Dodaj do ulubionych

Inwigilacja Kościelna

27.12.11, 16:26
Oto nowy pomysł inwigilacji ludzi przez naszego proboszcza z Czernikowa.
SKAN ANKIETY
Czasy MO,SB,UB się bezpowrotnie skończył a nasz pleban dalej che kontrolować,inwigilować wiernych.
Musimy się opamiętać bo te miedziaki co dajemy na tace "1,2,5zł" to są niepoważne kwoty.
Chcemy być prawdziwymi Katolikami i należeć do Czernikowskiej wspólnoty parafialnej to
przede wszystkim musimy być poważnymi sponsorami (ja prawdopodobnie należę do tych niepoważnych),należeć do jednej z organizacji Czerniawskiego kościoła ,kupować prasę katolicką.
Obserwuj wątek
    • dawid.be Re: Inwigilacja Kościelna 27.12.11, 17:58
      Współczuję mieszkańcom Czernikowa...

"Podoba mi się":
      10. Radio Maryja, czy jest słuchane.....
      (Tak, nie, nie wiem :)

Pytania są mało po polsku. Ankieter jest Polakiem?
      • tor_nister Re: Inwigilacja Kościelna 27.12.11, 19:40
        > Pytania są mało po polsku. Ankieter jest Polakiem?

To zakamuflowana opcja niemiecka
      • niekrytykatolx Re: Inwigilacja Kościelna 28.12.11, 01:22
        Ankieter jest Polakiem.
        Radio Maryja nie jest słuchane bo większość czasu antenowego poświęcona jest na jątrzenie i sianie nienawiści.
        Radio Maryja jest typowa biznesową stacją tak jak telewizja trwam i fundacja luxveritatis
    • hobbes1980 Re: Inwigilacja Kościelna 27.12.11, 20:37
      To po co wpuszczacie księdza z kolęda do domu? Jezeli uwazacie się za część kościoła to czego tu się wstydzic- gładko przyznajesz że czytujesz wszystkie gazety katolickie, słuchasz Radia Maryja, regularnie dajesz na mszę a miesiecznie stałe zlecenie okreslonej wysokości na konto parafii. A jezeli nie, to tak jak np. ja, możecie takie ankiety traktowac jako radosny folklor, ktory w zadnym stopniu nie wplywa na Wasze zycie.
      Bez urazy, ale przyjmowanie kolędy wyłacznie z tradycji lub "bo co sąsiedzi powiedzą?", a równoczesnie pomstowanie na to co się z nia wiąże to w moim odczuciu hipokryzja i niekonsekwencja.
      • marcin.grzegorz Re: Inwigilacja Kościelna 28.12.11, 02:37
        Idiotyczny tytuł. Jaka inwigilacja? Proboszcz te dane podstępem zdobywa? Podsłuchami, prowokacjami? Ma za zakrystią salkę przesłuchań z torturami, a nieodpowiadających na pytania zakopuje pod murkiem parafialnym? Jak komuś nie leży to może odmówić i nie odpowiadać. Jakiś wielkich tajemnic w tej ankiecie nie ma, a jest to wiedza znikoma w porównaniu z tym co wyciąga od nas nasze kochane państwo, rekordzista w Europie jeżeli chodzi o ilość monitorowanych bilingów i założonych podsłuchów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka