Dodaj do ulubionych

Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. zł

21.11.12, 11:26
Jedno, czego tu potrzeba, to pełnyc danych osobowych tych oprawców z adresami zamieszkania. Dane nalezy przekazac lokalnym komórkom ONR; ewentualnie wystarcza szalikowcy. A może sprawa zainteresowałby sie wesoły gruby Rysiek, tak gardłujący o wyimaginowanym morderstwie aferałi węglowej Barbary B.?
Obserwuj wątek
    • x2p Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. zł 21.11.12, 11:35
      Dlaczego gazeta nie podaje pełnych nazwisk tych "kolaborantów" którzy chcą pieniądze z moich podatków ??? Wolna Polska powinna im zabrać emerytury za pracę na rzecz obcego mocarstwa, niech na Kremlu szukają kasy i sprawiedliwości.
      • taus Re: Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. 21.11.12, 16:16
        Bo pewnie nie mogą podawać ich nazwisk. Wiesz coś w rodzaju ustawy o ochronie danych osobowych.
        III RP jest prawnym spadkobiercą PRL, a więc i jej zobowiązań, prawa niestety też trzeba przestrzegać, więc wolna Polska musiałaby mieć podstawy do takiego działania, a nie ma.
        • avocem Re: Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. 22.11.12, 02:38
          Z ciekawości zapytam ile taki SB-ek może mieć średnio emerytury?

Bo mój ojciec po 13 latach pracy w górnictwie i kilkunastu latach renty (ostatnio aż 760 zł) inwalidzkiej po wypadku na kopalni, na której go przysypało właśnie otrzymał decyzje o emeryturze (65 lat i żadnego majątku - bo i z czego skoro dorobić sensownie nigdzie nie mógł ze względu na stan zdrowia, mieszka obecnie u mnie) - wyliczyli mu dokładnie tyle ile miał renty...

Ja tutaj po prostu czegoś nie rozumiem. Nie wiem tylko czy to dlatego, że jestem zbyt tępy, czy po prostu dlatego, że kierując się w życiu logiką, nie potrafię zrozumieć tej abstrakcji jaką serwuje nam cała ta "władza"...
    • bialy.murzyn Niewiarygodne!!! 21.11.12, 12:12
      Te ludzkie śmieci powinny się cieszyć że nie zostali powieszeni (ale Michnik w Magdalence nie tylko to im załatwił) powinni zrozumieć i błagać uczciwych ludzi o przebaczenie. Na kolanach. A wszy, mendy, sprzedawczyki żądają pieniędzy. A mogli liczyć na współczucie i wybaczenie... oni znowu wybrali handel...
      • szeryfek23 Re: Niewiarygodne!!! 22.11.12, 10:38
        W Magdalence był też Kaczyński i to jakoś nikomu nie przeszkadza....
    • milo_1 Nie nazwiska "wielbłądów",tylko SBeków ujawniajcie 21.11.12, 18:00

Właśnie ich nazwiska powinny być ujawnione - wiele osób byłoby zdziwionych że
      sąsiad,znajomy,powszechnie znana osoba to były SB-ek który teraz ma firmę ochroniarską ,zasiada w radzie nadzorczej firmy lub jest właścicielem nieźle prosperującej firmy.
      • sbek Re: Nie nazwiska "wielbłądów",tylko SBeków ujawni 21.11.12, 20:06
        milo_1 napisał: Właśnie ich nazwiska powinny być ujawnione - wiele osób byłoby zdziwionych że, sąsiad,znajomy,powszechnie znana osoba to były SB-ek który teraz ma firmę ochroniarską ,zasiada w radzie nadzorczej firmy lub jest właścicielem nieźle prosper ującej firmy.
        Tak na kremlu u śpiona-putina mniech kasy szukają, jak podający się za oficera jerzy K.nadal działający, qtas. mam jego kopię teczki, kawal s...syna, INP BU 006124765 Kraków
    • medycynaradziecka esbecki portal 21.11.12, 18:01
      wynik mini-sondy wyraznie pokazuje ze ponad 30 % czytelników tego forum to byli esbecy. fakt, że polskie państwo płaci tym gnojom kilkutysięczne emerytury za ich sku...syństwa uważa za skandaliczny i wcale się nie dziwię że bedzie coraz więcej Brunownów.
    • marek_f Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. zł 21.11.12, 18:20
      No właśnie - nazwiska oskarżonych są chronione prawem. Ale skarżących chyba nie - trzeba opublikować listę tych bydląt, które przypadkiem urodziły się jako ludzie, to im się odechce żyć na koszt społeczeństwa.
    • cezar85 Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. zł 21.11.12, 20:09
      nazwiska
      • jkal PO latach zycia w luksusie to te żądania 21.11.12, 21:07
        ich są kretyńskie. Chyba ich PO..gięło i to zdrowo
    • asraz Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. zł 21.11.12, 22:12
      Solidaruchy dostały odszkodowania za pierdzenie w stołki, o różnych tzw. żołnierzach
      wyklętych i innych nie wspomnę, to i esbekom też się należy.
      • turysta86 Re: Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. 21.11.12, 22:59
        Żołnierze wyklęci to dostali, ale kulkę w łeb od UB, NKWD.
    • abiks19 Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. zł 21.11.12, 22:24
      Mam nadzieję,że takich odszkodowań nie dostaną ale nie podoba mi się,że IPN daje wytyczne na szkoleniach dla sędziów jak mają postępować w sprawach lustracyjnych.To już było ćwiczone w dwóch znanych systemach.Trzeba to zawsze mieć z tyłu głowy.
    • turysta86 Esbecja się śmieje 21.11.12, 22:55
      Takie to było właśnie obalenie komuny, że esbeccy oprawcy śmieją się dzisiaj z solidaruchów.
    • na_pravo Wszak obowiązuje u nas nieformalna konstytucja... 21.11.12, 23:01
      Nie ma się co dziwić, że mili panowie z SB (dla wielu to przecież wykształceni fachowcy z wieloletnim doświadczeniem w pracy operacyjnej) korzystają z przywilejów, jakie daje im oświecona III RP. Wszak od czasu słynnych rozmów w Magdalence obowiązuje u nas nieformalna konstytucja "My nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych". Dlaczego zatem nie mają żądać wysokich odszkodowań? Koledzy po fachu, tyle że ubrani w sędziowskie togi, załatwią odpowiednie wyroki i kasa popłynie.
    • s-w-z Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. zł 22.11.12, 02:03
      Tu nie ma co podnosić wrzasku. Jeżeli Sąd orzeka tzn. są podstawy prawne. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Przestępców trzba karać, to oczywiste. Tyle że część ośrodków opiniotwórczych oszalała i ZBRODNIĄ komunistyczną nazywa zwolnienie kogoś (niesłuszne) z pracy. Zwolnienie z pracy to nie był koniec świata kiedy pracy było w bród. IPN stoi na czele oszalałych, bo kto przy zdrowych zmysłach oskarża W.Jaruzelskiego o ... kierowanie grupą zbrojną, czy coś w tym rodzaju. Nie byłem nigdy funkcjonariuszem państwowym, urzędnikiem państwowym ale rozumiem że większość funkcjonariuszy państwowych stała na straży ÓWCZESNEGO prawa i postępowała zgodnie z prawem (musiała). Ci co łamali prawo powinni być karani.
    • 46greg Odszkodowanie należy im się! 22.11.12, 09:19
      Zamykali tych, którzy dorwali się do władzy i urządzili nam IIIRP z wolnością od pracy i od służby zdrowia, z oszustwem edukacyjnym Buzka, z masową likwidacją polskich zakładów produkcyjnych, z wyprzedażą majątku narodowego za bezcen. Z tymi, którzy dali nam paszport do szuflady abyśmy mogli szukać sobie pracy na zmywaku w Wlk. Brytanii. Za stworzenie niedouczonych i nieumiejących stosować prawa sądów. To ci ludzie powinni siedzieć na ławie oskarżonych, a nie SB-cy. Niech im zapłaci niedołęga prokurator z IPN, który za pozorowanie pracy bierze 10.000 zł miesięcznie. To wam nie przeszkadza?
    • kocis1 Mysle ze Herr Thuske 22.11.12, 09:22
      nie zostawi bez pomocy swych wiernych wyborców i jego asystenci wykonają odpowiednie telefony do niezawislych sedziow.
    • izaak_lelow55 Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. zł 22.11.12, 09:56
      Sbeckie szuje są bezczelne. Rzeczywiście powinno sie podawać do publicznej wiadomości ich dane. Zaraz znalazłby sie chętny do zrobienia porządku. Komunistyczna swołocz. Pogrobowcy NKWD włażący w tyłki swym bolszewickim przełożonym z KGB. Tylu ludzi przez te kanalie się wycierpiało. Ni złotówki! I jeszcze ograniczyć emerytury.
    • to_sie_porobilo Esbecy żądają odszkodowań, nawet po 300 tys. zł 22.11.12, 10:51
      Proszę podać nazwiska, te mendy nie mają postawionych zarzutów i byli urzędnikami państwowymi więc pełne imię i nazwisko można podać do wiadomości publicznej w zgodzie z prawem.
    • vonkris Nazwiska znajdziecie na wokandach 22.11.12, 10:54
      ...wystarczy wiedziec w ktorym sadzie ma odbywac sie rozprawa....
    • alfalfa podziękowania za "grubą kreskę" 22.11.12, 11:15
      panu Mazowieckiemu i środowisku UW z Nadredaktorem na czele.
      A.
      • jot9 Re: podziękowania za "grubą kreskę" 22.11.12, 18:11
        alfalfa napisał:

> panu Mazowieckiemu

I tak właśnie powstaje kłamstwo. Mazowiecki mówił w swoim expose o grubej kresce, którą należy odciąć to co działo się do chwili objęcia przez niego rządów od tego, co jego rząd robił będzie. Że zaczyna się nowa epoka i on bierze odpowiedzialność za TEN rząd, a nie poprzednie.

Mazowiecki nie był przeciwny lustracji. Inna sprawa, że nigdy nie był zwolennikiem wyciągania konsekwencji bez udowodnienia winy.
    • northyorkshire Ale Ty głupiutki i chyba 22.11.12, 11:45
      jeszcze młodziutki jesteś. Jak dawni opozycjoniści, którzy podobno walczyli "o nową, wolną Polskę" zaczęli pozywać to "nowe i odrodzone" Państwo za szkody moralne i siniaki na dupie, to powiedziałem DOŚĆ!
      Jak ja zaczynam wrzeszczeć i rzucać kamieniami, bo nie podoba mi się Państwo w którym żyję, to mogę przewidzieć że, ktoś da mi wycisk. Spróbuj teraz powyzywać w necie na "ryżego ch..." i że trzeba go ... tego tamtego, to zaraz zobaczysz co będzie. A ci esbecy wykonywali swoją pracę LEGALNIE! Kumasz gruchę młody człowieku? LEGALNIE. Nieważne czy było to dobre czy nie. Ważne że, zleciło im to i płaciło Panstwo Polskie, które miało osobowość prawną. Państwo Prawa poznaje się po tym, m.in. że, chroni ludzi, którzy dla Niego pracowali. Choćby wykonywali najobrzydliwsze rzeczy: robili to dla Państwa. Przykład? Żołnierze, funkcjonariusze a i często zbrodniarze wojenni w dawnym NRF. Nie chwalę i nie popieram ukrywania i gloryfikowania zbrodni, ale są pewne granice i Państwo powinoo powiedzieć stanowczo: Cicho nad tą trumną!!
      Bo inaczej, kto zechce pracować dla tej NOWEJ i podobno lepszej bezpieki. Tamta też była "nowa i lepsza" od tej sprzed wojny. A myślisz że, ta "nowa" nie potrzebuje konfidentów? Jak każda. Z nich zyje.
      Pozdrawiam i szczęścia życzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka