Gość: tytt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:45 Wideoklip do piosenki "Liga Polskich Rodzin" toruńskiej formacji Butelka otrzymał wyróżnienie na krakowskim Orange Film Festival -brawa! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tytt Kolejny dowod nakoniecznosc studia Tv w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:46 Kolejny dowod nakoniecznosc studia Tv w Toruniu, aby promowac takich artystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Kolejny dowod nakoniecznosc studia Tv w Torun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 11:23 zaiste. już widze jak publiczna tefau puszcza teraz taki klip butelki. się ubawiłem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mcbutelka Re: Gratulacje 23.12.05, 09:59 Dzięki:)) Podaję link dla tych, którzy nie widzieli tego wstrząsającego dzieła: www.eit.ps.pl/alternatywa/butelka_lpr.wmv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUK Re: Filmowy sukces Butelki IP: *.torun.mm.pl 04.01.06, 11:16 Zasłużona nagroda na prestiżowym festiwalu sztuki filmowej. Znakomity scenariusz, rewelacyjne aktorstwo, wysmakowana skomplikowana fabuła, której walory mogą docenić jedynie widzowie znający na pamięć historię filmu - ileż tam odniesień choćby do znakomitego klasyka "noc zywych trupów" albo teledysku Jacksona (triller). łatwosć z jaką autorzy teledysku poruszają się pomiędzy płasczyznami historii religi (ten numer 666 na wyświetlaczu telefonu i nazwa agencji ochroniarskiej) a odniesieniami do obecnej sytuacji są niezwykle tak subtelne i wysmakowane. Autorzy doskonale opanowli warsztat sztuki filmowej, dawno nie widziałem tak zręcznie pokazanej na ekranie metafory istnienia i zniewolenia... Dochodząca w tle muzyka w stylu retro jest jakby obok, chociaż wytrawny widz od razu zorientuje sie, że to tylko sprawnie zastosowany chwyt i muzyka wraz z lirycznym tekstem są nierozerwalną częścią tego już (nie obawiam się tego napisać) kultowego obrazu. Jest jego dopełnieniem - powiem więcej - to ikonologiczny drogowskaz tłumaczący nam sytuację oglądaną na ekranie. Czuje się w tym wszechzamysł reżysera, który muzyke potraktował, jako element dzieła, jego integralną część, a nie jak inni filmowi twórcy - ilustrację czy podkreślenie nastroju bohaterów.... Może kilka słów o fabule i grze aktorskiej - i akcja i warsztat wystepujących na ekranie aktorów jest bez zarzutu. Scena, w której parodiuje się średniowieczne obrzędy modlitewne powala n nóg... to nie pastiż, to nie karykatura, to rewelacyjna świadoma gra, której nie widziałem od czasów petera sellersa i jego cyklu o różowej panterze, gdzie komizm grany był ze smiertelną powagą... A to dopiero pierwsza scena. Poruszamy sie dalej pomiędzy scenami dzięki informacjom rzuconym na ekran - które są niczym drogowskaz dla mniej wyrafinowanych widzów, którzy mogą nie pojąć odniesienia komicznych gagów, a także ich subtelność. Cóż, rozumiem, że to ukłon w stronę tzw. masowego widza. Na koniec dodam, że zdobycie wyróznienia, jakoby za głoszenie ostatnio niezwykle popularnych w środowiskach lewicowych antyreligijnych treści jest całkowicie bezpodstawne i wręcz histeryczne. Zdobycie wyróznienia na tak prestizowym festiwalu może zaowocować nawet emisją teledysku w kanele filowym Kino Polska - który to kanał ma pasmo offowe... Czego twórcom teledysku życzę. .... oj bedzie o czym pisać.... emisja teledysku w telewizji.... mogę nawet podpowiedzieć tytuł "dziennikarzom" toruńskiego biura ogłoszeń GW "telewizyjny sukces Butelki" - pozdrawiam Puk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafson Re: Filmowy sukces Butelki IP: *.torun.mm.pl 09.01.06, 17:48 bez przesady.. o czym tu piać peany z zachwytu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ego Re: Filmowy sukces Butelki IP: 81.210.114.* 10.01.06, 14:23 Chyba nie wyczułeś ironii :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafson Re: Filmowy sukces Butelki IP: *.torun.mm.pl 17.01.06, 23:07 ok. już mam . obejrzałem tą produkcję :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puk Re: Filmowy sukces Butelki IP: *.torun.mm.pl 18.01.06, 19:52 A nie mówiłem :-) pozdrawiam Puk Odpowiedz Link Zgłoś