Dodaj do ulubionych

MEDIA MARKT-ZŁODZIEJE DLA IDIOTÓW

22.01.06, 10:47
Wczoraj w MM kupiłem odtwarzacz DVD Samsunga - cena promocyjna 255 ziła. Po
zapłaceniu w kasie poszedłem po gwarancje. Panienka po rozpakowaniu kazała
sprawdzić czy nie ma wad mechanicznych( rysy,pęknięcia itp...)Zapytałem się
Jej dlaczego niema żadnego kabla łączącego z telewizorem- nie było takiego w
zestawie- odpowiedziała.OK. Po powrocie do domu czytam instrukcję a tam na
początku jest napisane: akcesoria:
-pilot
-baterie do pilota
-instrukcja obsługi
- przewód audio-video.
Po dokładnym obejrzeniu opakowania doliczyłem się że oprócz taśmy fabrycznej
były jeszcze 3 warstwy taśmy klejącej z napisem media markt. Komentarz
zostawiam dla was.
Obserwuj wątek
    • ext Re: MEDIA MARKT-ZŁODZIEJE DLA IDIOTÓW 22.01.06, 14:25
      A myślisz, że w Domarze albo w Euro to nie robią ludzi w konia. Następnym razem
      trzeba dokladniej sprawdzać co się kupuje i omijać ekstra promocje.
      • jakub_lauder Re: MEDIA MARKT-ZŁODZIEJE DLA IDIOTÓW 22.01.06, 16:37
        Zawsze lepiej dostac DVD bez pilota i kabla, niz dostac pilota i kabel ale bez
        DVD :-)
        • guciodriver Re: MEDIA MARKT-ZŁODZIEJE DLA IDIOTÓW 22.01.06, 21:00
          dobre he,he
    • unizony_sluga_toldi Re: MEDIA MARKT-ZŁODZIEJE DLA IDIOTÓW 22.01.06, 19:33
      następnym razem kupuj elektronike w małym sklepie na małych garbarach 22 zwie
      się chyba gato. sprzedawca zna się na sprzęcie i czesto jest taniej niz w media.
    • unizony_sluga_toldi lepszy model 22.01.06, 21:19
      napisy.org/sklep/opis.php?id=12
      • tenre Niższe ceny 23.01.06, 10:40
        Tak jakoś sie utarło, że ceny w Media Markt są najniższe. Nic bardziej mylnego;
        Monitor LCD 17 " Philips jest w/w za 899 zl, a tymczasem w Domarze na Rubinkowie
        już z 868 zł ;-)Niby nic, ale w Domarze mozna kupic na zerowe raty ( do 24 rat ), a w MM obsługa raty , to ok 350 zł (sic!). Warto więc poszukać.
        • unizony_sluga_toldi Re: Niższe ceny 23.01.06, 11:54
          Tylko że LCD w Domarze i Mediamarkt to stare technologicznie modele. Monitory
          LCD powinno się kupować w sklepie komputerów. Jak coś jest od wszystkiego to
          jest do niczego.
          • tenre No, to podaję model 23.01.06, 12:25
            Philips 170C6FS ( Czas reakcji 8 ms )- już sam czas reakcji wskazuje, ze jest to aktualny model, dokladnie z 2005 r. Więc może lepiej nie uogólniać opini o tych sklepach. Poza tym dowodziłem tylko, że w MM nie jest najtaniej ;-)
            Pozdrawiam
            • folkatka Re: No, to podaję model 23.01.06, 15:01

Ja odradzam wieksze zakupy w MM z jednego powodu - mianowicie poziomu obsługi.
              Bardzo czesto jej pracownicy nie potrafia pomóc nic przy zakupach, a kiedy
              przychodzi sie wydać ładnych kilkaset złotych to jest to istotne. Kiedy prosiłam
              jednego z panów o pomoc przy wyborze monitora, usłyszałam "niech pani sobie sama
              popatrzy" - pokazał na kilkanascie egzemplarzy. Ja: "który z nich byłby
              najlepszy?" On: "wszystkie są dobre" :)) Natomiast pan sprzedawca w małym
              sklepiku jak zrobił mi wykład na temat różnych parametrów, czestotliwosci
              odświeżania etc. to zbaraniałam.
    • unizony_sluga_toldi Re: MEDIA MARKT-ZŁODZIEJE DLA IDIOTÓW 23.01.06, 20:01
      Śmieszne jest to ze przyjdzie „burżuj” do MM (czy innego marketu) popierwsze
      przepłaci, podrugie nie kupi najlepszego sprzętu (jak np. monitor LCD może być
      „najlepszy” jak stoi na półce kila miesięcy, w tym czasie Chińczyki
      wyprodukowali kilka lepszych jego następców). Elektronikę kupuje się przez
      Internet jak się na niej zna lub w sklepach komputerowych w których pracując
      osoby dla których ta branża nie ma tajemnic i się nią fascynują.
      • izawawa Re: MEDIA MARKT-ZŁODZIEJE DLA IDIOTÓW 23.01.06, 20:06
        I tym cudownym sposobem , dziesięcioma różnymi głosami przekazaliście tę samą
        treść :))
      • mohair Re: MEDIA MARKT-ZŁODZIEJE DLA IDIOTÓW 24.01.06, 19:47
        Monitorów NIE KUPUJE SIĘ przez internet. Poszczególne egzemplarze tego samego
        modelu, to często niebo i ziemia.
        Np tańsze LCD produkowane wg norm dopuszczających kilka martwych pikseli. Jest
        ISTOTNE, gdzie te pixele są zlokalizowane.
        Co prawda przez internet można oddać w okreslonym czasie, ale to strata czasu i
        pieniedzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka