Gość: zaza IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 12.04.05, 09:06 obrzydl mi sie juz do picia, co jeszcze da rade z tym zrobic( nie wspominac bloody mary) zupe robilam, czy mozna uzyc tego do sosu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: sok pomidorowy- ratunku 12.04.05, 09:42 do sosu chyba nie bardzo, bo jest raczej mało gęsty. Rozumiem, że musisz pić lub masz dużo soku. Spróbuj dodać bazylię, doprawić pieprzem, oregano lub/oraz innymi przyprawami. Możesz domiskować inne warzywa np. seler, brokuły, seler naciowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: sok pomidorowy- ratunku IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.04.05, 10:52 Mozna do sosu, ja ostatnio z takim robiłam lazanię z mięsem. Podsmażyłam cebulę, czosnek i mielone mięso, zalałam litrem soku, do tego wkroiłam marchewkę, selera i paprykę i dusiło się tak długo, aż większość sosu odparowała, potem układałam na zmianę: makaron - sos beszamelowy - sos pomidorowo-mięsny, aż do wyczerpania składników, na koniec warstwa beszamelu, starty żółty ser, na 45 min do pieca i voila! gotowe. Oczywiście przyprawić trzeba do smaku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f sos do żeberek... 12.04.05, 11:23 czyli domowe włąsne "bbq" :-) Gotujesz dlugo na wolnym ogniu z octem winnym i przyprawami do wyboru i cukrem lub miodem. W tym mozesz marynowac mięso, potem podlewasz-smarujesz w pieczeniu, a po upieczeniu reszte zageszczasz mąką kartoflaną i masz gęsty sos do miesa - żeberek. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: sok pomidorowy- ratunku 12.04.05, 13:11 Mozna uzyc jako sos do pieczenia canneloni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sok pomidorowy- ratunku IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 23:05 moze zupa .. na zimno ? z bazylią i kluseczkami serowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: sok pomidorowy- ratunku Marghe IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 12.04.05, 23:11 a jak te kluseczki serowe sie robi? kaloryczne toto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sok pomidorowy- ratunku Marghe IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 23:18 ubija sie smietane kremówkę (jakies 100 ml) łaczy z serkiem typu Philadelphia (200g) dodaje zioła (bazylia siweza mile widziana), sol, pieprz odstawia sie do lodówki a potem wyciska sie szprycą lub robi sie "quenelles" / kluseczki dwoma łyzkami - gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: sok pomidorowy- ratunku Marghe IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 12.04.05, 23:25 takie proste? koniecznie kremowka? a moze byc double=25% ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: sok pomidorowy- ratunku Marghe IP: *.acn.waw.pl 12.04.05, 23:27 wazne ,zeby sie ubiła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: sok pomidorowy- ratunku Marghe IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 12.04.05, 23:31 nie ma problemu wiec, ta mi sie zawsze ubija , jak trzeba, jestes kochana dzieki jak ci cos jeszcze przyjdzie do glowy daj znac, mam 25 litrow tego! i mnie to drazni... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sok pomidorowy- ratunku Marghe 12.04.05, 23:35 wyslij mi :)))) kocham sok pomidorowy doprawiaj jakos zmiksuj sobie z czosnkiem i tabasko a moze zrób zupę pomidorową na ostro z serem zótym i nachos (albo czerwona fasolą..) Odpowiedz Link Zgłoś
kaiserka Re: sok pomidorowy- ratunku 12.04.05, 23:20 Koktajl, ktory ja moge pic codziennie: miksuje sok pomidorowy, jogurt, zoltko, przyprawy rozne. Jako dodatek do czegos lub samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś