robert_wl 25.02.02, 12:24 Czy jest ona w Toruniu potrzebna i jak oceniacie jej działalność? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Telek Re: Straż Miejska IP: 212.244.62.* 25.02.02, 13:37 robert_wl napisał(a): > Czy jest ona w Toruniu potrzebna i jak oceniacie jej działalność? Potrzebna, ale działalność zredukowaną do blokowania samochodów zaparkowanych tam gdzie kierowca znajdzie akurat wolne miejsce oraz łapania Bogu ducha winnych rowerzystów uważam za chowanie głowy w piasek i zwykłe szkodnictwo! Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Straż Miejska 25.02.02, 13:58 a wyobrażasz sobie twoje życie bez Janusza D.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telek Re: Straż Miejska IP: 212.244.62.* 25.02.02, 15:33 Ale ten to choć robił pompki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Straż Miejska IP: 217.97.134.* 25.02.02, 15:52 więcej blokad, więcej blokad... niech gonią najgorszych przestępców po miejscach parkingowych, a ulicami tylko jasnymi niechaj chadzają (jako teraz czynią), żeby się czasem na jakąś niepotrzebną sytuację i ryzyko nie natknąć. Ja tam szczególnego pożytku z gości nie widzę - bardziej z nich prawa ręka MPO (porządkowo-pouczający panowie) niż policji, tak jak być powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Policja parkingowa IP: 199.71.64.* 25.02.02, 21:51 W Toruniu powinna byc tylko policja parkingowa dajaca mandaty za zle parkowanie .Mandaty np. za brudna posesje powinni wystawiac urzednicy miejscy ; reszte powinna wykonywac policja ; tak jest w Kanadzie i to jest dobre rozwiazanie bo sprawdzone przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
ania1 Re: Straż Miejska 26.02.02, 21:04 ......aż żal jak się patrzy czym sie zajmują tzw.Strażnicy,ja osobiście czułbym się bezpieczniej gdyby zamiast nich było ciut więcej patroli policyjnych po zmroku,oczywiście w miejscach gdzie one być powinny..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d-k Re: Straż Miejska IP: 217.96.43.* 26.02.02, 21:23 ania1 napisał(a): > ......aż żal jak się patrzy czym sie zajmują tzw.Strażnicy,ja osobiście czułbym > > się bezpieczniej gdyby zamiast nich było ciut więcej patroli policyjnych po > zmroku,oczywiście w miejscach gdzie one być powinny..... i moze wreszcie zrobiliby porzadek z graficiarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telek Re: Straż Miejska IP: 212.244.62.* 15.03.02, 08:35 W kwestii oceny "pracy" SM chciałbym powrócić do tego wątku, bo wczoraj dwoch "granatowych" jadac skodzinka tak scielo na skrzyzowaniu PCK-Głowackiego, ze gdybym nie uciekal po kraweznikach i chodnikach to by mnie "przytarli" Czy takiej SM nam potrzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRAS Re: Straż Miejska IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 18:34 Mysle ze jakiekolwiek sily sa potrzebne w Toruniu, ze wzgledu na wzrastajace kradzieze. Sam bylem niestety ofiara tegotypu wypadku. Raz ukradziono mi telefon komorkowy, i poznije dwa razy pieniadze na starowce. Wg. moglobybyc wiecej slozb porzadkowych w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telek Re: Straż Miejska IP: 212.244.62.* 19.03.02, 10:23 Gość portalu: KIRAS napisał(a): > Mysle ze jakiekolwiek sily sa potrzebne w Toruniu, ze wzgledu na wzrastajace > kradzieze. Sam bylem niestety ofiara tegotypu wypadku. Raz ukradziono mi > telefon komorkowy, i poznije dwa razy pieniadze na starowce. Wg. moglobybyc > wiecej sluzb porzadkowych w Toruniu. I co, byli wtedy jacys "dzielni" SM w poblizu? Pewnie nie, bo byli zajeci zakladaniem blokad badz gonieniem dzieci na rowerach! Chwala natomiast Policji za to, ze stara sie zlapac tych kilku zlodziei ktorzy wybijaja szyby i kradna z samochodow przy Malachowskiego i Kollataja. Chwala Policji za to! A kierowcom odradzam parkowanie w tamtych rejonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRAS Re: Straż Miejska IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 17:41 Malachowskiego i Kolataja ? - bede pamietal :) Swoja droga jezeli ktos ukradnie samochod i zanim policja obstawi droge, samochod juzjest dawno poza toruniem.. policja dziala wg mnie zbyt wolno. Przyklad glopoty polskiej drogowki: Kilka miesicy tem wracalem z tata z Niemiec. Byl listopad, chlodno i po deszczu.... ograniczona widocznosc..... jedzie W ZADEN SPOSOB NIEOSWIETLONY TIR. Wyprzedzilismy go i kilkaset metrow dalej stala policja(drogowka), zatrzymalismy sie i wskazalismy nieoswietlonego jadacego tira.Przejechal obok nas. Zdazylismy poraz drogi wyprzedzic ciezarowke, ale policji jadacej za nami nie widzielismy.... Lenistwo? Na to pytanie sa w stanie odpowiedziec chyba tylko panowie policjanci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wl Re: Straż Miejska 28.03.02, 22:48 wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=764791&dzial=byt010100 Odpowiedz Link Zgłoś