Dodaj do ulubionych

Świąteczny Toruń w telewizji

16.12.05, 19:43
W pierwszy dzień Świąt Toruń bedzie na wizji w TVP1, TVP2 i TVPolonia.
Urząd Miasta i Fabryka Kopernik organizują "Świąteczny Piernikowy Świat",
Piernikowe Miasteczko na Rynku Staromiejskim, teledyski toruńskich artystów
itp. Inicjatywa miasta świetna, pochwalam. Warszawa chce nas nawet na antenie
ogólnopolskiej. To cieszy mnie ogromnie.

Ale...
Będzie to nagrywane niestety przez TVB, więc wyniki moga być podobne jak przy
WOŚP - dużo chaosu, mało Torunia. Może w końcu toruńskie studio zostanie
doposażone jak należy i będzie mogło być silne, samodzielnie nakręcając takie
materiały?
Kiedy?????????????
Obserwuj wątek
    • qq1110 Re: Świąteczny Toruń w telewizji 16.12.05, 19:44
      Ale ogólnie się ciesze.
    • Gość: Jacek Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 20:20
      Żeby Was zadowolić program o Toruniu musiałby być emitowany na Marsa a może i
      dalej...zawsze narzekacie....niczym się nie cieszycie...
    • Gość: zorientowany Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: 195.245.213.* 16.12.05, 20:50
      Chyba źle przeczytałaś/eś artykuł. ten program i ta impreza to inicjatyw TVB a
      nie miasta. Program pojawi się na antenie TV3 a nie TVP1, TVP2 i TV Polonia.
      To nie będzie nagranie tylko realizacja "na żywo" Toruńska redakcja z jedną
      kamerą to może przeprowadzić najwyżej wywiad.
      • Gość: viki Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:04
        Dzieki za takie "inicjatywy" Pseudoregionalnej TV BETON. Najpierw mowia od lat
        żle o Toruniu albo nic. Tu masz dziesiatki przykladow chamstwa
        Pseudoregionalnej:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=23936632&v=2&s=0
        Potem blokuja studio od roku, robiac pozorowane ruchy.

A teraz mam sie cieszyc z ich inicjatywy? Pewnie to UM Torun dogral z Warszawa,
        a TVp wysłała zobowiazanie do Pseudoregionalnej. Ta tradycyjnie przysle 2
        dziennikarzy z kablem, bez telebimu albo ruchomych kamer, jak zawsze na WOŚP.
        • Gość: zorientowany Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: 195.245.213.* 16.12.05, 22:01
          Jesteś w błędzie, ten program to pomysł Rykowskiego i Marcysiak. Zaakceptowała
          to Warszawa dla programu "Telewizja regionów". Przeczytaj dokładnie artykuł kto
          się włączył w tę inicjatywę TVB czy UM Toruń.
          Nie znasz się jak widzę wogóle na telewizji a wymądrzasz się jakbyś był
          conajmniej producentem telewizyjnym!!
          • Gość: viki jedna z niewielu milych w Pseudoregionalnej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:06
            Marcysiak to chyba jedna z niewielu milych i normalnych dziennikarek w
            Pseudoregionalnej.
        • Gość: Nemo Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 23:19
          Jak Ci się tak "pseudoregionalna" nie podoba to po co się odzywasz.
          Widać, tylko po to, żeby pokazać swoją nienawiść do Bydgoszczy.
          Znalazłeś sobie pretekst do "wylewania swojej żółci".
          Jeśli dzięki temu jest Ci lepiej, to gratuluję Twojej rodzinie, chociaż w tym momencie jest im lżej.
          • Gość: adrian Pokazywanie T-nia przez TV3 to jej obowiązek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:15
            Pokazywanie Torunia przez Regionalna jest obowiązkiem!
            Jest to TV oplacana nie tylko przez bydgoszczan ale i przez torunian.

To ze TVB tego nie robila od lat, jest faktem. A to że zrobi jedna imprezę -
            nie zmaże jej win.
            • Gość: adrian Re: Pokazywanie T-nia przez TV3 to jej obowiązek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:15
              To co TVB robi po raz 1, pownn byc standardem Jakos nie dziwiccie ze wydarzenia
              bydgoskie sa pokazywane na okrągło, po 5 razy, z powtórkami, a np koncert
              Blechacza - zapowiadany przez tydzien dzien po dniu?
            • Gość: Nemo Re: Pokazywanie T-nia przez TV3 to jej obowiązek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:33
              Płacenie abonamentu TV jest też obowiązkiem, ilu posiadaczy TV jednak tego obowiązku nie realizuje.
              • bajobongo2 Całujmy Pseudoregionalną po piętach! Może pokaże! 19.12.05, 09:28
                Całujmy Pseudoregionalną po piętach! Może pokaże 5 minut!
    • yaraz82 Czemu usunięto mój wpis??? 16.12.05, 23:34
      Czemu usunięto mój wpis???

Napisałem brawo dla TVP3 Bydgoszcz :-)

A admin usunął !!! Toć to cenzura !!!!!!!!!
      • Gość: Nemo Re: Czemu usunięto mój wpis??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 23:38
        Normalne działanie, jak coś im nie pasi, jest niewygodne to kasują albo wyzywają od "bydłoszczaków", piszą że kłamiesz itp.
        • robert2222 Nieprawda. żaden wpis jaraza82 nie został usunięty 17.12.05, 10:13
          Nieprawda. żaden wpis jaraza82 nie został usunięty. Nie wprowadzaj w błąd.
          • yaraz82 jarasa nie ale Yaraza tak !!! 17.12.05, 10:23
            Moze i jarasa nie ale mój tak to Ty nie wprowadzaj w błąd !!!!!!!!!!!!!
            Napisze do Warszawy jesli to sie powtórzy !!!
            • robert2222 w tym temacie nie ma żadnego twojego wpisu, który 17.12.05, 10:25
              Powtarzam - w tym temacie nie ma żadnego twojego wpisu, który jest wykasowany.
              • yaraz82 Wiem bo wpisałem się jako pierwszy ! 17.12.05, 10:29
                Ale był mój wpis! Wpisałem się jako pierwsza osoba
                i napisałem "Brawo dla TVP 3 Bydgoszcz :-) "
                • Gość: bartosz Jaraz, wracaj do siebie zamiast tu jatrzyć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:31
                  Jaraz, wracaj do siebie zamiast tu jatrzyć.
                  To temat o Śiętach, daj luz.
                  Jezu!!!!!!!! No nie mogę z tymi bydgoszczanami.
                  • yaraz82 Wesołych Świąt 17.12.05, 10:43
                    Czy ja jątrze? Zdenerwowało mnie że zniknął mój wpis.
                    Czy aż tak boli że napisałem
                    "Brawo... :-) "?

A tak w ogole to

WESOŁYCH ŚWIĄT :-)
                    • Gość: bartosz Re: Wesołych Świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:46
                      Wzajemnie!
    • Gość: Nemo Re: Ale po co???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 23:52
      We Włocławku na Hali Mistrzów będzie telewizyjny sztab WOŚP organizowany przez TVB przy współudziale RM Włocławek i włocławskiego sztabu WOŚP.
    • Gość: bleee Toruńska zachłanność nie zna granic IP: 83.238.70.* 17.12.05, 07:57
      Patrz gosciu dostajecie wiecej niż chcieliście, studio działa, program bedzie
      realizowany przez to studio, a ty co??? Może niech Trwam nakręci program i
      wyemituje to będzie spokój co? Albo TVN, co tam tak słabo działacie? Może
      wogóle przenieść TVP do Torunia w końcu jest Toruń tego godzień, i wogóle co to
      za podejście, człowieku daj se SIANA!
      • Gość: dla zastanowienia 57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z Bczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:17
        57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z Bczy
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=30896175&a=30900233
        Tylko takiego chamstwa nie chcemy.
        Chcemy normalnego studia, jak to ustalono rok temu! Nic nie chcemy zabierac
        Bydgoszczy. Warszawa dala pienaidze na sprzet, zgodzila sie na światłowód,
        ludzi, dziennik - a tego nie wydano i nic nie ma.
        • nautile Re: 57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z B 17.12.05, 10:18
          TVB nic nie robi bez własnego interesu. Zastanawiam sie dlaczego teraz nagle 1
          raz ma zamiar pokazac Torun?

Byc moze Warszawa zainteresowana zostala wydarzeniami, ktore Torun przygotowuje
          na Święta i po prostu zmusiłą TVB do zajecia sie sprawa. Nieraz bylo juz tak,
          że wazne wydarzenia pokazywaly ogólnopolskie dzienniki (Panorama, Fakt,
          Teleexpress), a Pseudoregionalna sie nawet nie zjawiła. Latem tego roku na
          ważny turniej przyjeżdżała ekipa z Poznania! A TVB nie było.....
          • nautile Re: 57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z B 17.12.05, 10:18
            Byc moze TVB czując naciski Torunia na wykonanie ustalen od roku nie robionych
            (brak światłowodu, ludzi, zamknięcie dziennika) - czując presję chce pokazac
            sie jako mila fdla Torunia, by w zamian nic nie robic w kwestii studia?
            Naciski osłabną , a Pseudoregionalna wróci do "normalności".
            Nie ufam Pseudoregionalnej TV BETON.
            Najpierw dajcie 2-3 ekipy dziennikarskie, światłowód, kupcie sprzet za
            pieniadze , ktore od roku dałą Warszawa, prezywróćcie zablokowane Zbliżenia
            Toruńskie!
            • Gość: Nemo Re: 57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:36
              Miły gest TVB w stosunku do Torunia a wy tylko narzekacie. Nie dziwię się że pewne rzeczy w Toruniu nie wychodzą. Żółć sie wylewa ze wszystkich stron
              • Gość: bartosz Re: 57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 10:42
                Nautile napisal prawidłowo. Nie chcemy jednego gestu od TVB, na prawo i lewo
                pokazywanego, jak to wspaniala jest TVB dla Torunia. Okaże się niedługo, ze
                mówienia o wspaniałości TVB bedzie więcej niż samego programu :-)

Do niedawna Torun chciał mówienia we własciwej proporcji zawsze, bez
                specjalnego nacisku z Warszawy czy wyjatkowej okazji Świąt.

A od roku chce zrealizowania ustaleń dotyczących szczególego wyposazenia i
                samodzielnosci torunskiego studia Telewizji Publicznej.

Dlaczego konkurs dla operatorow/dziennikarzy nie jest rozstrzygniety?
                Dlaczego umowa na swiatlowod nie podpisana od roku?
                Dlaczego przetargi na sprzet ciagna sie rok prawie?
                Dlaczego zdjeto torunski dziennik?
                Dlaczego 2-3 ekip z Torunia nieobsluguja wschodniej części regionu, jak
                ustalono?
                • yaraz82 Wątek o Świętach a wy tak narzekacie :P 17.12.05, 10:44
                  Wątek o Świętach a wy tak narzekacie :P
                  • Gość: Magda Re: Wątek o Świętach a wy tak narzekacie :P IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.12.05, 11:58
                    To nie TVB realizuje ten program, to zlecenie TVP z Warszawy.
                    • Gość: cytat Re: Wątek o Świętach a wy tak narzekacie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 12:01
                      A TVB juz sobie przypisuje wspaniała rolę że jeden raz za tydzien powie o
                      Toruniu:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=33626298
                      Żałosne.....
                    • Gość: Nemo Re: Wątek o Świętach a wy tak narzekacie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 12:01
                      Przeczytaj dobrze artykuł.
                      Inicjatywa TVB (Rykowski, Marcysiak) do której dołączył sie UM
                      • Gość: realista Re: Wątek o Świętach a wy tak narzekacie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 12:25
                        Po co sie tak podniecać.Kto to będzie oglądał? Bądżmy realistami ,chyba tylko
                        lokalni patryioci.
          • Gość: Zygfryd Re: 57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 10:32
            Jestem z Poznania i przygladam sie na te wasze przepychanki!
            Śmieszne to ale tak jest!
            Kogo tak naprawdę interesuje co dzieje sie na rynku w Toruniu.Czy to wydarzenia
            o wymiarze ogólnopolskim?Dla przecietnego widza wystarczy migawka.Takim
            sposobem myślenia to Poznań stale byłby na antenie !A tyle dzieje sie w całej
            Polsce.W Waszym regionie jest Grudziądz,Włocławek,Inowrocław,Nakło,Ciechocinek,
            Chełmno,Świecie -tam też sa ludzie i płaca abonament.Wasz region jest jednym z
            najludniejszych w kraju-a Toruń ma tylko 250 tyś mieszkancow.
            Macie TV Trwam niech pokażą Toruń jak wam sie podoba a nie narzekajcie na TVP.
            • Gość: ja Re: 57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:06
              TV Trwam to firma prywatna, pokazuje co chce. A TV3 jest utrzymywana przez
              kazdego torunianina w takim samym stopniu, jak przez bydgoszczanina. Jest
              zobowiazana do mowienia o regionie, nie tylko o Bydgoszczy.
        • ethanak Re: 57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z B 18.12.05, 14:01
          Z tymi wymienankami jesteście C H O R Z Y.Najgorsze że ostatnio spotkałem się z
          tym w realu gdzie pani z toruńskiego oddziału pewnego urzędu spisywała
          skrupulatnie to czym jej współpracownik jej podpadł po to żeby się poskarżyć w
          bydgoskiej centrali...To jakaś mania prześladowcza którą Bóg zesłał na wasze
          miasto - ciekawe tylko za co?
          • bajobongo2 Re: 57 przykładow "obiektywizmu" dziennikarzy z B 19.12.05, 09:29
            Bardzo dobrze, ze piętnuje sie chamnstwo Pseudoregionalnej!
            Gdyby to bylo raz, dwa, mógłby byc przypadek. Ale 57 ewidentnych przykłądów
            chamstwa? I to za nasze pieniadze?
    • Gość: Rydzyk Racing! Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.petrus.com.pl 17.12.05, 20:06
      A mi sie chce rzygac jak oglądam tą nasz starówke w Toruniu... :( Przepraszam
      wszystkivh tych, których uraziłem :(:(
      • Gość: Magda Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 17.12.05, 23:01
        Zadne artykuly i wypowiedzi Panow X mnie nie interesuja, to ze ten program
        bedzie emitowany na antenie to zasluga TVP W-wa. To sa fakty i to wiem z
        pewnego zrodla /od tych ktorzy brali i biora udzial w realizacji tego programu/.
        • Gość: Nemo Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 00:46
          Niestety muszę Cię poprośić o zmianę źródeł informacji. Program jest pomysłem TVB i realizowany przez TVB dla TV3. TVB produkowało również inauguracujny program "telewizja Regionów" z Biskupina. TV3 jest głównym producentem całego cyklu, autorem i wykonawcą tego z Torunia jest TVB.
          Amen.
    • Gość: tu Katowice,Halina Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.chello.pl 18.12.05, 11:52
      TVP3 nikt nie ogląda !!!!!!!!
      Postarajcie się Toruniacy o dostęp do TV Polonia do Pani Agaty Konarskiej,
      przyjedzie ona z ekipą telewizyjną , kamerami i zrobią promocje profesjonalnie
      T O R U N I O W i ,czego WAM życzę. TV polonia,00-999 Warszawa ul.Woronicza 17
      tel.022 547 44 50 lub tel. 022 547 80 80 fax 022 547 88 78
      lub E-mail :TV.Polonia@waw.tvp.pl Do Pani Redaktor Agaty Konarskiej.Musicie sie
      zwołać studenci i pomóc Pani Konarskiej{bo może sama nie będzie mogła] w
      dekoracji miejsc, budowa sceny, gdzie i co chcielibyście pokazac i szukajcie
      sponsorów ,wśród rzemieślników do fundowania nagród [w postaci malowanych
      pierników]i t d. Pozdrawiam Was i żeby się udało albo zaproście Stefena Mulerra-
      znanego kabareciarza z Niemiec.
      • Gość: Wojtekh Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 12:59
        tia terefere. Większej głupoty proszę pani nie słyszałem w życiu. A co do
        oglądalności :)) to już rozśmieszyła mnie pani do bólu. No ale od statystyk to
        tu są lepsi ode mnie ;)
    • bajobongo2 TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE TV! 19.12.05, 09:35
      TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE TV!

Latem bylo "Lato z radiem" i "Lato z Jedynka", wczesniej "Kawa czy herbata",
      potem "Załóż sie" ze Steffenem Molerem, potem dla dzieci 5-10-15 w Kancelarii
      św. Mikołaja, teraz na Świete to dla TVP1 i TVP2.

• bajobongo2 Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T 19.12.05, 09:35

Prywatne stacje w regionie lokują się wyłącznie w Toruniu:
        TV Pódróże
        TVN Regionalny Oddzial
        TV Trwam
        Polsat Pogoda
        • bajobongo2 Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T 19.12.05, 09:36
          To świadczy o dwóch rzeczach:
          1) że Torun jest atrakcyjny medialnie, wart pokazywania i idealny do
          prezentowania różnych telewizyjnych atrakcji, zawodów, konkursów - po prostu
          fotogeniczny

2) że TV Pseudoregionalna pokazuje go za mało, pomija, nie esploatuje i nie
          eksponuje należycie, skoro telewizje są zainteresowane przyjeżdżąc tu aż z
          Warszawy
          • Gość: Nemo Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 09:45
            Zastanów sie dobrze nad tym co piszesz.
            Porównaj chociażby możliwości TVP1 TVN czy innych stacji a TVB.
            Możliwości techniczne, finansowe i emisyjne
            Jak nie wisz o czym mówię to znaczy że mało się znasz na telewizji i piszesz bzdury
          • Gość: Tadeusz Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T IP: *.midicomsas.net / 217.153.219.* 20.12.05, 16:54
            Kogo w Polsce interesuje co dzieje się w Toruniu!
            Ja tam wolę Gdańsk,Warszawę czy miasta na Pomorzu Środkowym.
            Torunia mam dość w TVN i w migawkach w ogólnopolskiej.
            W Grudziądzu mamy też swoje,tak jak w Toruniu i we Włocławku sprawy
            a wy chcecie wszystko i tylko o Toruniu!
            Kto będzie was oglądał.Zresztą ostatnio Toruń nie kojarzy sie dobrze w Polsce
            za swoja pazerność.Nwet czaszkę Kopernika (który się tylko w Toruniu urodził)
            chcieliście do Torunia sprowadzić z Fromborka!
        • Gość: Nemo Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 09:42
          Nie przesadzasz?
          TVN w Warszawie
          Polsat w Warszawie
          To nie są prywatne firmy?
          Nie są ulokowane w Toruniu. Uważaj bo samozachwyt jest niebezpieczny
          • bajobongo2 Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T 19.12.05, 09:44
            TVN Oddzial Regionalny - miesci sie w Toruniu
            Polsat Pogoda (osobny kanal tematyczny) - miesci sie w Toruniu
            • Gość: kolo Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T IP: 193.26.211.* 19.12.05, 09:45
              Bajobongo, bajobongo ajaj, bajbongo, bajobongo ajaj!
              ps. znasz taka piosenkę?
            • Gość: Nemo Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 09:48
              Napisałeś "Prywatne stacje w regionie lokują się wyłącznie w Toruniu"

Jest to wierutna bzdura, ponieważ wiele prywatnych stacji ma swoje siedziby w innych miastach w Polsce.
              • bajobongo2 Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T 19.12.05, 09:56
                Napisalem "....w regionie...."
                Chodzi mi o to, ze w regionie stacje TV lub oddziały TV lokuja sie wylacznie w
                Toruniu (no moze prawie wylacznie, bo o czyms nie wiem). Dalem 4 przyklady.
                Wg mnie to dowod, ze Torun jest atrakcyjny dla róznych stacji TV i widziany
                inaczej niz widzi go Pseudoregionalna TV BETON.
                • Gość: Nemo Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:21
                  Sorry, faktycznie "w regionie".

• Gość: Nemo Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 09:40
        Przeczytałeś artykuł??
        Świąteczny program to pomysł i produkcja TVB dla TV3
        • bajobongo2 Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T 19.12.05, 09:43
          Nie bron Pseudoregio0nalnej, bo to nieprawda:
          "Urząd Miasta i Fabryka Kopernik organizują "Świąteczny Piernikowy Świat",
          Piernikowe Miasteczko na Rynku Staromiejskim"

Gdyby tak kochali Torun, juz od roku mielibysmy wlasne studio, ludzi, montaż,
          świuatłowód, dziennika by nie zdjęli itp.
          • Gość: Nemo Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 09:50
            Miasto może to przygotowuje logistycznie, pomysł i realizacja TVB.
            Zacznij logicznie myśleć bo to co piszesz to bzdura do kwadratu.
          • Gość: Nemo Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:32
            Dla uściślenia

25 grudnia widzowie pasma regionalnego i ogólnopolskiego TVP3 będą mogli obejrzeć "Świąteczny, piernikowy świat", program realizowany na żywo przez bydgoski oddział TVP. W przedsięwzięcie włączył się magistrat i fabryka Kopernik.
            • staszekk1 Re: TORUŃ CORAZ CZĘŚCIEJ WZBUDZA ZAINTERSOWANIE T 23.12.05, 09:52
              Ja o TVB mam wyrobione zdanie i z racji Świąt go nie zacytuję. Ale sa,m program
              cieszy.
    • Gość: kolo Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: 193.26.211.* 19.12.05, 09:43
      Pytanie. Co to jest propaganda?
      • bajobongo2 Re: Świąteczny Toruń w telewizji 19.12.05, 09:44
        To Pseudoregionalna TV BETON, ktora o Toruniu zawze "BE", a o Bydgoszczy
        zawsze "CACY".
        • Gość: Www Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: 82.146.250.* 20.12.05, 12:12
          ty jesteś chory człowiecze. I co myślisz, że cała ekipa poświęci wigilię i 1
          dzień świąt żeby pojechac do Torunia i powiedzieć żejest beee tak? Jesteś
          zwykłytm matołem
          • Gość: Nemo Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 13:59
            Liczna ekipa z TVB poświęciła większość Wigilii i cały dzisiejszy dzień żeby pokazać Toruń w TV3. Pierwsze wejście było bardzo ładne.
            • Gość: - Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.petrus.com.pl 25.12.05, 14:41
              Owszem.Program generalnie udany, fajny i ciekawy.
              A co do poświęcania wolnego czasu - cóż - taka praca.
              • Gość: Wjtekh Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 20:55
                hmm no niby tak ale praca to była na własną prośbę, bo jest w województwie
                ładne miasto z tradycjami i udało się je pokazać. Błagam nie piszcie o o jakimś
                betonie i innych głupotach.
                • Gość: Heniek Re: Świąteczny Toruń w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 16:42
                  Oglądałem i bardzo mi sie podobało. Szkoda tylko, że tak niewielu Torunian
                  przyszło.
    • Gość: ja Nasze miasto jest po prostu atrakcyjne medialnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:05
      Nasze miasto jest po prostu atrakcyjne medialnie, TV3 miałoby tu co robic. O
      ile Bydgoszcz nas nie oszuka (mowa o Pseudoregionalnej TVB)
      • jan996 Re: Nasze miasto jest po prostu atrakcyjne medial 23.01.06, 12:30
        > Nasze miasto jest po prostu atrakcyjne medialnie.
        To wiadomo od dawna!
        Wyegzekwujcie w koncu to studio z TVB, a hemno, Ciechocinek - na pewno chetnie
        dolacza do was!
        • kanton2 Re: Nasze miasto jest po prostu atrakcyjne medial 23.01.06, 14:29
          to mówisz janie że mieszkasz w hemnie ? Co to za nowa miejscowośc ,czy to w
          kuj.-pomorskim ? Nowa miejscowość ale jakaś bojowa ,cbyba że tylko ty jesteś
          bojowy stary pierniku.
          • o_murphy Re: Nasze miasto jest po prostu atrakcyjne medial 23.01.06, 14:32
            Spokojnie, Torun na pewno nie zapomni o Chelmnie, Ciechocinku. ZUS Bydgoszcz
            umiescila w 1975 w Grudziadzu i przez 30 lat Torun nie wyciagal ręki. Dopiero
            Warszawa sama wybrala Torun.
            Mysle, ze nie ma takiej manii wielkosci w Toruniu i gigantomanii, na ktorą
            cierpi częśc elit bydgoskich i TVB.
            • oror1 redakcje w innych miastach 23.01.06, 14:39
              Nie ma takiej pewności skoro nawet włocławkowi bronicie redakcji. Podobnie
              będzie i z grudziądzem.
              Przeczytałem sobie to co wypisywano o redakcji we włocławku i jestem przerażony
              waszą postawą.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=31821661&v=2&s=0
              • mavellis Przerazony blokowaniem studia przez TV Beton! 23.01.06, 14:49
                Przerazony to mozesz być owszem, ale blokowaniem studia w T-nu przez
                Pseudoregionalna TV Beton. Zobacz jak wyglada np. Zielona Gora:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=31446668
                My nie mamy 1/10 tego, choc wg ustalen powinno to byc już od roku....
                • nemo62 Re: Przerazony blokowaniem studia przez TV Beton! 23.01.06, 18:53
                  Znowu stara śpiewka mavellisa.
                  Zadam pytania i mam nadzieję że mavellis "odśpiewa" konkretnie.

Kto z TVP obiecał że redakcja toruńska będzie wyglądała podobnie jak zielonogórska?.

Kto ma do wglądu kopię decyzji (ustaleń) Zarządu TVP lub prezesa TVP dotyczących powstania redakcji toruńskiej?

Kiedy mavellis był w redakcji toruńskiej na Kopernika że wie ile zostało zrealizowane, lub kiedy ostatnio oglądał TVB że wie ile jest produkcji z Torunia?.
    • darek445 Torun zasługuje na wlasny oddzial TVP. 08.02.06, 11:11
      Torun zasługuje na wlasny oddzial TVP.
      Uwazam ze oddzial jest Toruniowi konieczny z kilku powodów.

1) maja go mniejsze miasta - Gorzow, Rzeszow, Opole, Olsztyn...

2) potencjal Torunia oraz atrakcyjnosc medialna (kultura, sztuka, muzea,
      turystyka, nauka itp) - jest sporo rzeczy do pokazywania

3) z Bydgoszcza i TVB nigdy sie nie dogadamy, oni zawsze beda kazdy przetarg na
      1 kamere organizowali 2 lata, potem go unieważnia bez podania przyczyny.

Wg TVB proporcja atrakcyjnosci medialnej Bydgoszczy do Torunia wyrazona etatami
      wynosi jak 1,5 do 100. O czym tu gadac?
      • kpt.nikt Re: Torun zasługuje na wlasny oddzial TVP. 09.02.06, 17:19
        Stwórzcie własne województwo stołeczne Toruń, bedziecie się mogli starać o własny ośrodek TVP. Twoje wypowiedzi jak narazie poparte są kilkoma niesprawdzonymi informacjami nt. liczby etatów . Nie jesteś w stanie wymyśleć czegoś mądrzejszego, bardziej konkretnego niż "ustalenia" i linki do postów z forum o "nierzetelnej TVB"?. Zbierz troche konkretów i rzetelnych informacji to wtedy pogadamy. Jak narazie stosunek twojej wiedzy o TVB i mojej wynosi 1 do 100.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka