jerzy_gw 10.10.14, 00:27 Gdzie w Toruniu można nabić naboje do syfonu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek-jacenty Re: Nabijanie nabojów do syfonu 10.10.14, 15:21 Obawiam się chyba, że już nigdzie nie nabijają. Syfonów w sklepach nie widać, to chyba już nikt nie nabija nabojów. No i iglic do wymiany już nie sprzedają. Inne czasy, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Nabijanie nabojów do syfonu 21.10.14, 10:53 jacek-jacenty napisał: > Obawiam się chyba, że już nigdzie nie nabijają. Syfonów w sklepach nie widać, t > o chyba już nikt nie nabija nabojów. No i iglic do wymiany już nie sprzedają. > Inne czasy, niestety... Paskudnie. Jakiś czas temu była jeszcze w sklepach woda mineralna w zwrotnych butelkach z kurkiem - taki wymienny syfon. Teraz też tego już nie widzę... Istnieje jeszcze? Na pocieszenie: nabite naboje (drogo bo drogo) ale można kupić w internecie, syfony też, w tym nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-jacenty Re: Nabijanie nabojów do syfonu 21.10.14, 17:46 To mnie zaskoczyłeś tymi nabojami i syfonami dostępnymi w internecie :) Sprawdziłem i faktycznie naboje są dostępne i może gdyby nie koszty przesyłki pocztowej cena byłaby do zaakceptowania. A jeśli chodzi o syfony w zwrotnych butelkach, to już takich długo nie widziałem. Były takie zawsze w moim osiedlowym sklepie, którego właściciel stara się mieć różne ciekawe rzeczy. Ale pewno już ze 2 lata jak ich nie ma. Czy są dostępne np. w supermarketach to nie wiem (nie chodzę) ale wątpię. Czasy gdy samemu się robiło wodę gazowaną w syfonie czy piło wodę z saturatora już nie wrócą... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Nabijanie nabojów do syfonu 22.10.14, 01:25 Skoro nie można nabić będę musiał kupić nabite - zamierzam pokazać młodszej generacji jak to działa :-) Szukałem tych syfonów w zwrotnych butelkach w internecie ale jedyne co znalazłem to kurki z pompką do wody niegazowanej :-) Może ich już nie ma, niestety nie znam producenta by zawęzić wyszukiwanie, może zapytasz w sklepie przy okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-jacenty Re: Nabijanie nabojów do syfonu 23.10.14, 18:02 Zapytałem. Nadal mają takie syfony w tym sklepie. Nie chcę tutaj robić reklamy. Na maila bym Ci napisał co i jak. jerzy_gw@gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Nabijanie nabojów do syfonu 26.10.14, 16:10 jacek-jacenty napisał: > Zapytałem. Nadal mają takie syfony w tym sklepie. Nie chcę tutaj robić reklamy. > Na maila bym Ci napisał co i jak. > jerzy_gw@gazeta.pl? Może być ten adres. Jestem Ci wdzięczny za pomoc. To super, że uda się to dostać! - pokażę potomkom. Odpowiedz Link Zgłoś
neurogin Re: Nabijanie nabojów do syfonu 11.10.14, 08:42 Dużo jest takich rzeczy, których już nie uświadczysz. Kup chociażby męskie podkolanówki, ale nie dla piłkarza, tylko do zwykłych spodni Odpowiedz Link Zgłoś