Dodaj do ulubionych

Szkoły języków obcych.

12.07.02, 11:10
Pewna potrzeba zmusiła mnie do tego, aby dokształcić się w mowie i piśmie z
języka angielskiego. Czasu na naukę mam kilka miesięcy, więc chciałbym znaleźć
szkołę, która ma w miarę intensywny rozkład zajęć oraz skutecznie uczy. Krótko
pisząc, poszukuję dobrej szkoły języków obcych. Jeżeli ktoś z Was uczęszczał do
którejś z toruńskich szkół nauki "obcego", to proszę aby podzielił się
wrażeniami: jacy ludzie, wykładowcy, cena za naukę, jak długo trwa, itd. Czekam
na info i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: polonus Re: Szkoły języków obcych. IP: 198.138.227.* 12.07.02, 15:08
      robert_wl napisał(a):

> Pewna potrzeba zmusiła mnie do tego, aby dokształcić się w mowie i piśmie z
      > języka angielskiego. Czasu na naukę mam kilka miesięcy, więc chciałbym znaleźć
      > szkołę, która ma w miarę intensywny rozkład zajęć oraz skutecznie uczy. Krótko
      > pisząc, poszukuję dobrej szkoły języków obcych. Jeżeli ktoś z Was uczęszczał do
      >
      > którejś z toruńskich szkół nauki "obcego", to proszę aby podzielił się
      > wrażeniami: jacy ludzie, wykładowcy, cena za naukę, jak długo trwa, itd. Czekam
      >
      > na info i z góry dziękuję.

najlepszy jest wyjazd za granice, w Polsce uczeszczalem do kilku szkol, moglem
      juz swobodnie sluchac Euronewsow i okazalo sie ze nie jestem w stanie zrozumiec
      tu na miejscu prawie nikogo procz spikerow w TV(tak bylo dlugi czas), dobra rada
      wybierz szkole w ktorej ucza tzw natives, szkoly w ktorych ucza nasi wyraznie
      mowiacy krajanie maja sens jedynie dla poczatkujacych i srednich, konwersacja z
      nimi to joke!!!
      • Gość: Anonimka Re: Szkoły języków obcych. IP: 212.160.129.* 12.07.02, 16:07
        polecam sJO Empik - dopasujesz sie bez problemu do wlasnych potrzeb./.. wprawdzie
        na poczatku bylam zakwalifikowana na 3 poziom, a wyladowalam na 5 ( :PP) ale
        naprawde warto.. sa rozne rodzaje kursow... rozne jezyki... nawet chinskiego
        mozesz sie pouczyc.. ludzie swietni (choc w mojej grupie bylam prawie
        najmlodsza) ... pdzial na grupy wiekowe... ogolnie extra .. a placic mozesz w
        calosci, albo jak wolisz w ratach... a adres www znajdziesz bez problemu... ja
        nie moge w tej chwili przypomniec sobie... pozdroofka
        • Gość: Anonimka Re: Szkoły języków obcych. IP: 212.160.129.* 12.07.02, 16:08
          i jeszcze jedno... normalny kuirs, trwajacy rok akademicki to 2 razy w tygodniu
          dwie godziny lekcyjne,... z ciekawymi formami edukacyjnymi...
          pierwsza poszla moja siostra i bez problemu zdala FCe na a... a teraz ja poszlam
          i tez jest niezle... :)))
          • Gość: MONK Re: Szkoły języków obcych. IP: 146.101.149.* 13.07.02, 12:32
            Szkola przy Nowym Rynku (sw Jakuba) jest bardzo fajna. Wprawdzie bylem na kursie
            niemieckiego ale jezeli angielksiego ucza na takim samym poziomie to spokojnie
            moga ich polecic. pzodr.
    • Gość: SDB Re: Szkoły języków obcych. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 19:16
      Chodzilem juz 3 rok do pewnej szkoly jezykowej. Wszystko bylo tam swietne tylko
      do dzis nie wiem dlaczego w reklamie sa informacje o tym ze maja nativow a w
      poprzednich latach mialem gdzies po 3-4 lekcje z takimi osobami w ciagu roku
      (prawdopodobnie jak polski lektor mial jakis wyjazd albo cos) a w ostatnim
      nativa nie widzialem na oczy. Co sie dzieje, czy w waszych szkolach dzieje sie
      podobnie?
      • Gość: polonus Re: Szkoły języków obcych. IP: 198.138.227.* 15.07.02, 17:47
        Gość portalu: SDB napisał(a):

> Chodzilem juz 3 rok do pewnej szkoly jezykowej. Wszystko bylo tam swietne
        tylko
        >
        > do dzis nie wiem dlaczego w reklamie sa informacje o tym ze maja nativow a w
        > poprzednich latach mialem gdzies po 3-4 lekcje z takimi osobami w ciagu roku
        > (prawdopodobnie jak polski lektor mial jakis wyjazd albo cos) a w ostatnim
        > nativa nie widzialem na oczy. Co sie dzieje, czy w waszych szkolach dzieje
        sie
        > podobnie?
        moze natiwy sie zasymilowaly z otoczeniem i zatracily akcent???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka