arafat11 06.01.10, 19:26 torun slabo wypadl w najnowszym rankingu metropolii...wyraznie zdystansowala go bydgoszcz...czy jest sens tworzyc metropolie z tak slabym partnerem? www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100105/REGION/762810496 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boczipl Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 06.01.10, 19:52 Dlaczego dublujesz tematy? Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Dublujesz wątek Arafat 07.01.10, 00:00 forum.gazeta.pl/forum/w,341,105249112,105249112,Torun_bardzo_slaby_wynik_w_rankingu_metropolii_.html Twój poprzedni, dokładnie taki sam trafił na forum Bydgoszcz z Toruniem tam gdzie jego miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Dublujesz wątek Arafat 07.01.10, 01:08 a to przepraszam, myslalem, ze zostal usuniety... Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Dublujesz wątek Arafat 13.01.10, 19:09 może masz linuxa? mi się dzieje tak, że się wpisy pokazują czasami z dużym opóźnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
marcioo30 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 06.01.10, 20:03 szlachcic czekamy na komentarz, przecież ty tak lubisz zakladać i wypowiadać się w wątkach o Bydgoszczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 06.01.10, 20:30 szczególnie w temacie rankingi i głosowania dzieci neostrady :)) Ale rzeczywiście Arafat to jest niepotrzebny wątek. Na pewno czytał ten na innym forum Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 06.01.10, 20:40 Ale rzeczywiście Arafat to jest niepotrzebny wątek. Na pewno czytał ten na inny > m > forum moze i czytal...ale dziwnym trafem takich rankingow, gdzie torun stoi slabo jakos nie komentuje...a w koncu ten ma o wiele lepsza metodologie badan...i w zwiazku z tym ma jakos wartosc w przeciwienstwie do glosowan kilkuset internautow... Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 06.01.10, 21:03 Ależ Arafacie. To wszyscy wiedzą i ten baran tez wie. i co myślisz, że się odezwie? I może przyzna, że 500 dzieci neostrady to dziecięca zabawa a tu rzetelny ranking? Naiwny jesteś. To będzie przyczynek do następnej pyskówki. Myślę, że jeśli będziesz odpowiadał na co dziesiąty wpis to starczy Daj myu się wyszczekać. Niech nazwie Cię jeszcze pare razy kretynem i dopiero gdy zrozumie, że na takie zaczepki nie reagujesz walnie coś takiego jak z tym meczem z Kanadą. A wtedy wygrasz Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 06.01.10, 21:48 > moze i czytal...ale dziwnym trafem takich rankingow, gdzie torun > stoi slabo jakos nie komentuje... zdaje sie ze kolejny raz wyszedles na glupca arafat Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 06.01.10, 22:39 zdaje sie ze kolejny raz wyszedles na glupca arafat ja? tylko potwierdziles, ze takich rankongow nie komentujesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 07.01.10, 07:18 > ja? tylko potwierdziles, ze takich rankongow nie komentujesz.... ty potwierdzasz ze jestes durniem ja sie na rankingi nie obrazam jak wy z tego rankinu jak i z tych o skojarzeniach z miastami trzeba wyciagac wnioski oba opieraly sie na pewnych wymyslonych przez autorach algorytmach one czasami nie oddaja 100% istoty sprawy ale rozkladajac na czynniki pierwsze pokazuja odpowiedzi na pewne pytania oba rankingi pokazuja jakis tam obraz sytuacji - prawdziwy obraz I ja nie twierdze ze to pierniki sa najlepszym sybbolem bo wygraly w rankingu ale juz bez zajakniecie mozna powiedziec ze Torun skojarzeniowo wypada bardzo dobrze, bo po prostu ma silne symbole takie sa wnioski i ich nie poodwazysz nawet jak nasili ci sie atak komplekow dokladnie to samo mozna powiedziec o rankingu metro Torun wypadl slabo bo jest slabawy. nie wiem czy jest 14 czy 12 czy 15 bo jest pewna tolerancja bledu. bezwzglednie mozna zas powiedziec ze jest slabo. dokladnie to csamo dot Bydgoszczy, slabo Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 07.01.10, 13:25 Torun wypadl slabo bo jest slabawy. nie wiem czy jest 14 czy 12 czy > 15 bo jest pewna tolerancja bledu. bezwzglednie mozna zas powiedziec > ze jest slabo. > dokladnie to csamo dot Bydgoszczy, slabo > tak tak..bydgoszcz 10 miejsce a torun 14....jak by bylo na odwrot to bys pial jaki to sukces maista, ze zdystansowalo bydgoszcz! a jak jest na odwrot to wszedzie jest slabo...smieszny jestes... jezeli slabo wypadla bydgoszcz to jak wypadl torun bedacy o 4 pozycje nizej? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 07.01.10, 19:49 > jezeli slabo wypadla bydgoszcz to jak wypadl torun bedacy o 4 > pozycje nizej? kretynie bydgoski, przeciez sam mowisz ze Bydgoszcz to metropolia, potega gospodarcza i w tym kontekscie mowie ze jest slabo wiec kretynie specjalnie dla ciebie zmieniam zdanie, swietnie za to wypadla Bydgoszcz zadowolony kretyn? Odpowiedz Link Zgłoś
marcioo30 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 07.01.10, 19:06 > Torun wypadl slabo bo jest slabawy. nie wiem czy jest 14 czy 12 czy > 15 bo jest pewna tolerancja bledu. bezwzglednie mozna zas powiedziec > ze jest slabo. > dokladnie to csamo dot Bydgoszczy, slabo buahahaha Toruń wypadł słabawo - dobre szlachcic :))) a może jednak Toruń wypadł bardzo słabo, a Bydgoszcz znacznie lepiej od Torunia - wiadomo że ciężko ci to było napisać ale takie są fakty zakompleksialcu Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 07.01.10, 19:52 > buahahaha Toruń wypadł słabawo - dobre szlachcic :))) > a może jednak Toruń wypadł bardzo słabo, a Bydgoszcz znacznie lepiej od Torunia - wiadomo że ciężko ci to było napisać ale takie są fakty zakompleksialcu mamy kolejnego kretyna na forum twoi ziomale kretyni pisali niedawno jaka jestescie potega i jak oddzialujecie na cala Polske Polnocna do Katowic wlacznie Wiec dziesiate miejsce chyba sukcesem nie jest "Bydgoszcz znacznie lepiej niz torun" masz nasrane chlopcze jednak Odpowiedz Link Zgłoś
marcioo30 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 07.01.10, 20:28 posłuchaj mlotku na całym tym forum piejesz że Toruń jest lepszy od Bydgoszczy pod każdym względem - tylko że dzieje sie to w twoim porąbanym zakompleksialym lbie - a ten ranking pokazuje fakty, które mówią że Toruń jest daleko w tyle za Bydgoszczą Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 12.01.10, 13:36 i nie jest to quiz prowadzony wśród 500 dzieci neostrady Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 06.01.10, 21:46 muvon200 napisał: > szczególnie w temacie rankingi i głosowania dzieci neostrady :)) > Ale rzeczywiście Arafat to jest niepotrzebny wątek. Na pewno >czytał ten na innym forum kretynie, czytalem i wypowiadalem sie na ten temat na torunskich forum wybacz arafat ze nie odpisuje na kretynski post dzieki temu bedziesz mogl smialo napisac ze ucieklem z watku Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 07.01.10, 19:53 arafat, kretynie, kogo bede musial przeprosic jak sie pomyle i na PP w siatkowce na wszystkich meczach bedzie komplet odpowiedz na pytanie, dlaczego uciekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 08.01.10, 00:02 szlachcic kiedy odpowiesz na moje pytania? tu masz kilka watkow z ktorych uciekles...ile bedziesz jeszcze czasu je pomijal? Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 08.01.10, 22:10 szlachcic gdzie twoje odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 08.01.10, 23:33 arafat11 napisał: > szlachcic gdzie twoje odpowiedzi? dyzurny przyglupie bydgoski zdaj mi jee wprost, na uwazamze na 100% odpowiedz zostala udzielona a ze nie zrozumiales to nie mja wina bos przyuglup ja zadaje ci kolejne pytanie na ktore nie odpowiedziales kogo mam przeprosic za to za napisalem ze mysle ze 10tys w meczu Polska-Canada nie bedzie a bylo oczwkiwales przeprosin przyglupie, a ja nadal nie wiem kogo mam przeprosic wiec nadal czekam az przyglup arafat powie mi kogo mam przeprosic Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 15.01.10, 11:25 "wiec nadal czekam az przyglup arafat powie mi kogo mam przeprosic " ja ci powiem. np mnie za notoryczne obrażanie i ubliżanie Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 08.01.10, 23:26 przyglupie bysgoski podales dwa posty w moje i jeden kida zdaje sie ja sobie kretynie pytan nie zadaje, kid pewnie tez mi nie zadal wiec jak kretynie zadales mi jakies pytanie na ltpre rzekomo nie ma odpowiedzi na forum wiec popdaj link z tym pytaniem prymitywie Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 09.01.10, 00:34 przyglupie bysgoski > podales dwa posty w moje i jeden kida zdaje sie > ja sobie kretynie pytan nie zadaje, kid pewnie tez mi nie zadal > wiec jak kretynie zadales mi jakies pytanie na ltpre rzekomo nie ma > odpowiedzi na forum wiec popdaj link z tym pytaniem prymitywie podalem tepy czlowieku pierwszy post z danego watku! wystarczy spojrzec na drzewko z postami i zobaczyc, gdzie brakuje twojego posta pod moim, czyli odp...ale rozumiem, ze dla ciebie to zbyt trudne... zajrzyj tez do watkow pytanai do szlachcica, gdzie masz pytania podane, ale jakos na nie nie odpowiedziales...dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 10.01.10, 21:39 i oczywiscie szlachcic zamilkl.... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 10.01.10, 21:43 no zadaj mi te pytania na ktore rzekomo nie odpowiedzialem Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 12.01.10, 11:20 ja ci zadam ok? Który z wyników jest bardziej wiarygodny a. plebiscyt ws\śród 500 dzieci neostrady b. Ranking w którym fachowcy oceniają kilka konkretnie zdefiniowanych parametrów Liczy się tylko od a lub b inne np. pełnym wykrętasów zdaniem się nie licża i za to 0 punktów Co jest ważniejsze? a. Skojarzenia pamiętane ze szkolnych wycieczek z ciastkami i chłopczykiem który w innych miastach zdobywając wykształcenie zdobył też sławę b. Z atrakcyjnością inwestycyjną, siłą ekonomiczną itp Tu także tylko a lub b proszę Ponieważ wiem, że nie odpowiesz literkami a będziesz jak zwykjkle kręcił i kłamał oraz wymyślał fakty, nie oczekuję Twojej odpowiedzi Gratuluję pomysłu na nowego nika Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 13.01.10, 20:29 zakompleksiony oszolomie najpierw poodpowiadaj na moje pytania a ja natychmiast odpowiem ne te z tego watku Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 13.01.10, 20:36 no i nie zawiodłem sie :). bleblebleb zamiast 2 literek Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 22.01.10, 22:47 no zadaj mi te pytania na ktore rzekomo nie odpowiedzialem nie potrafisz wejsc do watku pytania do szlachcica i odpowiedziec na nie? to cie przerasta? Odpowiedz Link Zgłoś
zzzettt Przepraszam za Toruń :) 12.01.10, 17:35 No to bydgoszczaki mają jazdę :) willma.redblog.pomorska.pl/2010/01/11/przepraszam-za-torun/#comments Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Przepraszam za Toruń :) 13.01.10, 11:33 jaka jazdę? Facet pisze dowcipnie i składnie. Używa cywilizowanego języka i wyraża swój pogląd na temat. Nie używa rynsztokowego języka Szlachcica, Babika i innych "patrzącychrealnie". Ma prawo mieć swój pogląd tak jak i my. Nikt go za to nie nazwie oszołomem, kretynem, zakompleksionym itp. Szanujemy jego poglądy. U niego kochanie swojego miasta nie równa się nienawiści do sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Prowokacja i tyle. 13.01.10, 12:38 Akurat uwierze ze to pisał torunianin... Brakowało jeszcze zeby ów prowokator napisał 'wielmoże z Bydzi pozwólcie mi byc waszą wycieraczka'. A co do języka muvon to tez nie ma sie czym zachwycac- chyba ze porównujesz tylko do szlachcica, ale wtedy zachwyt musiałby obejmowac praktycznie każdego. Dla mnie ktos piszacy np o 'torunskich plugastwach' nie jest raczej wzorem kulturalnej retoryki. Prowokacja i tyle- zreszta wystarczy spojrzec na odniesienia do TMMB. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Prowokacja i tyle. 13.01.10, 12:48 E no nie trzeba byc geniuszem by wyczuć ironię i dowcip w tym blogu. Gdyby tak odpisywali nasi kochani szlachetnie urodzeni byłoby z kim dyskutować. No ale jeśli ktos dostaje orgazmu z powodu tego, że inni sie spięli i nieźle zrzucili na szczytny cel, to niestety świadczy o nim nie najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
badacz.teorii.spisku Re: Ranking Przekroju,T-9;B-12 13.01.10, 20:07 Ranking miast polskich Drukuj Poleć znajomemu "Przekrój" przygotował pierwszy w Polsce ranking miast przyjaznych obywatelowi. Pod uwagę wzięto 26 miast - wszystkie, które mają powyżej 175 tysięcy mieszkańców, oraz te, w których znajdują się siedziby województw. Miasta były oceniane w 24 kategoriach, z których każdej przyznano różne wagi punktowe. Najważniejszym kryterium było średnie dochody na członka rodziny oraz poziom bezrobocia. Ważnym czynnikiem były też ceny nieruchomości oraz średnia cena zużycia metra sześciennego wody (pokazują koszty życia w danym mieście). Inne kryteria, którymi kierowali się twórcy rankingu: * ilość miejsc na mieszkańca w publicznych środkach transportu; * gęstość zaludnienia oraz gęstość dróg i ulic; * ilość kilometrów ścieżek rowerowych na tysiąc mieszkańców; * liczba miejsc w szpitalach w przeliczeniu na liczbę mieszkańców; * kwoty przeznaczane przez Narodowy Fundusz Zdrowia na opiekę długoterminową; * czas oczekiwania kobiet na wizytę u ginekologa; * liczba miejsc w żłobkach i przedszkolach; * przewlekłość postępowań przed sądami; * mapa darmowego internetu; * dostępność do basenów, lodowisk, kin, teatrów; * jaki procent miast zajmują tereny zielone. Zestawienie rankingowe: 1. Poznań 2. Rzeszów 3. Kraków 4. Wrocław 5. Olsztyn 6. Gdańsk 7. Szczecin 8. Katowice 9. Toruń 10. Białystok 11. Gdynia 12. Bydgoszcz 13. Warszawa 14. Opole 15. Lublin 16. Częstochowa 17. Gliwice 18. Łódź 19. Gorzów Wielkopolski 20. Zielona Góra 21. Bielsko-Biała 22. Zabrze 23. Kielce 24. Sosnowiec 25. Bytom 26. Radom źródło: przekroj.pl www.rankingi24.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=138&Itemid=55 Odpowiedz Link Zgłoś
badacz.teorii.spisku Miato studentów w Polsce;T.-3:B-5 13.01.10, 20:23 Z takim samym wynikiem,wygrało Opole. www.students.pl/spolecznosc/miastostudentow/ Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 no nieźle nieźle ale przeanalizujmy :) 13.01.10, 21:06 Bydgoszcz Toruń Bezrobocie 26 20 Zarobki 8 12 Transport 30 14 Żłobki 10 8 Przedszkola 13 7 Edukacja 14 16 Sądy karne 13 18 Sądy cywilne 0 16 Ginekolog 18 8 Szpital 19 8 M3wody 7 18 M2mieszkania 23 22 Baseny 8 10 Ścieżki rowerowe 2 5 Teatry 1 5 Zieleń 5 10 Dodatkowe 18 30 Od przekroju 6 5 hehehe właściwie we wszystkich ważnych dla normalnego obywatela sprawach Bydgoszcz wyprzedza minimalnie lub znaczniej Toruń. Nagle pojawia się tajemnicza pozycja Dodatkowe i tu Toruń wygrywa 30 do 18. Z Zielenia to się pokulałem ze śmiechu no ale ok niech będzie Sądy cywiilne Odpowiedz Link Zgłoś
badacz.teorii.spisku Young&Rubicam-ranking. 13.01.10, 20:49 Ranking miast. Według Young & Rubicam Toruń i Ciechocinek to najbardziej atrakcyjne miasta w regionie. Kopernik na cokole i w pierwszej dziesiątce Największym sukcesem może poszczycić się Ciechocinek, który w kategorii miast o beztroskiej atmosferze uzyskał drugie miejsce w Polsce - na 86. W gronie miast godnych zaufania Toruń znalazł się w prestiżowej pierwszej dziesiątce, Bydgoszcz i Ciechocinek w drugiej, a Włocławek dopiero w czwartej........ Bydgoszczanie zapewne z niedowierzaniem przyjmą informacje raportu, że Toruń w oczach Polaków jest także miastem o wiele bardziej atrakcyjnym dla biznesu (druga dziesiątka), aniżeli Bydgoszcz (czwarta dziesiątka). Najgorzej w tym rankingu wypadają Inowrocław i Włocławek - otrzymały najniższe noty i lokują się niemal na końcu listy 86 miast. www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091128/REGION/278118104 Niestety, także w rankingu na jakość i komfort życia miasta naszego regionu nie wypadają dobrze: Toruń znalazł się w drugiej dziesiątce, Ciechocinek w czwartej, a Bydgoszcz - dopiero w piątej! Włocławek i Inowrocław znów są blisko końca listy. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Young&Rubicam-ranking. 13.01.10, 21:22 z tym rankingiem nie ma co dyskutować. Raczej wszystko się zgadza.Może tylko jakiś nieuk zapomniał o Zalewie Koronowskim, borach itp w sensie atrakcyjności regionu nie miast. Ale to juz tych jungów problem. Dobrze, że Ciechocinek zaistniał mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
lenovo200 Re: Young&Rubicam-ranking. 18.01.10, 15:52 To chcesz udowadniać na siłę??.Bydgoszcz i Toruń maja te same miejsce w rankingu miast studenckich. Czyli Bydgoszcz , Toruń i Radom 3 miejsce...,ale ciężko .... pomyśleć. Natomiast jeśli zwrócisz uwagę na Ranking miast. Według Young & Rubicam. To spójrz jeszcze raz i jest taka zakładka. Najatrakcyjniejsze miasta w KUJ -POM i okazuje się że tym miastem jest Bydgoszcz .... Torunia nie ma w pierwszej 3..... Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Torun- bardzo slaby wynik w rankingu metropol 14.01.10, 07:37 Toruń może mieć wszystkiego dwa razy więcej od Bydgoszczy to i tak zostanie grajdołkiem bo jest mały mniejszy nawet od Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś