Dodaj do ulubionych

Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieściu

IP: *.torun.mm.pl 19.03.05, 21:44
Bydgoskie Przedmieście od dawna cieszy się ponurą sławą jednej z najmniej
bezpiecznych dzielnic Torunia. Wylęgarnia złodziei w budynku dawnych koszar
przy Mickiewicza, dilerzy narkotyków w bramach wielu kamienic, agresywni
wyrostkowie przesiadujący pod nocnymi sklepami. To są wątpliwe uroki tej
kiedyś reprezentacyjnej dzielnicy Torunia.
Co robią władze miasta aby zmienić ten stan.
Najpierw likwidują posterunek policji przy ul. Bydgoskiej, teraz przenoszą do
tej dzielnicy pogotowie opiekuńcze. Strach pomyśleć co będzie dalej. Może w
Parku zostanie wybudowany areszt miejski.
Na wieść o nowych „gościach”, którzy mają zawitać do naszej dzielnicy w
sklepach, kioskach, pubach pojawiła się petycja w tej sprawie, która na
zostać skierowana do włodarzy miasta.
Zachęcam Państwa do jej podpisania.
Już kiedyś udało się nam uratować Park, na nasz apel „ucywilizowany” został
ruch na ulicy Mickiewicza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tekla Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.torun.mm.pl 20.03.05, 08:30
      zapomniałeś kochany napisać, że macie u siebie jeszcze na Mickiewicza dom
      wariotów
      • Gość: tomek1965 Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.torun.mm.pl 23.03.05, 19:09
        Przypominam o trwającej akcji zbierania podpisów.
        • Gość: gal Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.petrus.com.pl 31.03.05, 18:46
          Jest dobry obiekt na pogotowie opiekuńcze - Wały gen. Sikorskiego obok siedziby
          Gospodarza miasta. Nawet nie trzeba go specjalnie przystosowywać. Pewnie
          Apelacyjnego nie będzie w Toruniu więc na Bydgoskie powróci miejski urząd do
          super gmachu po Policji. Trochę cierpliwości. A poza tym jest pusty budynek po
          gastronomiku i po szkole elektrycznej, tuż obok Komendy Miejskiej Policji.
    • Gość: jaca A co na to radni z Bydgoskiego? IP: *.torun.mm.pl 23.03.05, 22:15
      jest przeciez paru radnych z tej dzielnicy w Radzie!!! gdzie oni są teraz? za
      chwilę będzie prawie kryminałw sercu dzielnicy i co?
    • Gość: nana RATUJMY Bydgoskie przed kryminalistami IP: *.torun.mm.pl 24.03.05, 22:20
      Pogotowie Opiekuńcze na Sienkiewicza oznacza całonocne zadymy, wycie
      policyjnych syren i butelki rzucane z okien na ludzi na przystanku pod oknami
      MŁOSDEGO LASU....włamania i napady uciekinierów..w końcu budeynek z więziennymi
      kratami
    • Gość: jolka Dzieci z Młodego Lasu przerażone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:07
      słyszałam w radio GRA rezolutną dziewczynkę mówiącą że ona i inne dzieci są
      przerażone perspektywą współzamieszkiwania z dziećmi z pogotowia opiekuńczego
      w jednym budynku. Miejmy nadzieję że prezydent Zaleski da sobie spokój z tym
      pomysłem.
      • Gość: Zenon Re: Dzieci z Młodego Lasu przerażone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 14:00
        Zeby umieścić POgotowie w naszym Gaju, zabiera się nam bibliotekę i
        czytelnie !!!!, żeby to pomieszczenie oddać Pogotowiu. A tak miło można było
        tam spędzić czas.
        • Gość: tomek1965 Re: Dzieci z Młodego Lasu przerażone IP: *.torun.mm.pl 25.03.05, 16:22
          Mieszkańcy Bydgoskiego Przedmieścia
          To lista reprezentujących nas radnych i samorządowców.
          Do nich można kierować uwagi dotyczące lokalizacji Pogotowia Opiekuńczego na
          Bydgoskim Przedmieściu. To może być pierwsza próba aktywnego działania dla Rada
          Okręgu Nr 13, Bydgoskie II

Radni z Bydgoskiego Przedmieścia

Jan Adamiak radamiasta@um.torun.pl
          Marian Frąckiewicz radamiasta@um.torun.pl
          Józef Jaworski j.jaworski@um.torun.pl
          Ryszard Olszewski radamiasta@um.torun.pl

Rada Okręgu Nr 13, Bydgoskie II
          Szkoła Podstawowa Nr 13, ul. Krasińskiego 45/47

1. Bargiel Jerzy
          2. Czerniewski Stanisław
          3. Geisel-Jarosz Małgorzata
          4. Gembala Krystyna - przewodniczący
          5. Jóźwiak Bartłomiej
          6. Koczorowska Jolanta
          7. Lewczyk Józef
          8. Norkowski Józef
          9. Pekasiewicz Maria
          10. Pronobis Bronisław
          11. Wyborski Władysław
          12. Zieliński Tadeusz

• Gość: mieszkaniec Dzieci z Młodego Lasu przerażone IP: *.petrus.com.pl 29.03.05, 11:18
            Brawo Panie Prezydencie! Ciekawy jestem czym się Pan kierował podejmując taką
            decyzję, bo przecież nie tzw. "dobrem dziecka"... Chyba, ze władze miasta mają
            zamiar stworzyć z Bydgoskiego dzielnicę na wzór jakiegoś getta w Nowym Jorku.
            Jednocześnie propunuję ,żeby osoby odpowiedzialne za tą decyzję zamieszkały na
            Bydgoskim - mam juz lokalizację blok przy Sienkiewicza 14, gdzie będą zapewne
            najtańsze mieszkania w Toruniu, bo kto by chciał mieszkać obok skupiska młodych
            przestępców i narkomanów.
            • Gość: manel Re: Dzieci z Młodego Lasu przerażone IP: 213.199.201.* 29.03.05, 11:34
              Zaleski może polec na tym Pogotowiu Opiekuńczym w centrum Bydgoskiego. Ciekawe
              ile radnych wprowdzi w następnych wyborach jak pogotowie namiesza w całej
              dzielnicy
              • Gość: mieszkaniec Re: Dzieci z Młodego Lasu przerażone IP: *.petrus.com.pl 29.03.05, 11:59
                Nie wiem kto będzie startował w następnych wyborach. Ale jednego Zaleski może
                być pewien - z Bydgoskiego NIE DOSTANIE ANI JEDNEGO GŁOSU
    • Gość: Mysz Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 29.03.05, 15:01
      Pogotowie Opiekuńcze, Dom Dziecka nr 3, Dom Dziecka nr 1, na małym skrawku to
      bomba z odbezpieczonym zapłonem.!
      Decyzja zapadła po debatach z "fachowcami" w dziedzinie pedagogiki. Brawo za
      takich "fachowców" Myślę ,że nie ukończyli Pedagogiki na Naszym Uniwersytecie.
      Profesorowie ze wstdu chowają sie po dywany,za takich magistrow.!!!
    • Gość: Sam Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.petrus.com.pl 30.03.05, 11:28
      Ale gdzieś to pogotowie musi być.
      • Gość: realista Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:19
        Tak, słuszna uwaga to pogotowie musi gdzieś być. ZA MIASTEM, nie w zwartej
        zabudowie
        • Gość: mieszkaniec Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.petrus.com.pl 31.03.05, 13:07
          Poza miatstem albo chociaż na peryferiach. Ale nie w centrum miasta!!!
    • Gość: Mieszkaniec Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 13:27
      Przed chwilą Pani Miller, Dyrektor Wydziału Zdrowia w naszym magistracie, na
      antenie radia Gra stwierdziła, że Pogotowie i Młody Las będą umieszczone w
      jednym gmachu, tylko stołówka będzie wspólna. Wszyscy widzą, że to jest jeden
      gmach! GRATULUJE PANI MILLER postrzegania rzeczywistości. Ona chyba żyje w
      jakimś MATRIKSIE. Mam nadzieję, że ten film niedługo się dla tej pani skończy!!
      • Gość: Mieszkaniec Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 13:29
        Prostuję moją wypowiedź. Pani Miller stwierdziła, że to są DWA GMACHY !!!!
      • Gość: kAKA Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 13:30
        GŁUPOTA ZWYCIĘŻA !
        • Gość: mieszkaniec Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieściu IP: *.petrus.com.pl 31.03.05, 18:20
          Właśnie widziałem panią Miller z urzędu miasta w TV Bydgoszcz, która
          twierdziła, że dzieci z Pogotowia nie nalezy się bać. To może skoro to jest tak
          wspaniała młodzież to ta pani niech weźmie ich do siebie do domu?
          • Gość: mary Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieśc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 19:22
            Dzieci z pogotowia należy sie bać. A cóż dopiero młodzieży!! Pracowałam w
            pogotowiu. Przebywaja tam nie tylko pozbawione opieki dzieci, ale także
            przestepcy oczekujący na poprawczak, młodociani narkomani,...Umieszczenie ich w
            sąsiedztwie dzieci z Młodego Lasu będzie przestępstwem! Czy decydenci maja choć
            wyobrażenie, czym jest pogotowie opiekuńcze?????
        • Gość: mnek Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.torun.mm.pl 01.04.05, 00:45
          JAK ZAWSZE!
          • Gość: mieszkaniec Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieściu IP: *.petrus.com.pl 01.04.05, 11:56
            Niestety zanosi sie na to, że władza ma znowu gdzieś ludzi i tak zrobi co
            będzie chciała nie licząc się z opinią mieszkańców ani ekspertów. Smutne....
    • Gość: artu Kpiny dyrektor Miller z Urzędu Miejskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 18:48
      Pani dyrektor Miller z toruńskiego Urzędu Miejskiego kpiny sobie robi w Radio
      GRA. Usłyszałem dziś jak powiedziała, że nie ma problemu z połączeniem Młodego
      Lasu i pogotowia opiekuńczego bo MŁODY LAS miesci się obecnie w DWÓCH
      KAMIENICACH. Co za bzdura, wystarczy zobaczyć budynek przy Sienkiewicza
      12.Nawet z zewnątrz. A zapomniała powiedzieć iż niektóre pomieszczenia mają być
      dzielone szybami. I tak z jednej strony tego samego pokoju "pierwszej
      kamienicy" ktoś będzie widział osoby w tym samym pokoju "drugiej kamienicy". No
      co za bzdura. Powinna podac się do dymisji.
      • Gość: pomorzak Re: Kpiny dyrektor Miller z Urzędu Miejskiego IP: *.torun.mm.pl 02.04.05, 15:47
        tak, słyszałem to w radio, rzeczywiście mówiła o dwóch kamienicach na
        sienkiewicza 12. Naprawdę dziwi taka ślepota....
    • Gość: mieszkaniec Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieści IP: *.petrus.com.pl 05.04.05, 18:22
      Pani Miller i Moczyńska powinny natychmiast PODAĆ SIĘ DO DYMISJI.Ich wypowiedzi
      to są kpiny - widać tu kompletny brak kompetencji!
      • Gość: mieszkaniec Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieśc IP: *.petrus.com.pl 05.04.05, 18:24
        I jeszcze zapomniałem o kolejnym bardzo "kompetentym" człowieku - panie
        Fiderewicz także proszę się nie kompromitować!!
        • Gość: michał Re: Pogotowie Opiekuńcze na Bydgoskim Przedmieś IP: *.petrus.com.pl 13.04.05, 15:53
          Czy ktoś wie czy przeprowadzka Pogotowia Opiekuńczego do Młodego Lasu stała się
          już niestety faktem???
    • Gość: ZeroZdziwień Zaleski to jednak komuch ze spółdzielni mieszak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 01:50
      a długo się łudziłem. Po prostu Zaleski nie interesuje się sprawami
      społecznymi. Przecież w MSM nie miał Pogotowia i Domu Dziecka a tylko kółka
      zainteresowań dla dzieci i emerytów. Smutne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka