arafat11 25.06.13, 22:09 www.sfora.pl/Zagraniczni-turysci-Oto-najciekawsze-miasta-w-Polsce-s56894-slide2 wklejam po raz kolejny bo cenzura wciąż usuwa...pytanie dlaczego? i dlaczego tylko moje watki? może admin się wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naubyd Re: gdzie Torun i jego atrakcje? 25.06.13, 22:14 i po co? I znowu wyleci? Zrób zrzut ekranowy i potem wklejaj jako zdjęcie. Dobrze radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
facetzpomorza Re: gdzie Torun i jego atrakcje? 25.06.13, 22:20 turystyka.wp.pl/gid,15615462,img,15615464,page,2,title,Wybieramy-najbrzydsze-miasto-Polski,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: gdzie Torun i jego atrakcje? 25.06.13, 22:52 www. m m torun.pl/artykul/plaga-szczurow-w-toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
bydofan Re: gdzie Torun i jego atrakcje? 26.06.13, 22:01 Wy w Toruniu macie dyżury aby wypatrywać takie konkursy i wklejać Bydgoszcz aby nam wyrabiać taką opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
facetzpomorza Re: i tak by można bez końca. Weź się ogarnij łac 25.06.13, 23:30 regiodom.pl/portal/porady/nieruchomosci/walka-z-plaga-szczurow-w-bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
facetzpomorza Re: i tak by można bez końca. Weź się ogarnij łac 26.06.13, 00:04 bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,9187297,Srodmiescie_umiera__Oto_jego_najwieksze_problemy.html Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: i tak by można bez końca. Weź się ogarnij łac 26.06.13, 00:06 hmm to może zaraz wklej artykul o upadku torunskeij starówki...tez taki był...pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: i tak by można bez końca. Weź się ogarnij łac 26.06.13, 00:07 pomoge ci: www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120312/TORUN01/120319893 Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec młode pokolenie jest dla bydgoszczy stracone 26.06.13, 10:57 poczytaj mądrzejszego z bydgoszczy a później pomóżcie sobie bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,13248734,Jakubowski__Mlode_pokolenie_jest_dla_Bydgoszczy_stracone.html -- Największa atrakacja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 25.06.13, 23:44 wy razem z Łodzią w zestawiniu, chyba rankingi się komuś pomyliły wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Polskie-miasta-wymieraja-spektakularny-upadek-Lodzi,wid,15279925,wiadomosc.html?ticaid=1ff15 -- Największa atrakacja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 00:05 a jak skomentujesz miszczu ranking, który podalem? dlaczego nie ma bylej potęgi morskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 10:51 > a jak skomentujesz miszczu ranking, który podalem? dlaczego nie ma bylej potęgi > morskiej? ... a co tu komentować, sam znasz dziesiątki innych rankingów gdzie nie ma w pierwszej dziesiątce Łodzi ani was. Po prostu na "wiarygodnej i poczytnej" stonie SFERA ktoś się wygłupił jak ty teraz i tyle. -- Największa atrakacja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 11:18 ten artykul nie jest ze sfory...ona go tylko przedrukowala... spojrz tu miszczu: serwisy.gazetaprawna.pl/turystyka/galerie/710208,duze-zdjecie,10,top_10_najchetniej_odwiedzanych_polskich_miast.html co teraz powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
alquoz Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 11:58 a to nie bylo w tripadvisorze? chyba tam... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 12:33 Piszą: "TripAdvisor zapytał turystów z całego świata o wskazanie najlepszych miejsc do zobaczenia w 2013 " - to znaczy skąd ? ilu turystów zapytali ? bo chyba nie tych z Irlandii, którzy u was stacjonowali rok temu :))) Dalej piszą: "Zapraszamy do galerii 10 najchętniej odwiedzanych przez turystów polskich miast" - to znaczy, że już odwidzili czy może mieli wskazać co chcieliby zobaczyć ? A teraz zobacz pierwsze z brzegu: turystyka.wp.pl/gid,15614466,img,15614474,page,8,title,Najpiekniejsze-polskie-miasta,galeria.html podroze.gazeta.pl/podroze/56,114158,10054903,Sredniowieczny_zespol_miejski_Torunia_,,5.html www.staypoland.com/zwiedzanie-miast.htm nortus.pinger.pl/m/2611997 cjg.gazeta.pl/CJG_Lublin/1,105344,8798293,20_najpiekniejszych_miast_Polski,,ga.html holidio.pl/artykuly/2013/03/28/najpiekniejsze-i-najciekawsze-miasta-w-polsce Wstaw mi drugiego linka gdzie zobaczę bydgoszcz albo przestań strugać pawiana ;) -- Największa atrakacja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
znmpdn Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 12:59 "Szczeki", wszystko ładnie wytłumaczyłeś, wykładając karty na stół, niczym jak krowie na rowie, ale osobiście wątpię, że do tak oszołomionego bydgoskiego forowicza, jakim jest np. arafat, to dotrze...... Wiesz, to trochę tak, jakby gadać z Macierewiczem o katastrofie w Smoleńsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 13:30 chlopcze dlaczego rankingami gdzie Torun jest to się podniecasz i nie zastanawiasz się czy przepytali 10 osob czy tylko 5? po prostu ci pokazuje, ze Torun nie zawsze jest naj...ba powiem ci, ze coraz częściej będą w rankingach goscic takie maista jak Bydgoszcz bo sa czyms nowym... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 14:01 > chlopcze dlaczego rankingami gdzie Torun jest to się podniecasz i nie zastanawi > asz się czy przepytali 10 osob czy tylko 5? > po prostu ci pokazuje, ze Torun nie zawsze jest naj...ba powiem ci, ze coraz cz > ęściej będą w rankingach goscic takie maista jak Bydgoszcz bo sa czyms nowym... > ... a czy ja napisałem, że Toruń jest naj... Przecież to ty sie podniecasz jak pierwszy raz zobaczyłęś bydgoszcz w przypadkowym rankigu. Dodatkowo karzesz mi to komentować, litości. Ochłoń trochę bo za chwilę inne oszołomstwa na forum zaczną domagać się przeniesienia wojewódzkiego konserwatora zabytków do bydgoszczy. -- Największa atrakacja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 16:06 może nie ty ale reszat wciąż się jara tym, ze gdzies torun jest bo to rzekomy dowod na jego wyjatkowosc i to, ze jest lepszy od Bydgoszczy a jak go nie ma to zaraz ranking jest zmanipulowany.... konserwator to instytucja rzadowa wiec powinien być w Bydgoszczy...chyba rozumiesz to? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 18:02 > może nie ty ale reszat wciąż się jara tym, ze gdzies torun jest bo to rzekomy d > owod na jego wyjatkowosc i to, ze jest lepszy od Bydgoszczy a jak go nie ma to > zaraz ranking jest zmanipulowany.... Zauważyłęm jedno, zanim ktoś z Torunia zabierze głos na forum toruńskim to jakiś zakompleksieniec z bydgoszczy pierwszy pisze w kontrze, nie inaczej było tym razem. Nie znajdziesz mojego pierwszego wpisu pod czymkolwiek na forum toruńskim i żadnego wpisu na forum bydgoskim. W przeciwieństwie do was nie interesuje mnie co się dzieje na waszym kartoflisku. > konserwator to instytucja rzadowa wiec powinien być w Bydgoszczy...chyba rozumi > esz to? i co z tego skoro umowa podpisane przez nasze miasta wskazuje na Toruń ... chyba to rozumiesz ? ... a może to zmienimy bo wkleiłeś linka ;) -- Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 18:39 co z tego skoro umowa podpisane przez nasze miasta wskazuje na Toruń ... chyb > a to rozumiesz ? ... a może to zmienimy bo wkleiłeś linka ;) wlasnei umowa nic takiego nie zawiera...chyba,ze pokazesz, ze jest inaczej...wiec powinien konserwator wrocic do nas... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 27.06.13, 00:32 > wlasnei umowa nic takiego nie zawiera...chyba,ze pokazesz, ze jest inaczej...wi > ec powinien konserwator wrocic do nas... Skoro uważasz, że jest to niezgodne z umową, ustawą lub inną formą porozumienia to walcz. Choć tobie nie chodzi chyba o niezgodność tylko o rzekomą niesprawiedliwość i poczucie skrzywdzenia, która jest wspólną cechą bydgoskich kosmitów na forum. Jeśli jesteś za krótki zainteresuj Bruskiego, Cyprysa lub innego Derendę, że też oni wcześniej na to nie wpadli ;) ... i pamietaj, że teraz dysponujesz wilkiej mocy linkiem :))) -- Największa atrakacja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 27.06.13, 11:48 jest niezgodne, inna sprawa to wyegzekwowanei tego...to tak samo jak podzial unijnje kasy faworyzujący torun...każdy wie, ze to nie jest sprawiedliwe...zgadza się? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 27.06.13, 14:27 > jest niezgodne, inna sprawa to wyegzekwowanei tego...to tak samo jak podzial un > ijnje kasy faworyzujący torun...każdy wie, ze to nie jest sprawiedliwe...zgadza > się? Każdy to znaczy kto ? twoi ziomale na forum ? Jeśli o mnie chodzi to jest ok, inne miejscowości też nie narzekają. Tylko wasz lament odbija się echem po całym regionie. Skoro uważasz, że macie większe kompetencje do Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków to o czym z tobą rozmawiać. -- Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 27.06.13, 16:29 Skoro uważasz, że macie większe kompetencje do Wojewódzkiego Konserwatora Zabyt > ków to o czym z tobą rozmawiać. czy ja twierdze,ze mamy większe kompetencje? ja twierdze ze na mocy umowy powinien być u nas.,.. czujesz roznice Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 27.06.13, 21:36 > czy ja twierdze,ze mamy większe kompetencje? ja twierdze ze na mocy umowy powin > ien być u nas.,.. Wiec nie masz nic przeciwko, że marszałek na mocy umowy jest w Toruniu ? -- Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 27.06.13, 21:56 mam pretensje, ze faworyzuje torun... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 27.06.13, 23:33 > mam pretensje, ze faworyzuje torun... To wkońcu masz pretensje do marszałka czy do siedziby marszałka ? Sam rozumiesz, umowa to umowa ... czujesz różnicę ? -- Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 28.06.13, 02:22 mam pretensje o dzialanaia marszalka...wyraźnie to napisałem... Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 30.06.13, 11:53 zobacz jakim trzeba być "upadałym" kretynem by pisać takie idiotyzmy. Nie ma sensu z tym debilem gadać. W Toruniu stracili w ostatnich 2 miesiącach ponad 10k ludzi bo się chamy wymeldowały by nie płacić za śmieci. Iście mieszczańska postawa. Odpowiedz Link Zgłoś
znmpdn Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 30.06.13, 12:14 Słuchaj, "upadały" k....nie i de......u, zgłaszam twój post do moderacji Odpowiedz Link Zgłoś
naubyd Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 30.06.13, 14:47 a zgłaszaj sobie. Nie ma sprawy. admin ma na pewno takie samo zdanie o ludziach piszących takie idiotyzmy i tak samo powinien usuwać posty z wierutnymi kłamstwami Odpowiedz Link Zgłoś
jurand22 Metropolia Bydgoska 26.06.13, 21:43 torun.gazeta.pl/torun/1,48723,13842875,Czytelnik__W_toalecie_dopadl_mnie_smrod__ZDJECIA_.html torun KRECI I WITA W MOHEROWEJ KRAINIE GDZIE PRAWDA GINIE Odpowiedz Link Zgłoś
jurand22 Re: Metropolia Bydgoska 26.06.13, 21:47 torun.gazeta.pl/torun/1,48723,13746588,Holder_i_Ward_wyrzuceni_z_klubu__Zuzlowcy_mocno_swietowali.html pozdrowienia dla zuzlowców (kopernik) Odpowiedz Link Zgłoś
jurand22 Re: Metropolia Bydgoska 26.06.13, 21:52 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120915/TORUN01/120919434 toruniek KRECI I WITA W MOCHEROWEJ KRAINIE GDZIE RZADZI ojdyro i prawda ginie Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Metropolia Bydgoska 27.06.13, 00:39 a co mi tam, dla każego głupka dzisiaj coś mam: bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/5,35590,12277379,Dlaczego_Bydgoszcz_ma_opinie_brudnego_miasta__Dlatego.html?bo=1 torun.gazeta.pl/torun/1,48723,13195606,Nasz_region_zaczyna_sie_powoli_wyludniac.html torun.gazeta.pl/torun/1,87119,13799136,Torunianie_wsrod_500_najwiekszych_polskich_firm.html -- Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Metropolia Bydgoska 27.06.13, 17:25 to może jeszcze wklej dane o bezrobociu...zwłaszcza wokół bylej potęgi morskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Metropolia Bydgoska 27.06.13, 21:44 > to może jeszcze wklej dane o bezrobociu...zwłaszcza wokół bylej potęgi morskiej > ... jak ty mi wkleisz ile firm u was jest godne uwagi torun.gazeta.pl/torun/1,87119,13799136,Torunianie_wsrod_500_najwiekszych_polskich_firm.html -- Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Metropolia Bydgoska 27.06.13, 21:54 co z tych firm skoro bezrobocie u was duże w powiecie olbrzymie i wielu z was zapieprza do pracy do metropolii? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Metropolia Bydgoska 27.06.13, 23:26 > co z tych firm skoro bezrobocie u was duże w powiecie olbrzymie i wielu z was > zapieprza do pracy do metropolii? Skoro bezrobocie u nas duże to u was również bo nasze miasta dzieli nas niespełna 1%. Masz jakieś sensowne opracowanie ilu z miasta Toruń i powiatu jeździ do was ? -- Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Metropolia Bydgoska 28.06.13, 02:24 kilka tysięcy...podawalem już to kilka razy... roznica jest ponad 1% czyli macie de facto bezrobocie o kilkanascie procent wyższe niż u nas.,..a gdyby doliczyć tych mieszkancow Torunia co pracują u nas to byłoby jeszcze gorzej miszczu...o powiecie nawet nie wspomnę z litości... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Metropolia Bydgoska 28.06.13, 11:22 > kilka tysięcy...podawalem już to kilka razy... Kto podawał ? Genek pod budką na rogu czy inne bydgoskie oszołomy na forum. Nie znam żadnego sensownego opracowania, które mówiłby o konkretnych liczbach. Pewnie ty też nie znasz, dlatego wygodnie pisać ci o domniemanych tysiącach. -- Największa atrakacja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Metropolia Bydgoska 28.06.13, 20:31 wasz marszalek podawal przy projekcie bit city, ze codzienie z Bydgoszcyz do Torunia jezdzi około 2,7 tysiąca ludzi do pracy a z Torunia do Bydgoszczy 5,8 tysiaca to sobie policz i jeszcze uwzglednij, ze wasze miasto jest 1,75 razy mniejsze a pomimo tego jeździ was do nas 2 razy więcej niż bydgoszczan do Torunia... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Metropolia Bydgoska 29.06.13, 11:50 > wasz marszalek podawal przy projekcie bit city, ze codzienie z Bydgoszcyz do To > runia jezdzi około 2,7 tysiąca ludzi do pracy a z Torunia do Bydgoszczy 5,8 tys > iaca Więc teraz marszałem mówi prawdę ? Uważasz, że to było poprzedzone jakikimiś sensownymi badaniami ? W moim najbliższym i dalszym otoczeniu nie ma nikogo kto pracuje w bydgoszczy . Za to znam osoby, które codzienie dymają z bydzi do Torunia więc ciężko mi uwierzeć w tego typu historyjki. -- Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Metropolia Bydgoska 01.07.13, 23:15 tp nie mowil marszalke tylko eksperci opracowywujacy projekt...jak masz inne dane to przedstaw... a teksty, ze nikt z twoich znajomych nie pracuje to wiesz ile sa warte...gdybym powiedział, ze ja mam np. sąsiada chinczyka czy to oznacza, ze jest dużo w Bydgsozczy? chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
facetzpomorza Re: Metropolia Bydgoska 27.06.13, 23:49 arafat11 napisał: > co z tych firm skoro bezrobocie u was duże bezrobocie w Toruniu 10% , w Bydgoszczy 9 %. A co mamy z tych firm? Podatki misiu - zobacz ile wynosi budżet Torunia , jest na podobnym poziomie co w podobno wielkiej i prężnej Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Metropolia Bydgoska 28.06.13, 02:25 plus pare tysięcy torunian pracujących w Bydgoszczy...plus gigantyczne bezrobocie w powiecie...faktycznie potega gospodarcza.... Odpowiedz Link Zgłoś
facetzpomorza Re: Metropolia Bydgoska 02.07.13, 08:43 bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,13448505,Bydgoszcz_z_zakazem_gegania__Komu_przeszkadza_kon.html Odpowiedz Link Zgłoś
bydofan Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 26.06.13, 22:24 Pamiętam, że w tej niepisanej umowie było postanowione, że UW będzie w Bydgoszczy a UM w Toruniu ale zaraz po tym podnieśliście lament, że chcecie konserwatora zabytków, policję, służbę zdrowia, kuratorium oświaty i straż pożarną. Umowę przestrzegaliście ok. 2 tygodnie. Moralność po toruńsku. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekoblaszachowiec Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 27.06.13, 00:15 > Pamiętam, że w tej niepisanej umowie było postanowione, że UW będzie w Bydgoszc > zy a UM w Toruniu ale zaraz po tym podnieśliście lament, że chcecie konserwator > a zabytków, policję, służbę zdrowia, kuratorium oświaty i straż pożarną. Umowę > przestrzegaliście ok. 2 tygodnie. Moralność po toruńsku ... a ja pamiętam jak wy przestrzegaliście umowy z Przysieka niecałe 24h więc nie pisz mi o moralności -- Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia ! Odpowiedz Link Zgłoś
facetzpomorza Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 28.06.13, 00:30 szczekoblaszachowiec napisał: > > Pamiętam, że w tej niepisanej umowie było postanowione, że UW będzie w By > dgoszc > > zy a UM w Toruniu ale zaraz po tym podnieśliście lament, że chcecie .... Zarzad Dróg Wojewódzkich, Przewozy Regionalne PKP, Regionalny Osrodek Informacji Turystycznej itp podlegaja pod samorzad województwa wiec ich miejsce jest w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 01.07.13, 23:16 Przewozy Regionalne PKP przecież to jest spolka panstwowa młotku...od kiedy podlega pod marszlka? Odpowiedz Link Zgłoś
fryzjer_lysych Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 01.07.13, 23:50 Nie warto dyskutowac z hecerem, obrzuci wyzwiskami, a gdy zabraknie agumentow usuwa posty ze swojego forum...a mowia, ze prawdziwa cnota krytyk sie nie boi! Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 02.07.13, 01:23 po co powtarzasz moja sygnaturke? Odpowiedz Link Zgłoś
facetzpomorza Re: Bydgoszcz wymarłe miasto, drugie po Łodzi 02.07.13, 08:28 arafat11 napisał: > Przewozy Regionalne PKP > > przecież to jest spolka panstwowa młotku...od kiedy podlega pod marszlka? A kto młotku zajmuje sie transportem kolejowym w województwie? Zobacz gdzie mają siedzibe Przewozy Regionalne w lubuskim? Odpowiedz Link Zgłoś