Dodaj do ulubionych

Zamykają Nasze Kino - kolejne w tej kadencji

10.09.10, 10:55
jakiś czas temu zamknęli Kino Orzeł - moje ulubione najstarsze kino studyjne w Toruniu. Zacząłem chodzi do drugiego. A tu jebut! jutro koniec istnienia Naszego Kina.
Oba kina z tradycją zostały zamknięte w mieście kandydującym do Europejskiej Stolicy Kultury.
Zostało na szczęście to w CSW.
Bydgoszcz buduje teraz kino studyjne. Niedługo jednak nas wyprzedzi.
Obserwuj wątek
    • alienisko Re: Zamykają Nasze Kino - kolejne w tej kadencji 10.09.10, 11:05
      Serio? Ale nędza...
      • karminowa Re: Zamykają Nasze Kino - kolejne w tej kadencji 10.09.10, 11:27
        szok? wiecie dlaczego? co teraz bedzie w tym miejscu ? biedronka, tak jak po bałtyku na Mickieiwcza?
        • koniec_kin Re: Zamykają Nasze Kino - kolejne w tej kadencji 10.09.10, 11:37
          knajpa
          kolejna rozlewnia piwa

dlaczego nikt nie dba o to by nie zamykać przybytków kultury w tym mieście?
          kto za to odpowiada? jest jakis prezydent czy urzędnik za to odpowiedzialny?
          dobrze że ktoś zrobił kino w CSW i będzie jeszcze gdzie chodzić w Toruniu, ale to chyba nie może być tak że ciągle coś ubywa. orzeł, Enerde chcieli zamknąć, podobno Anioła zamykają, teraz Nasze Kino, a wszyscy wciąż pierd..lą o moście

zostaniemy z mostem po którym nie będzie po co przejeżdżać bo nie będzie po co do Torunia jechać
    • malepiffko Re: Zamykają Nasze Kino - kolejne w tej kadencji 10.09.10, 12:26
      > A tu jebut! jutro koniec istnienia Naszeg
      > o Kina.

repertuar maja do niedzieli. moze tylko remont robia albo co? bo inaczej torun bez kina zostanie. cc to nie kino.
    • maciejzien Re: Zamykają Nasze Kino - kolejne w tej kadencji 10.09.10, 22:32
      Widocznie nikt do tego kina chodzić nie chce.
      Gdyby pokazywali chociaż jakieś fajne ambitne filmy i wyróżniali się na plus swoją obsługą w porównaniu z Cinema City.
      Tymczasem pokazują to samo co CC, ale kilka tygodni później. Popcorn stary. Obsługa średnia. Kiedy tam byłem ostatnio nie mieli wydać reszty, a po filmie już nie pamiętali że mieli oddać kasę, trzeba się było dopraszać.
      Kiedyś "Nasze Kino" współpracowało ze stowarzyszeniem gejów i lesbijek, mieli fajne filmy gejowskie i lesbijskie puszczane z płyt (wstęp był chyba tylko 4-5 zł), ale to też się skończyło kiedy dostali "ostrzeżenie" od neofaszystów.
      • pocket.size Re: Zamykają Nasze Kino - kolejne w tej kadencji 13.09.10, 09:42
        Zgadzam się. Nasze kino się zepsuło. Kiedyś było więcej jakichś maratonów, filmów offowych, a teraz, jak pisze maciejzien, puszczają te same filmy co CC, tylko później. Na dodatek przez dwa tygodnie grają to samo. Nie raz zdarzyło mi się, że chciałam pójść do kina, w CC nic mnie zainteresowało, miałam nadzieję, że poratuje mnie Nasze. A tu nic. Non stop to samo. Ja się nie dziwię, że je zamykają. Ja wiem, że powinno być z góry nastawione na mniejszą publiczność, ale jeśli ma chyba 30 miejsc, a na seansie są 2-4, bilety są dwa w cenie jednego, to nie ma się co dziwić, że kino na siebie nie zarabia. Nadal zostaje CSW, które ma o niebo lepszą ofertę niż CSW aktualnie.
        Nic się nie dzieje bez przyczyny.
        Pozdrawiam.
    • jaz0n A chodziliscie tam? 11.09.10, 09:12
      Zawsze ludzie narzekaja ze cos zbankrutowało, ale widzowie głosuja nogami- widocznie nie ma dośc licznej widowni na tego typu filmy...
      • frych47 Re: A chodziliscie tam? 11.09.10, 09:19
        Multipleksy nie lubią konkurencji.
        • musztardasarepska Chodziliśmy tam! 11.09.10, 23:50
          Problem nie polega na tym, że mniej ludzi tam chodziło.
          Idzie o to, że właśnie do takich kin ma chodzić mniej ludzi!
          Nie każdy chce widzieć trzy razy "Zmierzch".
          Oznaką naszego rozwoju cywilizacyjnego byłaby decyzja Urzędu Miasta o wsparciu takiego kina z budżetu. Tak nie stało się z kinem Orzeł, najstarszym w regionie - kiedy mówiono żeby je wspomóc z budżetu miasta to na Motoarenę pieniądze już pewnie zbierano i fige z makiem dostał Orzeł.
          I co jest dziś? Stadion dla żużlowych palantów za 100 milionów i dwa kina studyjne w plecy.
          Przecież podobno dla utrzymania Naszego Kina żeby wyszło na zero potrzebne było mniej niż 10 tys zł na miesiąc.
          Motoarena starczyłaby na 10.000 miesięcy utrzymania przy życiu tego kina!
          A kto jest większym mistrzem, Kościecha i Jaguś czy Woody Allen i Michael Haneke?
          • arafat11 Re: Chodziliśmy tam! 12.09.10, 00:17
            A kto jest większym mistrzem, Kościecha i Jaguś czy Woody Allen i Michael Hanek
            > e?

Woody Allen i Michael Hanek wystepuja na zywo w naszym kinie?
            • gdynia_warczyglowa Re: Chodziliśmy tam! 12.09.10, 20:19
              Niech Wielmożny Pan Zaleski się wykaże i coś zrobi! Ma okazję.
              • marcin.grzegorz Re: Chodziliśmy tam! 13.09.10, 08:47
                Tu jest pytanie na ile zarząd miasta powinien angażować się w prywatne przedsięwzięcia jakim jest kino? Ma kupić je i wziąć jakieś udziały tak jak w upadających klubach sportowych miasta - hokejowym, czy piłkarskim?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka