Gość: gosc IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 12.04.05, 20:19 Czy zostali moze juz wybrani? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monte83 juz. 12.04.05, 22:33 tak, mamy prorektorow. wiecie co, jak patrzylem na te liste - choc sam nie glosowalem- to bylem obojetny. tzn tylko jedno nazwisko chcialem przepchnac. a jednak kiedy zaczalem sluchac kandydtatow to musze przyznac, ze spodobal mi sie pan radziminski a reszta szla do skreslenia, od pana kuka, przez tratyna i sliwke. od poczatku czulem sympatie do pani malgosi tafil klawe. okazalo sie, ze idze druga tura, do ktorej weszla pani sliwka i pani tafil klawe. i kiedy dowiedzialem sie, ze wygrala pani klawe to mialem lzy w oku. czulem sie szczesliwy. czemu? bo odnosze wrazenie, ze tylko tyle moglem zrobic, zeby zaprotestowac przeciwko calej grupie pana rektora jamiolkowskiego, a zwlaszcza pana kuka. czemu? bo jak pamietam, pan jamiolkowski na pytanie kim jest pan kuk, ripostowal, ze kazdy kto interesuje sie uczelnia to zna pana kuka. zabraklo tego w druga strone, kiedy zadano pytanie panu kukowi, on odpowiedzial, ze nie zna sie na tym. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: juz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:33 sympatie do pani gosi tafil-klawe? naprawde uwazasz, ze ta osoba, ze swoim doborem slow i prezencja nadaje sie do reprezentowania tak powaznej instytucji jaka jest umk? prorektor ds. collegium medicum to nie prorektor ds. studenckich - tutaj trzeba miec wiedze i umiejetnosci a nie tylko dobra gadke. moze nie jestem obiektywny bo sam bylem za innym kandydatem ale w takich okolicznosciach zyczylbym zwyciestwa ktoremukolwiek z pozostalej dwojki - ona zwyczajnie sie nie nadaje co pokaza nadchodzace lata. rozumiem, ze studentow mozna sobie zjednac w tak prymitywny sposob ale dziwie sie pozostalym elektorom. coz, zostal wstyd i zazenowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 chamstwo. 13.04.05, 15:15 sluchaj, zaloguj sie to moge z toba powaznie pogadac. a jak jestes tchorz to ok. malo tego, uwazasz, ze pani sliwka i koles , ktory kiedy wymawial swoje nazwisko lub mowil prorektro to wzbudzal smiech mogl byc lepszy? dla mnie ta babka nie jest primitywna, mowila zrozumiale, cieplo ale mowila madrze. Odpowiedz Link Zgłoś
michutor Re: juz. 13.04.05, 11:37 lzy w oczach... slodki Jezusiczku to sie porobilo hehe ps. mozesz napisac cos wiecej o "protescie przeciwko calej grupie rektroa jamiolkowskiego"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandaa Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:37 Gombrowicz padłby ze śmiechu! Ach, ta godna prezentacja sztywniaków z CM, te dostojne ruchy, uniesione w napoleońskim geście podbródki, te stosunki dworskie (wystarczy zaglądnąć do któregokolwiek numeru Wiadomości Akademickich - co za styl i jakie głębokie treści, szczególnie naukowe! Pismo z cesarskiego dworu!) Kultura, sympatyku, nie polega na sztywniactwie, prezentacja godna to p r z y z w o i t o ś ć, a nie pawie puszenie się. Nie sztywny garnitur z muchą czy krawatem, lub garsonka z drogiego butiku, ozdobina biżuterią świadczy o wiadomościach i intelekcie uczonego, lecz jego otwartość na wiedzę, na nowe koncepcje, umiejętność rzetelnej naukowej dyskusji itp. Wiedzę naukową prof. Tafil-Klawe ma i to dużą, jest przy tym osobą ciepłą, energiczną i nie dystansuje się od innych, jest też odważna. Podoba się to ludziom młodym, to oczywiste! Myślę, że wybór był dobry. Życzę prof. Małgorzacie Tafil-Klawe dobrych współpracowników, aby mogło Colegium Medicum rozwijać się bardziej harmonijnie, niż dotychczas. Nie mam watpliwości, że będzie g o d n i e rezprezentować uczelnię i nią kierować. Ciekawe, kim prof. Tafil-Klawe chciałyby być, gdyby nie była lekarzem i fizjologiem? Chyba nie malarką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:04 jestem pracownikiem umk, od urodzenia mieszkam w toruniu - zadnego zwiazku z bydgoszcza nie mam a wybory na stanowisko prorektora ds collegium mediucum obserwowalem z pozycji obiektywnego elektora. musze przyznac, ze wstyd mi bylo za moich kolegow wyborcow. rozumiem, ze pracownicy torunskiego umk chcieli zrobic na zlosc bydgoszczanom, wybierajac najgorszego z zaproponowanych kandydatow? Rozumiem glos braci studenckiej, ktory jak historia juz wielkokrotnie pokazala jest podatny na naciski i puste slowa; coz, cos za cos - dopuszczajac do glosu studentow trzeba sie liczyc z tym, ze ich wybory sa czesto pozbawione rozsadku (jak ma byc inaczej skoro te osoby sa zwiazane z uczelnia przelotnie, jedynie w okresie studiow) jak rozumiem: "po nas chocby potop" nie liczy sie ekonomia, sprawne zarzadzanie uczelnia a jedynie krotkotrwale zadowolenie studentow. Kierowanie sie czysta sympatia jest tyle przywara godna szacunku co swiadczaca o naiwnosci i braku wiedzy. dziwie sie natomiast elektorom torunskim, ze dali sie nabrac na ten sam teatr. coz, po wyborach pozostaje mi kac moralny oraz uczucie obrzucenia blotem. pozdrawiam wszystkich serdecznie a zwyciezcom mimo wszystko skladam gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 14:06 aha - jeszcze jedna sprawa. pani tafil-klawe nie jest niestety profesorem (nawet uczelnianym) z powazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.host.ab.edu.pl 13.04.05, 14:35 i co z tego wynika?Może jest bardziej twórcza niż ci tytularni! Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 wstyd. 13.04.05, 15:21 zajebiscie, madry jestes panie elktorze. chetnie bym se spotkal i pogadal. ale poki co, poki nie ustale tego ip skad piszesz, to nie ma szansy. uwazasz, ze pani malgorzata tafil klawe byla najgorszym kandydatem? super, tylko jestes w mniejszosci... i to duzej. dla mnie sliwka kiedy mowila , ze ile to oni peiniedzy nie zarabiaja, jak pieknie cm stoi... zastanawiams sie czy nie jestes synem pani sliwki.... Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Wybory Prorektorów UMK 13.04.05, 15:37 nie zapominaj, ze w latach 70 dawano habilitacje i profesury nie zawsze, ze poczciwe zachowanie. moj profesor np, mimo blisko 1000 publikacji czekal na ten tytul profesorki az do wolnej polski a byl wczesniej w opozycji wiec to raczej plus dla pani tafil klawe. wiecie co jest najlepsze, ze ja ani z cm nie jestem ani w bydzi nie mieszkam a ta babke bardzo lubie, nie znam jej jednak. widzialem ja wczoraj pierwszy i pewnie ostatni raz... a jednak bede krzyczal:\ " Goska, dawaj do przodu, Goska musisz!". pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:54 a Tafil-Klawe to z Bydgoszczy czy Torunia? Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Wybory Prorektorów UMK 13.04.05, 17:30 babka skonczyla uniwerek warszawski a siedzi teraz na akade.med. w bydzi. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CM UMK Re: Wybory Prorektorów UMK IP: *.petrus.com.pl 13.04.05, 23:53 Nie ukonczyla uniwerku w warszawie tylko tamtejsza Akademie Medyczna. Mila, fajna kobieta, tylko jak poprowadzi ten tygiel ..... Mam obawy. Radosc na CM moze przerodzic sie w strach. A moze nie... hm, jednak sie ciesze... Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Wybory Prorektorów UMK 14.04.05, 10:37 tak, racja, akademia medyczna. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś