szlachcic 07.10.05, 21:23 Mowicie ze homoseksualizm to normalnosc. Czyli wkladanie czlonka do odbytu jest normalne. Wkladanie czlonka do nosa tez? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gej Re: Homoseksualisci wzywam was do dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:30 A ty gdzie wkładasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Homoseksualisci wzywam was do dyskusji IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.10.05, 21:39 w jedyne normalne miejsce do wkladania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: Homoseksualisci wzywam was do dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:59 To znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Homoseksualisci wzywam was do dyskusji IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.10.05, 22:02 > To znaczy? podobno uwazasz sie za normalnego, a nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gej Re: Homoseksualisci wzywam was do dyskusji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 22:03 Ja wkładam do rozporka, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jeżeli taką mamy szlachtę to jest mi przykro...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 09:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jeżeli taką mamy szlachtę to jest mi przykro. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.10.05, 10:02 Dlaczego przykro? Zadalem pytanie, odpowiedz na nie. Jezeli sie myle twoim zdaniem dlaczego nie probujesz mnie wyprowadzic z bledu. Ja swiadomie zadalem pytanie tego typu oczywiscie bo ogolnikowo gdybym napisal bys lal wode, a tak sie nie da lac wody i dlatego nikt nie podjal proby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktawian to choroba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:35 Pederastia to zboczeństwo, nie uda wam się wmówic normalnym ludziom że jest inaczej, nawet nie próbujcie. Proponuję leczenie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: to choroba, a o nieuleczalnych chorobach nie IP: *.torun.mm.pl 08.10.05, 10:39 prowadzi się dyskusji sam z sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
klee polska norma 08.10.05, 12:29 Niech Cię nie dziwi, że nie chce z Tobą rozmawiać ktoś, kogo obrażasz. Niech Cię nie dziwi też, że nikt nie chce z Tobą podjąć tematu, który wymyka się wszelkim klasyfikacjom, jeśli idzie o jego poziom. No i w końcu, jeśli chcesz się dowiedzieć, czy coś jest normalne, czy nie, to powinieneś chyba raczej apelować o zabranie głosu przez tych, którzy zajmują się ustalaniem wszelkich norm, a nie homoseksualistów. Tylko któż to taki, któż to taki, kto się zajmuje normalnością? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: jeżeli taką mamy szlachtę to jest mi przykro. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 12:36 wazne jest to kto jest jakim człowiekiem ....Hitler nie był gejem i co jest lepszy ,Stalin ,i kilkatysięcy innych ludzi .....W zyciu liczy sie dobro i postępowanie człowieka ,a nie jego orientacja sexualna ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szlachcianka Re: Homoseksualisci wzywam was do dyskusji IP: *.internet.v.pl 08.10.05, 12:22 Obżydliwa, chora wyobrażnia. Tak bardzo muszą pisać, mówić o tym, co robi dwoje dorosłych ludzi.Sam stań do dyskusji i opowiedz dokładnie, co i jak robisz z żoną. Kogo to obchodzi? Pieski w parku sobie obserwuj, jak już musisz, a ludziom daj spokój. Fe, idź się wyspowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Homoseksualisci wzywam was do dyskusji IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.10.05, 16:54 homoseksualizm w polsce to dzisiaj wmawianie ze to normalne. to zapytam tak. Co to znaczy normalne? Pisanie ze nic mi do 2 kochajacych sie mezczyzn. Pewnie ze nic. tylko nie pod kolderka normalnosci. Ja ich nie dyskryminuje, ja ich nie wytykam palcami ale nie moge pozwolic ze homoseksualizm zaliczymy do ludzkich normalnych zachowan. dlaczego ludzi leczacych sie psychiatrycznie/zamykanych w szpitalach psych. uwazacie za odbiegajacych od normy a homoseksualistow nie? bo taka jest moda dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
klee I dokąd to zmierza? 08.10.05, 17:21 W tym, co napisałeś, kryją się przynajmniej dwie sprzeczności. Jeśli, jak piszesz, "nie masz nic do 2 kochających się mężczyzn", to po jakie licho zakładałeś ten wątek? Sprawa druga - jeśli uznajesz, że homoseksualizm jest czymś nienaturlanym czy nienormalnym, to nie może być mowy o braku dyskryminacji. Bo jeśli uznaje się, że coś nie jest normalne, to chce się to coś doprowadzić do stanu normalności (jakkolwiek rozumianej), a to musi się wiązać się z dyskrymiancją wobec tego czegoś. No a jeśli zaniechać owego dążenia do "normalności", to brak tu konsekwencji. A Ty uznajesz ludzi przebywających w szpitalach psychiatrycznych za - by znów użyć Twoich słów - odbiegających od normy? Ja bym z kolei tego rodzaju podejście uznał za "odbiegające od normy". Bo jeśli właściwie rozumiem otaczający mnie świat, to w szpitalach przebywają ludzie chorzy, a nie nienormalni, bo w jakim sensie mieliby być nienormalni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I dokąd to zmierza? IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.10.05, 18:13 Widzisz, inaczej zadalem pytanie i juz filozofujesz. Wracam do 1 pytania Jaka czesc ludzkiego ciala "przygotowana" jest naturalnie do wprowadzania penisa? W twoim mniemaniu, czlowieka XXI woieku ktorym sie zapewne uwazasz odpowiedzia jest - kazda czesc ciala ktora dobrowolnie zostanie nadstawiona dla ukochanego, moze to byc odbyt, ucho i dziurka w nosie. to brzmi brutalnie ale taka jest prawda, bo twoim argumentem jest nic mi do kochajacych sie 2 facetow Ja uwazam ze wprowadzanie czlonka gdzie indziej niz w pochwe jest zboczeniem. Bo uwazam ze tylko ta czesc ciala do tego jest przystosowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a co z francuzczyzną !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 19:08 to tez jest zboczenie ........... Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: a co z francuzczyzną !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.10.05, 21:06 nie mówiąc o analu.damsko-męskim. Odpowiedz Link Zgłoś
klee Chyba męsko-damskim ;-) 08.10.05, 21:10 No ale kobieta oczywiście zawsze musi być pierwsza czy raczej - kobieta zawsze musi być górą. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
klee Normalność 08.10.05, 21:08 No to wracamy do punktu wyjścia, jak widzę. Wszelka dyskusja na zaproponowany przez Ciebie temat musi Ci się wydać filozofowaniem. To dlatego, że cała kwestia sprowadza się do pytania o to, czy homoseksualizm jest normalny, czy też nie. A na wszelkie pytania typu "czy coś jest normalne" nie ma tak naprawdę odpowiedzi, a już na pewną nie są one proste i w żadnym wypadku nie da się na nie odpowiedzieć "tak" lub "nie". Podobnie jak seks w żadnym wypadku nie jest tak prosty, by miał polegać na wtykaniu członka w pochwę, w odbyt czy gdziekolwiek indziej. Dlatego - według mnie - stawianie sobie pytań o to, czy coś jest normalne, czy nie, nie ma po prostu sensu. Bo kto i na jakiej podstawie, miałby orzekać, co jest normą? I odpowiadając na końcówkę Twojego posta, czy coś jest normalne, nie sposób orzec, ale że seks analany nie jest zboczeniem, można stwierdzić z całą pewnością. Powie to każdy seksuolog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Normalność IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.10.05, 22:10 >ale że seks analany nie jest zboczeniem, można stwierdzić z całą > pewnością. Powie to każdy seksuolog tak samo normalne jak sado-maso i sex z chetnymi 15letnimi dziewuszkami dla seksuologa jest to normalne bo to jest czescia jego pracy masz argumenty trzeba przyznac Odpowiedz Link Zgłoś
klee F65.4 08.10.05, 23:03 No nie, Kolego, kontakty seksualne z dziećmi każdy szanujący się seksuolog uzna za przejaw jednego z zaburzeń preferencji seksualnych zwanego pedofilią i sklasyfikowanego w ICD-10 (jeśli nie wiesz, co to takiego, to proponuję poprzedzić rozmowę, zapoznaniem się z tymże), a nie za zachowanie normalne i akceptowalne, chociaż niewątpliwie jest to zjawisko, którym zajmuje się zawodowo. Podobnie to, że ja się zajmuję zawodowo np. zdaniami typu "Wyszedł z baru, poprzednio wydał wszystkie pieniądze", nie znaczy, że uznam je za poprawne i akcpetowalne. Nie tak to działa. I nie gniewaj się, ale nie mam ochoty wyjaśniać takich rzeczy, prowadzenie rozmowy w sposób przez Ciebie proponowany raczej mnie nie zajmuje. Zmykam zatem i pozdrawiam! Do następnego (jakiegoś) wątku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: F65.4 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.10.05, 23:18 O ile mi wiadomo seks z 15letnia dziewczyna ktora tego chce nie jest pedofilia. prawdopodobnie z 14 letnia tez nie. faktycznie, zapoznaj sie z tematem bo dyskusja jest raczej jalowa wiem co to jest icd-10 wiec nie udawaj tutaj znawcy bo icd-10 nie jest zadnym argumentem popierajacym Twoje zdanie bo to samo icd-10 mowi ze otylosc jest choroba dla rozluznienia atmosfery wole byc chorym i otylym niz zdrowym pedalem. to zdanie jest argumentem na obalanie twojego argumentu Odpowiedz Link Zgłoś
klee Be calm 08.10.05, 23:54 Jeśli znasz tę klasyfikację, to wykorzystaj to, czego się z niej dowiedziałeś i nie zrównuj homoseksualizmu z pedofilią. Fakt, że tego zaniechałeś, świadczy albo o tym, że jednak jej nie znasz, albo że udajesz. Dla mnie sens mają szczere rozmowy, więc... Nie udaję znawcy, tylko próbowałem Ci wykazać, że to co pisałeś o stosunkach seksualnych z piętnastolatkami czy o seksuologach jest zupełnie bezpodstawne. Inna sprawa, że jak się nad tym teraz zastanowiam, to - istotnie - pewien fragment ICD znam dobrze, bo gruntownie się z nim zapoznałem i poczytałem trochę opracowań. Może dlatego czujesz się atakowany, że sam atakujesz? Nie wiem, co się na temat otyłości pisze w ICD-10, bo nie znam tego dokumentu w całości (przyswoiłem dobrze jedynie tę część, która jest mi przydatna), natomiast z tego, co wiem, otyłość istotnie jest jakimś zaburzeniem, a już na pewno sprzyja rozwojowi wielu chorób, jeśli jest znaczna, to inne schorzenia po prostu z nią współwystępują. Zauważ, że nie pisałem o uprawianiu seksu z piętnastolatkiem czy piętnastolatką, tylko z dzieckiem. Zrobiłem tak właśnie dlatego, że nie jestem pewien, jaka jest w Polsce ustawowa granica, o której piszesz, a poza tym dla mnie piętnastolatka pod wieloma, wieloma (pewnie wszystkimi niemal) względami jest dzieckiem. To Ty pisałeś o piętnastolatkach. Fajnie, że coś piszesz, ale byłoby jeszcze fajniej, gdybyś zechciał czytać uważnie, to co odpwiada współrozmówca. I czemu stale atakujesz? Powiem, to co napisałem w jednym z początkowych postów: jeśli chcesz rozmawiać z ludźmi, to ich nie obrażaj. Spokoju (ducha) życzę! :-) Zaogniasz atmosferę, żeby ją w tym samym poście rozluźniać. Może lepiej po prostu jej nie zaogniać. Pozdrawiam! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15&w=28897327&a=28943062 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Be calm IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 09.10.05, 11:18 ja atakuje? ja staram sie rozbic twoje argumenty z ktorymi sie nie zgadzam i podaje swoje. I wlasnie 1 z tych argumentow byl sex z 15 latka. Twoim argumentem byla pedofilia ktorej nie uznaje za argument, podaje natomiast swoj - seks z 15 latka Nie jestem tez pewien gdzie jest granica wiekowa pedofilii i podalem taki przyklad bo nie wykluczam ze to nie jest max granica pedofilii Wiec pytam ponownie, czy seks z 15 letnia dziewczynka to normalnosc? Wg Twoich wczesniejszych pogladow zapewne tak. Musisz tak odpowiedziec, bo inaczej moznaby powiedziec ze Twoje poglady nie trzymaja sie kupy Polskie prawo mowi ze chlopak moze sie ozenic w wieku 18 lat, dziewczyny tez maja ograniczenia swobody. wiec jak to jest. moim zdaniem troche to nienormalne poza tym jezeli uwazasz ze homoseksualizm to normalnosc, wyobraz sobie sytuacje ze wszyscy na Ziemi sa homoseksualistami, wiec za 80 lat ..... Wg Ciebie to normalne wiec jest wszystko OK To jest kolejny dowod ze to jest dewiacja. Zaden gatunek zwierzat na tym swiecie nie nie wybiera drogi samodestrukcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: F65.4 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.10.05, 23:19 Klee jest ze sluzby zdrowia. lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wergbegb do klee IP: *.chello.pl 08.10.05, 23:44 zaprzeczasz sam sobie. wpierw twierdzisz, że: 1. na "wszelkie pytania typu "czy coś jest normalne" nie ma tak naprawdę odpowiedzi" 2. "stawianie sobie pytań o to, czy coś jest normalne, czy nie, nie ma po prostu sensu. potem pytasz: 3. "kto i na jakiej podstawie, miałby orzekać, co jest normą?" a następnie twirdzisz, że: 4. seks analany nie jest zboczeniem, można stwierdzić z całą pewnością. Powie to każdy seksuolog. pytanie podstawowe brzmi: czy istnieje coś lub ktoś, kto ustala normy i zasady ludzkiego zachowania i potępowania? Odpowiedz Link Zgłoś
klee Sprzeczność pozorna ;-) 09.10.05, 00:16 Nie ma tam sprzeczności. Nie ma jej dlatego, że o seksie analnym nie pisałem w kategoriach: zjawisko normalne / zjawisko wymykające się normie. Wspomniałem o nim, dywagując na temat zboczenia i orzekając/uznając, że nim ono nie jest. Bo to czy jest zboczeniem, czy nie, można akurat stwierdzić. Dokonuje się tego na gruncie medycyny, która to nauka dysponuje w miarę spójnymi i przejrzystymi kryteriami, pozwalającymi tego rodzaju czytelnych rozróżnień dokonywać. I właśnie dlatego też, że o zboczenie chodziło (a nie "coś nienormalnego") nie napisałem, że "to wie każdy", tylko że "stwierdzi to każdy seksuolog". Twoje pytanie. Takich ludzi jest całe mnóstwo. Rzecz tylko w tym, że ustalają oni normy dla poszczególnych (mniejszych lub większych) grup, a nie dla ogółu. Wszystko jest relatywne w takim układzie, bo wielu rozróżnień dokonuje się w oparciu o subiektywne kryteria - niedzielone przez ogół, a więc i nie mogące się doń odnosić. Ja sam po prostu sobie podobnych pytań nie stawiam, a przynajmniej staram się nie robić tego nazbyt często. Jeśli nie mam lepszego tematu do przerabiania, a nie chcę, żeby mi się mózg zblazował, to wtedy zapewne. ;-) Kiedyś pytania o normalność towarzyszyły mi nieustannie w odniesieuniu do mnie samego, ale w końcu uznałem, że odpowiedzi, na niektóre z tego rodzaju pytań nie sposób znaleźć. Zresztą - zabrzmi to trochę z buddyjska i trochę górnolotnie - kiedy przestałem szukać tych odpowiedzi, uzyskałem je. To tak w odniesieniu do mnie samego, a w odniesieniu do ogółu (i żeby zabrzmiało mniej tajemniczo) przyjmuję zasadę: jeśli się kogoś nie krzywdzi, to jest to zachowanie w normie. Normie tak najszerzej rozumianej, oczywiście, bo coś, co mieści się w tak szeroko właśnie rozumianej normie, może nie pozostawać w zgodzie np. z jakąś konwencją społeczną itp. Czasem jest z problem z dokonaniem oceny, czy krzywda jakaś mam miejsce, czy nie, ale to już inna bajka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś