miecio555 24.05.09, 21:15 ten niby cmentarz, który coś blokuje to te krzaczki z pijaczkami? dobre, dobre... Ja kochać urzędniczą inwencję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.09, 21:36 Kiedy można spodziewać się przebudowy? Tego nie wiadomo. Zapytajcie Krzystka, on wie kiedy co obiecać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: *.um.szczecin.pl 03.06.09, 13:35 Krzystek mieszka i działa na Warszewie, Bezrzecze go nie obchodzi. W przyszłych wyborach trzeba głosować na kogoś kto tu mieszka i zna ten problem z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Czy ja dobrze widze... 24.05.09, 21:43 Czy ja dobrze widze... - Różnica jest taka, że właściciele tych sklepów chcieli przebudować drogi, by usprawnić dojazd do siebie, Lidl nie ma takiego zamiaru, a my nie możemy go zmusić - twierdzi Władysław Szarafiński, zastępca dyrektora ZDiTM. Prezeciez sprawa z panem Gondorem, jak pamietam, poszła o to, ze pan Krzystek postawił warunek 60 mln zeta na wlaśnie drogi okoliczne i pan Krzystek twierdzi, że miał prawo... To maja takie prawo czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: Czy ja dobrze widze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 07:06 ....bo to zależy od tego jak mówi do urzędników inwestora lub pośrednik, kancelaria, opiekun polityczny inwestora. Czasami mówi tak, że jest zgoda i nie ma warunków dodatkowych a czasami jest tak, że nie ma zgody. To zalezy jak mówi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voland Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: *.chello.pl 24.05.09, 22:57 Co? Wychodzi na to ze ten Szarafiński to kretyn jakis. Ze niby nie wie o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d tam nie bylo cmentarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 08:49 tam nie bylo cmentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Dobrej Re: tam nie bylo cmentarza IP: 62.69.214.* 25.05.09, 09:24 To jakaś ściema i to taka sama ja z brakiem możliwości poszerzenia Łukasińskiego od strony piekarni. To co się wyrabia z tej strony Szczecina to zaplanowana akcja urzędników ze Szczecina którzy chcą zablokować krnąbrnych mieszkańców Dobrej którzy nie chcą się włączyć do miasta a że przy okazji dostaną mieszkańcy Szczecińskiego Bezrzecza to trudno, wojna wymaga ofiar. Niech jeszcze postawią dodatkowe światła na Ku Słońcu przy Kwiatowej i będzie komplet. Co do Szerokiej to wiem iż ludzie tam czekają na wykup ich ziemi a miasto co do 2013 roku ani w tą ani w drugą. Ziemia leży odłogiem, market się buduje i zaraz będzie jeszcze Hala. Paraliż jak się patrzy. Nic się nie zmieniło jak był bur...l w inwestycjach tak jest. Brak synchronizacji, brak współpracy, brak gosporzarza który by ten cały bałagan trzymał za mo...dę. Ale jak ma się takich współpracowników jak Pan N.... Pan Ch i Pan J to się nie dziwić że potem ocena prezydentury wychodzi na 3 i to nie plus ale na szynach. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 tak, brakuje tylko budowy hali 25.05.09, 11:46 tak, brakuje tam tylko rozpoczecie budowy hali, a nie ma pieniedzy na drogi - tak wiec wtedy bedzie sie dzialo! Najpierw trzeba zrobic drogi i komunikacje, a potem dopiero rozpoczac budowe hali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 10:55 Ja sobie tam żadnego cmentarza nie przypominam, tylko figurkę upamiętniającą jakąś pracę i datę bodajże 1947 Odpowiedz Link Zgłoś
jurjaca Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza 25.05.09, 11:31 Myślę, że miarka się przebrała. W związku z tym proponuję jakiś protest zorganizować. Np. na ul. Reduty Ordona mieszkańcy raz na pół roku organizowali się i chodzili (tylko!) po pasach dla pieszych, przyjechała TV i po kilku takich protestach usunęli im 2 linie autobusowe. Tu też są pasy na krzyżówce i można by też coś takiego zorganizować. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Modrej Re: Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: *.mofnet.gov.pl 25.05.09, 11:51 Jestem jak najbardziej za. Mogę zacząć protestować już dziś. Przedmówca ładnie ujął, że to zemsta na mieszkańcach okolicznych gmin, uprzednio mieszkańców Szczecina. Jeżeli Pan Krzystek nadal będzie utrudniał mi i mojej rodzinie życie to też przeniosę się do ładnej, podmiejskiej miejscowości. Problem z dojazdem będę miała taki sam, ale okolica o ile ładniejsza! I ponoć w urzędzie gminy też wszystko można załatwić szybciej i przyjemniej. Panie Krzystek i Panie Chochulski - mieszkańcy Krzekowa i Bezrzecza to też obywatele Szczecina. Ktoś zagłosuje w przyszłych wyborach i tylko od Was zależy kto otrzyma nasze głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś Re: Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: 62.69.220.* 25.05.09, 11:53 Widocznie Bezrzecze średnio się wpisuje w projekt "floating garden". Ogólnie rzecz biorąc, powinniśmy pokłony w ziemię trzaskać, że nam Szeroką poprawiono w końcu :P Teraz to wciąż tylko budowa Lidla, kocioł się zacznie jak sklep ruszy... Wtedy ulica stanie. Warszewianie wywalczyli nawet dodatkowe nocne autobusy, a na Bezrzeczu zwykły (i to w godzinach szczytu jeździ raz na 30 minut)! Nic, że cała ta część miasta w ostatnich 5 latach bodajże podwoiła liczbę mieszkańców. I wciąż buduje się nowe osiedla, które jeszcze nie są zasiedlone - jak chociażby to SM Dąb, czy Modra Park! Na przystankach już od Koralowej nie idzie się wepchać do środka autobusu. To, co się dzieje na Bezrzeczu to jakaś kpina. Zastanawiam się tylko, gdzie są Ci radni z tej części miasta? Gdzie Rada Osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoś Re: Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: 62.69.220.* 25.05.09, 11:55 ... że o stanie choćby chodników od Szerokiej w stronę Bezrzecza nie wspomnę... musiałbym użyć słów mocno niecenzuralnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: action Modra- wyjazd IP: 212.160.172.* 25.05.09, 13:28 czyli wyjazd i wjazd z Lidla będzie w Modrą ?!!! No to żeby rano wyjechać z bezrzecza trzeba będzie to robić sporo przed 7. Już o 7.15 jest kocioł. Po zasiedleniu osiedli których budowa się kończy korek pewnie będzie się kończył w Dobrej. DZIĘKUJEMY "gospodarzom" miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: *.static.espol.com.pl 25.05.09, 15:18 Modra jest jedyną drogą dojazdową do osiedla zamieszkanego przez kilka tysięcy ludzi. Do tego tylko jednojezdniowa, dwupasowa. Lidl powstanie tuż przy skrzyżowaniu Modra/Szeroka. Kierowcy chcący skręcić do Lidla jadąc od Szerokiej będą korkować chcących dojechać do domu na Bezrzeczu. Przy tym sklepie trzeba poszerzyć jezdnię o dodatkowe 2 pasy dla skręcających do sklepu i wyjeżdżających z niego, i wybudować rondo przy Szerokiej. Jeśli przeszkadza stary cmentarz niech go przeniosą. Nie wiem nawet gdzie on jest, nie żadnych pomników. Jedyne co kojarzę to krzyż dziękczynny z 1947 roku gdzieś okolicy tego cmentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man widać nie mieszkają na bezrzeczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 20:08 widać wadza nie zamieszkuje bezrzecza, wołczkowa i dobrej więc ich to no teeen... Juz widzę te fruwające karetki pogotowia nad jedynym dojazdem do kilku tysięcy mieszkańców. Chciało się na obrzeża to się teraz męczcie. Wadza do "pracy" dojedzie... Na pewno nie autobusem 74 z rozkładem jazdy sprzed 15 laty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobrarada to wybierzcie wladze z bezrzecza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 21:23 no do roboty - tylko nie teraz bo przez pomylke wyjedzie do brukselki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: *.um.szczecin.pl 03.06.09, 13:33 wystarczy zrobić małe rondo, jak przy ul. Zawdzkiego-Szafera i problem się skończy. Z tym niby cmentarzem to jakieś kpiny, to przecież dzikie wysypisko śmieci, które można wykorzystać chociażby na prawoskręt z Modrej w ulicę Szeroką. Zapraszam ZDiTM na wycieczki samochodowe przed 8.00 i o 16.00 na postanie sobie w korkach na ul. Modrej. Jakby wprowadziła się w te rejony jakaś ważna persona np. Prezydent Miasta to od razu by tam był porządek komunikacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja z bezrzecza Re: Ostateczne dokorkowanie Bezrzecza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 16:36 a że wadza nie mieszka w tych rejonach to będziemy stać w wiecznych korkach. Od dawna mówią że nie zainwestują w rondo bo po przedłużeniu Taczaka, ul. szeroka będzie drogą 2 rzędu. Będziemy gnać obwodnicą. Za 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś