Dodaj do ulubionych

Konkurencja w kablówkach

IP: *.torun.mm.pl 26.04.05, 20:55
Czyli teraz Petrus mówi, że może obniżyć ceny - to do tej pory brał za dużo,
monpolista jeden.
Obserwuj wątek
    • Gość: qron Petrus - kretacze i oszusci IP: *.range217-42.btcentralplus.com 26.04.05, 23:38
      rok temu kiedy polska wchodzila do unii europejskiej wszystkim znana i lubiana
      firma petrus rozeslala swoim abonentom informacje ze w ue internet jest objety
      podatkiem vat, w zwiazku z czym sa zmuszeni podniesc oplate za dostep do sieci z
      50 do 60 pln. natomiast w marcu br rozeslali kolejna informacje ze w zwiazku z
      koniecznoscia wprowadzenia podatku vat podnosza oplaty z 60 do 72,20. dla
      jasnosci informuje ze wczesniejsza zmiana zadnego vatu nie obejmowala. to zwykle
      oszustwo jest i mysle ze konkurencja na pewno jest potrzebna na rubinkowie.
    • Gość: ciekawski Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.uci.uni.torun.pl / *.uci.uni.torun.pl 27.04.05, 09:45
      Wcale nie jest tak ze. Owszem sama kablowka nie nalezy do najtanszych, ale jesli
      chodzi doadanie do tego Internetu to oferta jest najlepsza na rynku torunskim.
      Co do "TVK Torun" to stanowczo nie podoba mi sie jakosc obrazu (zaniki kolorow,
      kasza). Owszem abonamet maja najmniejszy w miescie, ale mi osobiscie zalezy na
      Internecie wiec wolalbym Petrusa (mieszkam w centrum Torunia).
      • Gość: Rubinkowianin Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.qc.sympatico.ca 28.04.05, 17:13
        Panie "ciekawski" jesli mieszkasz sobie Pan w centrum,to bardzo prosze by
        nie wypowiadac sie na tematy TVK Petrus na Rubinkowie. Moim zdaniem od
        Petrusa w Toruniu sa tansi i bardziej prospoleczni,np.TVK Torun. U nich sa
        duzo tansze i lepiej zestawione pakiety programowe a dostep do internetu tez
        jest sporo tanszy. Mysle ze wiekszosc mieszkancow Rubinkowa,jesli bedzie miala
        taka mozliwosc,chetnie zamieni Petrusa na TVK Torun. Petrus jest dyktatorem nie
        liczacym sie z opinia mieszkancow a ponadto drogim operatorem.
    • Gość: z Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.petrus.com.pl 27.04.05, 10:26
      Zapowiada się interesująca walka o klienta.
    • Gość: Sniegulicka A. Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.qc.sympatico.ca 27.04.05, 18:03
      Czas juz najwyzszy azeby konkurencja wyparla z Rubinkowa,autokratycznego i
      drogiego Petrusa. Tenze operator nie liczy sie z glosami opinii poblicznej,
      mieszkancow Rubinkowa,samowolnie ustala zestawy pakietow i ceny za nie.
      Uwazam ze TVK Torun jest zdecydowanie lepsza,tansza i prospoleczna.Poza tym
      takze oferuje tanszy dostep do internetu,aktualnie jeszcze za 44zl./mies.
      TVK Torun zapewne chetnie bylaby przyjeta przez meszkancow Rubinkowa,chocby
      za tansze i korzystniejsze pakiety TV,np.podstawowy za 4zl.,rozszerzony 29progr.
      za 15zl i pelny 65 progr.za 26 zl. Poza tym TVK Torun transmituje TV Torun.
      Nie jestem rzecznikiem TVK Torun a le chetnie z niej skorzystam.
    • Gość: gość Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.05, 18:30
      Jestem mieszkańcem lewobrzeżnej części Torunia, a ściślej ul.Szubińskiej i
      zazdroszczę mieszkańcom Rubinkowa,że będą mieli możliwość wyboru kablówki. Na
      swoim osiedlu mieszkam od 12 lat i do dzisiaj nie moę doczekac się żadnej
      kablówki, a może któryś z tych operatorów zdecyduje sie na "wejście" na ten
      rynek.
      • Gość: lokator Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:15
        Żadamy a nie prosimy juz od dłuszego czasu innch operatorów taniszych
        niz,Petrus dosyci na nas zarobił obecał nam umowy tanisze przy podpisani a
        teraz ile płacimy juz. Panem Rubinkowa niech się nie czuje my mamy coś do
        powiedzenia jako lokatorzy światczą głosy zebrani.
    • jaroslav44 Re: SKANDALICZNY PETRUS!!!! 27.04.05, 20:34
      JA TELEWIZJI NIE OGLADAM BO NIE MAM NA TO CZASU! MOJE ZYCIE TO INTERNET A
      PETRUS NIE CHCE ZALOZYC MI INTERNETU BO NIE MAM WIEKSZEGO PAKIETU KANAŁÓW!!
      SKANDAL SKORO OFOREUJ STALY DOSTEP DO INTERNETU TO CHYBA PO TO ABY UZYTKOWNIK
      MOGL Z NIEGO KORZYSTAC A NIE OGLADAC TV! CZEKAM Z NIECIERPLIWOSCIA NA "chello"
      LUB "multimedia". PETRUS NARZUCIL MIESZKANCOM RUBINKOWA WYKUPIENIA WIEKSZEGO
      PAKIET TV JEZELI CHCA MIEC INTERNET!! TO TAK JAK BYM POSZEDL DO SKLEPU I
      POPROSIL 2 BULKI A SPRZEDAWCA POWIEDZIALBY ZE SPRZEDA MI BULKI JAK KUPIE 1 KG
      SZYNKI!! JEST TO SMIESZNE ALE W PETRUSIE PRAWDZIWE!!!
      • Gość: aaadas Re: SKANDALICZNY PETRUS!!!! IP: *.torun.mm.pl 28.04.05, 00:56
        W TVK TORUN tak samo najwiekszy pakiet aby miec INTERNET inne nie wchodza w
        rachube albo C albo wcale
    • jaroslav44 DO PREZESA SM 27.04.05, 20:36
      PANIE PREZESIE BRAWO!!!!! TRZEBA POINFORMOWAC LOKATOROW O INNEJ KABLOWCE!!
      PETRUSA TRZEBA WYWALIC NA ZBITY RYJ!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: lokator Rubinkowa. Re: DO PREZESA SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:02
        Petrusowi się juz kadecjia koniczy w roku 2006 my lokatorzy prosimy o innych
        operatorow taniszych i zytelnych nie po biednych kieszeniach lokatorów będą
        żerować to światczą głosy zebrani tesz miałam mój ten problem z podłoczeniem
        z internetem z Petrusem i zrezygnowałam niedając zarobic Petrusowi.
        • Gość: miszek3 Re: DO PREZESA SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:11
          A może by tak bardziej po polsku ? Zęby bola od tych "ortografów" !!!
          • Gość: delikatny do miszka 3 Re: DO PREZESA SM IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 29.04.05, 22:34
            Ales delikatny... MISZEK3
            Chodzi Tobie o ortografię czy o meritum sprawy?
            jak ortogrfię to masz okazje wykazac się... jest matura!
            a ja o meritum to napisz kilka mądrych dań w temacie!
            pzdr
    • Gość: cooler Mutlimedia w osiedlu Na Skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:39
      A moze by sie ktos zainteresowal jeszcze drozsza od Petrusa, kablowka Multimedia
      dzialajaca w spoldzielni Na Skarpie? Tam trzeba placic 49,99 za odpowiednik
      najwiekszego pakietu kanalow, jaki w Petrusie kosztuje tylko 39 zl.
      • Gość: telewidz Re: Mutlimedia w osiedlu Na Skarpie IP: *.torun.mm.pl 27.04.05, 22:55
        Ci na Rubinkowie, to chociaż mają perspektywę rozbicia monopolu Petrusa, a my
        Na Skarpie mamy też perspektywę tj. kupic sobie antenę pokojową - nie ma siły
        na to, że sprzedali nas jednemu monopoliście ?
      • Gość: Rubinkowianin Re: Mutlimedia w osiedlu Na Skarpie IP: *.qc.sympatico.ca 28.04.05, 17:24
        Multimedia ,osiedla NA Skarpie to problem mieszkancow tego osiedla. Od drozyzny
        maja wybitnego specjaliste,Pana prezesa Pronobisa wraz kolesiami zastepcami.
        Jesli chca cos zmienic na lepsze to niech z nimi zrobia porzadek,podobnie jak
        to uczyniono niedawno z bylym nieuczciwym zarzadem Sp-ni Rubinkowo.
        My Rubinkowianie teraz mamy nowy Zarzad i oczekujemy by nam pomogl wreszcie sie
        pozbyc,drogiego i dyktatorsko aroganckiego operatora TVK Petrus.
        • Gość: lupus@@@ W ADM RZĄDZI MULTIMEDIA!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 08.05.05, 16:21
    • Gość: wisnia TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.torun.mm.pl 28.04.05, 01:23
      TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!!

tak kazdemu sie wydaje ze TVK TORUN dawniej MSM jest tanie a to nie prawda.
      Prosze bardzo :
      W MULTIMEDIA mozna miec Internet z pakietem A , B , C
      a w TVK TORUN ? PAKIET C (inny nie moze byc)
      pakiety Internetowe (umowa na rok):
      aktywacja tak samo w TVK TORUN i MULTIMEDIA 1 zl
      W MULTIMEDIA najtanszy pakiet Internetowy 128/128 kbit/s kosztuje 53,99 zl
      w TVK TORUN najtanszy pakiet Internetowy 128/64 kbit/s kosztuje 59 zl
      i niech mi ktos odpowie na to pytanie i kto jest tanszy ???
      MULTIMEDIA nie jest droga tak jak kazdy mysli !!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ale technologia kosztuje
      zeby nie bylo TVK TORUN ma tez 64/32 kbit/s za 44 zl ale tego pakietu nie
      porownuje bo w MULTIMEDIA jest najmniejszy 128 kbit/s
      a dodatkowo jak kto chce siedziec i cos sciagac to ten pakiet (64/32) sie nie
      nadaje.
      o jeszcze dodam : HALLMARK (kanal filmowy) , ROMANTICA(seriale przewaznie
      argentynskie) gdzie to jest w TVK TORUN ????
      A w MULTIMEDIA jest.
      • Gość: Anty Petrus Re: TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.qc.sympatico.ca 28.04.05, 17:37
        P.Wisnia,bzdury Pan(-i) piszesz. Dla mnie Multimedia i Petrus to najdrozsi
        operatorzy kablowek. Internet za 44 zl.w TVK Torun wiekszosci abonentow w
        zupelnosci wystarczylby,byle miec stale lacze za male pieniadze. A jesli sobie
        ktos potrzebuje wieksza przepustowosc to niech drozej placi. W TVK Torun,
        pelny pakiet 65 programow kosztuje 26 zl. Do tego internet za 44 zl. i calosc
        mozna miec za 70 zl. a nia sporo pnad 100 zl. jak u innych. Poza tym w TVK Torun
        takze jest rodzimy program z Torunia,ciagle z najswiezszymi wiadomosciami z
        naszego Grodu.A i filmy tez w nim sa. TVK czesto ogladam,bywajac u rodziny i
        znajomych i w pelni jestem za tym operatorem na Rubinkowie.
        • Gość: wisnia Re: TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.torun.mm.pl 28.04.05, 21:44
          co to ma byc??? W Multimedii tez jest program lokalny taki sam jak w TVK TORUN
          I sa promocje pakiet B za 14,99 zl lub pakiet C za 26,99 zl
          zadowolony ? To jeszcze cos :
          Pakiet A : 4,99 zl
          pakiet A + Internet = 4,99 zl + 53,99 zl = 58,98 zl
          i powiedz mi kto jest tanszy ???

no Fakt pakiet C + Internet = 26,99 zl + 53,99 zl= 80,98 zl drozej o 11 zl

ale coz

oferta programowa:
          MULTIMEDIA
          www.multimedia.pl/b67fa168adc0ccb0d8851434649982a7/cid/d2a7e9d243299851933b1768329de250/act/tv

TVK TORUN ( tutaj same ceny abonamentow bez listy programow )
          www.tvk.torun.pl/modules.php?name=Cennik&file=tvk
          Pozdrowienia dla Pana Dulki i Muchewicza :)
          • Gość: AntyPetrus Re: TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.sympatico.ca 29.04.05, 16:35
            Panie Wisnia,wczyim imieniu Pan reklamuje Multimedia. A moze jest pan osoba
            zaufana p.Prezesa Pronobisa,ktory ma swoj cel w sprowadzeniu na Skarpe TVK
            Multimedia. Ja jednak optuje za rodzima TVK Torun.
            • Gość: wisnia Re: TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.torun.mm.pl 01.05.05, 16:21
              Szanowny AntyPetrusie !
              W czim imieniu reklamuje MULTIMEDIA?
              W swoim bo trzeba sprawdzac czy sa promocje sam korzystam z promocji
              i wychdzi taniej niz w TVK TORUN.
              Co do p. Pronobisa to go nie znam
              widzialem go jedynie w dzienniku i gazecie
              tyle co moge dodac. Kazdy ma swoje zdaniei moze wyrazac swoja opinie na temat
              kablowek

Pozdrawiam
    • Gość: mmm Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:55
      Wnioskuję z wypowiedzi p. Muchewicza, że nie ma co liczyć na TVK Toruń na
      Rubinkowie, gdyż nie znajdzie się połowa ludzi którzy chcieliby przejść do TVK.
      • Gość: lokator Rubinkowa. Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:52
        jest wiele osób które wołaja o przejscie do innego operatora swiadczy to
        złożenie podpisów które z zeszłego roku lokatorzy składali do spółdzielini i na
        zebraniach żądaja innego opertora czeba chodzić na zebrania które teraz są i
        innteresowac sie losem spółdzielców
    • Gość: Anty Petrus Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.qc.sympatico.ca 28.04.05, 17:49
      Juz dosc Petrus nagrabil sie od mieszkancow Rubinkowa. Jest to nie uczciwa
      firma,ktorej celem jest tylko zysk wlasny.Wchodzac na osiedle Rubinkowo tez
      wiele obiecywali a przedewszystkim stalosc umowna w oplatach.Pierwotnie
      skalkulowana w markach,jako bardziej stabilna. A ilez to razy bez naprawde
      wiekszego uzasadnienia podnoszono ceny i dyktatorskie warunki uslugi. Teraz
      kiedy zlota kura zaczyna im sie wymykac,znow chca obiecywac zejscie z ceny oplat
      ponizej TVK Torun. Uwazam ze te obietnice sa nie wiary godne i tylko na ponowne
      zalapanie sie do grabienia ludzi.Mieszkancy powinni sami zdecydowac kogo zechca,
      na zasadzie wyboru konkurenji. Dlatego powinno sie do udzialu zaprosic TVK
      Torun.
      • Gość: kabel Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 29.04.05, 22:41
        Popieram!
        PETRUS przez wiele lat w kablówce obiecywał i ......
        w internecie dopiero teraz coś zaczął robić.....
        To wszystko jest za mało.
        Temat już wiele razy był stawiany na zebraniach członkow SM RUBINKOWO, ale
        nigdy nie doczekał sie rzeczowego wyjaśnienia (za poprzedniej kadencji i
        obecnej)
        Moze teraz cos drgnie..........., ciekawe?
    • Gość: Do Zarzadu Sp-ni Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.qc.sympatico.ca 30.04.05, 17:22
      Panowie Prezesi SM Rubinkowo i Rada Nadzorcza. Jesli dzialacie dla dobra
      spoldzielcow,zacznijcie juz teraz dzialac,nie czekajac az skonczy sie umowa z
      Pertusem,monopolista TVK na naszym osiedlu. Wpuscie do blokow spoldzielczych
      innych operatorow np.TVK Torun i niech sami mieszkancy wybiora kogo chca,na
      zasadzie zdrowej konkurencji. Nie dajcie sie mamic szefom Petrusa ze sa sklonni
      obnizyc oplaty. To dlaczego nie czynia tego teraz a nieuczciwie zaslaniaja
      ostatnia znaczna podwyzke oplat,drozszym kupowaniem programow i Vat-em. Ta firma
      jest nie tylko droga ale tez nieuczciwa i nie liczaca sie z oczekiwaniami
      spoldzielcow z Rubinkowa. Nigdy nie wyszli np.posrednim tanszym pakietem jak
      to np. oferuje TVK Torun. U tego operatora tanszy jest rowniez internet o ca
      28zl/mies. Czekamy na szybkie i zdecydowane dzialanie i zasluzona niufnosc
      wobec Petrusa. Spoldzielcy z Rubinkowa
      • Gość: wisnia Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.torun.mm.pl 01.05.05, 16:16
        z tym 28 zl to sie nie moge zgodzic
        a chodzi o przepustowosci pakietow internetowych:
        w TVK TORUN Mini_net (przepustowość 64/32 kbit/s): - 44 PLN
        w PETRUS PetrusNet 256/128 (DSI) 73,20 zł
        dlatego nie mozna porownywac( trzeba porownywac te same predkosci):
        prosze oto pakiet w TVK TORUN o takiej samej przepustowosci(no prawie-wysylanie
        troche nizsze) jak w Petrusie:
        Ekstra_net (przepustowość 256/64 kbit/s) - 109 PLN

i wychodzi na to ze PETRUS jest tanszy od TVK TORUN

pozdrawiam
    • Gość: N Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 01.05.05, 17:15
      PANIE "WIŚNIA" PROPONUJĘ NIE WYPOWIADAĆ SIĘ NA TEMAT OFERTY TVK TORUŃ SKORO PAN
      JEJ DOKŁADNIE NIE POZNAŁ!WPROWADZA PAN TYLKO ZAMĘT I NIE TRUDNO SKOJARZYĆ, ŻE
      JEST PAN PRACOWNIKIEM KONKURENCJI. ROZUMIEM, ŻE JEST PAN SILNIE PRZESTRASZONY
      PRZEJĘCIEM RUBINKOWA PRZEZ TVK TORUŃ ALE MOŻE CZAS SIĘ Z TYM POGODZIĆ, GDYZ
      JEST TO KWESTIA CZASU.
      • Gość: wisnia Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.torun.mm.pl 01.05.05, 22:03
        Panie "N"

jaki zamet
        to sa fakty
        to jest rzeczywistosc.

Pozdrawiam
        • Gość: WISNIA Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.torun.mm.pl 01.05.05, 22:45
          Ja nie pracuje w kablowce
          ja sie interesuje rynkiem kablowym w Toruniu
          jak cos to prosze o emaila:
          aser1234@wp.pl

Kazdy ma prawo do wypowiadania swoich racji

Pozdrowienia dla Pana Muchewicza i Pan z BOA
          No i dla Ansatu-5 za serwis :)
    • Gość: Spoldzielca Rubink Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.sympatico.ca 04.05.05, 17:24
      Dla Petrusa juz tylko po stokroc nie na osiedlu Rubinkowo.
      Ta prywatna spolka z Chojnic okazala sie nieuczciwie fiskalna,
      dyktatorska i nie liczaca sie z oczekiwaniami spoldzielcow z
      Rubinkowa. Obecne obietnice zejscia z cenami to kolejna proba
      na nieuczciwe,dalsze przetrwanie. Dobrze ze z nimi juz wkrotce
      konczy sie umowa. Jesli mieli by nadal pozostac to tylko i jedynie
      na jasnych i jawnych zasadach umownych i wraz z wejsciem do budynkow,
      Rubinkowa,operatorow konkurencyjnych.Dosc juz monopolizmu i sobiepanstwa
      Petrusa.
    • Gość: antytv Multimedia najdroższe w Toruniu!!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 08.05.05, 16:10
    • Gość: wisnia MULTIMEDIA moze i drogie ale sa promocje !!! IP: *.torun.mm.pl 08.05.05, 21:06
      • Gość: mario Re: MULTIMEDIA moze i drogie ale sa promocje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:02
        mieszkaBem na ulicy dlugiej gdzie po oddaniu bloku podlaczony byl petrus.
        mieszkancy z gory byli zdani na petrusa. gdy byla mozliwosc zmiany operatora na
        msm petrus przyslal pania z ktora trzeba bylo podpisac indywidualne umowy. baba
        udawala glupia ze nie wie nic o innym operatorze. oczwiscie nie podpisalem z
        nia umowy. zawarlem umowe z msm i niedosyc ze mialem lkepsze programy za nizsza
        cene to jeszcze dodatkowo dali mi dekoder hbo na trzy miesiace

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka