Dodaj do ulubionych

Urzad Marszalkowski !!!

IP: *.torun.mm.pl 10.07.05, 14:19
Na forum bydgoskim / przewidywalem to juz dawna / zaczynaja dyskutowac, jak
przeniesc U.Marszalkowki do Bydgoszczy. Co za wrednoty. Wychodzi prawdziwa
natura. BADZMY CZUJNI.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Urzad Marszalkowski !!! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 10.07.05, 15:56
      Spokojnie, spokojnie. Ustawa to reguluje. A tak na marginasie sami chcieli tego
      urzedu u nas. Teraz wychodzi ynteligencja elyt bydgoskich i jakby nie patrzec
      poklask wsrod plebsu bedzie 100%
      • Gość: tomas Re: Urzad Marszalkowski !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.07.05, 16:23
        Takie pomysly moga skończyc sie tylko w 1 sposob, czyli koncem kuj-pomu. moze
        to i dobrze by bylo??
    • nautile Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm ... 10.07.05, 17:02
      Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm i przyzwyczajenie do PRL-wskich
      metod centralnego sterowania wycisnelo pietno.
      A tusie okazuje, ze samorzad i demokracja sa wazniejsze niz centralizm!
      Kto by pomyslał ! :-)
      • Gość: paco Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.torun.mm.pl 10.07.05, 20:15
        Owladnieci filozofia tow. Majchrzaka.
      • ka_zet Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . 10.07.05, 20:19
        Toruń też wolał wojewodę, panie mądry, tylko teraz wygodniej o tym nie pamiętać :>
        Insynuacje co do wpojonego centralizmu też raczyłbym sobie darować. :)

• Gość: ja Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 10.07.05, 21:10
          KA_ZET
          Ale poklask wsrod bydgoskiego plebsu bedzie 100% czy nie? Jak sadzisz?
          • a_weirdo Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . 10.07.05, 21:43
            > Ale poklask wsrod bydgoskiego plebsu bedzie 100% czy nie?

Jakoś nie widzę, żeby chociaż 100 tysięcy bydgoszczan wpisało się z poparciem w tym wątku.
          • ka_zet Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . 11.07.05, 12:44
            Gość portalu: ja napisał(a):

> KA_ZET
            > Ale poklask wsrod bydgoskiego plebsu bedzie 100% czy nie? Jak sadzisz?

Nie wiem kogo w tym kontekście uważasz za plebs. Na pewno parę osobników którym się taki pomysł
            spodoba się znajdzie, a jeszcze trochę będzie za przeniesieniem jako sposobem na to żeby Bydgoszcz
            nie straciła na znaczeniu (w błędzie będą, ale to nieistotne).

Ja uważam że zwiększanie kompetencji samorządu i decentralizacja państwa to dobry pomysł
            (wypowiadałem się o tym na forum bydgoskim jak oszołomy coś bredziły o zdradzie Bydgoszczy w
            parlamencie), a to że urząd marszałkowski jest w Toruniu wcale tego nie zmienia. No i Achramowicz
            też nie będzie marszałkiem dożywotnio. :>
        • Gość: pamietliwy Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:29
          Bydgoszcz chciala wojewode i go dostala. Odrzucil propozycje Ali Grzeskowiak,
          zeby w Bydgoszczy byl sejmik a w Toruiu wojewoda. Dlaczego? Bo wtedy wydawalo
          sie im, ze wojewoda to prestiz, pozycja itd. Bagatelizowali sejmik, bo wowoczas
          jego komeptencje byly figuratywne. Ala im dobrze mowila: sejmik bedzie zyskiwal
          na znaczeniu, dostanie mnostwo komptencji i kase do podzialu. I to on bedzie
          faktycznie rzadzil wojewodztwem. Nie chcieli sluchac, ze wojewoda bedzie tylko
          figurantem. No to teraz maja i nie dziwie sie, ze chca robic zamach na sejmik.
          ALE UWAGA. To ze jest ustawowy zapis o obecnosci wladzy samorzadowej w Toruniu,
          niestety nic nie znaczy. Wystarczy przeglsowoac to w sejmie. A sila poslow
          bydgoskich jest wielka w porownaniu z torunskimi miernotami. Pamietajcie, ze
          wloclawscy poslowie beda glosowali jak bydgoscy. Trzeba sie strzec i pilnowac,
          dawac odpor, bo nas zjedza.
          • Gość: ja Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 10.07.05, 21:38
            Cos mi sie przypomnialo.
            "Chwile" po tym jak bylo wiadomo ze wojewoda u nich a marszalek u nas byly
            derby Pomorza na zuzlu.
            Jeden kretyn z Bydgoszczy uniosl szalik w gore i krzyknal "Bydgoszcz
            wojewodztwem"
          • Gość: balum Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 22:21
            "Trzeba sie strzec i pilnowac, dawac odpor, bo nas zjedza"
            Z użyciem musztardy czy bez ?
            To pytanie nie daje mi spać po przeczytaniu tej wypowiedzi.

• Gość: torunianka Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.petrus.com.pl 10.07.05, 23:14
              balum, polecam bez musztardy, ale z chrzanem.
              • Gość: balum Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 09:54
                Proponuję nazwę tej potrawy
                "toruninak na dziko"
                "udziec z torunianina sosie własnym"
                oczywiście wszystko przyprawione delikatnym sosem ksenofonbii oraz polane
                zaprawą z szowinistów lokalnych.
                • Gość: arek Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:10
                  Takie to chamskie zlosliwosci bydgoszczkaka balum (tzw. jątrzący leszek)
                  zazdrosnego o siłę Marszalka :-)
                  • Gość: balum Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:18
                    Niestety twoja zdolność czytania tekstu ze zrozumieniem jest bliska zeru :)
                    Proszę o wskazanie tekstu w tym wątku w którym pisałem coś o marszałku.

• Gość: arek Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:27
                      1. Caly temat jest o Urzedzie Marszalkowskim

2. Obrażales torunian wczesniej:
                      "toruninak na dziko"
                      "...ksenofonbia"
                      "...szowinistów lokalnych"

3. Teraz tłumaczac sie tez mnie obrazasz - ze nie mam zgodlnosci rozumienia

Juz wiem, dlaczego wieloimiennego forumowicza leszka=balum=a_weirdo=dwumiasto -
                      nazywaja bydgoskim jątrzacym leszkiem. Dajesz popis jątrzenia
                      • Gość: balum Re: Sami woleli wojewode, bo wpojony centralizm . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:33
                        Niestety nie pamiętasz sam o czym piszesz. O marszałku nic nie wspominałem -
                        rozbawiło mnie tylko to że ktoś napisał tutaj że was pożeramy, a potem
                        wywiązała się dyskusja w filuternym tonie z torunianką. Niestety ty jak zwykle,
                        willman, mavelis, arek, jarek, darekk i jak ci tam dalej leci jako zły duch
                        tego forum musiałeś wejść tam gdzie ciebie nikt nie prosił. Oczywiście jak
                        zwykle dorobiłeś do tego swoją ideologię a teraz czekam kiedy coś napiszesz o
                        telewizji regionalnej.
    • Gość: torunianka Re: Urzad Marszalkowski !!! IP: *.petrus.com.pl 10.07.05, 21:22
      > natura. BADZMY CZUJNI.

czy organizowane jest pospolite ruszenie i straż obywatelska przed Urzędem?
      • Gość: paco Re: Urzad Marszalkowski !!! IP: *.torun.mm.pl 11.07.05, 08:31
        Mysle, ze jesli Bydgoszcz bedzie znowu rozrabiala, to skonczy sie likwidacja
        wojewodztwa. Torun pojdzie do Gdanska, a Bydg. do Poznania , tam , gdzie jej
        miejsce.
        • Gość: pat Re: Urzad Marszalkowski !!! IP: *.uci.uni.torun.pl 11.07.05, 12:52
          otórz to!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka