        ps. 3 krotnie "zmierzyłem" się z p. Masojć i osobiście uratowałem 3 przedszkola
        od rzezi p. Masojć (Mariana Jurczyka)więc wiem jak działać
        • Gość: :) Re: Trzy- i czterolatki mają przechlapane? IP: *.chello.pl 13.03.09, 18:47
          interesujące :) chętnie poczytam jak można wykorzystać pomoc gminy w ten właśnie
          sposób :) moja latorośl też potrzebuje przedszkola :) może to jest rozwiązanie
          :) w sumie ustawowo gmina ma zapewnić opiekę przedszkolną, prawda?? my wymogi
          spełniamy :) oboje rodziców pracuje :) i nikt nie może zostać z maleństwem w
          domu :) a może podrzucić maleństwo na te parę godzin do gabinetu p.p.m. (czyli
          PoPapraMasojć) tylko tak myślę ja jakie k...o by mi dziecko wyrosło :) hihi
          • dyzurny-malkontent Dla Masojciowej zawsze kto inny winny niż jej głup 14.03.09, 00:08
            Co Ty gadasz. To Twoja wina, że dzieci płodzisz! Masojciowa jest powołana tylko do przeżeranie pensji za publiczne kłamanie w sprawie oświaty...
          • Gość: obrońcaprzedszkoli Re: Trzy- i czterolatki mają przechlapane? IP: *.chello.pl 14.03.09, 22:47
            odszkodowanie od strony formalno-prawnej jest nazywane "odszkodowaniem z tytułu
            władztwa publicznego". Z tegoż władztwa publicznego przegłosowana(e) została
            uchwała(y) o likwidacji placówek przedszkolnych, a skoro została uchwalona i
            wcielona w życie przez każdorazowego prezydenta miasta należy się odszkodowanie

Władztwo publiczne to atrybut organu władzy publicznej polegający na możliwości
            jednostronnego określenia praw i obowiązków innego podmiotu jako uczestnika

kto nie dostanie co mu się należy niech występuje o odszkodowanie, stać gminę
            naszą na 10 mln za ziemię (Jurczyk) lub 32 mln za Pogoń (w toku sprawa Lesa
            Gondora) to dlaczego obywatel, będący członkiem samorządu gminy ma nie dostać
            niewielkie w końcu kwoty
    • Gość: mikesz Masojć musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 20:32
      Nie ma POjęcia o zarządzaniu oświatą a jedynym jej sukcesem jest
      zniszczenie kilku szkół i przedszkoli.
      • Gość: alicja masojć Re: Masojć musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 16:56
        sama odejć
    • swiadekm Trzy- i czterolatki mają przechlapane 20.03.09, 12:27
      Kpiną jest pierwszeństwo dla dziecka, które jest wychowywane przez
      samotną matkę, która nie pracuje, nad dzieckiem z rodziny, gdzie
      oboje rodzice pracują - nic tylko konkubinat. Tak właśnie Państwo
      wspiera rodziny!
      • Gość: Alicja Re: Trzy- i czterolatki mają przechlapane IP: *.subscribers.sferia.net 21.03.09, 22:02
        kpiną jest pisanie takich komentarzy, samotna matka widocznie
        pracuje skoro oddaje do przedszkola, ja póki nie pracowałam to się
        nie pchałam na państwowe, jak zaczęłam pracować to płaciłam za
        prywatne, potem mały się dostał do przedszkola państw.więc nie
        chrzań człowieku :/
        • Gość: mmmm Re: Trzy- i czterolatki mają przechlapane IP: *.szczecin.mm.pl 24.03.09, 16:58
          Jako samotna matka to się przynajmniej nie musisz martwić że ci dziecka nie
          przyjmą.A może to tylko fikcyjne oświadczenie?????
          • Gość: samotna matka Re: Trzy- i czterolatki mają przechlapane IP: 212.14.33.* 02.04.09, 09:55
            trzeba udowodnić, że jest sie samotną matką i że się pracuje. skąd takie bzdury,
            że samotna matka oddaje dziecko do przedszkola i siedzi sobie w domu i tipsy
            (zapewne zapłacone z alimentów) maluje!
            • Gość: mmmm Re: Trzy- i czterolatki mają przechlapane IP: *.szczecin.mm.pl 02.04.09, 12:32
              Bo tak jest przynajmniej w 30-40%.
              • Gość: as może rodzice 6 latków się ulitują i dadzą do szkoł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 13:04
                i zwolnia miejsce dla 4 i 3 latków ,chociaż wątpiłbym przeważnie rodzice chcą
                dobra swoich dzieci i pozostawią swoje dzieci w przedszkolach.
    • Gość: as ostatnio dużo fałszerstw jest we wnioskach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 17:50
      na miejsca 3 i 4 latków składają sami samotni. Do czego to szczecin doprowadził
      by ludzi zmuszać do kłamstw w papierach
      • Gość: mmm Re: ostatnio dużo fałszerstw jest we wnioskach IP: *.szczecin.mm.pl 03.04.09, 15:05
        Bo nie ma innego wyjścia.Fajnie się likwiduje a potem zamydla oczy.Ludzie
        uczciwi nie mają dużych szans na legalne miejsce w przedszkolu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka