Dodaj do ulubionych

Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem

17.11.10, 12:45
No cóż Panie Przybyszewski. Było trzeba iść z mostem do prezydenta i zacząć od razu, a nie trzymać most jako kartę przetargową w wyborach. Pan coś obiecuje :) Zaleski po prostu robi :) Co z tego, że Wasz pomysł? Dobry polityk, to taki który nie obiecuje, a robi :)

Znowu wyszliście na amatorów. A potem się dziwicie, że ludzie Zaleskiego wybierają :)

Jakiego mieszkańca ma niby obchodzić, że to Wasz pomysł? :) Wolne żarty :)
Obserwuj wątek
    • amkkmp Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 12:54
      Panie Przybyszewski, jest Pan żałosny. Jeśli Pana celem byłoby postawienie w Toruniu mostu tymczasowego, to powinien Pan skakać z radości. Ale Pan nie skacze z radości, Pan się wścieka. A wie Pan czemu? Bo most tymczasowy miał Pan tam, gdzie światło nie dociera, a jedynym Pana celem było wygranie tych wyborów.
    • hecer Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 13:07
      > Znowu wyszliście na amatorów. A potem się dziwicie, że ludzie Zaleskiego wybier
      > ają :)

nikt nie trzymał mostu tymczasowego, jako karty przetargowej. To Zaleski gra mostem, nie my.

My tylko uważamy, że jest śmiesznym, małym plagiatorem, który co innego mówi, a co innego robi. Zrobił w majty ze strachu.

Pamiętajcie, że Zaleski was tak urządzi, że będzie robił na Ligi Polskiej ten most. Przez 3 lata.
      • alienisko Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 13:11
        Mówisz tak, jakbyś nie wiedział jak działa kampania. Toć oczywisty wydźwięk wśród mieszkańców był taki, że jak będzie prezydent Przybyszewski to będzie most za friko. A tu zonk, Zaleski się tym zajął.

PS
        Mój wpis nie miał reprezentować moich poglądów. Ja na Zaleskiego nie zagłosuję. Chodziło mi tylko o to, jak to jest odbierane.

Przybyszewski powinien na tej konferencji, jak już ją zwołał, podziękować prezydentowi za szybkie działanie i to, że wcielił jego projekt w życie. A się rozgniewał jak dziecko w piaskownicy :) Strzał w stopę :)
        • kid_cassidy Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 14:43
          Ja mam zupełnie inne wrazenie, wiec niekoniecznie więcej osób mysli w twój sposób.
          Dla mnie wymowa jest jasna- Spółdzielnia publicznie od dawna wykręcał sie od mostu, wbijał propagandowo wszystkim w głowy, że się nie opłaca, nie da, że to, że tamto.
          Nagle rach/ciach idzie w Toruń info, że platfuski dogadały sie z wojskiem i most może pzowstać i to bardzo szybko.
          Wiec co robi nieudacznik? Łapie za telefon i wydzwania ciągnąc ten wątek i poprzez pozorowane działania przy realizacji próbuje sobie zawłaszczyć całośc zasług..
          Dla mnie to zwykła przyssawka, która się niczym glonojad podłączyła pod cudzy pomysł i na chama próbuje formowac go swa osobą.
      • amkkmp Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 14:49
        Grę zaczęliście wy, czyli PO. Zaleski do tej gry przystąpił i powiedział "sprawdzam". Teraz czas na pokazanie tych waszych asów, choć wściekłość waszego kandydata wskazuje raczej na to, że jedyną rzeczą, która mogła dla was uratować to rozdanie, to "pas" ze strony Zaleskiego.
      • nizinny hecer w sztabie Przybyszewskiego 17.11.10, 21:14

Dobrze ,że choć piszesz "MY". Z tej perspektywy inaczej wygląda twoja aktywnośc na mieście i na różnych forach. Czy to ta kanalia Rzeszotek cię wynajeła do bluzgania zza węgła na konkurentów Przybyszewskiego ?
      • szlachcic Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 21:44
        > nikt nie trzymał mostu tymczasowego, jako karty przetargowej.

nie osmieszaj sie
    • harcownik-online Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 13:08
      Zaleski zawsze kradł pomysły - teraz - na szczęście - wszyscy widzą co postanowił odwalić..
      na szczęście dzisiaj jest debata ...

• julo57 Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 13:09
      Prezydent Zaleski jest, o ile się orientuję prezydentem urzędującym, więc jeśli pozyskał informację (jak my wszyscy) o możliwości budowy takiego mostu, to na mocy sprawowanego urzędu podjął właściwe działanie. I tyle. I nie ma co się denerwować, tylko się cieszyć.
      • ef_em Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 20:42
        Jeszcze w zeszłym tygodniu Zaleski kategorycznie mówił NIE tej przeprawie, a teraz z radością oznajmia wystąpienie z wnioskiem ..............
        To wygląda jak za komuny. Pracownik wykonał czarną robotę, a aparatczyk spił śmietankę.
        • lazy.girl Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 18.11.10, 08:45
          Zgadzam się w stu procentach. Przybyszewski się postarał, wybadał temat, dogadał się, a Zaleski teraz spije śmietaneczkę, mniaaaami!!
          Każdemu z nas się chyba takie coś przydarzyło, jak się wtedy czuliście? No właśnie, oszukani i wykorzystani :/ więc nie ma co się dziwić, że Pan Waldemar nie biegnie podziękować Panu Michałowi!!!
    • harcownik-online Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 13:11
      cały czas blokował most tymczasowy - jest sporo artykułów w prasie -
      cały czas odpowiiadał ludziom, że przecież za chwilę (tuz przed kolejnymi wyborami) bedzie otwierał most na wschodniej - docelowy - zaje drogi!

wszystcy prosili o tymczasowy - on ich ignorował

a teraz to niby jego pomysł !

ale błazen
      • alienisko Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 13:16
        Po pierwsze nie wszyscy, wielu zgadzało się, że nie warto na to kasy wydawać. Po drugie jak już się okazało, że można "za darmo" to skorzystał. Masz żal do prezydenta, że działa i wykorzystuje możliwości? :)
        • amkkmp Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 15:22
          > Po pierwsze nie wszyscy, wielu zgadzało się, że nie warto na to kasy wydawać.
          Otóż to. Choć i tak w realność tego mostu nie wierzę. Nawet minister obrony narodowej nie wypowiedział się w tej kwestii, po prostu Mężydło z Przybyszewskim stwierdzili, że "załatwili". A na jakich warunkach, to dopiero za jakiś czas będzie wiadomo.
        • lazy.girl Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 18.11.10, 08:47
          Ja mam żal, że on sam NIE SZUKA MOŻLIWOŚCI.
    • hecer Zaleski - podziękuj Mężydle! Miej honor! 17.11.10, 13:20
      No miśku, podziękuj Mężydle! Za most składany za darmo.

Miej honor!
    • w-oyte Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 13:27
      Jak ja, znaczy Pan Przybyszewski wygrał bym wybory to most tymczasowy bedzie (koledzy z partii obiecali, że wojsko pomoże) , a jak ja znaczy Pan Przybyszewski nie wygram wyborów, to po mnie choć by i potop (koledzy pokażą, że wojsko komus innemu jak nie z naszych nie pomaga). Tu nie liczy sie dobro mieszkańców, tu liczy sie władza, stołek dla mnie i dla moich ludzi.
      I tak na marginesie, Pan Przybyszewski nie jest moim kandydatem na Prezydenta, ale Pan Całbecki jest kandydatem na którego chciał bym głosowac do sejmiku wojewódzkiego. Tylko jak czytam wypowiedzi Pana Przybyszewskiego i jego gwardii przybocznej to ogarniaja mnie wątpliowości, dlaczego oddawać głos na tą P artię O biecujacą.
      • tryg.sk11 Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 13:46
        To głosuj na zwiędłego liścia i już.
      • amkkmp Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 14:49
        > I tak na marginesie, Pan Przybyszewski nie jest moim kandydatem na Prezydenta,
        > ale Pan Całbecki jest kandydatem na którego chciał bym głosowac do sejmiku woje
        > wódzkiego. Tylko jak czytam wypowiedzi Pana Przybyszewskiego i jego gwardii prz
        > ybocznej to ogarniaja mnie wątpliowości, dlaczego oddawać głos na tą P artię O
        > biecujacą.
        Mam DOKŁADNIE te same odczucia.
    • nslaw Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 15:21
      A ja jestem ciekawy czy konflikt wyborczy między Przybyszewskim a Zaleskim zaowocuje w przyszłej radzie tym, że PO przestanie się podlizywać "gospodarzowi" i stanie się prawdziwą opozycją.
      Przegląd pozycji na listach wyborczych gwarantuje, że w PO ponownie radnymi zostaną "wypróbowani" działacze. Krycha i inni. A to daje duże prawdopodobieństwo następnego "porozumienia" z Czg.
      Jak do tego dodać brak Makowskiego i Najberga to rada będzie wprost wymarzona dla "gospodarza" .
      Bez opozycji do nastęonych "sukcesów".
    • michal_tchubek Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 15:52
      Mam nadzieję, że Torunianie nie są tak głupi za jakich ich uważa Przybyszewski. Niestety odnoszę wrażenie, że Gazeta Wyborcza pomaga kandydatowi PO robiąc wszystko co w jej mocy, aby pozbawić Zalewskiego urzędu. PO z każdym dniem pokazuję bardziej swój cynizm. W każdej wypowiedzi Przybyszewskiego jest atak na Zalewskiego. Nie jestem sympatykiem urzędującego prezydenta, ale namawiam wszystkich, żeby poparli go i utarli nosa fałszywcom z PO.
      • lazy.girl Re: Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 18.11.10, 08:53
        Dlaczego fałszywcom?
        Krytykujesz atakowanie Zaleskiego, a sam nazywasz innych fałszywcami.
        Myślę, że media to akurat sprzyjają komuś innemu. A utrzeć nosa też trzeba komuś innemu - osobie która ma wielkie ego, co widać na plakatach.
    • harcownik-online Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 17:50
      chociaż raz pracowity dzień spędzili w spółdzielni - raz, nie zawsze..
    • ben-1 Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 20:16
      Z dużym zainteresowaniem przeczytałem informacje o załatwieniu mostu tymczasowego przez polityków PO. Wyobrażałem sobie że może to być most, który posłuży Toruniowi nawet kilka lat. Wiadomości chciałem sprawdzić u źródła wszedłem i wszedłem na oficjalną stronę p.Przybyszewskiego. Zatkało mnie kiedy na pierwszej stronie przeczytałem relację z koferencji prasowej z 16.11, m.in. "Poseł Antoni Mężydło poinformował również o przychylnym stanowisku Ministerstwa Obrony Narodowej do kwestii tymczasowego mostu. Jak wskazał Poseł Michał Zaleski nie zrobił do tej pory nic aby przybliżyć realizację dodatkowego pontonowego mostu". W środę w południe jeszcze taka informacja była na stronie p.Przybyszewskiego, po południu "wyparowała". Ciekaw jestem o jaki naprawdę most tymczasowy chodzi bo co innego czytałem w prasie. A zniknięcie tej informacji ze strony internetowej którą zacytowałem też daje mi do myślenia.Nie lubię jak ktoś sobie ze mnie kpiny robi. Moze dlatego swoje rozczarowanie wylałem tutaj. A pontonowy most to raczej bez sensu.
    • t.michnicki Michał Krętacz Zaleski 17.11.10, 21:57
      MICHAŁ KRĘTACZ ZALESKI ponownie wprowadza w błąd wyborców przypisując sobie zasługi innych!!!
      Od pierwszej debaty Waldemar Przybyszewski mówił o możliwości budowy mostu tymczasowego. W ciągu ostatnich kilkunastu dni prowadzone były rozmowy z Ministrem MON. Podczas jednej z ostatnich konferencji zorganizowanej przez sztab PO ogłoszono, iż MON zainteresowane jest współpracą. Dodam również, że podczas debat Zaleski wyśmiewał pomysł Przybyszewskiego w sprawie mostu tymczasowego argumentując, iż tereny na wysokości dawnego Wodnika są terenami zalewowymi i przy każdej powodzi most musiałby być rozbierany. Zaleski jest obłudnym, prymitywnym i zakłamanym człowiekiem, który zrobi wszystko aby utrzymać się przy władzy. Jest to jawny plagiat, który powinien definitywnie wykluczyć Zaleskiego z życia politycznego !!!

Dodam, że Zaleski dopuścił się plagiatu po raz drugi podczas trwania tej kampanii. Wcześniej przypisał sobie pomysł budowy szkoły ponadgimnazjalnej w lewobrzeżnej części Torunia. Zrobił to na krótko po zawiązaniu komitetu mającego zajmować się tą sprawą. Komitet został powołany 28.10.2010 r. przez członka PO, kandydata do Rady Miasta Torunia Wiesława Kaźmierkiewicza a w jego skład weszło ponad 20 członków.
      Osobiście brałem udział we wszystkich debatach, śledzę wszystkie artykuły prasowe związane z wyborami, byłem obecny na wszystkich spotkaniach z ministrami oraz podczas powołania komitetu do sprawy budowy szkoły. Czas gospodarza się kończy!!!

Torunianie, proszę Was abyście w najbliższą niedzielę NIE głosowali na Michała Zaleskiego! Otwórzcie oczy bo jutro możecie obudzić się w ciemnogrodzie - krainie "moherowych beretów", kłamców i oszustów.
      • przybyszewski_0 Re: Michał Krętacz Zaleski 17.11.10, 22:51
        Słuchaj ty jestes jednak prostak. Jak by Zaleski chciał to by wyliczył z dwadzieścia plagiatów z tego programu "Toruń Nowych Beznadziei"
        Takie mam pytanie techniczne - to ty prowadzisz Facebook Panu Waldemarowi? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w zgranie w czasie.
    • szlachcic Cala prawda o moscie tymczasowym 17.11.10, 21:58
      politycy PO zrobili bilans jak wypadna w najwiekszych miastach Polski
      Sa miasta gdzie wygrana jest pewna sa takie gdzie walka bedzie zacieta a sa takie gdzie kandydaci PO dostana w dupe ze az bedzie huczalo
      Do tych miast nalezy Torun
      Dlatego do walki w wyborach samorzadowych wlaczono struktury panstwowe rzadzacej PO
      Torunskiemu PO ma pomoc minister obrony
      Dlaczego MON ma w dupie rozwalajaca sie kamienice na Bydgoskiej za ktora placi rocznie 200tys i od wielu lat uzbieralo sie tam juz zapewne ponad milion. Kamienica traci na wartosci To daje STRATY dla MON w MILIONACH
      Dlaczego MON upiera sie przy sprzdazy a nie oddaniu samorzadowi o co prosil ZALESKI?
      Dlaczego MON woli zasponsorowac cos bardziej kosztownego zamiast pozbyc sie za mniejsze pieniadze klopotu?
      To jest sprawa oczywista dla kazdego ze tymczasowy za free jest poliycznym gestem MON dla kandydata PO w toruniu.
      Czy matody Zaleskiego sa ponizej pasa? NIEEEEEEE
      On walczy takimi samymi metodami co PO
      Politycy PO pkazali ze politycznie sa nieudacznikami. Nawet ja sam pisalem ze Zaleski zrobi z tymczasowego za free swoj aut.
      Dlaczego politycy PO tego nie przewidzieli? Moim zdaniem sa ciency jak barszcz.

PS Do chlopcow z PO
      Tak jak pisalem miesiac czy 2 temu
      W tym roku mozecie pocalowac sie w dupe
      Z Zaleskim nie macie szans chocby z tego powodu ze calkiem niedawno mowiliscie o wszystkim jednym glosem.
      Chlopcy z PO, jedyna szansa pozbycia sie nieudolnego Zaleskiego jest budowanie pozycji waszego kandydata na wybory za 4 lata.
      to co zrobiliscie z tymczasowym tylko was dodatkowo skompromitowalo
    • t.michnicki Daj liścia Zaleskiemu :) 17.11.10, 22:02
      www.wprzybyszewski.pl/gra/
    • ben-1 Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 22:17
      Czy w końcu ktoś może spełni moją prośbę i napisze o jaki most chodzi ? O przyczynach wątpliwości pisałem w poprzednim moim wpisie. Most na palach ? Pontonowy? Czy na balonach wyborczych? I czy na pewno przez Wisłę, a nie Bachę czy Martówkę?
    • ben-1 Przybyszewski: Zaleski mostowym plagiatorem 17.11.10, 22:53
      Chyba nikt mnie nie oświeci o jakim moście ta dyskusja. Wszyscy zamilkli. Czuję ze może to być most Zwodzony. Politycy przed wyborami lubią zwodzić..zwodzić..zwodzić..Zresztą wirtualny też może być fajny - mało wypadków i bez korków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka