Dodaj do ulubionych

jaki sklep komputerowy

IP: 213.17.253.* 12.01.04, 15:28
Witam, mam zamiar kupic sobie komputer do domu, standart do gier, w granicach
4000zl jaki sklep komputerowy polecacie, chodzi o jakosc produktu, obsluge, i
pozniejszy serwis. Jaki sklep polecacie a jaki odradzacie...
dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Mrozek Bitland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 15:31
      Profes i dobre ceny.
      • Gość: Rychu Re: Bitland IP: *.proxyplus.cz / 213.77.49.* 13.01.04, 10:36
        Ja na tym bym się zastanowił poważnie. Zarówno w serwisie jak i handlu paracują
        osoby zwolnione za złą prace z Trytona :D
        • Gość: Mrozek Zawsze trzeba się zastanowić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 10:45
          Myślisz, że w obecnej sytuacji (bezrobocie) nie można wyselekcjonować grupy
          dobrych pracowników zamiast brać wyrzuconych z najgorszej firmy komputerowej w
          Toruniu? Może "zła praca" w Trytonie to uczciwe wykonywanie obowiązków? Poza
          tym to Twoje "wszyscy" brzmi bardzo niewiarygodnie.
          • Gość: Mrozek Przepraszam Rychu... nie napisałeś "wszyscy". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 10:54
            Coś mi się pozajączkowało :-)
          • Gość: Rychu Re: Zawsze trzeba się zastanowić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 20:01
            "Myślisz, że w obecnej sytuacji (bezrobocie) nie można wyselekcjonować grupy
            dobrych pracowników zamiast brać wyrzuconych z najgorszej firmy komputerowej w
            Toruniu?" - tak właśnie myśle, i sądze że wybierajanie odpadów nie jest
            najlepszym pomysłem. Jak ktoś jest słabym pracownikiem to i nowa firma też się
            na nim pozna. No chyba że właściciele nie interesują się jakie wałki robią ich
            pracownicy, ale na dłuższą mete to im może bokiem wyjść. Ja już bym wolał
            zatrudnić kogoś młodego i rwącego się do pracy a nie kola co rok popracował i
            uważa się za boga, który umie wszystko - wolącego robic przekręty zamiast
            rozwijać swoją wiedze.
    • Gość: Jazon Re: jaki sklep komputerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 17:19
      Osobiście odradzam Trytona- zbyt wielu moich znajomych się na nim przejechało.
    • Gość: miłka Re: jaki sklep komputerowy IP: *.torun.mm.pl 12.01.04, 18:07
      Ja przejechałam się na Hobbicie przy Prostej. Nowy komputer wysiadł mi po
      miesiącu, a panowie tam pracujący wiele tygodni spędzili na ustalaniu
      przyczyny. No i oczywiście wszystko było winą debila komputerowego, czyli mnie.
      A nie był to pierwszy mój komputer - wcześniej pracowałam sześć lat na jednym i
      nigdy nie miał awarii. O wymianie jakichś elementów nawet nie chciano ze mną
      rozmawiać. A w gwarancji nawet napisali, że dają sprzęt zastępczy... Pomarzyć
      można.
      • sdb Re: jaki sklep komputerowy 12.01.04, 19:27
        omijaj szerokim lukiem SIDEn
    • telek_ Exon nad Sphinxem 13.01.04, 09:01
      • Gość: Leon Masz rację - lepiej ich omijać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 10:33
        Kupujcie w Krotoszynie.
        • Gość: Borys Re: Masz rację - lepiej ich omijać. IP: *.szpital-bielany.torun.pl 13.01.04, 10:51
          Ja dołączam się do głosów na NIE dla Trytona....Mojemu bratu wcisnęli rzęcha z
          którym ma wieczne problemy....Nie polecam....
          • Gość: devlin Re: Masz rację - lepiej ich omijać. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.04, 10:26
            Dolaczm sie do NIE dla Trytona, a co do osob zwolnionych z trytka to jakos mi
            sie wierzyc nie chce, bo akurat znam dokladnie sytuacje tych osob i nie zostaly
            one zwolnione za zla prace czy przekrety, ale za to ze nie mogli dogadac sie z
            kierownictwem w kilku sytuacjach, ich szef (mlody gowniarz) byl slabszy jesli
            chodzi o wiedze techniczna i go to bolalo to sobie zwolnil kolesia nr1 i nr2, a
            tak pozatym to zobaczcie co sie w Trytku dzieje, zwalniaja pracownikow ze
            wzgledu na koszty... Akurat Tryton dobrze znam jako klient... A ci zwolnieni
            kolesie naprawde maja duza wiedze techniczna i potrafia dopbrze doradzic,
            ciekawe czemu kraza bezpodstawne plotki o walkach... devlin
            • Gość: sprzedawca Trytona Re: Masz rację - lepiej ich omijać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 23:16
              "jakos mi sie wierzyc nie chce, bo akurat znam dokladnie sytuacje tych osob" -
              cos ta twoja wiedza szwankuje - koles nr1 zostal zwolniony z trytona jak
              jeszcze tam nie bylo kierownika serwisu. A jesli chodzi o czyjas dobra wiedze
              techniczna to spox. Ale jak ja bym mial dobra wiedza techniczna to niepracowal
              bym w hipermarkecie na stoisku sprzedazy :P. Pozatym ciekawe ze takie tematy
              zawsze wyszuka ktos z zainteresowanych firm i bardzo sie stara zareklamowac -
              pozdrownienia dla bitlandowcow. Jako ciekawostke moge tylko dodac, ze pewni
              sprzedawcy bitlandu robia zakupy w Trytonie :) - ciekawe dlaczego jakos czy
              cena???
    • Gość: maro86 Re: jaki sklep komputerowy IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 14.01.04, 16:20
      Polecam PROBit na Broniewskiego i ELEPHANT na Kopernika- tanio, miła obsługa,
      dobry serwis
    • Gość: Duduś Re: jaki sklep komputerowy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.04, 20:14
      polecam sklep na kosciuszki lub na 2 rubinkowie w macieju
      nazywa sie
      POGOTOWIE KOMPUTEROWE
      warto niskie ceny ale kontaktowac sie ze Zbyszkiem
      pozdrawiam
    • Gość: lol http://www.tryton.com.pl IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 04:13
      www.tryton.com.pl
      • Gość: maja Re: http://www.tryton.com.pl IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 08:06
        Zastanawią mnie takie złe opinie o trytonie? Zawsze takie się znajdą - ja
        jestem zadowolona - choć ludzi zawsze tam sporo! A jak ktoś powie konkretnie co
        chce to przecież mu nie wcisną słabego sprzętu. Kupuję w trytonie i Sidenie bo
        są najtańsi w toruniu - jeszcze taki jeden sklep przy szerokiej jest tani ale
        zapomniałam nazwy.
        • telek_ Karlsen - tak go zwą 15.01.04, 10:38
          Gość portalu: maja napisał(a):

> jeszcze taki jeden sklep przy szerokiej jest tani ale
          > zapomniałam nazwy.

Poza Exonem - Karlsena przy Mac'u też polecam.
          www.karlsen.com.pl
          • Gość: maja Re: Karlsen - tak go zwą IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 12:58
            O!!! O Karlsen mi chodziło!!!!
        • Gość: sprzedawca Trytona Re: http://www.tryton.com.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 23:20
          "Zastanawią mnie takie złe opinie o trytonie?" - konkurencja nie spi
          • Gość: Borys Pracowniku TRYTONA IP: *.szpital-bielany.torun.pl 17.01.04, 14:06
            Znam kilka osób które u Was kupiły kompa....Największym pechowcem jest człowiek
            który kupił komputer i który już kilka razy Wam go dostarczył z tą samą
            wadą...niestety pomimo kilku napraw i innych czynności nie byliście w staniu
            usunąć usterki....Teraz już wiadomo jak to działa - jak zakończy się gwarancja
            to problem z głowy co?? Rozumiem że niskie ceny, rozumiem że trzeba być
            konkurencyjnym ale do ciężkiej cholery nie wolno pracować nierzetelnie i
            traktować w ten sposób klienta który przecież w Waszej firmie zostawia ciężką
            forsę.....I takich znajomych ja sam mam kilku którzy na Was klną...A ilu tak
            naprawdę pluje sobie w twarz że zaczęło robić z Waszą firmą interes???
          • Gość: bartas Re: http://www.tryton.com.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 18:54
            No to bardzo ciekawe.. U Was wszystko finkcjonuje doputy, doputy ktos kupi
            kompa...potem o nim zapominacie.
            Nie mogliście złożyć zestawu, który sami zaproponowasliście w swojej
            ofwercie...po prostu ciągle nie chciał działać - tacy fachowcy ha, ha...
            a jeśli chodzi omnie to na temat rzekomych wałków, to podczas jednego z
            przyjęć serwisowych powiadomiliście mnie telefonicznie, że to wina systemu i
            zaproponowaliście instalację na nowo... ale oczywiście za kasę. Kiedy do Was
            przyjechałem po odbiór kompa, okazało się że nikt nie poptrafi odpowiedzieć na
            moje pytania odnośnie awarii... po prostu "system siadł" i nikt nie potrafił
            wytłumaczyć co tam naprawde padło... Po kilku konkretnych pytaniach nagle
            zrezygnowaliście z opłaty za instalację... Ciekawe, jakby wszystko było legal
            nie puścilibyście mnie bez uiszczenia zapłaty i bez paragonu za usługę...
            Po prostu chodzi o to by każdemu biednemu misiowi wcisnąć że w jego kochanym
            kompie padł system i tylko wY możecie przeprowadzić prawidłowo instalację a za
            skasowaną forsę pujść na piwo!!!!!!!!!!!!!
    • alienisko Odradzam tryton 15.01.04, 13:43
      Ostatnio chcialem kupic komputer. Pojechalem wlasnie tam, oczywiscie nie mieli
      czesci na ktorych mi zalezalo. Posiadali tylko producentow produkujacych
      gorszej jakosci czesci. Poza tym wciskali mi, ze roznych czesci ktore chce juz
      sie nie produkuje, haha smiechu warte. Potem dowiedzialem sie, ze zaopatruja
      sie w tylko jednej hurtowni, stad ich slabe zaopatrzenie.
      Kupilem wiec komputer w CDMedia w Brodnicy i wyszlo mi nawet o 300 zl taniej
      niz wedlug cennika Trytona.
      • slawek_xl Kupuję w Trytonie 17.01.04, 00:50
        Może dlatego, że wiem czego chcę. Nie zdarzyło mi się jeszcze bym jechał do
        sklepu komputerowego nie mając pewności, że towar na mnie czeka.
        Tryton cenię właśnie za aktualizowaną na bieżąco witrynę internetową i
        rezerwację towaru mailem. Nie jadę do tam po wiedzę ani tym bardziej, żeby
        egzaminować sprzedawców.
        Pare lat temu Tryton byłw Toruniu bezkonkurencyjny cenowo. Teraz nie jest
        najtańszy ale nie można powiedzieć żeby był drogi. Widocznie zapracowali sobie
        na nieco wyższe ceny. Klientów chyba im nie brakuje.
        • alienisko Re: Kupuję w Trytonie 17.01.04, 17:11
          Jak byś zauważył ja też wiedziałem czego chce. Pojechałem tam, przedstawiłem im
          2 zestawy, podzwonili po hurtowni i powiedzieli, że nie mogą tego sprowadzić.
          Haha w dzisiejszych czasach nie móc. Wciskali mi nawet kit, że tego się już nie
          produkuje.
          Przyjrzyj się ich cennikowi na www skoro juz o tym wspomniales. Multum czesci,
          a przy wiekszosci (brak). :)
          Poza tym faktycznie tryton ładnie wygląda i prezentuje się solidnie przez co
          mnie też ciągneło by tam kupować. Jednak ich oferta mnie rozczarowuje i tyle.
          • slawek_xl Re: Kupuję w Trytonie 17.01.04, 20:03
            alienisko napisał:

> Jak byś zauważył ja też wiedziałem czego chce. Pojechałem tam, przedstawiłem
            > im 2 zestawy, podzwonili po hurtowni i powiedzieli, że nie mogą tego
            > sprowadzić.
            A po co tam jeździłeś? Internet widzę masz, telefon chyba też?

> Wciskali mi nawet kit, że tego się już nie produkuje.
            To całkiem możliwe. Nawet spośród modeli, które są w sklepach sporo się już nie
            produkuje. Ten rynek zmienia się szybko. A konkretnie o co chodziło?

> Przyjrzyj się ich cennikowi na www skoro juz o tym wspomniales. Multum
            > czesci, a przy wiekszosci (brak). :)
            Ale jest to jawne i możesz zaznaczyć opcję "Pokaż tylko podzespoły będące na
            stanie magazynu". Nie widzę problemu. Nie ma czegoś - możesz dowiedzieć się
            mailem lub telefonicznie.
            Skoro już przyglądamy się cennikom, w brodnickiej firmie, o której pisałeś ceny
            są identyczne lub nieco wyższe niż w Trytonie. Asortyment uboższy. Na czym więc
            zaoszczędziłeś?

> Poza tym faktycznie tryton ładnie wygląda i prezentuje się solidnie przez co
            > mnie też ciągneło by tam kupować.
            Mnie akurat to nie ciągnęło. Kupowałem już u nich gdy gnieździli się w małym
            sklepiku na Kozackiej.
    • Gość: wisjous Re: jaki sklep komputerowy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 11:16
      zdecydowanie polecam salon komputerowy "KOLKOM" na Okrężnej. Odwiedziłem
      ostatnio mnóstwo sklepów komputerowych i tam jest zdecydowanie najtaniej!!!!
      I do tego miła obsługa! Fajne chłopaki!
      • Gość: bartas Re: jaki sklep komputerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 18:59
        aha, po raz PIĄTY reklamuje kompa kupionego w TRYTONIE za każdym razem
        występuje ta sama wada - nie możecie jej jakos usunąć.... Pisze do trytona
        pisma - żądam już zwrotu kasy za kompa na podtawie nieskutecznie wykonywanych
        napraw - ale ten fantastyczny Tryton nie odpowiada... Sami sobie odpowiedzcie,
        czy chcecie kupić komputer, czy skarbonkę na problemy... jeżeli to drugie to
        jak najbardziej polecam trytonka...
        • Gość: bartas Re: jaki sklep komputerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:08
          aha, byłem ostatnio świadkiem jak serwisowcy Trytona wydawali "naprawiony
          sprzęt" kolesiowi... Dobrze że ten koles przyszedł z innym, bardziej
          rozeznanym... po paru pytaniach tego drugiego pracownik serwisu /nie potrafił
          powiedzieć jakich napraw dokonano, ba nawet nie wiedział jakich wad dotyczyło
          zgłoszenie/ i stwierdził, że musi jeszcze raz wszystko sprawdzić... nagle
          okazało sie, że komp, który kilka minut temu był całkowicie sprawny /gotowy do
          odbioru/ jest nienaprawiony i stoi na ladzie z otwartymi bebechami - pracownik
          serwisu nie mógł przywrócić ustawien w biosie i wytłumaczyć co się stało z
          niektórymi częściami....
    • Gość: Vieniu Re: jaki sklep komputerowy IP: *.icpnet.pl / 62.21.99.* 19.01.04, 19:33
      www.gral.pl
      www.bestcom.com.pl
      www.komputronik.pl
      www.znak.pl
      www.prolink.com.pl

Olej torunskie sklepy. Sa drogie i nierzetelne. Polecam te z 3miasta i
      Wielkopolski.
      Wyznacznikiem produktu niech Ci bedzie producent komponentow:
      dysk z 3letnia gwarancja WDC lub Seagate
      grafika na Radeonie HIS, Sapphire
      Zasilacz modecom, huntkey lub chieftec
      plyta Asus, Abit, Gigabyte, Microstar (jesli tansza to ASRock)
      Procek z dobrym chlodzeniem
      ram Kingstone'a (chyba ze jestes super-duper hakier to Nanya itp...)
      nie overclockowac, nie tuningowac a bedzie chodzic dlugo i szczesliwie. A jesli
      pech Cie dosiegnie to dobry producent=dobry serwis.
      Co z tego ze Tryton chwali sie ze tanio (a nie jest tanio!!!) i dobrze jak nie
      jest dobrze... HDD z roczna gwarancja, noname grafiki... Aby tylko wcisnac
      zalegle stany magazynowe.
      PS. Nie jestem z konkurencji, wymienione na poczatku sklepy same sobie sa
      konkurencja. Zdrowa!
      PS2. Nie zrazaj sie ze zamowienie przez i-net. Nie Twoja wina ze w Toruniu robi
      sie zascianek i ceny sa blizsze wschodnim niz zachodnim... Wysylka jest
      niedroga, a poza tym moze masz kogos znajomego, kto kupi na miejscu i podrzuci
      przy okazji.

Dla porownania (podzespoly dobrane nie tendencyjnie a na bazie popularnosci):
      stan na dzien 19.01.04
      TRYTON BESTCOM (ceny brutto)
      ATHLON XP Barton 2600 BOX 589,00 524,00
      ASUS A7N8 Deluxe 528,00 523,00
      512 MB Kingston 400MHz 373,00 354,00
      HDD WDCaviar WD120JD SATA 515,00 478,00
      Sapphire RADEON 9600PRO Atlantis 921,00 764,00
      LF Flatron L1510S LCD 1931,00 1806,00
      --------------------------------
      suma: 4857,00 4449,00

Co daje okolo 10% roznicy w cenie zestawu (przy milosiernym zalozeniu, ze
      CDRW,klawiatura,mysz maja ceny zblizone, choc w CD/DVD/RW watpie ;-))
      20-30 pln za kuriera warto dolozyc...

Moje podsumowanie: nie sluchaj tych pierdolow z Trytona, Bitlandu, Karlsenu,
      tylko google.pl i licz,licz,licz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka