Gość: DJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 22:56 Czego brakuje Toruniacy w naszym mieście??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: desantos 1. AquaPark IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:00 Zdecydowanie brakuje nam centrum uciech wodnych. Naprawde fajne miejsce na spedzanie wolnego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor obiektów sportowych IP: *.torun.mm.pl 12.02.05, 23:50 W ogóle brakuje obiektów sportowo-rekreacyjnych. Jak przedmówca wspomniał aquapark by się przydał, ale też brakuje nam porządnej hali i nowoczesnych stadionów, a także zaplecza dla trenującej sporty wszelakie młodzieży. Lodowisko też mamy nie z tej epoki co trzeba, ale tu całe szczęście zaległości zostaną szybko nadrobione... Odpowiedz Link Zgłoś
sdb :| 13.02.05, 12:27 proponuje cos czwego nie ma ani u nas ani w Bydzi, wlasnie np aquapark poki co nie przychodzi mi nic innego do glowy <hmmm> ale hala sportowa na 5000 osob tez bylaby nie od rzeczy tylko ile razy w roku zapelnialaby sie do ostatniego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzosy Re: :| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:10 Zgadzam się. Po co nam wielka hala. My nie mamy Anwilu. To Bydgoszcz specjalizuje się w niepraktycznych inwestycjach, które tylko stoją i się starzeją. Auqapark by się przydał ale Toruń ma ważniejsze wydatki, niech sie w końcu znajdzie ktoś kto to z własnej kasy wybuduje a spłaci się go biletami.Zresztą jak coś jest włąsnością prywatną to bardziej się o to dba niż o miastowe. Takie coś mogłoby się opłacać, przecież w Toruniu basenów jak na lekarstwo. Ja to już ze 3lata myśle, żeby sobie na basen skoczyć a jak pomyśle o takiej Elanie to mi się odechciewa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: :| IP: *.brda.net 22.02.05, 15:18 luczniczka wykorzystywana jest w 100% synku... Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: :| 22.02.05, 18:45 Na Łuczniczce są rozgrywane mecze koszykówki (Astoria) zawody florecistów i szablistów (mistrzostwa juniorów), niedawno największe w Polsce halowe zawody lekkoatletyczne (Elite Cafe Cup), wszelkiego rodzaju targi i imprezy handlowe (np.targi ogrodnicze które odwiedziły tysiące bydgoszczan) imprezy taneczne (Sonobar organizował tu Sylwestra na parę tysięcy osób przy muzyce uznanych didżejów) , koncerty (np. Raz Dwa Trzy , Kayah) i wszelkiego rodzaju spotkania i zjazdy (Łuczniczka to nie tylko wielka hala ale też mniejsze obiekty - sale konferencyjne).Nie ma WEEKENDU żeby hala stała pusta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzosy Re: W Toruniu brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:14 Moim zdaniem w Toruniu stanowczo brakuje dróg rowerowych! takich z prawdziwego zdarzenia, utwardzonych a nie dla terenowców. Remontuje sie ulice, to powinno się robic takie dróżki. A wokół starówki pojeżdzić bike'm to istny trial. Dba się o park bydgoski, barbarkę to niech tam prowadzą trakty dla rowerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: W Toruniu brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:34 pizzy hut:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzosy Re: W Toruniu brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:40 i Friday's!!! zadżebiste desery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyzak Re: mhm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:53 nie chce sie z wami klocic ziomale, ale pizza hut i Fridays to naprawde takie sobie .. mcdonalds upgraded. mnie tego nie brakuje. sciezki rowerowe owszem - budowac ! jakies centrum kongresowe by sie przydalo - nieduze, ale nowoczesne..zorganizowac dzisiaj jakas impreze typu kongresowego to w toruniu challange - najczesciej w auli, na ekonomii, niekiedy planetarium nawet, ale to nie to samo.. skanalizowac te wszystkie " dzikie " imprezy w jednom miejsce i by sie oplacilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzosy Re: mhm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 14:02 Pizza, Fridays albo i taka Prohibicja nie zaszkodziłaby nikomu. Na starówce tez przydałby się pub z dużym wyborem browaru - takie "Piwa świata":) Co do sali nadającej się na konferencje i wieksze imprezy kulturalne to masz 100% racji.Aula UMK powinna spełniać taką rolę jedynie dla imprez naukowych i reprezentacyjnych UMK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: W Toruniu brakuje IP: *.tvgawex.pl 13.02.05, 13:54 HALA łuczniczka w ktrj nic się nie DZIEJE???? no to chyba mało jesteś poinformowany!!!!! www.luczniczka.bydgoszcz.pl/php2/index.php aaa no i jeszcze fantastyczna kręgielnia o wiele lepsza niż XL bowling w galerii pomorskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: W Toruniu brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 14:02 No może mcdonalds upgraded, ale zaletą mieszkania w dużym mieście powinna być możliwość wyboru, mam ochotę na fastfuda idę do fastfuda, mam ochotę się "odchamić" to mam gdzie itd., a toruniowi niestety jeszcze trochę brakuje do tej "wielkomiejskiej wolności" ;-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: W Toruniu brakuje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.02.05, 15:34 Zgadzam sie torunskie sciezki rowerowe to zenada, a urzednicy miejscy jezdzili nawet do holandii zeby zobaczyc co i jak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzosy Re: W Toruniu brakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 15:45 Nie wszyscy mają tak dobrze jak toruńscy urzędnicy! ja moge sobie conajwyżej do Ciechocinka pojechać rowerem:) naoglądali się i co z tego wynikło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyp Re: W Toruniu brakuje IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 22.02.05, 15:12 nowoczesnego centrum miasta z prawdziwego zdarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baleno Re: W Toruniu brakuje IP: *.petrus.com.pl 22.02.05, 16:29 ...nowych tramwajów i sprawniejszej komunikacji na najbardziej obciążonych liniach MZK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzosy Re: Tramwaje i autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:26 Jeden nowy tramwaj kosztuje równowartość min. 5 autobusów MANa. Bedą remontować i kleić jeszcze dobrych parę lat te tramwaje, które teraz jeżdza. Natomiast racja, że autobusy takich linii jak 22,27 to powinny jeździć 2 razy częsciej. Niestety MZK ma to gdzieś (ludzie Zaleskiego) Odpowiedz Link Zgłoś