Gość: Rzecznik Konsument IP: *.torun.mm.pl 26.04.05, 20:55 Czyli teraz Petrus mówi, że może obniżyć ceny - to do tej pory brał za dużo, monpolista jeden. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qron Petrus - kretacze i oszusci IP: *.range217-42.btcentralplus.com 26.04.05, 23:38 rok temu kiedy polska wchodzila do unii europejskiej wszystkim znana i lubiana firma petrus rozeslala swoim abonentom informacje ze w ue internet jest objety podatkiem vat, w zwiazku z czym sa zmuszeni podniesc oplate za dostep do sieci z 50 do 60 pln. natomiast w marcu br rozeslali kolejna informacje ze w zwiazku z koniecznoscia wprowadzenia podatku vat podnosza oplaty z 60 do 72,20. dla jasnosci informuje ze wczesniejsza zmiana zadnego vatu nie obejmowala. to zwykle oszustwo jest i mysle ze konkurencja na pewno jest potrzebna na rubinkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.uci.uni.torun.pl / *.uci.uni.torun.pl 27.04.05, 09:45 Wcale nie jest tak ze. Owszem sama kablowka nie nalezy do najtanszych, ale jesli chodzi doadanie do tego Internetu to oferta jest najlepsza na rynku torunskim. Co do "TVK Torun" to stanowczo nie podoba mi sie jakosc obrazu (zaniki kolorow, kasza). Owszem abonamet maja najmniejszy w miescie, ale mi osobiscie zalezy na Internecie wiec wolalbym Petrusa (mieszkam w centrum Torunia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rubinkowianin Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.qc.sympatico.ca 28.04.05, 17:13 Panie "ciekawski" jesli mieszkasz sobie Pan w centrum,to bardzo prosze by nie wypowiadac sie na tematy TVK Petrus na Rubinkowie. Moim zdaniem od Petrusa w Toruniu sa tansi i bardziej prospoleczni,np.TVK Torun. U nich sa duzo tansze i lepiej zestawione pakiety programowe a dostep do internetu tez jest sporo tanszy. Mysle ze wiekszosc mieszkancow Rubinkowa,jesli bedzie miala taka mozliwosc,chetnie zamieni Petrusa na TVK Torun. Petrus jest dyktatorem nie liczacym sie z opinia mieszkancow a ponadto drogim operatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.petrus.com.pl 27.04.05, 10:26 Zapowiada się interesująca walka o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sniegulicka A. Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.qc.sympatico.ca 27.04.05, 18:03 Czas juz najwyzszy azeby konkurencja wyparla z Rubinkowa,autokratycznego i drogiego Petrusa. Tenze operator nie liczy sie z glosami opinii poblicznej, mieszkancow Rubinkowa,samowolnie ustala zestawy pakietow i ceny za nie. Uwazam ze TVK Torun jest zdecydowanie lepsza,tansza i prospoleczna.Poza tym takze oferuje tanszy dostep do internetu,aktualnie jeszcze za 44zl./mies. TVK Torun zapewne chetnie bylaby przyjeta przez meszkancow Rubinkowa,chocby za tansze i korzystniejsze pakiety TV,np.podstawowy za 4zl.,rozszerzony 29progr. za 15zl i pelny 65 progr.za 26 zl. Poza tym TVK Torun transmituje TV Torun. Nie jestem rzecznikiem TVK Torun a le chetnie z niej skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.05, 18:30 Jestem mieszkańcem lewobrzeżnej części Torunia, a ściślej ul.Szubińskiej i zazdroszczę mieszkańcom Rubinkowa,że będą mieli możliwość wyboru kablówki. Na swoim osiedlu mieszkam od 12 lat i do dzisiaj nie moę doczekac się żadnej kablówki, a może któryś z tych operatorów zdecyduje sie na "wejście" na ten rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:15 Żadamy a nie prosimy juz od dłuszego czasu innch operatorów taniszych niz,Petrus dosyci na nas zarobił obecał nam umowy tanisze przy podpisani a teraz ile płacimy juz. Panem Rubinkowa niech się nie czuje my mamy coś do powiedzenia jako lokatorzy światczą głosy zebrani. Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslav44 Re: SKANDALICZNY PETRUS!!!! 27.04.05, 20:34 JA TELEWIZJI NIE OGLADAM BO NIE MAM NA TO CZASU! MOJE ZYCIE TO INTERNET A PETRUS NIE CHCE ZALOZYC MI INTERNETU BO NIE MAM WIEKSZEGO PAKIETU KANAŁÓW!! SKANDAL SKORO OFOREUJ STALY DOSTEP DO INTERNETU TO CHYBA PO TO ABY UZYTKOWNIK MOGL Z NIEGO KORZYSTAC A NIE OGLADAC TV! CZEKAM Z NIECIERPLIWOSCIA NA "chello" LUB "multimedia". PETRUS NARZUCIL MIESZKANCOM RUBINKOWA WYKUPIENIA WIEKSZEGO PAKIET TV JEZELI CHCA MIEC INTERNET!! TO TAK JAK BYM POSZEDL DO SKLEPU I POPROSIL 2 BULKI A SPRZEDAWCA POWIEDZIALBY ZE SPRZEDA MI BULKI JAK KUPIE 1 KG SZYNKI!! JEST TO SMIESZNE ALE W PETRUSIE PRAWDZIWE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaadas Re: SKANDALICZNY PETRUS!!!! IP: *.torun.mm.pl 28.04.05, 00:56 W TVK TORUN tak samo najwiekszy pakiet aby miec INTERNET inne nie wchodza w rachube albo C albo wcale Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslav44 DO PREZESA SM 27.04.05, 20:36 PANIE PREZESIE BRAWO!!!!! TRZEBA POINFORMOWAC LOKATOROW O INNEJ KABLOWCE!! PETRUSA TRZEBA WYWALIC NA ZBITY RYJ!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Rubinkowa. Re: DO PREZESA SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:02 Petrusowi się juz kadecjia koniczy w roku 2006 my lokatorzy prosimy o innych operatorow taniszych i zytelnych nie po biednych kieszeniach lokatorów będą żerować to światczą głosy zebrani tesz miałam mój ten problem z podłoczeniem z internetem z Petrusem i zrezygnowałam niedając zarobic Petrusowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszek3 Re: DO PREZESA SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:11 A może by tak bardziej po polsku ? Zęby bola od tych "ortografów" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delikatny do miszka 3 Re: DO PREZESA SM IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 29.04.05, 22:34 Ales delikatny... MISZEK3 Chodzi Tobie o ortografię czy o meritum sprawy? jak ortogrfię to masz okazje wykazac się... jest matura! a ja o meritum to napisz kilka mądrych dań w temacie! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooler Mutlimedia w osiedlu Na Skarpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 21:39 A moze by sie ktos zainteresowal jeszcze drozsza od Petrusa, kablowka Multimedia dzialajaca w spoldzielni Na Skarpie? Tam trzeba placic 49,99 za odpowiednik najwiekszego pakietu kanalow, jaki w Petrusie kosztuje tylko 39 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Mutlimedia w osiedlu Na Skarpie IP: *.torun.mm.pl 27.04.05, 22:55 Ci na Rubinkowie, to chociaż mają perspektywę rozbicia monopolu Petrusa, a my Na Skarpie mamy też perspektywę tj. kupic sobie antenę pokojową - nie ma siły na to, że sprzedali nas jednemu monopoliście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rubinkowianin Re: Mutlimedia w osiedlu Na Skarpie IP: *.qc.sympatico.ca 28.04.05, 17:24 Multimedia ,osiedla NA Skarpie to problem mieszkancow tego osiedla. Od drozyzny maja wybitnego specjaliste,Pana prezesa Pronobisa wraz kolesiami zastepcami. Jesli chca cos zmienic na lepsze to niech z nimi zrobia porzadek,podobnie jak to uczyniono niedawno z bylym nieuczciwym zarzadem Sp-ni Rubinkowo. My Rubinkowianie teraz mamy nowy Zarzad i oczekujemy by nam pomogl wreszcie sie pozbyc,drogiego i dyktatorsko aroganckiego operatora TVK Petrus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus@@@ W ADM RZĄDZI MULTIMEDIA!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 08.05.05, 16:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.torun.mm.pl 28.04.05, 01:23 TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! tak kazdemu sie wydaje ze TVK TORUN dawniej MSM jest tanie a to nie prawda. Prosze bardzo : W MULTIMEDIA mozna miec Internet z pakietem A , B , C a w TVK TORUN ? PAKIET C (inny nie moze byc) pakiety Internetowe (umowa na rok): aktywacja tak samo w TVK TORUN i MULTIMEDIA 1 zl W MULTIMEDIA najtanszy pakiet Internetowy 128/128 kbit/s kosztuje 53,99 zl w TVK TORUN najtanszy pakiet Internetowy 128/64 kbit/s kosztuje 59 zl i niech mi ktos odpowie na to pytanie i kto jest tanszy ??? MULTIMEDIA nie jest droga tak jak kazdy mysli !!!!!!!!!!!!!!!!!! ale technologia kosztuje zeby nie bylo TVK TORUN ma tez 64/32 kbit/s za 44 zl ale tego pakietu nie porownuje bo w MULTIMEDIA jest najmniejszy 128 kbit/s a dodatkowo jak kto chce siedziec i cos sciagac to ten pakiet (64/32) sie nie nadaje. o jeszcze dodam : HALLMARK (kanal filmowy) , ROMANTICA(seriale przewaznie argentynskie) gdzie to jest w TVK TORUN ???? A w MULTIMEDIA jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Petrus Re: TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.qc.sympatico.ca 28.04.05, 17:37 P.Wisnia,bzdury Pan(-i) piszesz. Dla mnie Multimedia i Petrus to najdrozsi operatorzy kablowek. Internet za 44 zl.w TVK Torun wiekszosci abonentow w zupelnosci wystarczylby,byle miec stale lacze za male pieniadze. A jesli sobie ktos potrzebuje wieksza przepustowosc to niech drozej placi. W TVK Torun, pelny pakiet 65 programow kosztuje 26 zl. Do tego internet za 44 zl. i calosc mozna miec za 70 zl. a nia sporo pnad 100 zl. jak u innych. Poza tym w TVK Torun takze jest rodzimy program z Torunia,ciagle z najswiezszymi wiadomosciami z naszego Grodu.A i filmy tez w nim sa. TVK czesto ogladam,bywajac u rodziny i znajomych i w pelni jestem za tym operatorem na Rubinkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia Re: TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.torun.mm.pl 28.04.05, 21:44 co to ma byc??? W Multimedii tez jest program lokalny taki sam jak w TVK TORUN I sa promocje pakiet B za 14,99 zl lub pakiet C za 26,99 zl zadowolony ? To jeszcze cos : Pakiet A : 4,99 zl pakiet A + Internet = 4,99 zl + 53,99 zl = 58,98 zl i powiedz mi kto jest tanszy ??? no Fakt pakiet C + Internet = 26,99 zl + 53,99 zl= 80,98 zl drozej o 11 zl ale coz oferta programowa: MULTIMEDIA www.multimedia.pl/b67fa168adc0ccb0d8851434649982a7/cid/d2a7e9d243299851933b1768329de250/act/tv TVK TORUN ( tutaj same ceny abonamentow bez listy programow ) www.tvk.torun.pl/modules.php?name=Cennik&file=tvk Pozdrowienia dla Pana Dulki i Muchewicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPetrus Re: TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.sympatico.ca 29.04.05, 16:35 Panie Wisnia,wczyim imieniu Pan reklamuje Multimedia. A moze jest pan osoba zaufana p.Prezesa Pronobisa,ktory ma swoj cel w sprowadzeniu na Skarpe TVK Multimedia. Ja jednak optuje za rodzima TVK Torun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia Re: TVK TORUN nie takie dobre jak sie wydaje!!! IP: *.torun.mm.pl 01.05.05, 16:21 Szanowny AntyPetrusie ! W czim imieniu reklamuje MULTIMEDIA? W swoim bo trzeba sprawdzac czy sa promocje sam korzystam z promocji i wychdzi taniej niz w TVK TORUN. Co do p. Pronobisa to go nie znam widzialem go jedynie w dzienniku i gazecie tyle co moge dodac. Kazdy ma swoje zdaniei moze wyrazac swoja opinie na temat kablowek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 15:55 Wnioskuję z wypowiedzi p. Muchewicza, że nie ma co liczyć na TVK Toruń na Rubinkowie, gdyż nie znajdzie się połowa ludzi którzy chcieliby przejść do TVK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Rubinkowa. Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:52 jest wiele osób które wołaja o przejscie do innego operatora swiadczy to złożenie podpisów które z zeszłego roku lokatorzy składali do spółdzielini i na zebraniach żądaja innego opertora czeba chodzić na zebrania które teraz są i innteresowac sie losem spółdzielców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Petrus Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.qc.sympatico.ca 28.04.05, 17:49 Juz dosc Petrus nagrabil sie od mieszkancow Rubinkowa. Jest to nie uczciwa firma,ktorej celem jest tylko zysk wlasny.Wchodzac na osiedle Rubinkowo tez wiele obiecywali a przedewszystkim stalosc umowna w oplatach.Pierwotnie skalkulowana w markach,jako bardziej stabilna. A ilez to razy bez naprawde wiekszego uzasadnienia podnoszono ceny i dyktatorskie warunki uslugi. Teraz kiedy zlota kura zaczyna im sie wymykac,znow chca obiecywac zejscie z ceny oplat ponizej TVK Torun. Uwazam ze te obietnice sa nie wiary godne i tylko na ponowne zalapanie sie do grabienia ludzi.Mieszkancy powinni sami zdecydowac kogo zechca, na zasadzie wyboru konkurenji. Dlatego powinno sie do udzialu zaprosic TVK Torun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabel Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 29.04.05, 22:41 Popieram! PETRUS przez wiele lat w kablówce obiecywał i ...... w internecie dopiero teraz coś zaczął robić..... To wszystko jest za mało. Temat już wiele razy był stawiany na zebraniach członkow SM RUBINKOWO, ale nigdy nie doczekał sie rzeczowego wyjaśnienia (za poprzedniej kadencji i obecnej) Moze teraz cos drgnie..........., ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Zarzadu Sp-ni Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.qc.sympatico.ca 30.04.05, 17:22 Panowie Prezesi SM Rubinkowo i Rada Nadzorcza. Jesli dzialacie dla dobra spoldzielcow,zacznijcie juz teraz dzialac,nie czekajac az skonczy sie umowa z Pertusem,monopolista TVK na naszym osiedlu. Wpuscie do blokow spoldzielczych innych operatorow np.TVK Torun i niech sami mieszkancy wybiora kogo chca,na zasadzie zdrowej konkurencji. Nie dajcie sie mamic szefom Petrusa ze sa sklonni obnizyc oplaty. To dlaczego nie czynia tego teraz a nieuczciwie zaslaniaja ostatnia znaczna podwyzke oplat,drozszym kupowaniem programow i Vat-em. Ta firma jest nie tylko droga ale tez nieuczciwa i nie liczaca sie z oczekiwaniami spoldzielcow z Rubinkowa. Nigdy nie wyszli np.posrednim tanszym pakietem jak to np. oferuje TVK Torun. U tego operatora tanszy jest rowniez internet o ca 28zl/mies. Czekamy na szybkie i zdecydowane dzialanie i zasluzona niufnosc wobec Petrusa. Spoldzielcy z Rubinkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.torun.mm.pl 01.05.05, 16:16 z tym 28 zl to sie nie moge zgodzic a chodzi o przepustowosci pakietow internetowych: w TVK TORUN Mini_net (przepustowość 64/32 kbit/s): - 44 PLN w PETRUS PetrusNet 256/128 (DSI) 73,20 zł dlatego nie mozna porownywac( trzeba porownywac te same predkosci): prosze oto pakiet w TVK TORUN o takiej samej przepustowosci(no prawie-wysylanie troche nizsze) jak w Petrusie: Ekstra_net (przepustowość 256/64 kbit/s) - 109 PLN i wychodzi na to ze PETRUS jest tanszy od TVK TORUN pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 01.05.05, 17:15 PANIE "WIŚNIA" PROPONUJĘ NIE WYPOWIADAĆ SIĘ NA TEMAT OFERTY TVK TORUŃ SKORO PAN JEJ DOKŁADNIE NIE POZNAŁ!WPROWADZA PAN TYLKO ZAMĘT I NIE TRUDNO SKOJARZYĆ, ŻE JEST PAN PRACOWNIKIEM KONKURENCJI. ROZUMIEM, ŻE JEST PAN SILNIE PRZESTRASZONY PRZEJĘCIEM RUBINKOWA PRZEZ TVK TORUŃ ALE MOŻE CZAS SIĘ Z TYM POGODZIĆ, GDYZ JEST TO KWESTIA CZASU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.torun.mm.pl 01.05.05, 22:03 Panie "N" jaki zamet to sa fakty to jest rzeczywistosc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WISNIA Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.torun.mm.pl 01.05.05, 22:45 Ja nie pracuje w kablowce ja sie interesuje rynkiem kablowym w Toruniu jak cos to prosze o emaila: aser1234@wp.pl Kazdy ma prawo do wypowiadania swoich racji Pozdrowienia dla Pana Muchewicza i Pan z BOA No i dla Ansatu-5 za serwis :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoldzielca Rubink Re: Konkurencja w kablówkach IP: *.sympatico.ca 04.05.05, 17:24 Dla Petrusa juz tylko po stokroc nie na osiedlu Rubinkowo. Ta prywatna spolka z Chojnic okazala sie nieuczciwie fiskalna, dyktatorska i nie liczaca sie z oczekiwaniami spoldzielcow z Rubinkowa. Obecne obietnice zejscia z cenami to kolejna proba na nieuczciwe,dalsze przetrwanie. Dobrze ze z nimi juz wkrotce konczy sie umowa. Jesli mieli by nadal pozostac to tylko i jedynie na jasnych i jawnych zasadach umownych i wraz z wejsciem do budynkow, Rubinkowa,operatorow konkurencyjnych.Dosc juz monopolizmu i sobiepanstwa Petrusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antytv Multimedia najdroższe w Toruniu!!!!!!!! IP: *.torun.mm.pl 08.05.05, 16:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia MULTIMEDIA moze i drogie ale sa promocje !!! IP: *.torun.mm.pl 08.05.05, 21:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: MULTIMEDIA moze i drogie ale sa promocje !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:02 mieszkaBem na ulicy dlugiej gdzie po oddaniu bloku podlaczony byl petrus. mieszkancy z gory byli zdani na petrusa. gdy byla mozliwosc zmiany operatora na msm petrus przyslal pania z ktora trzeba bylo podpisac indywidualne umowy. baba udawala glupia ze nie wie nic o innym operatorze. oczwiscie nie podpisalem z nia umowy. zawarlem umowe z msm i niedosyc ze mialem lkepsze programy za nizsza cene to jeszcze dodatkowo dali mi dekoder hbo na trzy miesiace Odpowiedz Link Zgłoś