Dodaj do ulubionych

Radio Maryja walczy z propagandą

• Gość: smuff Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:53
      "To jest propaganda leninowsko-goebelsowsko-woltaire'owska." Widocznie wie co
      mówi.
    • Gość: Ja, Polak Ile kosztuje "Bóg zaplac"? IP: *.k29.webspeed.dk 05.11.05, 16:55
      Tak, oficjalnie wg. reguly X.Rydzk nie moze posiadac majatku. Natomiast Zakon
      Redemptorystów moze i posiada wielomilionowy majatek. To, ze zarzadza tym
      majatkiem m.in. X.Rydzyk zupelnie (wg. ksiedza) nie koliduje to z tym, ze
      ksiadz osobiscie nic nie posiada, no moze te walizke o ktorej wspomnial...

Z drugiej strony ksiedzu nigdy nie bedzie sie oplacalo opóscic Zakonu, bo gdzie
      ksiedzu bedzie lepiej? - za darmo mieszkanie, za darmo samochód, za darmo domki
      w górach (t.zw. domki zakonne...,ups... ladna nazwa) i za darmo wszystko, czego
      ksiadz sobie zazyczy. A ze zyczyc moze duzo... i jeszcze wiecej - to juz wiemy
      m.in. z artykulów w gazetach (m.in. o uczelni w Toruniu i o innych
      wielomilionowych planach Ojca Dyrektora)...

... i to wszystko zostanie zrobione przez czlowieka, ktory nic, oprócz wlasnej
      walizki, nie posiada... hmmmm... "stoliczku nakryj sie" - innego wytlumaczenia
      nie ma...
      Wielebny ksieze - ja mieszkam w kraju faceta, ktory opowiadal najlepsze bajki
      na swiecie... wiec, niech sobie ksiadz odpusci, bo mimo szczerych checi trudno
      w pewne bajki uwierzyc...
      • talking_head Re: Ile kosztuje "Bóg zaplac"? 05.11.05, 17:20
        NO NIC TYLKO FASZYSTA !
        "ZAŻYCZYŁ SOBIE", JAK PISZESZ, UCZELNI WYŻSZEJ !
        ZGROZA ! W WOLNYM KRAJU KTOŚ ŚMIE ZAKŁADAĆ WYŻSZĄ
        UCZELNIĘ I TO POZA KONTROLĄ MICHNIKA CZY URBANA !
        TO NAWET NIE ZGROZA , TO ZBRODNIA !
        . . . URBANOIDALNY DEBILU
        • macko4 Re: Ile kosztuje "Bóg zaplac"? 05.11.05, 19:23
          talking_head... idz sobie strzel pare glebszych, wez walium, albo po prostu
          zwal konia... gadasz/piszesz jak komnpletny frustrat.
          • ewaina Re: Ile kosztuje "Bóg zaplac"? 05.11.05, 20:38
            Bo dawno nie pil i z tym koniem ...to chyba dawno tez nic nie robil.A Freud juz
            dawno o tym mowil i pisal, a madry czlowiek byl.
        • maria43 Re: Ile kosztuje "Bóg zaplac"? 06.11.05, 01:08
          talking_head napisał:

> NO NIC TYLKO FASZYSTA !
          > "ZAŻYCZYŁ SOBIE", JAK PISZESZ, UCZELNI WYŻSZEJ !
          > ZGROZA ! W WOLNYM KRAJU KTOŚ ŚMIE ZAKŁADAĆ WYŻSZĄ
          > UCZELNIĘ I TO POZA KONTROLĄ MICHNIKA CZY URBANA !
          > TO NAWET NIE ZGROZA , TO ZBRODNIA !
          > . . . URBANOIDALNY DEBILU

CHODZI JEDNAK O KONTROLE SPOLECZNA. URBAN I MICHNIK NIE MAJA NIC DO TEGO,
          PRZECIEZ TEN DOBRODZIEJ CAMPUSOWY SPRZENIEWIERZYL CUDZE (EMERYTEK W MOHEROWYCH
          BERETACH)PIENIADZE I WYLUDZIL PUBLICZNE TERENY OD MIASTA TORUNIA. NA PEWNO
          PRZYJRZĄ SIE TERAZ TEMU MINISTER ZIOBRO I SEDZIA STANU WOJENNEGO PAN KRYŻE. A
          MECENASEM I PATRONEM TEGO MARYJNEGO UNIWERSYTETU JEST W DODATKU PRZESTEPCA
          WOJENNY, NIEJAKI KOBYLANSKI...
    • Gość: WOJTULA WSZYSCY KLAMIA JEDEN SPRAWIEDLIWY RYDZOL:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:03
    • Gość: Max Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:10
      Co ma Rydzyk co wywozić z kraju,skoro wszystkie świadectwa udziałowe od babek
      oraz forsę na ratowanie stoczni ma na prywatnych kontach w Niemczech.
      Błogosławieni ubodzy ,albowiem oni osiagną królestwo niebieskie a nie
      kombinatorzy w sutannach z mamomą głoszący nauki Chrystusa.Dla nich jest
      wieczne piekło i potępienie.
      Latwiej bedzie grzesznikowi wejść do królestwa niebieskiego niż oszustom w
      sutannach z Torunia.
      Kto jest chytry i zachłanny straci wszystko i poniesie zasłużoną karę.
      A nasz Jan Paweł II Wielki cały czas mówił że księża powinni żyć w ubustwie i
      dawać dobry przykład.
      A oni co robią,piekło bedzie wysłane księżmi,którzy za życia co innego mówią
      wiernym a co innego robią twierdząć że mają przyzwolenie.
    • Gość: hehe pytanie techniczne IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.11.05, 17:11
      "..stwierdził w nocy z czwartku na piątek w Radiu Maryja.."
      chłopaki z GW - jak wy to robicie, że wyłapujecie takie szczegóły z radia
      maryja ? macie tam specjalną komórkę nasłuchu tego radia ? jeśli tak to
      współczuję jej pracownikom. Słuchać cały czas rozgłośni rydzyka, żeby czasem
      złapać go za słowo - to musi być straszne.
    • jah.rastafari.jest.mym.panem Toru stolicą rasizmu!!! 05.11.05, 17:20
      Jak kogoś się zapytam o toruń, to od razu wskazuje radyjo. Pierwsze
      skojarzenie. Radyjo, rydzyk- tylko to. Starówka, pierniki- nie za bardzo.

Piewsze hasło Radyjo. 14 lat już leci z waszego maista w eter jad rasizmu,
      tego, że inni ludzie, inna rasa nami rządzi. Należy ich przepędzić. Zresztą,
      sami poczytajcie: or.icm.edu.pl/artykuly/acala-rm.html

Jak w możecie w toruniu tolerować takie coś straszliwego? Pomyślcie sobie
      jakbyście to wy sami mieszkali w jakimś innym kraju a ktoś cały czas nad
      waszymi głowami nadawał że rządzi polo-komuna, że ci z polski ich wykupuja, że
      ich okradają, kupują majątek ich ojców. Robiliby z was kozła ofiarnego
      wszelkiego zła, i motywowali to religią.

Ten człowiek jeszcze się śmie bronić, a powinien zostać przepędzony z waszego
      miasta, jako osoba która łamie najbardziej podstawowe prawo na tej ziemi, jako
      osoba która podjudza do nienawiści rasowej. Wasze miasto jest stolicą polskiej
      nienawiści rasowej- po prostu tak jest, i nie macie co kasować tego wątku bo
      znów ten temat zapodam i będę zapodawał. Bo to się tak nazywa.

Czy Żydzi mają prawo żyć w naszym kraju, czy nie? Jest to jedyna mniejszość
      jaka jest naprawdę z daleka, inne w naszym kraju to są z naszego kontynentu.
      To co w waszym mieście robią, co tutaj za myśli produkują, to jest przeciwko
      temu co ustalili wszyscy ludzie na tej ziemi i wspólnie podpisali- prawom
      człowieka. Są tutaj, można sobie przeczytać ustęp o ludziach różnych ras:
      www.houseofbobo.com/human.htm
      Jak można tolerować w waszym mieście coś takiego? Jak ja bym tam mieszkał, to z
      tego radyja.... Po prostu czegoś takiego by nie było i tyle- sam bym ludzi
      organizował żeby przed tym radiem wznieśli wielki stos na pamiątkę ofiar
      wszystkich faszystów na tej ziemi i zapłonął, i by płomień był tak wielki że
      byłoby go widać z całego waszego miasta.

A papcia Rydzyka nikt u was nie tknął jeszcze. W waszym mieście jest gorzej niż
      w dalekiej prowincji Limpopo.
      • talking_head Re: Toru stolicą rasizmu!!! 05.11.05, 17:28
        MYŚLĘ ŻE NAJLEPSZYM ROZWIĄZANIEM DLA CIEBIE,
        JAK MNIEMAM WIELBICIELA "TOLERANCJI", BYŁOBY
        ZABICIE GO.
        TYM ŁATWIEJSZE, ŻE MORDERCA KSIĘDZA POPIEŁUSZKI,
        PIOTROWSKI, JEST JUŻ NA WOLNOŚCI.

A TAK NA SERIO,
        DURNY URBANOIDZIE,
        ZAMIAST POWTARZAĆ TE BREDNIE Z "WYBORCZEJ","NIE",
        "FAKTU", "TVN_U" O MILIONACH W REKLAMÓWKACH, O MAYBACHACH,
        I INNYCH TEGO TYPU BZDURACH POSŁUCHAJ CHOĆ RAZ TEGO RADIA
        I SAM WYRÓB SOBIE ZDANIE.
        NO CHYBA, ŻE PROPAGANDA "WYBORCZEJ" ZAMIENIŁA TWÓJ MÓZG
        W URZĄDZENIE WYŁĄCZNIE ODBIORCZE LUB POSZATKOWANĄ KAPUSTĘ.
        • kubek46 Re: Toru stolicą rasizmu!!! 05.11.05, 17:46
          Szkoda że Waluś jeszcze siedzi, on napewno by się tą propozycją
          zainteresował.
          Za swoich młodych lat strzelał do czerwonych, ale teraz do zwyrodniałych czarnych też by wykopcił.
          Radio już nie Ma ryja ma tylko zęby, na kasę.
        • Gość: DarioGEe Re: Toru stolicą rasizmu!!! IP: *.neting.pl 05.11.05, 17:56
          A czego ma posluchac? Tego jacy Zydzi sa zli, jaki z Owsiaka szatan, Tuska
          liberal wspierajacy gejow? Rydzyk pluje jadem, jezdzi S-ka i twierdzi, ze nic
          nie ma. Mi sie wydaje, ze Jezus co innego mial na mysli mowiac o milosci blizniego.
        • Gość: Grzesiek Sluchalem radia wiele razy, zwlaszcza w nocy IP: 5.5R6D* / 194.75.37.* 05.11.05, 18:19
          i bez niczyjej pomocy srednio rozwiniety uczen podstawowki jest w stanie
          stwierdzic ze to radio nawolujace do nienawisci wobec wszystkich tych ktorzy
          maja inne poglady. Nawet juz nie krytykuje sie tam pogladow tylko osoby ktore
          je wypowiadaja - jak o Unii Europejskiej - to od razu babcie dzwonia zeby Matka
          Boska chronila przed zdrajcami ojczyzny. No to CO TO JEST JAK NIE NIENAWISC????
        • orellafellaci Re: Toru stolicą rasizmu!!! 05.11.05, 18:45
          Przeceniasz wpływ mediów na opinię społeczną, pomyśl - wyborcze programy RTV
          miały wpływ na decyzję tylko 25 % wyborców , a gazety czyta jeszcze mniej /
          tylko 10 % Polaków ma wyższe wykształcenie /
        • macko4 Re: Toru stolicą rasizmu!!! 05.11.05, 19:29
          Czlowieku "talking_head"...
          Podaj adres, podesle Ci czek, co bys mogl sobie walium kupic. Czy cokolwiek
          innego.
          Wrzodow zoladka dostaniesz.
          • ljubav3 Re: Toru stolicą rasizmu!!! 05.11.05, 20:58
            Nie chcę Cię martwić, ale tutaj chyba wskazana jest dłuższa terapia na
            zamkniętym oddziale psychiatrycznym;-)
            • macko4 Re: Toru stolicą rasizmu!!! 05.11.05, 22:04

> Nie chcę Cię martwić, ale tutaj chyba wskazana jest dłuższa terapia na
              > zamkniętym oddziale psychiatrycznym;-)

EWENTUALNIE COTYGODNIOWA WIZYTA W BURDELU... TO TEZ SPOSOB NA 'ZBICIE' POZIOMU
              FRUSTRACJI.
      • Gość: kubek46 Re: Toru stolicą rasizmu!!! IP: 5.6.2R* / *.saix.net 05.11.05, 17:30
        A ja myslałem że to tylko u nas biją murzynów.
        • macko4 Re: Toru stolicą rasizmu!!! 05.11.05, 22:07
          U WAS MOZE I BIJA. U NAS ZARAZ BEDA ICH WYRZUCAC, BO W KATOLICKIM KRAJU NIE
          POWINNO BYC TAKICH "PODLUDZI".
          PAMIETAJ, ZE POLSKA MA BYC 'KATOLICKA'. RESZTA NIEWAZNA.
          NALEZY TYLKO MIEC NADZIEJE, ZE MOHEROWE BERETY WYMRA I TA DIABELSKA ROZGLOSNIA
          ZDECHNIE SMIERCIA NATURALNA, BEZ SPONSOROW...
      • Gość: hoif jah - co ty paliłeś ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.11.05, 17:37
        Za bardzo histeryzujesz, zaraz zrównasz torunian z członkami NSDAP
      • rerana Re: Toru stolicą rasizmu!!! 05.11.05, 17:39
        Ty szron mym panem !!!Gorszego miasta rasistowskiego od Telawiwu nie ma na
        świecie!!!
    • smok5 Najciekawsze,ze ojciec Rydzyk ma rację 05.11.05, 17:23
      a reklamę robią mu sieroty po PRL i stado niedouczonych licealistów,których
      mamusie wyrzucają do kościoła,a oni by chcieli pospać. Pamiętajcie o
      ojcu .Kolbe. On mistrz propagandy znienawidzony prez przedwojenne lewactwo
      zginął męczęńską śmiercią, a często jego zydowscy oponenci wysługiwali się
      sowietom.
    • feliks-50 Re: Radio Maryja walczy z propagandą ????????? 05.11.05, 17:27
      Jaja sobie robi z wszystkich !!
      Nie ma większego propagandzisty i kłamcy niż on.
    • Gość: Dawid Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:32
      Zastanawia mnie, że nikt nie zauważył, iż wspomniany artykuł ukazał się w "Super Expresie", a nie w "Fakcie". Poza tym "SE" napisał wyrźnie, że wspomniany dom nalezy DO ZGROMDZENIA REDEMPTORYSTÓW, czemu ojciec Rydyk nie zaprzeczył.
    • jah.rastafari.jest.mym.panem rydzyk bierz walizę i spadaj 05.11.05, 17:32
      budować swój czysty rasowo maryjoland gdzie indziej!
      • ktswisla Re: rydzyk bierz walizę i spadaj 05.11.05, 17:34
        taon jest ku.. swiety!jebac rydzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kto slucha radio maryja
        nie bedzie zbawiony:]to nimea nic wspolnego z katolicyzmem!!
    • tristan987 To moze by ojczulek... 05.11.05, 17:34
      ... zaczal sie w koncu laskawie sam stosowac do prawa i przedstawil sprawozdanie
      finansowe z dzialalnosci RM?

Alleluja i do żłobu!
    • finish1 Re: Wyjeżdżaj ojczulku. A co w walizce ? 05.11.05, 17:39
      Pewnie koloratka i troszkę zielonych , niewiele chyba tylko 0000000 tyle zer po
      przecinku. Krzyżyk na drogę ojczulku.
      • abba15 Re: Wyjeżdżaj ojczulku. A co w walizce ? 05.11.05, 18:03
        finish1 napisał:
        > Pewnie koloratka i troszkę zielonych , niewiele chyba tylko 0000000 tyle zer po
        > przecinku. Krzyżyk na drogę ojczulku.

im więcej zer po przecinku tym mniejsza kwota
        • finish1 Re: Wyjeżdżaj ojczulku. A co w walizce ? 06.11.05, 12:56
          ale rąbnąłem , jasne , chodziło mi o zera po jedynce.
      • Gość: fakt Re: Ale Was WYBORCZA podpuszcza do klepania bzdur IP: *.torun.mm.pl 05.11.05, 18:06
        o nie swoich pieniądzach - jak o.R się obrazi, to rozwali te wybudowane budynki
        Wyższj Szkoły i zażąda od miasta zwrotu kasy za kupiony teren i co wówczas
        wszyscy poczniecie, jak z waszych pieniędzy miasto będzie musiało dokonac
        zwrotu. Te budynki oraz budynek radia też ojciec zabierze, jak będzie
        odchodził ? - trochę się zastanówcie nad tym co na tym forum klepiecie z
        bzdury. Nie dziwłbym się, jak takie bzdury klepali by formułowicze z poza
        Torunia, ale jak to robią z Torunia, którzy widzą jak jest z tym majątkiem, to
        naprawdę to jest chore.
        • Gość: Grzesiek GDZIE KASA ZE STOCZNI GDANSKIEJ? IP: 5.5R6D* / 194.75.37.* 05.11.05, 18:22
          Nie wiadomo ile kasy zebral Rydzyk bo Urzaedy Skarbowe sie go boja.
    • madine1 Re: Radio Maryja walczy z propagandą 05.11.05, 17:58
      propaganda leninowsko-goebelsowsko-woltaire'owska.
      ;-))))))))))))))
      To jednak debil!
      • Gość: Kuba 54 Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:22
        A ja na teściową niemam siły, jak się modli to jeszcze jako tako , ale jak
        zacznie spiewać, to mnie k..... bierze.
        • macko4 Re: Radio Maryja walczy z propagandą 05.11.05, 22:11
          ale jak zacznie spiewać, to mnie k..... bierze.
          BYL TAKI, CO MIAL SPOSOB...
          STAWOGRIN? CZY JAKOS TAK...
      • w11mil Re: Radio Maryja walczy z propagandą 05.11.05, 19:24
        napisał:
        > propaganda leninowsko-goebelsowsko-woltaire'owska.
        > ;-))))))))))))))
        > To jednak debil!
        Na czym polega debilnośc tego określenia?
    • Gość: anty Walizeczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:04
      A za przeproszeniem, w walizeczce dolary czy złotówki?
      • orellafellaci Re: Walizeczka 05.11.05, 18:09
        cegiełki ; )
    • nic-nie-jest-za-darmo Re: Radio Maryja walczy z propagandą 05.11.05, 18:05
      Wszyscy się tak oburzają ze Radio Maryja ma tyle pieniędzy itd., ale nikt nigdy
      nie narzeka na to że cale życie musi płacić abonament tv który jest marnowany w
      tvp w Warszawie. Powinniśmy szanować Rydzyka za to że inwestuje pieniądze z
      datków w Toruniu a nie np. w Bydgoszczy. Chłam się cieszy jak w mieście
      powstanie kolejny market, a smuci jak powstanie studio tv za kilka mln. zł. Oj
      głupi ten naród.
    • Gość: pajo Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.76.classcom.pl 05.11.05, 18:06
      hahah to chyba jasne, ze to wszystko prawda:)
    • Gość: Oj_Dyr Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:08
      Bidulka! Jak mi go szkoda!
      • orellafellaci Re: Radio Maryja walczy z propagandą 05.11.05, 18:17
        Jako sympatyk RM powinieneś wyrazić swą współczującą jedność z o. Rydzykiem i
        uciemiężonym medium ! / czyt. wypełnić przekaz w załączeniu /
    • Gość: mucza ksiadz dobrodziej IP: *.server.ntli.net 05.11.05, 18:16
      po 1 nie walizke tylko reklamowke.
      po 2 to moze mi ktos powiedziec ile NIC znaczy w nomenklaturze radia maryja??
      • Gość: Cloclo Premier Marcinkiewicz jest dzis w RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:22
        Ile kosztuje wynajecie programu "Rozmowy Niedokonczone" w Radiu Maryja w
        sobotę. Pytam bo interesuje mnie jak kwota jest na czeku który przywiózł dziś
        do Torunia p. Marcinkiewicz. Program składa sie z dwoch czesci jedna ma 1.5h a
        druga 2.5h.
    • miejscowy2 Re: Radio Maryja pierze mózgi mocherom 05.11.05, 18:18
      radio MaRyja
      • acentymaz5 Re: Radio Maryja pierze mózgi mocherom 05.11.05, 18:25
        to co ma JOZEK
    • porannakawa Pułkownik Kadafi 05.11.05, 18:25
      Gdy lud zaczął się burzyć na zbytek w jakim żeył i otaczał się pułkownik Kadafi
      ten odpowiedział im:
      Ludu, mój ludu przecież nie zabiorę tego wszystkiego do grobu - to wszystko po
      mojej śmierci będzie wasze - i te pałace, i te konta bankowe , i te samochody i
      te moje inne bogactwa.
    • Gość: Maroko O 16-17 tysiecy za malo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:27
      Piszcie piszcie zeby uzmyslowic szarej masie radiomaryjnej jaka szara masa oni sa
    • Gość: Andrzej K A gdyby o.Rydzyk zostawił politykę o.Jarosławowi? IP: 195.229.242.* 05.11.05, 18:36
      Samo wsparcie udzielone PiS-owi już wystarczy. Niech Maryja pozostanie w
      kościele, na ołtarzu a radio niech służy bardziej naturalnym, świeckim celom -
      amen.
    • Gość: mysior Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:37
      Było biedny jak mysz kościelna a teraz będzie biedny jak rydzyk
    • 1pablo Nasza kochana Żydowska Gazeta drukowana dla 05.11.05, 18:38
      Polakow jest nie do podrobienia.Nie wiem jaki jest stan majatku o.Rydzyka, ale
      stac chyba GW na sprawdzenie tego na miejscu.Wystarczy wyslac kogos do ksiag
      wieczystych lub do urzedu komunikacji zeby sprawdzic tego maybacha. O maybachu
      o.Rydzyka slyszalem kilka msc. temu w onet.pl pozniej okazalo sie to kompletna
      bujda.Teraz gebelsi z FAKTU z koszernymi z GW znowu urabiaja temat.Pokazcie
      cokolwiek zdjecia, dokumenty itp.
      • torquay To niech ojcec(kochany)dyrektor 05.11.05, 18:44
        pokaże sprawozdanie majątkowe z działalności radyjka. Co to ma być - święta
        krowa??
      • nawrocony1 Re: Nasza kochana Żydowska Gazeta drukowana dla 05.11.05, 19:29
        a skad tylu sluchaczy RM na tym formu - czy to przypadkiem nie grzech?
        • macko4 Re: Nasza kochana Żydowska Gazeta drukowana dla 05.11.05, 22:09
          SMIERTELNY GRZECH. NORMALNIE GORZEJ NIZ ZABAWA SIUSIAKIEM...
          A NA PEWNO GORZEJ NIZ BICIE ZONY, BO TO W KONCU PO KATOLICKU!
      • piwi77 GW nie jest dla dzieci Rydzyka! 05.11.05, 21:32
        Odsylam do portalu naszego dziennika - znajdzcie sobie tam jakies forum i
        plawcie sie w waszej czystosci rasowej i wyznaniowej.
    • Gość: Kris Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.majanet.lan / *.uninet.ee 05.11.05, 18:40
      O. Rydzyk podkreślił, że tak jak inni zakonnicy, nie posiada własnego
      majątku. - Jeżeli na przykład używamy takiego sprzętu jak radio czy telewizja,
      czy samochód transmisyjny, czy nawet rower, to nie jest moje - wyjaśniał.

a dlatego nie jego,aby nie placic glupich podatkow,niech lepiej powie kto ma
      prawo dysponowac tym wszystkim,lacznie z kontami bankowymi,i po co to miec na
      siebie?i tak moze miec co zechce.

- Jak wyjadę z Torunia, to łóżka nie wezmę ze sobą tego starego. Nie moje, to
      jest klasztoru i tutaj w tym klasztorze zostaje.

humorysta,a po co mu stare lozko?chyba ze ze zlota.

Dyrektor Radia Maryja stwierdził, że "ewentualnie" będzie mógł wziąć walizkę i
      osobiste rzeczy "bo nikt nie będzie miał nic przeciwko temu".

a co bedzie w walizce oprocz osobistych?mnie by wystarczyla ta najmniejsza.

O. Rydzyk stwierdził, że od 1997 r. powstało 16-17 tys. "negatywnych,
      kłamliwych" artykułów o Radiu Maryja.

- I my nie mamy prawa dobijać się do sądu, bo te sądy są skorumpowane. Nigdzie
      bym nie wygrał - podkreślił.

i slusznie mysli!wie najlepiej o tym,a dodatkowy rozglos jego ciemnym
      machinacjom jest zbedny,lepiej nie ruszac!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka