Dodaj do ulubionych

Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty

25.06.09, 07:56
Ja tylko chciałam się uderzyć w piersi.
Nie zauważyłam, aby było brudniej a i głośno nie było.
Ufff :)
Obserwuj wątek
    • Gość: agata Re: Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty IP: *.uml.lodz.pl 25.06.09, 08:26
      ..a jak wam sie podobal zespół Coma?? pozdrawiam szczecin...:)
      • Gość: tata Kto to nagłaśniał? Żenada z dźwiękiem! IP: *.chello.pl 25.06.09, 10:33
        Z odległości 30 metrów od sceny dźwięk na limp bizkit był tak słaby jakby
        chłopaki grali z pudełka od zapałek.

Ani basu ani wokalu. Ktoś kto to nagłaśniał powinien pójść na badania słuchu.
        Przyjechałem specjalnie na ten koncert. Wyszedłem w pierwszej jego połowie gdyż
        tak beznadziejne dźwięki po prostu obrażały moje uszy, a nie jestem audiofilem!

Organizator tutaj dał ciała kompletnie moim zdaniem, rzucając plebsowi mięcho w
        postaci fajnego zespołu nie dogotował go.

• Gość: M. Re: Kto to nagłaśniał? Żenada z dźwiękiem! IP: *.tieto.com 25.06.09, 13:20
          Czyli pewnie było głośno ponad normę, a Ty jesteś już po prostu gluchy..
          • Gość: tata Re: Kto to nagłaśniał? Żenada z dźwiękiem! IP: *.chello.pl 25.06.09, 13:46
            > Czyli pewnie było głośno ponad normę, a Ty jesteś już po prostu gluchy..

Było cicho, bas był płaski jak stół i nie było słychać wokali a byłem w wielu
            miejscach szukając gdzie dobrze słychać.
        • Gość: asd Re: Kto to nagłaśniał? Żenada z dźwiękiem! IP: *.static.espol.com.pl 25.06.09, 14:42
          chyba naprawde czas isc do lekarza... mieszkam w bloku przy syriuszu i slyszalem
          wszystko baaaardzo wyraznie, praktycznie wiekszosc slow dalo sie wylapac. bas
          byl az za mocny... wiele moich znajomych jest podobnego zdania, a wiec cos chyba
          jet z Toba nie tak...
          • Gość: Mirko Re: Kto to nagłaśniał? Żenada z dźwiękiem! IP: *.nitka.net.pl 25.06.09, 16:46
            Akustyka inaczej się rozkłada w dzień wilgotny a inaczej suchy. Inaczej ustawa
            się parametry przy publiczności rzędu 5 tys osób a inaczej przy 30 tys osób.
            Inaczej na stadionie, gdzie są trybuny, które odbijają dźwięk a inaczej na
            wolnej przestrzeni.
            Scena powinna być ustawiona w drugą stronę, to jest w stronę miasta. Łatwiej by
            się panom ustawiało. Nie mieli by odbicia dźwięku.

• Gość: tata Re: Kto to nagłaśniał? Żenada z dźwiękiem! IP: *.chello.pl 25.06.09, 16:51
            > chyba naprawde czas isc do lekarza... mieszkam w bloku przy syriuszu >i
            slyszalem wszystko baaaardzo wyraznie, praktycznie wiekszosc slow >dalo sie
            wylapac. bas byl az za mocny...

to że dalej między blokami dźwięk się poodbijał i było słychać to nie znaczy, że
            na stadionie na którym miało być to dobrze słychać było dobrze.

Mi na stadionie też udawało się "wyłapać" słowa - a nie je słyszeć.
            • Gość: ktosik Re: Kto to nagłaśniał? Żenada z dźwiękiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 19:13
              nie znasz się to nie komentuj ... ten system dźwiękowy który wisiał nie został w
              pełni wykorzystany to prawda ... ale to nie zależy od firmy nagłośnieniowej
              tylko od akustyków zespołów bo to oni określają jak głośno grają, ile basem itd.
              więc zastanów się co piszesz, nie będąc w temacie ...
              • Gość: LA Re: Kto to nagłaśniał? Żenada z dźwiękiem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 13:56
                w czasie koncertu jacyś techniczni (bo chyba nie turyści?) łazili po
                rusztowaniach z głośnikami
                czyli coś musiało być nie tak
    • Gość: ehhh Ale z PIWEM to jest skandal IP: 217.153.19.* 25.06.09, 11:33
      drogi "Bosmanie" robisz sobie antyreklame. Stać godzinę po piwo to
      jest skanadal. Tam do bijakyki w koncy dojdzie. Otwórzcie wiecej
      nalewaków (czy jak to się zwie)
      A koncert świetny choć liczyłem że będzie jednak więcej ludzi.
      • jack_sparrow_pl Re: Ale z PIWEM to jest skandal 25.06.09, 11:35
        skandal,że jest sprzedawane na stadionie
        • Gość: Rika Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 11:44
          Chłopie byłeś tam w ogóle, że tak się wymądrzasz? Nie wiesz, nie pieprz! Piwa na
          stadionie NIE BYŁO!
          • jack_sparrow_pl Re: Ale z PIWEM to jest skandal 25.06.09, 12:13
            Gość portalu: Rika napisał(a):

> Chłopie byłeś tam w ogóle, że tak się wymądrzasz? Nie wiesz, nie
            pieprz! Piwa n
            > a
            > stadionie NIE BYŁO!

mylisz boisko ze stadionem
            • Gość: Rika Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:21
              A Ty mylisz jawę ze snem. Nie byłeś tam, ale piszesz tak, jakbyś był. Może czas
              odpocząć.
              • jack_sparrow_pl Re: Ale z PIWEM to jest skandal 25.06.09, 12:23

> A Ty mylisz jawę ze snem. Nie byłeś tam, ale piszesz tak, jakbyś
                był. Może czas
                > odpocząć.

jasnowidz z biura organizacyjnego :)
                • Gość: Rika Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:26
                  Raczej fanka muzyki rockowej. Obecna na koncertach, także mająca święte prawo
                  aby się wypowiedzieć. :)
                  • jack_sparrow_pl Re: Ale z PIWEM to jest skandal 25.06.09, 12:28

> Raczej fanka muzyki rockowej. Obecna na koncertach, także mająca
                    święte prawo
                    > aby się wypowiedzieć. :)

na temat PIWA ????
                    • Gość: Rika Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:35
                      Też.
                    • Gość: wtz Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: 217.153.19.* 25.06.09, 12:37
                      Ty abstynent- daj sobie spokój. Widziałeś jakiś festival na którym
                      nie sprzedaje się piwa(widziałeś jakikolwiek festival). Ta częśc
                      jest wydzielona od imprezy masowej i tak się robi wszędzie. No w
                      Jarocinie kiedyś wprowadzono prohibicje co nie znaczy, że alkoholu
                      ludzie nie pili. Piwo powinno być tylko sprzedawane w jakiś
                      zorganizowany sposób.
                      • jack_sparrow_pl Re: Ale z PIWEM to jest skandal 25.06.09, 12:39
                        Gość portalu: wtz napisał(a):

> Ty abstynent- daj sobie spokój. Widziałeś jakiś festival na którym
                        > nie sprzedaje się piwa(widziałeś jakikolwiek festival).

to trzeba było go zorganizować na lotnisku w Dąbiu, byłoby zgodnie z
                        prawem, nikomu by nie przeszkadzało nagłośnienie, nie trzeba zamykać
                        ulic w centrum miasta, wystarczy pomysleć
                        • Gość: wtz Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: 217.153.19.* 25.06.09, 12:47
                          Wiesz po twoich wypowiedziach widac że masz za złe przede wszystkim,
                          że PO rządzi. Tylko co to ma wspólnego z muzyką? Jak by było w Dąbiu
                          to byś powiedział że to skandal że ma lotnisku. A mozę prezydent
                          Kaczyński akurat mógł by przylecieć i nie ma gdzie lądować. Powiedz
                          ty się czymś zajmujesz innym poza narzekaniem w necie? Coś Ci sie
                          wogóle w Szczecinie podoba?
                          • jack_sparrow_pl Re: Ale z PIWEM to jest skandal 25.06.09, 13:00
                            Jak by było w Dąbiu
                            > to byś powiedział że to skandal że ma lotnisku. A mozę prezydent
                            > Kaczyński akurat mógł by przylecieć i nie ma gdzie lądować.

prezydent ląduje na lotnisku w Goleniowie :)))
                            • Gość: Mirko Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.nitka.net.pl 25.06.09, 14:29
                              A prerzydent lata helikopterem? Czy tylko może latać tym czym mu pozwolisz ;P

Mam pytanie:
                              Co podoba Ci się w organizacji koncertu Szczecin Rock Festiwal?
                              • jack_sparrow_pl Re: Ale z PIWEM to jest skandal 25.06.09, 14:31
                                Gość portalu: Mirko napisał(a):

> A prerzydent lata helikopterem?

helikopter nie potrzebuje lotniska, tylko lądowiska :)
                                • Gość: Mirko Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.nitka.net.pl 25.06.09, 14:34
                                  Jak chce to i lata helikopterem.

Co Ci się podoba w organizacji koncertu Szczecin Rock Festival pytałem i pytanie
                                  powtarzam.
                                • Gość: xxx nie podoba IP: *.internet.szczecin.pl 25.06.09, 17:46
                                  mi sie ze miasto do tego doplaca odziwo nie slysale muzyki ale
                                  szczeze to byla porazka ile osob tam bylo aa jaka kase miaslo dalo
                                  na to ... eska to kupa...
                          • Gość: Elorado Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: 79.175.253.* 25.06.09, 14:29
                            Jak jest impra na Wałach to ten dupek narzeka, że nie na stadionie, a jak na
                            stadionie to źle, bo powinna być w Dąbiu na bagnach :). Nie ma sensu dyskutować
                            z takim politycznym trollem :)))
                            • jack_sparrow_pl Re: Ale z PIWEM to jest skandal 25.06.09, 14:32
                              Nie ma sensu dyskutować
                              > z takim politycznym trollem :)))

pełna zgoda :)))))
                          • Gość: ac Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.chello.pl 25.06.09, 17:02
                            Przepraszam, ale co ma do tego PiS i PO? Takie koncerty nie powinny
                            się odbywać w mieście, to jasne. Miasto jest wspólne i trzeba się
                            pogodzić, że istnieją przepisy dotyczące hałasu.
                            • Gość: Mirko Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.nitka.net.pl 25.06.09, 17:10
                              niestety to trafna uwaga.
                              Spokojnie można powiedzieć, że mieszkańcy mogą złożyć pozwy o zakłucanie ciszy
                              nocnej.
                              • Gość: xxx Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.internet.szczecin.pl 25.06.09, 17:48
                                jezli jest impreza masowa co ten koncer smieszny tak mozan nazwac
                                too nie ma zagluszania bo maja pozwolnie .. ale dla mnie ladownie
                                takiej kasy w takie gowno to porazka... co do piwa jak mnie pamiec
                                nie myli jest zakas na stadionach wiecc tak samo na stadionie
                                pogoni...
                              • Gość: LA Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 14:09
                                Gość portalu: Mirko napisał(a):
                                >>
                                Spokojnie można powiedzieć, że mieszkańcy mogą złożyć pozwy o
                                zakłucanie ciszy nocnej.
                                >>

taaa
                                np. ludzie mieszkający w pobliżu Wałów Chrobrego lub Jasnych Błoni i
                                Teatru Letniego również
                                zwłaszcza jeśli róznorodnym imprezom towarzyszą wystrzały
                                fajerwerków o północy
                                najlepiej organizować na pustyni
                                ;-)

a co do piwa i innych spraw gastronomicznych i organizacyjnych -
                                rzeczywiście mogło być więcej stanowisk i mogły być lepiej
                                rozmieszczone - tzn. z większym rozrzutem oraz ogólnie powinno się
                                bardziej zadbać o gości przyjezdnych
                        • Gość: Elorado hehe popierasz Krzystka IP: 79.175.253.* 25.06.09, 14:28
                          Weź już nie marudź. Po prostu przyznaj się otwarcie, że popierasz Krzystka i
                          jego stadion w Dąbiu :))))
        • Gość: Artik Re: Ale z PIWEM to jest skandal IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.06.09, 11:45
          bylo odgrodzone od stadionu, kto byl ten wie. i tak 2 te kolejki za piwo to byl
          skandal, no chyba ze spodziewali sie 2000 osob tylko
    • Gość: Władek Re: Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.06.09, 11:51
      Chcę Was uspokoić Limp Bizkit był bardzo zadowolony z nagłośnienia i
      całej imprezy.
    • switonemsi Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty 25.06.09, 11:52
      No i gitara.
      • Gość: Grzesiek Re: Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty IP: *.globalconnect.pl 25.06.09, 12:04
        Koncert fajny, ale organizacja woła o pomste do nieba... skandal z
        tym piwem... stanowczo za mało miejsc dytrybucji złocitego napoju,
        kolejka na 1h, nie można było ustawić 10-15 namiotów? Przecież
        naprawde sporo osób chciało sie napić piwka a taaaaaka kolejka ich
        odstraszała
        • Gość: Rika Re: Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:11
          No bez przesady. Piwa można napić się zawsze, a koncert jest jedyny i
          niepowtarzalny. Naprawdę nie można obejść się bez alku? Na Metallice w ogóle nie
          było i wszyscy jakoś przeżyli. Dzięki temu wszyscy byli razem. A u nas zrobiła
          się z jakaś pijacka wioska. Miałam wrażenie, że niektórzy z tam siedzących, byli
          tam non stop. Nie lepiej i taniej byłoby pójść sobie do pubu? Żenua.
      • Gość: bony francuz Re: Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty IP: *.chello.pl 25.06.09, 12:11
        A Hey wam się podobał? Na zdjęciu Nosowska sprawia wrażenie mocno zagubionej.
        Mówiąc szczerze to była dość dziwacznie ubrana. Jakaś dziwna kombinowana kurtka
        , kozaki , te podwinięte dzinsy. Może ona przyjechała na grzyby i tak się jakoś
        zawieruszyła. No jak tam Zespół HeY porwał was.
        • Gość: Rika Re: Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:25
          Rzeczywiście ubiór Kaśki był dziwny. Kaftan i kozaki. No cóż, może tak było jej
          wygodnie. :) Przyszłam na Heya bo bardzo, bardzo ich lubię, ale niestety
          nagłośnienie było kiepściutkie. Muzyka zagłuszała wokal. Niefajnie. Dobór
          piosenek też wydawał mi się nieco smętny jak na zespół, który miał rozgrzać
          publikę przed Kaiserami. Ogólne postawiłabym czwórkę. :)
        • Gość: kkk Re: Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:51
          Kaśka zawsze wygląda na zagubioną - ten typ tak ma :) Ja bawiłem sie
          super choć na pewno setlistę bym wybrał inną
          • Gość: m@rcin Re: Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.09, 13:26
            rzeczywiście głos wokalisty Limp Bizkit był słabo słyszalny, ale sam twierdził, że jest przeziębony i może dlatego chciał żeby go mniej było słychać? Co do basów - stopa miażdżyła mi płuca a gitarę też łądnie słyszałem także tu mam inne zdanie niż poprzedni kolega, który wyszedł w połowie.
            Kaiser Chiefs - pierwsza klasa, zarówno publika i zespół dobrze się bawili. Nagłośnienie perfekcyjne.
            Organizacja słaba - nie wiadomo gdzie( zwłaszcza przyjezdnym) kasy, którędy wejść na stadion - przy Twardowskiego wielka brama i mała tabliczka, że wejście tylko dla wykonanawców...
            Kolejka do piwa masakryczna, w takim kraju jak Polska gdzie ludzie wypić lubią powinno to być lepiej rozwiązane.
            No chyba, że jesteś VIPem, do darmowego Bosmana kolejki były niewielkie :)
            Nawet Pan Prezydent się pojawił.
            • Gość: aletheia Re: Szczecin Rock Festiwal rozpoczęty IP: *.internet.szczecin.pl 25.06.09, 14:43
              porażka!!!!!
              W życiu nie byłam na gorszym koncercie, a byłam na naprawdę wielu!! Organizacja beznadziejna, już na początku kolejki na stadion odstraszały nie mówiąc o kolejkach za piwem!!!W ogóle kto organizuje koncert w środku tygodnia od godziny 16???? ludzie pracują!! Wynikiem tego było mnóstwo gó...arzy w czapkach z daszkiem z croop town którzy od 16 czekali pod sceną, żeby zrobić zdjęcie limp bizkit i zapewne pokazac na nk, gdzie to oni nie byli. Polowa ludzi zgromadzonych na płycie nie miała pojęcia o rocku. obok mnie staly osoby którzy nie znali Heya!!! no wybaczcie!!
              • Gość: xxx i gdzie te 1,5 mil... IP: *.internet.szczecin.pl 25.06.09, 17:54
                a na dni moza dali 3-4 mil a tuu... ze trzba bylo pacic taka skase
                za bilet smiech na sali kots powinien sie za to wziasc za to ze eska
                taka kase dostala... moim zdaniem za duza opener dostaje 100tys
                cocl live dostaje 50 tys aa tu taka kasa.. chore..
      • Gość: Temistokles 5000 ludzi za 1,5 mln złotych ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 15:03
        CBA powinna się tym zainteresować na co marnotrawione są pieniądze podatników w czasie kryzysu !!!
        • Gość: xxx za taka kase to mozna bylo naprawde gwiazde aa nie IP: *.internet.szczecin.pl 25.06.09, 17:50
          tki zespol coo byul slawny pare lat temu.. jak to mowiel ze u nas
          kfc i md dla mnie sa zerem ... i mam andzije ze ktos sie wezmei za
          ta kase co misto dalo na to gowno
          • dmond Re: za taka kase to mozna bylo naprawde gwiazde a 25.06.09, 19:11
            Powiedz mi mądralo kogo uwaZasz z mega gwiazdę? Może myślałeś że Meatllica
            przyjedzie do Szczecina...Taka załoga jak LB nie grała nigdy wcześniej u nas na
            wsi. Cieszmy się że w końcu w Szczecinie można było zobaczyć i posłuchać
            znanych kapel. LB, Kaiser, Coma dali radę.
            Można czepiac sie tematów organizacyjnych. Ale i tak było duzo lepiej
            organizacyjnie niż np na Iron Maiden na Gwardii w 2008. Oby nie była to ostatnia
            impreza rockowa w naszym mieście.
            • Gość: ehhhhh JA to wam się dziwie IP: 217.153.19.* 26.06.09, 10:10
              Szczecin nie jest pępkiem świata. Warszawa ma nas w .... poważaniu
              głębokim. Zamiast wspierać ze coś się wogóle w tym mieście odbywa.
              To tylko narzekać nie którzy potrafią. Nawet jak ktoś nie słucha
              takiej muzyki powienien docenić fakt, że coś sie udało zorganizować
              (lepiej gorzej ok można się spierać), ale jak na forach potraficie
              tylko obrzyć Szczecin wszystkim to to jest bez sensu. Pewne rzeczy
              mi się podobały pewne niepodobały. Ale po pierwsze nie jest łatwo
              wejść dzisiaj w rynek festiwalowy z czymś nowym, ale z roku na rok
              będzie lepiej. (o ile po komentarzach niektórych osób jeszcze ktoś
              sie odważy z tym zmierzyć).
              • Gość: bubo Re: JA to wam się dziwie IP: *.gb.net.pl 27.06.09, 21:42
                Rzecz jasna, trzeba popierać takie inicjatywy, a nie narzekać. To co
                najistotniejsze w organizacji takiego festiwalu to wpływ na promocję miasta i o
                tym nie można zapominać. A impreza - jak dla mnie prawdziwy odjazd, a Chris
                Cornella chętnie bym ucałowała za to show które zrobił:)Pozdrawiam:)
                • Gość: paulina Re: JA to wam się dziwie IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 02.07.09, 17:41
                  data festiwalu pokryła się z datą sesji.. Następnym razem można byłoby wziąć po
                  uwagę taki szczegół, bo spora ilość studentów nie przybyła na koncerty ze
                  względu na egzaminy. A uwierzcie, że dołujące jest mieszkać 20 lat w Szczecinie
                  i nie móc przyjść na chociażby limp bizkit ze względu na nieprzemyślaną datę :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka