Dodaj do ulubionych

Metropolia na tropie

26.03.11, 08:27
Za Nowosciami
"Bydgoskie stowarzyszenie skarży się na podział pieniędzy, zanim je podzielono. Cynizm czy obsesja?"

to kompleksy z jak widac obsesja

"Sęk w tym, że pieniędzy jeszcze nie podzielono..."

dla zakompleksienca nie ma to akurat znaczenia jak widac

"- Jeśli wyprzedziliśmy fakty i tak się nie stanie, przeprosimy pana marszałka - twierdzi Eryk Bazylczuk."

Bazylczuk, puknij sie w swoj leb
Fakty mozesz wyprzedzic jak cios sie zgadza. Natomiast u ciebie smieszny czlowieczka to spekulacje tak jak w kazdym watku w temacie podzialu puieniedzy
Bazylczuk, to ze spotyka sie z toba prezydent zakompleksionego miasteczka ktory Dombrowicza m in przez takie spekulacje nie znaczy ze sie nie kompromitujesz
Mysle ze nawet taki ktos jak ty rozumie ze sie skompromitowal
ale nie boj sie, prezydent Byd sie od ciebie nie odetnie, mu sa potrzebni tacy jak ty, idealny temat zastepczy aby zamydlic oczy bydgoszczanom ze Byd leci po rowni pochylej
Obserwuj wątek
    • heniekstar Re: Metropolia na tropie 26.03.11, 13:06
      jesuuu jaki ty jesteś ograniczony w tych swoich sądach. Prymitywny i oderwany od rzeczywistości z uporem maniaka powtarzasz wciąż te same brednie. W wątkach z argumentami się wycofujesz. I nie pytaj których, bo sam wiesz doskonale.
      • szlachcic Re: Metropolia na tropie 26.03.11, 16:23
        > W wątkach z
        > argumentami się wycofujesz. I nie pytaj których, bo sam wiesz doskonale.

o jakich watkach prymitywie mowisz?
        gdzie sa wieksze place?
        moj argumentem byly dane GUS, a ty kretynie przeciwstawiales temu sondaz internetowy
        o tym mowisz?
        czy o potedze gospodarczej, ktora to potega ma mniejsze place (dane GUS) a ty kretynie przeciwstawiasz temu dane z powiatu
        to te argumenty?
        heniek, jestes zakompleksionym oszolomem!!!!
        powiem wiecej, jestes swiadomy swoich kompleksow, stad wymyslanie takich herezji jakie mymyslasz
        to co piszesz na forum to mix glupoty i zakompleksienia

PS
        a dlaczego nic nie napisales o o Bazylczuku?
        wiesz kim jest czlowiek ktory mow cos takiego
        "ok, jak to co mowilem kaze sie nieprawda to przeprosze"
        wiesz kim jest taki czlowiek?
        nawet sami bydgoszczanie przyznaja ze Bazylczuk przekroczyl kolejny raz granice osmieszania sie.
        I tu tez jestes swiadomy tego tylko przemilczasz bo chcesz temu gosciowi budowac powazanie w tym co robi.
        W sumie zas intelektualnie jestescie b podobni

• karolp13 Re: Do szlachcica.... 26.03.11, 17:27
          Szlachic , pan Bazylczuk nie jest osobą anonimową. Miej tyle odwagi i napisz do niego. Nie trać czasu na pisanie tych głupot z epitetami na forum.
          • szlachcic Re: Do szlachcica.... 27.03.11, 08:42
            > Szlachic , pan Bazylczuk nie jest osobą anonimową. Miej tyle odwagi i napisz do
            > niego.

hehehehe
            aby z kims dyskutowac musi ta osoba spelniac pewne warunki.
            Mowiac wprost musi byc partnerem do rozmowy. Ja z takich ludzi unikam bo dyskusja z nimi jest albo jalowa albo zadna
            To samo dotyczy arafata, henkastara, i innych
            dlaczego z nimi rozmawiam a z Bazylczukiem nie chce?
            Raduje mnie ich kompromitowanie, zreszta tak jak mowilem ze na mitingu o metropolii trzeba pozwolicz MB sie wypowiedziec w gronie samorzadowcow z calej Polski, niech sie skompromituja, ludzie beda mieli ubaw. Dokladnie to samo jest z wiekszoscia bydgoszczan piszacych na torunskim forum. Bawi mnie ich glupota i zakompleksienie.
            to jest pozywka aby mial sile z nimi "dyskutowac", a radoche daja mi przednia
            Tak wogle zastanawiam sie jaki nik Bazylczuk ma na forum
        • heniekstar Re: Metropolia na tropie 26.03.11, 18:22
          kliknij tu i wszystkie następne.
        • heniekstar Jeśli byłbys grzeczny 26.03.11, 19:35
          odpowiedziałbym, że rzeczywiście nie doczytałem i uznałem sondaż za wiarygodne dane. Pochopnie to napisałem i sprawa załatwiona po męsku, ale bluzganie nie jest sprawą meską , a tym bardziej szlachecką i honorową więc nie napisze tego. Niestety twoja jednostka chorobowa nie pozwala ci przyznać, że wziąłeś jeden głos w ankiecie internetowej (Bydgoszcz leży nad morzem) za wyznacznik tego, że nikt w kraju nie wie nic o Bydgoszczy, albo brednie urzędników stawiałeś ponad oficjalnymi danymi państwowymi no ale ok.
          • szlachcic Re: Jeśli byłbys grzeczny 27.03.11, 09:18
            heniekstar napisał:

> odpowiedziałbym, że rzeczywiście nie doczytałem i uznałem sondaż za wiarygodne
            > dane. Pochopnie to napisałem i sprawa załatwiona po męsku

nie rozsmieszaj mnie
            Kilkukrotnie napisalem WYSMIEWAJAC cie ze kretynstwem jest podwazanie danych GUS a nad nie stawianie sondazu.
            to nie niedoczytanie heniek, to mix glupoty z kompleksami

> ale bluzganie nie jest sprawą meską

znowu piszesz jakies swoje zlote mysli
            mozesz powiedziec ze gd\rzeczny nie jestem na forum i ja moge sie z tym zgodzic i zaznaczyc ze niegrzeczny jestem tylko dla takich tekstow-herezji jakie piszesz m in ty

>Niestety twoja jednostka chorobowa nie pozwala ci przyznać, że wziąłeś jeden gło
            > s w ankiecie internetowej (Bydgoszcz leży nad morzem) za wyznacznik tego, że ni
            > kt w kraju nie wie nic o Bydgoszczy

i tu znowu sie kompromitujesz, pozniej sie dziwisz ze wyzywam cie od kretynow
            sondaze maja swoja wartosc!!!!!!! Ona nie jest wyznacznikiem sytuacji ale cos pokazuje w mniej czy bardziej dokladnie
            je dzielimy na zrobione po amatorsku (wg emailow, czy klikania) oraz profesjonalne a takim byl jak wiesz tamten sondaz TELEFONICZNY. On ocvzywiscie nie byl odzwierciedleniem sytuacji bo nie byl zrobiony na reprezentatywnej grupie osob ale jego atutem bylo to ze zadna osoba nie odpowiadala 2 razy
            Powyzej przedstawilem ci argumenty ze to badanie bylo zrobione profesjonalnie choc i tu przyznaje nie mozna tego przelozyc na wynik calosciowy
            Ale mnie chodzilo o fakty, 2 czy 3 osoby juz nie pamietam odpowiedzialy ze lezycie nad morzem. To zas oznacza ze to badanie wpisuje sie w trend "Bydgoszcz jest miastem nieznanym" I doskonale wiesz ze ten watek nawiazywal do innych watkow w tym temacie ktore mowily dokladnie to samo. a byly to pewne fakty inne badania czy wypowiedzi samych bydgoszczan
            I doskonale wiesz ze te wszystkie informacje w tym temacie idealnie sie uzupelniaja
            Ja mam kilku znajomych w Byd z ktorymi sobie czasami podyskutuje na tematy o ktorych piszemy na forum. Oni mowia jednoznacznie ze w tym temacie w Byd to jest tragedia, miasto jest zapuszczone os ZAWSZE
            Doskonale o tym wiesz, dlatego powstrzymujesz sie od zrzucania winy na Calbeckiego.
            Powiem wiecej, oni mowia ze Dombrowicz zrobil dla wizerunku Byd wiecej niz wszyscy poprzedni prezydenci razem wzieci. I mysle ze tez zdajesz sobie z tego sprawe
            Lecz to caly czas malo
            Wracajac do tematu
            ty zas majac dane GUS czyli IDEALNE ODZWIERCIEDLENIE danych podwazasz je
            Czyz to nie kretynstwo?
            wiec nie porownuj obu sytuacji

>że nikt w kraju nie wie nic o Bydgoszczy

to jest wlasnie jedna z twoich metod na dyskusje - wymyslanie
            Doskonale wiesz ze nawet gdybym kiedys uzyl zwrotu "nikt nie wie" to byl to tylko skrot myslowy. Doskonale w zasadzie powinienes wiedziec ze chodzilo mi o to ze miato jest nieznane zauwazalnej grupie ludzi. Pewnie ze sa ludzie ktorzy znaja Byd, mysle ze sa tacy ktorzy znaja ja lepiej niz Torun
            Lecz generalnie heniek i to tez doskonale wiesz jest CIENIZNA
            I w odroznieniu od ciebie mnie tak naprawde nie ciesza porazki Bydgoszczy choc sobie czesto kpie i sie smieje na forum. Nie ciesza mnie bo ja akurat zdaje sobie sprawe z tego ze Byd i Torun to jak naczynia polaczone i kazda slabosc jednego z tych miast jest odczuwalna w drugim - KAZDA
            szkda tylko ze kilku krzykaczy na forum i 2 smiesznych prezesikow tego nie rozumie
            • heniekstar Re: Jeśli byłbys grzeczny 27.03.11, 10:24
              z tym morzem to nie był sondaż opinii tylko sonda internetowa podobnie jak z zarobkami.

Wybacz ale reszty juz nie doczytałem. Nie mam zamiaru poraz enty czytać głupot i inwektyw. Odnieś się w tamtym watku to pogadamy. Szczególnie do oficjalnych danych państwowych a nie urzędasów Całbeckiego. Ostatnio troszkę zmiekli i coś tam na stronie KP zmienili ale nadal grubo się to rozmija z oficjalnymi danymi państwowymi.
              • szlachcic Re: Jeśli byłbys grzeczny 27.03.11, 15:41
                > z tym morzem to nie był sondaż opinii tylko sonda internetowa podobnie jak z za
                > robkami.

z morzem byl telefoniczny w ktorym udzial brali posiadacze telefonow we wszystkich wojewodztwach
                On spelnial wszystkie wymogi profesjonalnego przeprowadzenia badania choc nie mozna tej grupy uznac za reprezentacyjna

> Wybacz ale reszty juz nie doczytałem.

to tez jeden z twoich sposobow na uchylanie sie od odpowiedzi na rzetelnie przedstawione argumenty

>Szczególnie do oficjalnych d
                > anych państwowych a nie urzędasów Całbeckiego

ty wyciagasz tylko te informacje ktore ci pasuje
                dokladnie to samo pokazujesz w temacie "rozpoznawalnosc Bydgoszczy"
                poczyaj sobie i przeanalizuj wszystkie mozliwe dane dot doplat
                dokonaj podzialu na kase od Calbeckiego a z centralnych projektow, oddziel takze typowe i niepodwazalne inwestycje regionalne od tych typowo torunskich
                I hale sportowa zaliczam jako typowo torunska bo tak trzeba. Ale jest wiele pozycji ktore trzeba z torunskiej listy odjac i to doskonale tez wiesz.
                Torun otrzymal ok 2/3 srodkow spoza wojewodztwa a na liscie Calbeckiego sa w torunskiej czesci regionalne punkty
                • heniekstar Re: Jeśli byłbys grzeczny 27.03.11, 22:52
                  a więc nadal plaplanie w koło Macieju to samo. Jedno dobrze, że już bez wyzwisk.
                  • szlachcic Re: Jeśli byłbys grzeczny 28.03.11, 07:41
                    > a więc nadal plaplanie w koło Macieju to samo. Jedno dobrze, że już bez wyzwisk

a ty nadal uchylasz sie od komentarza
                    ale dobrze ze chociaz przyznales ze sie skompromitowales w temacie plac a co za tym idzie potegi gospodarczej
                    po ciezkich bojach jednak przekonalem cie ze zarabiacie mniej i tym samym ze gospodarczo jestescie przecietniakami
                    to mimo ze trwales dlugo przy swoich bredniach bylo latwe do zrozumienia a do ciebie i tak nie dochodzilo, z tego powodu nie wierze ze ty mozesz cos bardziej skomplikowanego zrozumiec
                    • heniekstar Re: Jeśli byłbys grzeczny 28.03.11, 08:12
                      > po ciezkich bojach jednak przekonalem cie ze zarabiacie mniej i tym samym ze go
                      > spodarczo jestescie przecietniakami

<b>heheh no
                      szczególnie tu to widać hahahahahahahah</b>

Nie przyznałem tego o czym piszesz. Przyznałem się do błędu.

nie uchylam się bo na Twoje brednie odpowiadałem w milionie wątków milion razy. Po co mam robić tak jak ty dziesiątki razy powtarzać to samo, bo ty rozmnażasz swoje wypowiedzi bez końca?
    • hecer podzielono 26.03.11, 20:31
      na etapie formalnym odpadły prawie wszystkie bydgoskie pomysły.

Po prostu nie spełniały warunków podstawowych do uzyskania wsparcia... brak biznesplanu?:) co to ma być? kasa na piękne oczy? dlatego że z bydzi?

Obciach.
      • szlachcic Re: podzielono 27.03.11, 09:23
        > na etapie formalnym odpadły prawie wszystkie bydgoskie pomysły.

i Bazylczukowi chodzi pewnie o to aby rownac do slabszego czyli Bydgoszczy bo tylko wtedy moze byc wg ilosci mieszkancow
        hehehehehe
        Etap formalny nie jest jeszcze stanem ktory mowi kto ile dostal dlatego Bazylczuk sie kompomituje co akcentuje zreszta slowami "Jak tak nie bedzie to przeprosze"
      • yogibaboo104 Re: podzielono 27.03.11, 15:04
        My wiemy że najbardziej utalentowani wnioskodawcy są wyłącznie z torunia. Rzekłbym, że jeszcze nic nie napisał a już wygrał.
        Skup się chłopie na darmowym moście tymczasowym nad którym tak się onanizowałeś bo jakoś nadal go nie widać.
        • 200ml_gratis Re: podzielono 28.03.11, 11:50
          Od lat bydgoska inteligencja ma ten sam problem- napisanie poprawnego wniosku.
          Widocznie łatwiej jest skomleć, że po raz kolejny zostali oszukani, niz nauczyć sie elementarnych rzeczy.
          Zastanawiam się, jak taka banda niedorozwojów chce robic metropiolię? Szanse marne, bo nawet w tym przypadku skopią najprostsze procedury.
          Wychodzi ewidentnie, że zrobić coś samemu to dla nich dużo trudniejsze, niz ukraśc gotowe z Torunia.
          • borba_1 Re: podzielono 28.03.11, 12:03
            Myślę że poniższe zdanie wyjaśnia wszytko.

"Zapytaliśmy kujawsko-pomorski Urząd Marszałkowski, dlaczego poznańscy inwestorzy nie otrzymają dotacji na podobne (chociaż droższe) przedsięwzięcie w Bydgoszczy. Ze szczegółowej odpowiedzi wynika, że dotacja poszłaby głównie nie na nowoczesne technologie, a na roboty budowlane. Inwestorzy planowali bowiem postawić okazałe budynki, zabrakłoby im natomiast pieniędzy na kupno odpowiedniego wyposażenia. Chcieliśmy poprosić poznańskie spółki o komentarz, ale w piątek kontakt z nimi był niemożliwy"

Dla nie wtajemniczonych torunian. Jak myślicie Spółka która bez problemu dostaje dotacje w Wielkopolsce od razu nie potrafi napisać wniosku w kuj-pom. Trzeba być kretynem aby z tego nie wyciągnąć odpowiednich wniosków. Tłumaczenie urzędników z UM jest i śmieszne i kuriozalne. Nie dziwię się że irytacja po tak głupim uzasadnieniu odrzucenia wniosku jest duża. Założę się że teraz po nagłośnieniu sprawy oraz pewnie po złożeniu odwołania przez poznańską firmę sprawy na pewno potoczą się inaczej.
            No ostatnia uwaga zauważyłem że dla ciemnogrodzian wszyscy oprócz nich to głąby. Bo przecież ani Poznaniacy ani Bydgoszczanie nie potrafią pisać wniosków o dofinansowania. Ciekawe prawda.
            • 200ml_gratis Re: podzielono 28.03.11, 12:58
              Dla nie wtajemniczonych torunian. Jak myślicie Spółka która bez problemu dostaj
              > e dotacje w Wielkopolsce od razu nie potrafi napisać wniosku w kuj-pom

No i widzisz, jak doskonale potwierdzasz brak elementarnego rozgarnięcia bydgoszczan i działanie według zasady- pusto w głowie, ale głośno w gębie.
              Nawet tekstu ze zrozumieniem nie chciało ci sie przeczytac, a biorąc pod uwagę, jak jasno zostało to opisane, moge uważać, że ty po protu nie rozumiesz najprostszej sprawy.
              Program, z którego rozdzielano środki to RPO na inwestycje badawczo-rozwojowe, a inwestor z Poznania chciał wybudowac sobie za to siedziby, co jest sprzeczne z dedykacja środków.
              Nic dziwnego, że projekt skonczyl w smietniku, bo tam jest jego miejsce.

Więc łaskawie folguj z osadami o kretyństwie, bo jedynie w twoim przypadku taka laurka jest uzasadniona.
              • borba_1 Re: podzielono 28.03.11, 13:36
                Czy ja zawsze muszę trafiać na analfabetów intelektualnych na tym forum.
                W artykule jest powiedziane wyraźnie. Taki sam projekt jest realizowany pod Poznaniem i tam nie było problemu z dofinansowaniem. Podejrzewam że projekt jest bliźniaczy bo tak jest po prostu taniej i racjonalniej. W Wielkopolsce nikt im nie powiedział, że zamiast budynków mają postawić stodołę z drewna. Chciałbym widzieć minę autora projektu, który w jednym województwie dostaje dofinansowanie a w drugim województwie na ten sam projekt słyszy takie idiotyzmy w uzasadnieniu odrzucenia.
                Czy z artykułu nie można wywnioskować, że jak projekt przewidywałby stodołę to może dostałby dofinansowanie ale jak przewiduje okazałe budynki, takie jakie w Ciemnogrodzie ze świecą szukać, to już dofinansowania nie będzie.
                • 200ml_gratis Re: podzielono 28.03.11, 14:11
                  Jesli na cele naukowo-badawcze, to nie na siedzibę.
                  Prote jak drut, chłopku o małym rozumku.
                  Co zrobiono w Poznaniu, to ich sprawa.
                  Mogli im nawet balety z panienkami zafundować, nie nasz to interes.
                  A ty konsekwentnie- pusto w głowie, głośno w gębie.
                  • borba_1 Re: podzielono 28.03.11, 14:46
                    Kto ma pusto ten ma pusto. Bo jakże można inaczej nazwać człowiek który twierdzi że instytut naukowo - badawczy budowany od podstaw może istniej bez siedziby. To jest prawdziwe pustogłowie. Ale czemu się dziwić. Ciemnota w najlepszym wydaniu.
                    • 200ml_gratis Re: podzielono 28.03.11, 15:45
                      instytut????
                      Znów chłopku nie zrozumiałeś elementarnej sprawy.
                      Troche duzo tych niezrozumień, jak na jeden prosty temat.
                      Zbyt wysoki poziom wobec bydgoskiej mądrości.
                      • frych47 Re: podzielono 28.03.11, 15:57
                        200ml_gratis napisał:

> Zbyt wysoki poziom wobec bydgoskiej mądrości.
                        >
                        > W Rydzykowie są same mądrale bo dostali gratis 200mililitrów oleju do głowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka