Gość: viki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:55 Podejrzewam, ze jednak to bedzie REJS - brawo! Nareszcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zarek A Bociek zbiera i zbiera.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:55 A Bociek zbiera i zbiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rzeźba przed multipleksem IP: *.tvk.torun.pl 07.09.05, 19:49 Nie nabijac mi sie tu z p. Bocka Mowil ze zbierze to znaczy ze zbierze. Ciekawe tylko czy zdazy zanim czlowiek postawi noge na Marsie? Oto jest pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Rzeźba przed multipleksem IP: *.petrus.com.pl 07.09.05, 21:03 No wreszcie zaczynasz myśleć pozytywnie;) Ale jak łódkę przed multipleksem postawią to będzie śmiesznie. A czemuż to nikt nie zaprojektował Szapołowskiej??? To byłaby atrakcja, a tak... niech tam postawią jakąś formę kubiczną;) Odpowiedz Link Zgłoś
ormo2 Re: Rzeźba przed multipleksem 07.09.05, 21:05 No jak juz jakas kobieta to moze Sophia Loren....mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Rzeźba przed multipleksem IP: *.petrus.com.pl 07.09.05, 21:09 Szapołowska wcale nie gorsza od Sophii, a jest z Torunia;) Odpowiedz Link Zgłoś
ormo2 Zocha! 07.09.05, 21:11 Niech by byla nawet z Klewek...no dobra. Zocha i Grazyna u stop Bogusia. Pojdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Zocha! IP: *.petrus.com.pl 07.09.05, 21:15 Z Klewek, czy może z Lipna albo gdziś koło Lipna pochodzi też gwiazda wszechczasów Pola Negri. A u stóp to Boguś! I proszę mi się nie sprzeciwiać, bo czas ormo minął, więc uważaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ormo2 Re: Zocha! 07.09.05, 21:17 Mysle ze Bogus nie mialby nic przeciwko temu. Wchodze! Podaj numer spolecznego konta. Rzuce groszem. Umowa stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka człowiek czynu IP: *.petrus.com.pl 07.09.05, 21:25 No, jestem pod wrażeniem. Ale ja nie zbieram na ten pomnik, bo ja nie multikino. Oddaję darmowo pomysł tym tam co wystawili takie zwykłe pudełko i nie mają pomysłu na dobrą rzeźbę na skwerze i chcą tam postawić łodkę:). Odpowiedz Link Zgłoś
yarris Re: Rzeźba przed multipleksem 11.09.05, 00:22 B.Linda tez jest z Torunia a ja jakos nie wyobrazam sobie jego popiersia przed Multiplexem, poza tym zauwazylem- u nas w Irlandii nie stawia sie pomnikow przed kinami- kina sa raczej wpisane w centra handlowe. Moze w Giant'cie postawicie pomnik Kopernika- on tez byl torunczykiem- przynajmniej ze strony matki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Kopernik IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 15:15 toruńczykiem był na pewno z wyboru, bo podpisywał się Nicolaus Copernicus Thoruniensis, mimo iż w Toruniu już nie mieszkał. Odpowiedz Link Zgłoś
ormo2 Re: Rzeźba przed multipleksem 07.09.05, 20:37 Najwazniejsze, ze Bociek jest ladny- przystojny jak mowi moja szwagierka! A reszte pokrywa swoja osobowoscia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Rzeźba przed multipleksem 08.09.05, 12:49 A propos Rejsu: Rejs był dobrym filmem, ale uważam, że ciągłe zapatrzenie w niego (powroty żyjących aktorów i inne imprezy), zwłaszcza torunian, jest niezdrowe. Co takiego w tym wielkiego, że ponad 40 lat temu Rejs kręcono *częściowo* w Toruniu? Co do rzeźby: Resj nie bardzo się ma do Cinema-City - nie pokażą tutaj chyba nigdy filmu z tego gatunku. Próżne nadzieje wielu torunian na jedną salkę tzw. studyjną. Co do rzeźby przed CC już bardziej nadaje się pomnik Sylwestra Stallone. :-) W konsekwencji, lepiej (tematycznie) przed CC będzie wyglądać Harry Potter czy obiekt z innej superprodukcji, a pomnik Rejsu niech stanie na Bulwarze. Broń Boże przy CC, które wykończyło juz kino Kopernik i prawie wykończyło Kino Orzeł. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Rzeźba przed multipleksem 08.09.05, 12:51 poprawka: mialo byc - ponad 30 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
klee Sami się rujnują 11.09.05, 14:28 Nie dziwne, że CC wykończyło Kopernika i wykończy Orła, skoro te kina usiłują z nim konkurować. No przepraszam bardzo, ale same się proszę o klęskę i tak naprawdę wykańczają się same. Przykład, co grają teraz w Orle? Otóż "Mr. & Mrs. Smith"! W Cinema City ten film był wyświetlany tydzień wcześniej, więc kto miał go obejrzeć, ten obajrzał. To raz, a po drugie, jeśli ja mam do wyboru TEGO RODZAJU film obejrzeć w multipleksie (za którym nie przepadam) albo w "atmosferycznym" ;-) kinie Orzeł, to wybieram niestety to pierwsze. Albo więc zmieniamy repertuar, albo polegniemy. Tak to moim zdaniem wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
klee Czyżby początek jakichś zmian? 14.09.05, 16:07 W "Orle" będzie od piątku wyświetlany "Fanny i Aleksander" w serii nazwanej bodaj "Wielcy reżyserzy". Czyżby był to początek jakichś zmian w polityce repertuarowej kina? Oby. Film oczywiście już widziałem i mam go w swojej kolekcji, a więc w dowolnej chwili mogę go sobie przypomnieć, ale na projekcję do kina i tak się wybiorę. Chciałbym wspierać tego rodzaju inicjatywy, do czego wszystkich zachęcam. Oby dzięki nam przetrwały i się rozwijały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borian Re: Rzeźba przed multipleksem IP: 195.160.253.* 08.09.05, 14:46 Mój pomysł to Łucznik - w nawiązaniu do bydgoskiej łuczniczki. Może być Robin Hood. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rzeźba przed multipleksem IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.09.05, 17:03 Sprawa co bedzie przed multipleksem jest zagadka Raczej pewne jest ze rzezba na bulwarze nie powstanie nigdy. W tym wzgledzie jestem pesymista, nie wiem w czym torunianka zauwazyla w moim poscie optymizm. Na dzien dzisiejszy pieniedzy na projekt Bocka nie ma. Ogloszene w mediach plany postawienia rzezby w tym roku przez multipleks zmniejszaja i tak male szanse. Jak rzezba stanie sie faktem szanse beda w zasadzie beznadziejne. Jedyna szansa bedzie znalezienie sponsora ale w to nie wierze. Jezeli przed multipleksem stani rzezba REJSU szanse Bocka sa zadne Wiec moim zdaniem p. Bociek sie skompromitowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Rzeźba przed multipleksem IP: *.petrus.com.pl 08.09.05, 18:43 no faktycznie zbyt pozytywnie Cię potraktowałam. Jak widzisz, staram się. Ale wygląda na to, że jesteś niereformowalny, albo masz obsesję, które wrzucasz do każdego wątku, choć temat jest inny. A co do rzeźby przed multipleksem - Robin Hood byłby OK. Ale gdzie równouprawnienie. Sami faceci na postumenty wszędzie chcą wchodzić? Wciąż optuję za piękną kobietą, Grażyną Szapołowska:) Odpowiedz Link Zgłoś
staszekk1 lepiej tu niz nigdzie -Bociek ma teraz zero szans. 08.09.05, 18:45 Ja ma racje - lepiej tu niz nigdzie, bo Bociek ma teraz zero szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka macie ciemnofioletowy gust panowie! IP: *.petrus.com.pl 08.09.05, 18:47 rację mam ja, nie "ja"! na betonie kwiaty nie rosną, łódki nie pływają!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
staszekk1 stawiam 1:100, ze CC bedzie pierwsze. 08.09.05, 18:55 Pieski tez nie sa z metalu (ani kapelusze), a Filus jest fajny. Oby powstal jakikolwiek pomnik, stawiam 1:100, ze CC bedzie pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka bzdura do kwadratu! IP: *.petrus.com.pl 08.09.05, 19:03 > Pieski tez nie sa z metalu (ani kapelusze), a Filus jest fajny. a Ty chciałbyś zmumifikowane pieski upomniczać? Ale pieski chodzą po ulicach, a łódki nie!!! A o co zakład? O realizację bzdurnych pomysłów? Takich co niemiara! Zakładać się nie trzeba. Im większa bzdura, tym szybciej zrealizowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: bzdura do kwadratu! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.09.05, 20:26 Tobie torunianko wydaje sie ze jestes rozsadnie myslaca kobieta. Ze swojego doswiadczenie powiem ci ze nie wydaje mi sie ze jestes jedna z nielicznych rozsadnie myslacych kobiet. Mniemanie swoje opieram po czytaniu Twoich tekstow na forum. Myslisz sobie ze jestes bardzo rozsadna i podajesz powalajace argumenty bo łodki nie plywaja przy multipleksach. To jest Twoj jedyny argument? Postaram sie tymi samymi argumentami przekonac cie ze sie mylisz - lodki tak samo nie plywaja po placach przy multipleksie jak na bulwarach jakiejkolwiek rzeki, bo o ile wiem lodki plywaja po rzekach. Wiec rozumujac Twoim tokiem rozumowania ta lodka powinna byc "postawiona' na rzece a w zasadzie nie lodka tylko nalezaloby kupic ten statek -dlatego powstaje rzezba w Toruniu bo akcja dziala sie w Toruniu i to ze bedzie w Toruniu przy multipleksie jest moim zdaniem lepsza lokalizacja niz w Pcimiu dolnym nad rzeczka. Czyz nie? No bo jak lepsza lokalizacja to Torun przy kinie od pcimia dolnego przy rzeczce to obalamy twoj jedyny argument. Bo to film REJS ma kojarzyc sie z Toruniem a nie lodka z rzeka. Czyz nie. Bo Rejs jest filmem, a film kojarzy sie z kinem. czyz nie. Reasumujac. Jezeli Bociek mialby pieniadze dzis wolalbym raczej bulwar bo wydaje mi sie lokalizacja troszke lepsza jednak nie na tyle aby "olac" inwestora ktory sfinansuje rzezbe i natychmiast postawi w sytuacji gdy rzezba Bocka nie powstanie prawdopodobnie nigdy a jak juz to za kilka lat Czekam na soczysta riposte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka riposta IP: *.petrus.com.pl 08.09.05, 22:02 dziękuję za komplement:) wprawdzie z Twojego wywodu wynika, że niezasłużony, więc... podwójnie dziękuję:)) A nawet więcej, z Twojego tekstu trudno wyłuskać ten komplement, więc tym bardziej dziękuję:))) Ponadto pozdrawiam w dniu dobrych wiadomości i porzucam przemielony na miał temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: riposta IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.09.05, 17:26 Co za wspanialy pomysl z lodka na bulwarze. 34 metry od rzeki jest ok. a 35 m? Jaka odleglosc wg ciebie jest graniczna? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka akceptowalna odległość graniczna IP: *.petrus.com.pl 09.09.05, 19:28 taka, gdy widać wstęgę Wisły:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: akceptowalna odległość graniczna IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.09.05, 19:38 Ale widac przez kogo? Ja wstege Wisly widze z odleglosci 167m Na 168 metrze nie wiem czy to rzeka czy autostrada. Na 200 metrach wydaje mi sie ze to pijany rolnik oral swoj kawalek ziemi Kto mialby byc powolany na Pierwszego Patrzacza powolanego przez Bocka? Czy ktos z zezem bylby dyskryminowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: akceptowalna odległość graniczna IP: *.petrus.com.pl 09.09.05, 19:50 te, ja! Ty chyba masz obsesję na punkcie niejakiego Boćka. Czy b. Prezydent Bociek gdzieś kandyduje? Jak tak, to podaj gdzie. Zagłosuję na niego:) Partia już nie będzie ważna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: akceptowalna odległość graniczna IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 10.09.05, 17:51 Krytykuje postawe Bocka, uwazam ze sie skompromitowal. Uwazam ze jezeli nie potrafi zrealizowac swojego swietnego pomyslu bo "nie bo nie" to nie jest czlowiekiem godnym mojego zaufania a jako polityk o te zaufanie powinien zabiegac. Odpowiedz Link Zgłoś
klee Nie nadążam 11.09.05, 14:41 Chyba tego nie chwytam. Ktoś się kompromituje tym, że chce zrobić coś fajnego. Mnie by się wydawało, że to powód do chluby, ale może się nie znam na tych dzisiejszych standardach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Nie nadążam IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 15:20 nie przejmuj się, ja też dość długo nie chwytałam o co tu na prawdę chodzi. Chodzi o to, aby wydrzeć pomysł komuś, kogo się nie lubi, kto jest być może rywalem, przeciwnikiem politycznym. Tego jeszcze do końca nie wiem. A zarzut jest prosty, ktoś kto miał pomysł, jest zbyt uczciwy, aby zdobyć kasę na realizację projektu, czyli jest "nieudolny". Odpowiedz Link Zgłoś
klee No tak... 11.09.05, 15:36 Oto Polska właśnie. Szkoda, że to u nas zawsze tak. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie nadążam IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.05, 15:56 torunianka Ty nadawalabys sie na rzecznika rzadu za komuny. Kolezance napisalas co co pasowalo i masz sojusznika. Uczciwe to to nie bylo Oj nie ladnie. Ja proponuje kolezance przegladniecie watkow o rzezbie i wtedy zabieranie glosu i wydawane sadow Odpowiedz Link Zgłoś
klee Hmm... 11.09.05, 16:57 Klee był malarzem, a więc nie: "koleżance". Poza tym "koleżanka" właśnie dlatego, że wszystkiego na ten temat nie przeczytała (i nie zamierza, notabene), sądów nie wydaje, tylko pyta, wyraża wątpliwość. Nie o sojusze tu chodzi poza tym. "Sojusz" się już skończył, mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hmm... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.05, 17:10 "Oto Polska właśnie. Szkoda, że to u nas zawsze tak. :-/" U nas zawsze tak jest to znaczy jak? Wiec co to jest jak nie komentarz popierajacy torunianke? Odpowiedz Link Zgłoś
klee Nie wszystkimi chyba powodują niecne intencje 11.09.05, 17:23 To jest komentarz, który komunikuje, że przyjąłem do wiadomości to, co Torunianka napisała i że - mówiąc oględenie - tego rodzaju sytuacje, jak ta przez nią zarysowana, wydają mi się smutne, ale niestety typowe dla naszego kraju. Nie ma to nic wspólnego z popieraniem lub odrzucaniem kogokolwiek. Jasne, opinia Torunianki jest z pewnością subiektywna i biorę to pod uwagę, ale jednocześnie nie mam powodu, by uznać, iż Kobieta jest niewiarygodna, łże, chce mnie wpowadzić w błąd albo się na kimś odegrać. Tak nie myślę, bo w ogóle myślę o ludziach dobrze i nie zakładam, że przyświecają im jakieś złowrogie intencje, kiedy coś robią, np. kiedy coś mówią. A skoro brak mi powodu, by odrzucić to, co napisała, przyjmuję to. A jeśli uważasz, że Koleżanka wprowadziła mnie w błąd i tak bardzo na sercu leży Ci mój los, i zależy Ci, bym pozostawał w prawdzie w tym konkretnym przypadku, to zawsze możesz przedstawić mi swoją opinię na omawiany temat lub zamilknąć, zamiast atakować Ją, mnie i może za chwilę jeszcze kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie wszystkimi chyba powodują niecne intencje IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.05, 17:38 Zasranym twoim obowiazkiem jest zapoznanie sie z problemem jaki jest poruszony zanim wydasz opinie na cokolwiek czy kogokolwiek. Tekst torunianki to jej opinia calkiem inna od mojej i wszystkich innych. torunianka piszac jednozdaniowy tekst odslania takie oto informacje Uczciwy p. Bociek przegral z kims nieuczciwym -Bociek jest uczciwy - ja pytam, kto mowi ze nie? -jezeli on jest uczciwy to znaczy ze ktos nie jest - ja pytam kto? A jaki byl temat dyskusji zobacz sobie sam. Ja nie bede kazdemu z osobna opisywal problemu Odpowiedz Link Zgłoś
klee Lepperiada, u la la! 11.09.05, 17:48 Powtórzę raz jeszcze, że opinii na żaden (tym bardziej "niczyj") temat nie wydawałem. Jeśli tego nie chwytasz, to już trudno. Kiedy się zaś już opinię na jakiś temat wydaje, to faktycznie warto się z nim gruntownie zapoznać, jeśli chce się być rzetelnym, ale takiego obowiązku absolutnie nie ma, szczególnie "zasranego". Pozwolisz, że na tym zakończę rozmowę z Tobą, bo to, co uprawiasz, zwykło się ostatnimi czasy określac mianem lepperiady, a ja za uczestnictwem w czymś podobnym - delikatnie mówiąc - nie przepadam. (To już jest moja opinia!) To akurat też rzecz swoista chyba dla naszego kraju, a polega na tym, że się pokrzyczy, pokrzyczy, narobi zamieszania, kogoś przy okazji opluje, a kiedy przychodzi postarać się o jakies konkrety, to się robi unik i zwiewa, obrzucając kogoś przy tym ewentualnie inwektywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lepperiada, u la la! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.09.05, 20:06 Wez sie czlowieku nie kompromituj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka człowiecze nie irytuj się IP: *.petrus.com.pl 11.09.05, 22:10 tradycyjne 1 zdanie;) Odpowiedz Link Zgłoś