Dodaj do ulubionych

wypadek przy moście

15.12.11, 13:36
A ja czekam, aż jakiś samochód rozjedzie pieszego lub rowerzystę usiłującego przekroczyć wylot Chopina na Pl. Rapackiego. Jest tam tylko znak pionowy, który niewiele daje, a nie ma pasów P-10 i przejazdu P-11, które były w ubiegłym roku. W 2011 mimo akcji odnawiania znaków poziomych tych znaków nie odmalowano. Panuje tam "wolna amerykanka" a dokładniej "0 tolerancji dla pieszych i rowerzystów". Kierowcy jadą "zderzak w zderzak" wciskając się na siłę, aby do przodu. Co na to MZD?
ps. nie usprawiedliwiam tego przypadku, jeśli pieszy wszedł w miejscu niedozwolonym.
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych A ja czekam 15.12.11, 14:22
      aż samochód albo tramwaj rozjedzie bezmyślnego pieszego na wysokości dworca wschodniego lezącego z copernicusa na przystanek autobusowy. Nie łaska skorzystać z przejścia podziemnego bo przecież wszyscy piesi są schorowani, zwłaszcza że w tym przejściu podziemnym nie trzeba pokonać ani jednego stopnia. Za to wygodniej łazić pomiędzy samochodami na zakorkowanej Skłodowskiej, ale wiadomo że to zachowanie pieszych to wina tych wrednych kierowców samochodów i motorniczych tramwajów.
      • julo57 Re: A ja czekam 15.12.11, 14:47
        A kto powiedział, że to wina kierowców i motorniczych? Bieganie przez Skłodowskiej na wysokości dworca wschodniego do i z COPERNICUSA to totalna głupota, zwłaszcza że niektórzy ciągną jeszcze swoje dzieci. To takie samo zachowanie, ja wychodzenie zza krzaka pod tramwaj na Bydgoskiej. Że na Skłodowskiej jeszcze nikt nie zginął to cud.

obraza.uczuc.religijnych napisał:

> aż samochód albo tramwaj rozjedzie bezmyślnego pieszego na wysokości dworca wsc
        > hodniego lezącego z copernicusa na przystanek autobusowy. Nie łaska skorzystać
        > z przejścia podziemnego bo przecież wszyscy piesi są schorowani, zwłaszcza że w
        > tym przejściu podziemnym nie trzeba pokonać ani jednego stopnia. Za to wygodni
        > ej łazić pomiędzy samochodami na zakorkowanej Skłodowskiej, ale wiadomo że to z
        > achowanie pieszych to wina tych wrednych kierowców samochodów i motorniczych tr
        > amwajów.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: A ja czekam 15.12.11, 14:52
          Bo te kierowce samochodów to takie złe som że nie puszczają biednych pieszych tylko jeżdżą tymi samochodami i robiom akcje "zero tolerancji dla pieszych i rowerzystów".
    • maly_rzadzi_wiekszym Re: wypadek przy moście 15.12.11, 15:47
      a nie czekasz, gdy nachalny rowerzysta wpakuje sie komus pod koła, albo potraci pieszego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka