Gość: wyborca IP: *.torun.mm.pl 19.09.05, 17:19 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2922145.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kwak Dlaczego nie wybieram Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:09 bo nie chcę: - Polski socjalnej wspierającej nieudaczników , - kolejnych zmarnowanych lat w gospodarce, - kolejnych lat lustracji , która nic nie daje, - wysokich podatków PIT, - zepsutych sterowców, - Dornów i innych nawiedzonych oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwak Re: Dlaczego nie wybieram Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:12 a i najważniejsze bo nie ufam ludziom , którzy do wyborców mówią "... idź dziadu.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi,hi,hi Re: Dlaczego po trzykroć wybieram Kaczyńskiego IP: *.torun.mm.pl 19.09.05, 18:48 Kwak, a może ty razem z tym swoim powtarzającym ciągle to samo, jak by był robotem, który nie zna innych słów, młodym bosem z SLD wydzwaniasz po ludziach i klepiesz, że ktoś tam kiedyś powiedział bardzo kulturalnie i delikatnie do kogoś "...idź dziadu". Wybierz najlepiej Cimoszewicza, ten to jest pełna kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwak Re:do hihihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:29 Pudło chłopcze. Do SLD mi jeszcze dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikk Re: Dlaczego nie wybieram Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:14 No tak,wybierz Kaczyńskiego,on zna receptę na wszelkie dolegliwości naszego państwa,łatwo rozprawi się z biedotą ,nieudacznikami jak to ich nazywasz zepchnie na marginez,pośle do kamieniołomów,byle gdzie abyś nie musiał na nich patrzeć,obniży podatki ,itd.Tak,wystarczy wybrać Kaczyńskiego a będzie wspaniale. Ale to tylko mrzonki .Każdy z polityków ma program ,punktuje co zrobi ale nie mówi jak a tu sprawa już bardziej zawiła i nie wystarczą pokrętne słówka ale rzeczowe odpowiedzi , konkretne plany długoternimowe,bo ja nie wierzę w te ich bajki ,że wszystko pójdzie gładko tylko mnie wybierzcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Wybieram KACZYŃSKIEGO a nie TUSKA bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 01:03 ...straciłem zaufanie do partii cwaniaków z dawnego KLD i tego Tuska. Do Kaczyńskiego można mieć zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EX Re: Dlaczego NIE wybieram Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:08 Nie głosuje na Kaczyńskiego! bo chcę, żeby prezydent Polski potrafił reprezentować Polaków za granicą a nie robił im wstyd, bo nie mogę słuchać jak Kaczyński w każdym wywiadzie mówi dokładnie te same ogólniki o jego wizji, jak przechwala się swoimi marnymi osiągnięciami, bo nie chcę prezydenta ani premiera, który mówi o sprawiedliwości a sam olewa wyroki sądowe (bo akurat dla niego niekorzystne). Nie zagłosuje na niego ani na partię "którą on popiera" bo IV Rzeczypospolitej (zapewne gorszej jeszcze od III). Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Kaczyński jest przeciwko gejom i to się chwali 19.09.05, 21:28 a ja popieram Kaczyńskiego bo jest on przeciwko gejom, którzy chcą adoptować dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: Kaczyński jest przeciwko gejom i to się chwal 19.09.05, 21:30 On jest przeciwny gejom czy adoptowaniu dzieci przez gejow? Bo to jest pewna roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EX Re: Kaczyński jest przeciwko gejom i to się chwal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:34 O adoptowaniu dzieci przez pary homoseksualne nie ma mowy w tym kraju. Zbyt mocne jest lobby kościoła katolickiego. A Kaczyński zachowuje się jak przedpotopowy stwór. mamy 21. wiek, demokrację i każdy może mieć coś przeciw gejom ale manifestowanie tego i wykorzystywanie urzędu do promowania nietolerancji wobec nich to gruba przesada. Jeszcze trochę i Młodzież Wszechpolska wstąpi do PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon wolisz kogos w typie <goleniowym>?kolejnego kwasa? 25.09.05, 18:09 Nie ma problemu wybierasz <nowa przyszlosc> czyli kogos kto jest skrojony na obraz i podobienstwo kwasuli. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wolisz kogos w typie <goleniowym>?kol 25.09.05, 21:10 antysalon napisał: > Nie ma problemu wybierasz <nowa przyszlosc> czyli kogos kto jest skrojo > ny na > obraz i podobienstwo kwasuli. "antysalon" - masz 200% racji! Niestety, prawda jest gorzka. Do wielu ludzi nie docieraja bledy popelniane przez naszych politykow w przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: *.tvk.torun.pl 20.09.05, 01:02 Jestem za PISem bo nie rozumiem jak pracodacawca ktory nie tworzy miejsca pracy bo sa wysokie koszty pracy zacznie je tworzyc bo zmniejsza mu podatek PIT a koszty pracy beda tak samo wysokie. Gadanie ze bedzie latwiej skarbowce je liczyc sa dla mnie smieszne. nie widze problemu w obliczaniu jakichkolwiek progow. Problemem sa ulgi, to one zajmuja urzednikom wiele czasu. Mozna zlikwidowac tylko te ulgi i system podatkowy bedzie przejrzysty. Ale prpozycja PO to przykrywka dla zadowolenia najbogatszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Dlaczego NIE wybieram Kaczyńskiego IP: 217.97.134.* 20.09.05, 09:42 żeby sie nie powtarzać forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=28748151&a=28748151 PiS reprezentuje nadęty idealizmem socjalizm. Populistyczne gadki, obiadki z górnikami, jakbym LPRu słuchał.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CT OOOO1 Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: *.torun.mm.pl 20.09.05, 09:49 A ja go wybieram, bo z PiS i PO zrobi porządki w organach wymiaru sprawiedliwości - dokończy sprawy, które mu nie dane były dokończyć jak był szeryfem w naszym uczciwym i sprawiedliwym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: *.torun.mm.pl 20.09.05, 11:50 Głosuję na Kaczyńskiego bo Polska powinna mieć wreszcie porządny cykl turniejów tenisowych dla dziennikarzy, a ten jeden co jest w Warszawie to stanowczo za smało. Jak Kaczyński będzie prezydentem to da więcej kasy niż te marne 200 tys. $ z w-wskiego budżetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca za co IP: 158.75.8.* 20.09.05, 16:49 turnieje mnie nie interesuja wiec nie glosuje na Kaczynskiego. Tusk dostanie moj glos bo przekonal mnie do tego ojciec dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: za co IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 21.09.05, 09:28 "Wyborco" glosuj na SLD bo rydzyk ich nie lubi najbardziej. Wlasnie przez takich jak ty taka polska jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 18:23 dokończy sprawy, które mu nie dane były dokończyć jak był > szeryfem w naszym uczciwym i sprawiedliwym kraju. NBo tak - zostało jeszcze paru bandytów do wypuszczenia z więzień - bo tym się głównie wtedy zajmował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb-2 Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: *.torun.mm.pl 21.09.05, 21:05 lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Pierwsza dama IP: *.petrus.com.pl 20.09.05, 23:47 Przekrój zamieszcza wizerunki potencjalnych pierwszych dam. Ciekawe:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech liberalizm kontra socjalizm.. IP: 217.97.134.* 21.09.05, 09:19 polecam ostatniego newsweeka. sporo ciekwostek dotyczących partii, sposobow 'przetaczania' kasy pomiędzy kampania prezydecką i parlamentarną, socjotechniki i takich tam drobiazgów. tygodnik moze nie jest rownie wiarygodny, co np 'rzepa', no ale.. poza tym przedstawiają dosyc ciekawe zestawienie pt. 'kto chce reformowac, a kto rzadzic'. Zebrano tam sporo zagadnień dot. podstawowych dziedzin życia (prawo, gospodarka, zdrowie, itp.), które zdaniem ekspertów powinny zostać zreformowane. Można ewentualnie polemizować z wyborem zagadnień, choć wydaje się on być dosyć sensowny. Cięzko natomiast polemizować z wynikami, gdzie liderami są zdecydowanie PO i Demokraci, gdzieś w połowie stawki ląduje LPR, natomiast na szarym końcu jest socjalistyczny PiS (za nimi już tylko Samoobrona i PSL). Dosyć wymowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pierwsza dama IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 21.09.05, 09:26 Ale niktnie przebije aktualnej 1 damy. Ola jest naprawde atrakcyjna kobieta. Do tematu. Obejrzeliscie film jak to Lech w. elektryk ze stoczni Gd. z p. Tuskiem w nocy odwolali rzad Olszewskiego ktory chcial zrobic lustracje w 1992 roku? Walesa i Tusk i reszta bronili interesow komunistow. Gdzie wiec idealy panie Tusk, dzieki komu mamy wolnosc, kogo interesow powinien pan chronic? Dzisiaj obejrze ten film, bo znam go z opowiadan. Kaczynski prezydentem, PIS wygrywa wybory jezeli jest to prawda Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Pierwsza dama IP: 217.97.134.* 21.09.05, 09:35 zdrowa zasada: najpierw zdobądź pewność, a potem komentuj gdybania i wszelkie 'podobno' w przytłaczającej większości bywają zwykłymi pomówieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Jest dobrze PiS przed PO i tak będzie 25.09 IP: *.torun.mm.pl 21.09.05, 12:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Jest dobrze PiS przed PO i tak będzie 25.09 IP: 217.97.134.* 21.09.05, 12:56 no nie wiem.. jak Kaczka będzie dalej tak się nadymać, to może Wam pęknąć i będzie kupa sprzątania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Jest dobrze PiS przed PO i tak będzie 25.09 IP: *.torun.mm.pl 21.09.05, 14:18 Wiechu, a Twoi to garją w filamch rysunkwych, bo robią sobie nawet zarty z własnego programu wyborczego, który podobno gdzieś tam w sieci jest bardzo obszerny, a jak go wydrukowali, to okazało się, że wyszło tylko 19 stron z czego 1/3 pustych. Mam rozumieć, że te 3x15 to będzie przedstawiane i liczone kto straci, a kto zyska dopiero po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Jest dobrze PiS przed PO ?? IP: 217.97.134.* 21.09.05, 16:38 małe sprostowanie - oni nie są 'moi', PO też ma swoje za pazurami. Jednak ich program zdecydowanie bardziej mi odpowiada, niż całej reszty. Zastanawiałem się jeszcze nad 'Demokratami', ale Hausner jako spec od gospodarki jakoś mnie nie przekonuje. Nie tylko PO omija trudne tematy - wszyscy opowiadają raczej o tym co będą dawali, a nie o tym, co trzeba będzie zabrać. Program PiS natomiast mnie po prostu przeraża. Nie wybrażam sobie dalszego biurokratyzowania kraju i zwiększania obciązeń dla obywateli, bo do tego się on po krótce sprowadza. Bogaci wałami nie są - jak będzie im się zbyt mocno dokręcać śrubę, to sobie po prostu poszukają ciekawszego kraju do zainwestowania kasy. Z drugiej strony nie jest uczciwe zabieranie kasy 'jak leci' (nie ważne czy sobie ciężko zapracowałeś, czy kombinujesz) i dawanie jej innym również 'jak leci', tylko dlatego, ze mają mniej. Takie kryterium to zwykłe rozbójnictwo w majestacie prawa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EX Re: Dlaczego nie wybieram Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:24 Progrqam PiS to kupa pierdół. Żadnych konkretów, tylko życzenia i to obszerne bo na 70 stron. Kaczyńscy schowali na trochę swoje główne postulaty dekomunizacyjne a że ludzie mają krótką pamięć to podnoszą im się sondaże. Oby tylko 25 wrócił rozsądek w narodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyboraca Re: Dlaczego nie wybieram Kaczyńskiego IP: *.torun.mm.pl 21.09.05, 15:08 To znaczy, że namawiasz aby głosować na SLD, czy tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD Re: Program PO <a href="http://www.janrokita.pl/" target="_blank"& IP: *.torun.mm.pl 21.09.05, 15:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Program PO <a href="<a href="http://www.janrokita." target IP: *.petrus.com.pl 21.09.05, 21:15 nie umiesz podać aktywnego linka???? Spróbuj jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: in medium armorum Kaczyński jest humanistą a nie eurooszołomem IP: *.torun.mm.pl 21.09.05, 21:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Kaczyński jest humanistą.. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 21.09.05, 22:29 ..to niech wykłada filologię jakąś, a nie bierze się za rządzenie. humanista, nie humanista - przede wszystkim jest ciężki populista! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: Kaczyński jest humanistą.. IP: *.torun.mm.pl 22.09.05, 00:47 humanista propagujący karę śmierci... O w mordę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po Re: Po dziękuje za poparcie PREZYDENTA IP: *.torun.mm.pl 22.09.05, 09:53 WSZYSTKCH POLAKÓW: wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7962301&rfbawp=1127375545.222 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sugarless Re: Kaczyński jest humanistą.. IP: *.torun.mm.pl 22.09.05, 10:06 lepiej jak ludzie nie mają co do garka włozyć ,grzebią po śmietnikach nie mają za co się leczyć,co roku przybywa samobójstw ,a tłem jest bieda ,brak pracy,i to jest ten humanizm!!??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus Tusk do Szkocji!!!do przodków!!!!! IP: *.torun.mm.pl 22.09.05, 10:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala3 Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 10:50 poczytaj tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=29383593 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=29299426&a=29354021 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lali3 Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: *.torun.mm.pl 22.09.05, 11:06 . jak ktoś pisze z małej litery warszawa, to oznacza, że jego sądy są tak samo małe. 2. Kaczyński wraz ze swoją ekipą wstrzymuje, jak to się głośno mówi, inwestycje, bo przeprwadza uczciwe przetargi, aby mu nikt nie zarzucił, że się wraz z ekipą dorobił, tak jak to zrobił były prezydent Warszawy, którego aby PO mogła się pozbyć ze swoich szeregów, wysłano do Brukseli. 3. Najwiecej w Warszawie krytykują Kaczyńskiego tylko Ci, co odgonił od koryta inwestycyjnego i teraz klepią biedę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: 217.97.134.* 22.09.05, 11:42 jezeli dla Ciebie kryterium jakości wypowiedzi jest duża literka, to ja przepraszam.. Każdy będzie widział głównie to, co chce zobaczyć. Dla mnie Kaczyński niestety jawi się, jako próżna postać, której wyłacznym celem i absolutnym priorytetem jest dorwanie się do koryta. Żaden inny kandydat nie posuwa się do tak daleko idących obrzydliwości i manipulacji w swojej kampanii, no może za wyjątkiem Bubla, ale to juz inna historia.. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Dlaczego nie wybieram Kaczyńskiego 22.09.05, 16:08 Bo nakazal przerwanie ekshumacji w Jedwabnem.Bo przyrzekl zydom pieniadze na muzeum holokaustu, a nie chce dac pieniedzy na pomnik dla okolo cwierc miliona Polakow - ofiar KL Warschau, i robi trudnosci z przyznaniem miejsca na ten pomnik. Bo popieral okragly stol. Postawa Kaczora jest antypolska. Poza tym mozna smialo stwierdzic, ze PO+is=AWSbis+UW, a to juz przerabialismy! Chyba nikt nie chce ponownych rzadow AWS i UW? Mielismy juz komuchowe rzady LSD. Do wyboru pozostala wiec LPR oraz inne mniejsze partie prawicowe. Jaka szkoda, ze prawica nie potrafi sie zjednoczyc!!! Nie rozumieja powagi obecnego zagrozenia Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3ut Re: Dlaczego nie wybieram Kaczyńskiego IP: *.torun.mm.pl 22.09.05, 16:42 WOLP Toruń ul. Skłodowskiej - Curie 27/29 tel. 6580743 WOLP Toruń ul. Mickiewicza 24/26 tel. 6580838 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: *.torun.mm.pl 22.09.05, 16:43 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7963951&rfbawp=1127399959.884&ticaid=13b8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermes Re: Dlaczego nie wybieram Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 11:25 Bo on i tak nic nie zrobi tak jak Tusk. Spadaj dziadu to od dziś zamiast " Dzień Dobry". sorry ten człowiek nadaje sie do łopaty a nie na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dlaczego wybieram Kaczyńskiego IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 25.09.05, 16:24 EX napisal Progrqam PiS to kupa pierdół. Żadnych konkretów, tylko życzenia i to obszerne bo na 70 stron PO za to konkretny. Uparcie przekonuje mnie ze bede placil mniej podatkow. Mi wyszlo ze teraz place mniej. Wiec kto jest debil? Dla mnie PO kompromituje sie ze nie chce zrobic lustracji. Dlatego mamy teraz panow z czarnymi teczkami. Sprawa podatkow to tez umilanie sie do bogatszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: Debata w Polsacie - wygrana Kaczyńskiego IP: *.torun.mm.pl 26.09.05, 21:21 Kaczyński okazuje się, że w debatach lepiej wypada od Tuska i jak tak dalej będzie debatował, to wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ta Dlaczego nie wybieram Kaczyńskiego. IP: *.man.torun.pl 27.09.05, 03:04 Fajnie, że do chama powiedział s........j dziadu, i że nie popiera gejów itd. Obawiam się jednak, że zdolny jest wywołac wojnę z Rosją i zacieśnic sojusz niemiecko- rosyjski. Odpowiedz Link Zgłoś