Dodaj do ulubionych

"Kopernik" - totalna kompromitacja

IP: *.238.124.65.adsl.inetia.pl 05.01.05, 21:16
Pamiętacie - fabryka "Kopernik" walczy o tzw. prawa do nazwy piernik toruński
z właścicielem sklepu z pamiątkami i cukiernią. Fabryka zastrzegła sobie prawa
do nazwy, ALE TYLKO DLA WYROBÓW CUKIERNICZYCH. A tu nagle, wczoraj, do sklepu
z pamiątkami, gdzie nota bene właściciel sprzedaje rozsławiając Kopernika
tylko firmowe pierniki, przychodzi dwóch policjantów z nakazem od prokuratora
i konfiskują wszystkie pamiątki (kubki, ściereczki itp.), na których widnieje
napis "piernik toruński". Żadnych wyrobów cukierniczych właściciel nie
produkuje, więc o co chodzi? Niech mi to ktoś wyjaśni, proszę łaskawie. Dodam,
że nie jestem znajomym właściciela sklepu i nie chciałbym mu zaszkodzić tym
postem, tylko mam dosyć głupich zagrywek ludzi, którzy mają kasę.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: "Kopernik" - totalna kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 21:43

To dno. Jeżeli "toruński piernik" jest czyjś to raczej toruński a nie fabryczki
      Kopernik. Fabryczka ta jest prywatna , przypominam i to ona "jedzie" na Toruniu
      a nie Toruń na niej. GW ma oczywiście problem bowiem od dawna uprawia
      kryptoreklamę tej prywatnej fabryczki pod haselkiem DNI PIERNIKA , wmawiając
      toruńczykom ,że to świeto miasta i wogóle wszystkich toruńskich patri(di)otów
      lokalnych. Gdyby prywatne osoby roszczące sobie prawa do tej zbitki słownej
      przekazały te prawa miastu , albo choć oddały , to miasto Toruń mogłoby wydawać
      platne licencje na urzytkowanie czasowe tej/takich/i podobnych nazw.A tak
      nazywają sie Kopernik , robią toruński piernik , zaraz zrobią "bulwarowe winko
      toruńskie" albo Uniwersalnego Męskiego Kondona z Kopernika , w skrócie UMK z.
      Kopernika albo coś rownie chamskiego przywłaszczając sobie prawo do wszystkiego.
      Dno...
      • Gość: @#$$#@ Re: "Kopernik" - totalna kompromitacja IP: 213.25.208.* 05.01.05, 22:39
        To prawda.
        Przed wojną I i II w Toruniu funkcjonowało0 kilka fabryk produkujących pierniki
        toruńskie,a takich numerów z prokuraturą nie było.
        Przypomnę,że prawowitym spadkobiercą obecnego Kopernika jest Spółdzielnia
        Spozywców "Społem",to ona była załozycielem w IIRzeczpospolitej/przed wojną
        światową/ obecnego "Kopernika".Po 1945r. Państwo przejęło fabrykę która obecnie
        mieni się "prywatną".
        Trochę szacunku dla historii wyrobów piernikarskich w Toruniu,których tradycja
        sięga podajrze średniowiecza.
        Było wiele firm,które produkowało pierniki,a które nie wchodziły sobie w paradę
        i nie uzurpowały sobie praw do "Logo".
        A tak naprawdę to powinna powstać specjalna komisja przy Magistracię,która
        nadawałaby prawa do używania znaków towarowych związanych z Toruniem i dbałaby
        o ich właściwą cechę ,markę itp.
      • Gość: Miodek Re: "Kopernik" - totalna kompromitacja IP: *.kujawsko-pomorskie.pl 07.01.05, 09:43
        pisze się "uzytkowanie" i "kondoma"....panie lol
    • Gość: byłem_podejrzałem Re: "Kopernik" - totalna kompromitacja IP: *.238.124.78.adsl.inetia.pl 06.01.05, 08:51
      Tylko w jaki sposób wpakowała się w to prokuratura? Podobno wszyscy prawnicy
      twierdzą, że "Kopernik" nie ma racji. Przypuszczam jednak, że finał będzie taki,
      że znajdzie się i prawnik i sędzia, którzy zadecydują o wygranej fabryki.
      Przecież darczyńcy nie gryzie się w rękę, choćby nie wiem co.
      A tak w ogóle - próbowaliście kupić coś w sklepach firmowych Kopernika? Do 10
      stycznia wszystko zamknięte... Darmowe urlopy?
    • Gość: s Re: "Kopernik" - totalna kompromitacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:38
      w którym sklepie była to rekwiracja?
      • Gość: Damian Re: "Kopernik" - totalna kompromitacja IP: *.petrus.com.pl 06.01.05, 10:51
        Gość portalu: s napisał(a):

> w którym sklepie była to rekwiracja?

Podejrzewam,że chodzi o sklep z pamiątkami przy ul. Piekary.
    • Gość: byłem Re: "Kopernik" - totalna kompromitacja IP: *.238.127.37.adsl.inetia.pl 06.01.05, 22:06
      Proszę, wirtualna polska też o tym napisała i też w stylu ktoś chce wyrolować
      wielką fabrykę. A ja się pytam, czy rekwirując rzeczy z napisem Piernik Toruński
      w sklepie na Piekarach policja zabrała też pierniki z Kopernika? Bo tam się
      takie sprzedaje (a może: sprzedawało, bo zarekwirowali)?
    • Gość: lol Re: "Kopernik" - totalna kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:55

Zacznę robić "postać Kopernika z piernika" - ciekawe czy mnie aresztują ? lol
      • Gość: "GorliwyLitwin" Re: "Kopernik" - totalna kompromitacja IP: 213.25.208.* 07.01.05, 01:21
        Musisz uwazać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka