Gość: wg Właśnie, gdzie kasa na Stocznię Gdańską. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.11.05, 22:05 Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Radio Maryja walczy z propagandą 05.11.05, 22:06 "Ja nic nie mam - stwierdził w nocy z czwartku na piątek w Radiu Maryja." Już jeden wywijał kieszenie i mówił, że nic nie ma. "- Jak wyjadę z Torunia, to wezmę walizkę i osobiste rzeczy." Aż się prosi dodać - "i zapakuję do Maybacha" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halfliner Ja go rozumiem. Chodzi o to żeby sobie poużywać. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.11.05, 22:08 Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Radio Maryja walczy z propagandą 05.11.05, 22:21 >Redemptorysta opowiedział o swoim majątku zbulwersowany artykułem w "Fakcie", >który - jak sam twierdzi - napisał o tym, że ma dom w górach z oknami na Tatry >Słowackie. Widok z okna na Tatry Słowackie ma na Podhalu, lekko licząc, kilkadziesiąt tysięcy osób. Odpowiedz Link Zgłoś
dddsmola Re: Rydzyk lecz się psychopato!!!! 05.11.05, 22:21 Jak można - powołując się przy tym na Boga - oszukiwać prostych ludzi, słuchzczy RM??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan_radia_maryja lepszy rydz niz nic IP: 194.187.238.* 05.11.05, 22:22 radio maryja to sekta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: lepszy rydz niz nic IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 05.11.05, 22:42 A ty jests gnida, zapytaj sie mamy, czy mowie prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Radio Ma ryja walczy z propagandą !! he,he 05.11.05, 22:29 Jeśli chce byc skuteczne to musi zakończyć działalność, wtedy propaganda w stylu komuny skończy się. Ale to jest nierealne, nikt nie rezygnuje z łatwej i ogromnej kasy a tym bardziej największy kłamca i oszust w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: OJ Michnikowe platne pieski ile wy nakradlisi IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 05.11.05, 22:37 Ale to jest nierealne, nikt nie rezygnuje z łatwej i ogromnej kasy a tym bardziej największy kłamca i oszust w Polsce. Michnik miej trochu honoru, zlodzieju Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 to niech Rydzyk zrobi film o tym ile nakradł Michn 05.11.05, 22:45 ik. Ale nie zrobi, bo Michnik nic nie nakradł. On tylko może marudzić, że jest finansowany przez światowych żydów i masonów i takie tam brednie. Gdyby Rydzyk miał dowody na to ile ukradł Michnik zaraz by to wykorzystał. A tu nic. Więc nie pieprz bzdur. poza tym znam zakonnika, który będąc prowincjałem zgromadzenia pewnego (nie chcę wymieniać tu nazwy) gromadzł pieniądze zakonne na swoim prywatnym koncie i pewnego pięknego dnia został księdzem diecezjalnym u swojego znajomego biskupa. Piękne co? A zgromadzenie pozostał na lodzie. I nic tylko się ciągają po sądach. Ale i tak nie wygrają. Bo w Polsce każdy ma prawo mieć prywatne konto. A sprawa pieniędzy zakonnych to już wewnętrzna sprawa Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XTD Jestem duchownym, ktory błogosławi... IP: 217.98.71.* 05.11.05, 22:43 Dobry wieczor wszystkim forumowiczom! Jestem duchownym, ktory w koncu ma mozliwosc wypowiedzenia sie na forum na temat dzialalnosci o.Rydzyka! Dlaczego w koncu? Poniewaz wczesniej sie spotykalem z bardzo szybkim zniesieniem artykulow o o.Rydzyku i jego dzialalnosci z lam gazet! Wyglada na to, ze strach bierze gore nad prawda! Przechodzac do sedna sprawy, chcialbym ze szczerego serca poblogoslawic wszystkich tych, ktorzy maja odwage na zamieszczenie swoich przemyslen na temat nie dokonca jawnej, wrecz tajemniczej dzialalnosci dyrektora Radia Maryja. Mam na mysli wolna telewizje TVN. Pod wplywem faktow nie trudno jest dojsc do wnioskow, iz o.Rydzyk jest antysemita, chcacym zebrac w wokol siebie jak najwieksze poparcie spoleczenstwa polskiego, w celu uzuskiwania niemalych dobr doczesnych! Wpaja biednym, starszym ludziom propagandowe hasla dotyczace zepsucia moralnego polskiego narodu, aby potencjalni ofiarodawcy zechcieli pojsc do banku i zfinalizowali przelewy na potrzeby rzekomo Radia Maryja, TV Trwam, a takze powstalej niedawno szkoly wyzszej w Toruniu! Jako duchowny z nieskalana opinia wsrod wiernych oraz swoich wspolpracownikow, pragne potepic darzenia o.Rydzyka do pelnego sprawowania wladzy nad Polska!Nie powinno tak byc, ze osoby sprawujace wladze w Polsce byly szantazowane i wykorzystywane do realizacji potrzeb niegodziwego, klamliwego o.Rydzyka! Modle sie, aby Polska zostala wyzwolona spod jarzma "sekty" dyrektora w/w stacji radiowej! Mam wiare i nadzieje, iz znajdzie sie osoba, ktora odwazy sie w swietle chrzescijanskiej nauki uporac sie z nieokielznanymi zachowaniami korumpujacej osoby jaka jest o.Rydzyk! Boze blogoslaw odwaznych! Pan Bog z wami! Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Jestem duchownym(o taaaak) z kosciola pod IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 05.11.05, 22:47 wezwaniem "zlodzieja Adama". Znamy takich "przebierancow", splywaj adasiowy jamniczku. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 ty chyba już jesteś zaczadzony 05.11.05, 22:51 współczuję i pomodlę się za ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Do kogo ty sie modlisz, przestan lzec.... IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 05.11.05, 22:55 Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 być może do tego samego Boga co ksiądz Rydzyk 05.11.05, 22:57 choć co do niego to nie mam pewności Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 Re: Jestem duchownym, ktory błogosławi... 05.11.05, 22:49 Też jestem duchownym i bardzo dziękuję za ten komentarz. To znaczy że jest jeszcze jakaś nadzieja. Bo ja niestety czuję, że większość księży albo boi się przeciwstawiś temu złu albo je popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Jastrzab ty demagogu, kogo ty chcesz nabierac IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 05.11.05, 22:53 Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 nie muszę nikogo nabierać 05.11.05, 22:55 w przeciwieństwie do tego radia po prostu mówię prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: A czy sluchales kiedykolwiek "tego radia"? IP: *.san-francisco-14rh15rt.ca.dial-access.att.net 05.11.05, 23:01 Czy tez michnikowska propaganda i te opinie przekazuje. Zacznij mysles samodzielnie. Michnik kiedys rozpaczliwie bronil robotnikow, nabral w ten sposob wielu ludzi w Polsce. A dzisiaj pluje na gornikow, i innych ktorzy walcza o poprawe bytu w XIX WIECZNYM POLSKIM KAPITALIZMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 widzę że XTD miał rację nie podejmując z tobą pole 05.11.05, 23:18 miki. Nienawiść i jakieś dziwne ubóstwienie Rydzyka i jego radia przesłania tobie a nie mnie racjonalne myślenie. Jak chcesz wiedzieć ja w tym radiu pracowałem w 1993 roku jako wolontariusz (gdy byłem jeszcze klerykiem po II roku). Niedługo bo tylko dwa tygodnie. Ale już wtedy dostrzegłem te zjawiska, które dziś rozlały się po Polsce i po świecie. Potem było już tylko gorzej. niestety jako ksiądz, spowiednik też widzę bardzo niepokojące zjawiska. M.in. ludzi, którzy po przeczytaniu artykułu w Naszym Dzienniku o Miłoszu przychodza i pełni skruchy wyznają, że wyrwało im się stwierdzenie (jakże chrześcijańskie), że dobrze że zdechła już ta litewska świnia. Od czasu do czasu jeszcze go słucham i oglądam nawet TV Trwam i niestety widzę, że pod obłudnym płaszczykiem religii i nawet miłości nieprzyjaciół wtłacza się w ludzkie serca jad nienawiści i jakieś dziwnej zapiekłości. Ksiądz Rydzyk zwykł mawiać, że po owocach ich poznamy.(zresztą cytując Ewangelię). Jak narazie te owoce księdza rydzyka , przynajmniej w moim odczyciu, z Ewangelią maja niewiele wspólnego. Życzę Ci światła Bożego płynącego z Ewangelii (niekoniecznie zinterpretowanej i przetworzonej przez to radio)Zostań z Bogiem i dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atrymysz Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.lublin.pl / *.perfektpc.lublin.pl 05.11.05, 22:46 A ILE MILIONÓW W WALZCE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.11.05, 22:52 Serdecznie wspolczuje radiu dla idiotow! Nie potrzeba zadnych artykulow, po prostu wystarczy wyksztalcic Polakow nieco leopiej i nikt nie bedzie chcial tego sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordzinas WYKSZTAŁCENIE NIE UWALNIA OD GŁUPOTY... IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.05, 23:07 Śmieszy mnie gdy polsojezyczne media wmawiają Polakom ,że postępowi i jedynie słuszni są ludzi wykształceni. Że ludzie wykształceni głosują na Tuska na Platforme . No i oczywiście nie słuchają Radia Maryja. Ha ha ha . Dostaje kolki ze smiechu gdy słucham tej stalinowskiej propagandy. Sam nie narzekam na stopień wykształcenia. Ale nigdy nie głosuję na złodzieji ,kłamców i demoralizatorów. Takie mamy czasy, Że ludzie po studiach to ćwierćinteligenci. Nie znają historii swoje kraju. Nie wiedzą nic o świecie. A tylko powtarzają to co podpowie im urban-śmieć i Michnik. Nienawiść wasza do Radia Maryja ,do o .Rydzyka jest dowodem ,że to co głoszą jest czystą prawdą , która tak was boli. Prawda - która gnębi wasze sumienia. Ból sumienia jest najgorszy. Dlatego tak nienawidzicie o. Rydzyka i Radia Maryja. Bo mówią prawdę. Bolesną prawdę. Mają odwagę głosić prawdę , której unikacie . I przypomnę jeszcze raz wszystkim tym ,którzy myślą że ,mając wykształcenie są kimś lepszym. WYKSZTAŁCENIE NIE UWALNIA OD GŁUPOTY! GŁUPOTY ŻYCIOWEJ. GŁUPOTY <KTÓRA OGARNĘŁA TYLU "WYSZTAŁCONYCH" - POŻAL SIE PANIE BOŻE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mohairshow Re: WYKSZTAŁCENIE NIE UWALNIA OD GŁUPOTY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 00:37 > Ha ha ha . Dostaje kolki ze smiechu gdy słucham tej stalinowskiej > propagandy. > Sam nie narzekam na stopień wykształcenia. Ale nigdy nie głosuję > na złodzieji ,kłamców i demoralizatorów. Sądząc po ortografii i interpunkcji, powinieneś jednak narzekać na swoje wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Brawo o. Rydzyk IP: *.media4.pl 05.11.05, 23:47 Jak się czyta jego słowa, to widać ewangeliczne przesłanie miłości - wszędzie go oczerniają, a on spokonie odpowiada, że trzeba się za nich modlić. Ja lubię o. Rydzyka tym bardziej, im bardziej media się go niesłusznie czepiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Chcemy z mężem kupić dom. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.11.05, 00:13 Chcemy z mężem kupić dom.Okazało się, że 14 lat temu chora psychicznie kobieta zamordowała tam rodzinę a sama popełniła samobójstwo. Czy mój strach przed zamieszkaniem tam to wynik przesądów? Czy popełnian grzech? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powstaniec_polski Powstań, Polsko, skrusz kajdany...! IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 06.11.05, 00:20 Dla Polski nadszedł znowu moment dziejowy, w którym może ona zrzucić do reszty kajdany, pęta i więzy przez pójście na głosowanie i przez mądre wybory. Trzeba zrzucić wszelkie te zniewolenia i zakończyć ową nieustanną szamotaninę z sieciami, które ciągle są nam narzucane. A stanie się to niechybnie wówczas, gdy ogół pójdzie do urn wyborczych, gdyż tylko substancja społeczeństwa i narodu ma zmysł słuszności, wolności i polskości. Będzie to również ogół wierzący w Boga, a nie ateistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Powstań, Polsko, skrusz kajdany...! 06.11.05, 00:51 Gość portalu: powstaniec_polski napisał(a): > > Dla Polski nadszedł znowu moment dziejowy, w którym może ona zrzucić do reszty > kajdany, pęta i więzy Zapomniałeś(łaś) wspomnieć o okowach. Poza tym wybory już właśnie niedawno były. Substancja społeczeństwa i narodu dopiero co się wypowiedziała. Nie zauważyłeś (łaś)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Aska typowy przejaw inteligencji na tym forum IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 06.11.05, 00:51 Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 RMaryja walczy z propagandąChociaż samo nim jest 06.11.05, 00:16 Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klereyk Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: 83.238.209.* 06.11.05, 00:25 Ojciec Rydzyk....ciekawe ilu dzieci ojciec... Odpowiedz Link Zgłoś
mosznamnieboli Humor Dnia 06.11.05, 00:28 Ochrzciwszy tubylca misjonarz poucza go: - Zapamiętaj sobie, że nie nazywasz się już Tutu a Jonatan. Możesz mieć tylko jedną żonę, a w piątek nie wolno ci jeść mięsa, tylko rybę. W najbliższy piątek misjonarz zastaje jednak Jonatana nad pieczenią z antylopy. - Co ci powiedziałem przy chrzcie, Jonatanie? - pyta zawiedziony. Tubylec na to: - Tutu nie jeść wcale mięso. Tutu wziąć antylopa, wrzucić do woda i powiedzieć: Ty już nie antylopa, ty ryba. Tak jak Jonatan. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycenzor Należy wszelkie diabelstwo wyeliminować 06.11.05, 00:33 Wszelkimi dostępnymi środkami, łącznie z zastosowaniem teokracji. Niech żyje święta inkwizycja. Reszta na stos. Bóg swoich rozpozna. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Cubasz , ty czubku z zapadlej szwedzkiej wioch IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 06.11.05, 00:46 Odpowiedz Link Zgłoś
alkud OJCIEC RYDZYK MA RACJĘ 06.11.05, 00:55 :))) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Francja płonie religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: OJCIEC RYDZYK MA RACJĘ 06.11.05, 01:17 W czym, że UE chce nas wytruć za pomocą trucizny dodawanej do piwa / autentyk / ? Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Wale musztardą kocią na każdego boga,kałem też 06.11.05, 01:04 Oczywiście swoim kałem. Mam w doopie wszystkich bogów. Maryśke też, tę co niby ma dziewidztwo po urodzeniu niejakieko Jezusa. A pan Gołębica walił zapłodnił a alimentów nie płacił. Sama Maryśka twierdzi że jest dziewicą. Dziewica nie może przyjąc alimentów na dziecko, chociaż ono jest zchizofrtenikiem. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 01:30 Rydzyk! spłoniesz na stosie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyrydz Heheh Rydzyk Kłamczuszek IP: *.broker.com.pl 06.11.05, 01:55 Juz prędzej uwierze Faktowi niz Tadziowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sash Re: Radio Maryja walczy z propagandą IP: *.naklo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 02:46 Jak słyszę takie głupoty z ust Rydzyka to śmiać mi sie chce!! Kontroluje radio (wyniki wyborów pokazały jaki ma wpływ na postawe społeczenstwa głownie starszego pokolenia), telewizje (tv trwam oddziwaływuje podobnie jak radio maryja),wozi się furą za kilka mln złotych (i wbrew tego co mozecie sadzic wcale nie kieruja mna zawiść czy zazdrość,poprostu uwazam ze kapłanowi o takiej popularnisci to nie przystoi...wrecz powinien sie wstydzic!!!)Jak taka osoba nie ma wstydu...pod przykrywka koscioła uprawia politykę i jawnie drwi z ludzi mu niewygodnych....to nie do pomyslenie....jak ludzie moga tego nie zauwazac!!! Ja mówię NIE ingerencji kościoła w polityke a Rydzyk pomylił chyba kościół z sejmem!!! Wstyd PAnie Rydzyk wstyd~!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kargul A kto to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 05:00 ADAM MICHNIK: Primo voto Aaron Szechter. Brat Adama, Stefan, to sadowy morderca wybitnych polskich patriotów, zamordowanych z ubeckich wyroków po wojnie. Ojciec obydwu to Ozjasz Szechter, dygnitarz agenturalnej dla przedwojennego Kominternu, Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy, która wspólnie z Komunistyczna Partia Polski w swym programie domagala sie oderwania od Polski Wilna, Lwowa, Gdanska, Slaska. Szechter-senior siedzial za to wiele lat w wiezieniu II RP. Teraz jego syn, Aaron Szechter trzesie III RP. Czyni to zakulisowo, jako czlonek elitarnych gremiów zydo-masonskich. Bodaj najwazniejszym z nich jest tzw. Miedzynarodowe Biuro Doradcze (International Advisory Board - IAB). Powstalo ono w 1995 roku, powolane przez amerykanska Rade Stosunków Zagranicznych - slynna CFR. Przewodniczacym IAB jest Dawid Rockefeller - czlonek i "sternik" CFR, zalozyciel innej nieformalnej "czapy" niewidzialnego Rzadu Swiatowego, jaka jest tzw. Komisja Trójstronna. IAB sklada sie zaledwie z 28 osób. Europe reprezentuje w nim tylko szesciu czlonków, a wsród nich Aaron Szechter alias Adam Michnik. Odpowiedz Link Zgłoś