Dodaj do ulubionych

Jan Rokita kocha Toruń

09.02.06, 22:01
Ci wielcy toruńscy działacze PO podpierają się Rokitą , aby chociaż przez pół
dnia mówniono o nich - poseł Wyrowiński, to powinien się trochę wstydzić, że
dopuścił do tego, aby z posłą Mężydło zrobić nic nie rozumiejącego oraz nic
nie znaczącego w PiS działacza.
Obserwuj wątek
    • lego19781 Re: Jan Rokita kocha Toruń 09.02.06, 23:28
      Jasio maria od rokitów nawija o populizmie Giertycha i mulata Lepera a sam jest
      takim samym populistą,tylko używeającym mądrych słowek i pięknych zdań ,"Toruń
      po Krakowie jest moim drugim najbardziej kochanym miastem w Polsce" a banda
      dzieci z iv lo klaszcze i ma mokro w majtach.Założe się,że jak pojedzie do
      Skierniewic lub Białej Podlaskiej na happening pt."kto był najgorszym premierem
      po 1989 i dlaczego właśnie K. Marcinkiewicz?"to Toruń w rankingu ukochanych
      miast jasia marii od rokitów leci w dół,a swoją drogą wyborcza ostatnio stała
      się bardzo nieobiektywna i monopartyjna,tak uważam..
      • ursua Re: Jan Rokita kocha Toruń 09.02.06, 23:30
        > ,"Toruń
        > po Krakowie jest moim drugim najbardziej kochanym miastem w Polsce" a banda
        > dzieci z iv lo klaszcze i ma mokro w majtach.Założe się,że jak pojedzie do
        > Skierniewic lub Białej Podlaskiej (...)to Toruń w rankingu ukochanych
        > miast jasia marii od rokitów leci w dół

dokladnie
        • wet3 Re: Jan Rokita kocha Toruń 10.02.06, 00:58
          Pojakiego czorta wiatry przywialy Jana Maryske do Grodu Kopernika?! Tego nam
          jeszcze brakowalo?
        • saccularius Re: Jan Rokita kocha Toruń 10.02.06, 09:02
          ursua napisał:

>> a banda dzieci z iv lo klaszcze i ma mokro w majtach.

wybacz ze zapytam byłeś kiedyś w IV LO?? Nie, bo ty z elektryka napewno, albo z
          gastronomika, "dzieci z IV LO", chyba coś ci sie pomyliło, że co niby, my w IV
          LO mamy takie same poglądy polityczne?? No masz fajnie jeśli tak sądzisz.
          Ciekawe ile znasz takich pejoratywnych określeń na młodzież IV LO.

(przepraszam za kolokwializmy)
          • brave76 Re: Jan Rokita kocha Toruń 10.02.06, 09:29
            Do gastronomika tez chodzą wartosciowi ludzie... zapewniam...
            • saccularius Re: Jan Rokita kocha Toruń 11.02.06, 09:22
              nie wątpie i uważam, że każda szkoła jest dobra tylko drażni mnie to, że ktoś
              ciągle mówi "dzieciaki z IV LO ...", co widać w dalczym fragmencie że jest to
              bardzo obraźliwe nie lubie jak ktoś mnie obraża. Zapewniam, że na widok żadngo
              posła nie "robie w majtki", tak jak niektórzy wspomnieli na tym forum.
              Pozdrawiam ucznów z Techników
          • lego19781 Re: Jan Rokita kocha Toruń 10.02.06, 12:00
            kurcze,sorry,ale nie rozumiem o co chodzi w twojej wypowiedzi...straszny
            bełkot,napisz jeszcze raz pls
          • xiaze Re: Jan Rokita kocha Toruń 10.02.06, 14:50
            > wybacz ze zapytam byłeś kiedyś w IV LO?? Nie, bo ty z elektryka napewno, albo
            > z gastronomika, "dzieci z IV LO", chyba coś ci sie pomyliło, że co niby, my w
            > IV LO mamy takie same poglądy polityczne?? No masz fajnie jeśli tak sądzisz.
            > Ciekawe ile znasz takich pejoratywnych określeń na młodzież IV LO.

Teraz to mnie obraziles. Ja skocznylem Elektryka i to w ogole nie jest powod do
            wstydu. Nie uwazam sie za gorszego czlowieka, od osob, które skonczyly tą
            "elitarną" szkołę czyli IV L.O. Do tej szkoły trudno sie dostać - fakt - ale nic
            poza tym. Jak już siedzisz to siedzisz. Ja teraz na studiach jestem razem z
            takimi z czwórki i co? I nic :) jakoś nie wyprzedzają zbytnio wiedzą. A pojęcie
            techniczne mają o wiele mniejsze...

Z usmiechem Kazimierza Marcinkieiwcza i chwałą Lecha Kaczyńskiego podczas
            meldowania wykonania zadania braciszkowi
            Xiąże

PS. Dlaczego jest tak, ze w IV LO znaczna czesc osob, to osoby ktore maja
            wygórowaną opinię o sobie? Zycie jednak wszystko weryfikuje - zweryfikuje tez i
            Twoją opinie na swój temat.
          • sid666sid Re: Jan Rokita kocha Toruń 11.02.06, 00:56
            uzywasz wielkich slow, a "na pewno" razem piszesz, hmmm
    • doktor.1 DO J.M. ROKITY !!! 10.02.06, 07:54
      1)
      W artykule między innymi czytamy : „...(...) Jeżeli kogokolwiek dotknąłem
      tym sformułowaniem, to bardzo przepraszam - powiedział Rokita. - Jestem
      świadom tego, że w Toruniu żyją ludzie mądrzy, roztropni, umiarkowani, sensowni
      i odpowiedzialni. Nie było moją intencją kogokolwiek obrazić. (...)”.

Tylko ktoś, kto nie ma umiejętności czytania między wierszami, - nie zauważy,
      jak J.M. Rokita w wysublimowany sposób obraża zarówno „Załogę” RM i TV Trwam,
      jak i miliony słuchaczy i telewidzów tych stacji.
      Bo oto w zacytowanym tekście między wierszami można wyczytać, iż każdy kto
      słucha RM i ogląda TV Trwam jest niemądry, nieroztropny, nieumiarkowany,
      bezsensowny i nieodpowiedzialny !!! – I to nie jest obrażanie – panie Boruta
      ( czy jakoś tak, ale o brzmieniu podobnym do diabła )???
      Przyznam, iż powyższe zdanie napisałem z pewnym sarkazmem, w drodze rewanżu.

2)
      Dalej w artykule Rokita tłumaczył: - „Nie jest moją winą, że instytucja
      polityczna i medialna (Radio Maryja - red.), do której mam stosunek krytyczny,
      jest akurat ulokowana w Toruniu”.

Panie Rokita ! – Uważam za stosowne zaproponować panu, by zaczął pan nosić
      na głowie „izolator termiczny” w postaci peruki, albowiem istnieje podejrzenie,
      iż promieniowanie podczerwone i UV ( nawet zimą ) czyni spustoszenie w pana
      głowie !!!

Od kiedy to RM jest instytucją polityczną ??? – Równie dobrze mógłbym napisać,
      iż rozgłośnia RMF FM, do której ma pan najbliżej – jest instytucją polityczną,
      podobnie jak radio „Zet”, TOK-FM i wiele innych, bo też w tych rozgłośniach
      wypowiadają się politycy, - łącznie z panem.

Pana rozgoryczenie i załamanie po przegranych wyborach spowodowało u pana
      wzrost „współczynnika nienawiści” do Polaków katolików i kochających swoją
      Ojczyznę, który osiągnął „wartość krytyczną”.

Przypomnę, iż po przekroczeniu wartości krytycznej, - zawsze dochodzi
      do przeniesienia się na „śmietnik historii” – czego panu życzę.
      • brave76 Re: DO J.M. ROKITY !!! 10.02.06, 09:24
        Drogi doktorze.1! Domyślam się, że nie jest to Twój faktyczny tytuł naukowy,
        przynajmniej nie zdobyty na jakiejkolwiek świeckiej uczelni! Jeśli jednak się
        mylę, to byłby to niestety dowód na głęboki kryzys w oświacie...
        Być może masz wielki talent 'czytania między wierszami', ale chyba za bardzo
        odbierasz pewne wypowiedzi do siebie! Gdyby Rokita powiedział, że w Toruniu
        żyją 'TEŻ' ludzie mądrzy itd, wtedy mógłbyś, jako słuchacz wiadomej rozgłośni
        poczuć się urażony, ale JanMaria nic takiego nie powiedział... Zastanów sie czy
        twoje 'urażenie' nie wynika z jakiś kompleksów...
        Poza tym, przeczytaj uważnie jeszcze raz to co sam napisałeś o 'Polakach
        katolikach kochajacych swoją Ojczyznę'... Mam wrażenie, że ktoś kto nie słucha
        RM nie jest katolikiem, a co za tym idzie nie jest prawdziwym Polakiem! Nie
        kocha więc swojego kraju... Nic bardziej mylnego, zapewniam Cię...
        P.S. nie mam żadnego sentymentu do pana Rokity, ale jego wypowiedz o tym że
        kocha Toruń zaraz po Krakowie bardzo mi się podobała, nawet jesli było w tym
        troche kokieteri, szacunek za to że potrafił przeprosić! Tak samo podobała mi
        sie reakcja zebranych uczniów. I niewybradne uwagi, któregoś z wcześniejszych
        forumowiczów, o mokrych częściach bielizny, niestety nie trzymają poziomu...
        • doktor.1 Do Brave76 i Darka445 ! - cz.1 10.02.06, 10:25
          Zapewniam, że nie mam najmniejszych kompleksów. Ponadto jako analityk
          bardzo uważnie rozpatruję związki przyczynowo-skutkowe, po czym wysnuwam
          wnioski. A faktów nie da się oszukać, - w przeciwieństwie do młodych ludzi,
          na których niewiedzy żerują libertyńscy manipulatorzy ( vide Rokita w IV L.O.).

Ponieważ trwa szalona i opętana zemstą nagonka na PiS-owców
          ze strony „platformensów” za przegrane wybory, skłaniam się twierdzić,
          iż jest to celowe nagłośnienie rzekomej nieudolności PiS-u w rządzeniu,
          piętnowanie ministrów za ich wizyty w Radiu Maryja i TV Trwam, a także fałszywe
          usprawiedliwienie PO za brak koalicji z PiS-em.

W tym miejscu krótko nadmienię, że Platforma Obywatelska jako partia,
          jest jedną z ogniw zachodniej finansjery żydowskiej, która wszelkimi sposobami
          zmierza w kierunku utworzenia Judeopolonii na prastarych ziemiach piastowskich.
          W dodatku Zachód wyasygnował „platformensom” duże pieniądze na kampanię
          wyborczą do parlamentu RP, jak i na kampanię prezydencką.
          Jednakże okazało się, – pieniądze poszły w przysłowiowy „zlew”, a efekty ?
          – Efekty są, ale ..... mizerne. Stąd złość i zawiść, a przede wszystkim
          czarna wizja możliwości zwrotu otrzymanych pieniędzy za nieudane działania
          także przyczyniły się do zohydzania Polakom obecnego rządu, prezydenta i jego
          otoczenia.

Nie PiS jest winny za brak koalicji z PO, a D. Tusk i J. M. Rokita, którzy jako
          liderzy PO chcieli w tej koalicji obsadzić kluczowe dla IV RP stanowiska
          ministerialne. A dlaczego tak ? Otóż wystarczy, się zapoznać
          z czymś „programopodobnym” Platformy Obywatelskiej, a odpowiedź będziecie mieli.
          PO chciało przewodzić resortowi sprawiedliwości, gdyż nie dość że było
          przeciwne gruntownej przebudowie tego resortu, to jeszcze nie było
          zainteresowane rozliczeniem tych prominentów, którzy w ciągu ostatnich
          16 lat swymi decyzjami doprowadzili Polskę do nędzy społeczeństwa,
          rozgrabienia majątku narodowego i do najwyższego w Europie bezrobocia.
          PO także chciało dla siebie resort MSWiA, albowiem tylko w ten sposób
          umożliwiliby ludziom ze skompromitowanych służb specjalnych na dalsze
          wprost gangsterskie i złodziejskie działania.

Czy zatem uważacie, że można budować państwo prawa – IV RP nie oczyszczając
          kluczowych sektorów z ludzi, którym nie w głowie prawość, zadbanie o polski
          interes narodowy ?
          Czy zdecydowalibyście się na przykład jako budowlańcy po wygranym przetargu
          budować budynek na niepewnym gruncie ( np. na bagnie ) i w dodatku zatrudniając
          inspektora nadzoru i ludzi, którzy nie byliby zainteresowani, by ten wznoszony
          budynek powstał zgodnie ze sztuką budowlaną ku zadowoleniu jego przyszłych
          mieszkańców ?
          Tych „kwiatków” ze strony PO jest sporo, ale sądzę że te dwa przykłady powinny
          wystarczyć.

Zaś partyjny kolega Rokity - człowiek, który twierdzi że polskość ....
          .... to NIENORMALNOŚĆ, człowiek który twierdzi, że Polacy powinni wybierać
          między „czerwonymi” a „czarnymi” pretendował do prezydenckiego fotela?
          A co według Tuska jest normalnością? Ateistyczna i zsocjalizowana "francuskość"
          i "niemieckość"? A może ateistyczna i liberalna "belgijskość"
          i "holenderskość"? I jeśli nie "czerwoni", - to oczywiste, że chodziło jemu
          o byłych aparatczyków z PZPR-u i obecnego SLD.
          Ale jeśli chodzi o tzw. "czarnych", to czy przypadkiem Tusk nie miał na myśli
          zateizowania Polski ? Przecież nie ma osób duchownych u steru władzy, ani nie
          mają oni i nigdy nie mieli bezpośredniego wpływu na politykę państwa.
          A skoro ma być Polska według D. Tuska ateistyczna, to oznacza że Tusk i PO
          jest za wyrugowaniem ze szkół i urzędów słowa „Bóg”.
          A jeśli nie Bóg jest dla człowieka najważniejszy, to kto lub co?
          Kult pieniądza? Mamony, dzięki której człowiek upodabnia się do zwierzęcia,
          które nie ma rozumu i swe poczynania ma dyktowane przez instynkt?
          Człowiek, który deklaruje się jako ateista, chciał rządzić ponad 38-milionowym
          katolickim krajem?

Złośliwi przypiszą mi, że jestem za tym, by Polska była państwem wyznaniowym
          ( Talibowem, - jak pisali ongiś złośliwi wobec mnie internauci ).
          I pomylili się, albowiem życie wg zasad Dekalogu nie jest ani fanatyzmem
          religijnym, ani też windowaniem na piedestał władzy państwowej
          hierarchów Kościoła.

dokończenie w cz.2
          • oszolom3 Re: Do Brave76 i Darka445 ! - cz.1 10.02.06, 13:05
            > W tym miejscu krótko nadmienię, że Platforma Obywatelska jako partia,
            > jest jedną z ogniw zachodniej finansjery żydowskiej, która wszelkimi sposobami
            > zmierza w kierunku utworzenia Judeopolonii na prastarych ziemiach piastowskich.

Oj doktorze(.1), doktorze(.1). Doczytalem do tego miejsca i dalej juz mi sie nie
            chcialo. Czy zdaje pan sobie sprawe, ze zarowno obecny szef MSW p. Dorn jak i
            szef MSZ p. Meller sa pochodzenia zydowskiego? (Oficjalne zyciorysy, ojcowie to
            przedwojenni komunisci, dla pana Mellera pierwszym jezykiem byl francuski). Dla
            mnie nie ma to specjalnego znaczenia, bo moje kryteria oceny ludzi sa inne, ale
            panu wspolczuje konfliktu sumienia jaki musi pan przezywac papierajac obecny rzad.

• historykii Re: Do Brave76 i Darka445 ! - cz.1 10.02.06, 13:51
            Doktorze, oświetlaj te " ciemne rewiry" na miare możliwości na forum.
            Jesteśmy po tej samej stronie. Już tak niewiele czasu zostało do odkrycia "
            kulis III R.P". Spokojnie patrze w przyszłość i czekam z tą koalicją na "
            przeciecie wstęgi(...)
            P.S
            Pozdrawiam.
        • doktor.1 Do Brave76 i Darka445 ! - cz.2 10.02.06, 10:31
          W ujęciu PO państwo to "wspólne przedsiębiorstwo", które jest ponadto
          instytucją świadczącą pewne usługi dla obywateli, tj. pomoc socjalną, edukację,
          opiekę zdrowotną i zapewnienie bezpieczeństwa. Szczegółów już niestety
          nie mogliśmy poznać. Gdybyśmy je poznali w szczegółach, to PO miałoby poparcie
          zaledwie kilkuprocentowe. Co prawda jest o nich mowa w programie PO,
          ale zarazem podkreśla się tam, że jest to tylko program tymczasowy,
          a w życie będzie już wprowadzany nowy program, który jest w trakcie tworzenia
          i pracuje nad nim Rada Programowa PO pod kierownictwem Andrzeja Olechowskiego.
          Czy w programie PO jest mowa o sprawach polskich, o Narodzie, Kościele,
          tradycji i wartościach?
          Znajdujemy tam tylko krótką i bardzo ogólną oraz mglistą
          deklarację: "Zobowiązujemy się poprowadzić proces tworzenia nowej reprezentacji
          parlamentarnej. Z powagą i odpowiedzialnością. W duchu otwarcia i umiaru,
          szacunku dla tradycji i chrześcijańskich wartości dla dobra Rzeczypospolitej".
          No i proszę, - nie ma tu mowy o ochronie czy promocji tradycji i wartości
          chrześcijańskich. Także ma mowy o działaniu podyktowanym przez te wartości.
          Jak zatem interpretować taki oto zapis? - "Zachowywać szacunek dla tradycji
          i chrześcijańskich wartości"? Czy to tylko oznacza, by otwarcie ich
          nie atakować? PO nie ma najmniejszego zamiaru ich bronić, chociażby dlatego
          że przy otwartości dla zachodnich koncernów, wielkich mediów godzących
          w tradycje i wartości chrześcijańskie, w istocie wszystkich tych,
          dla których katolicyzm i polskość to coś, co trzeba raz na zawsze wymazać
          z ludzkich umysłów i serc. Gdyby doszło do wygranej Tuska, Zachód byłby
          pewniejszy, że uczyni z Polski kraj ideologii liberalnej, społeczeństwo
          publicznie laickie, no i zapewne bardziej uległą kolonię wobec Niemiec,
          Francji i Anglii, niż do tej pory.

Nie trzeba zatem być alfą i omegą, by przy wnikliwym śledzeniu
          poczynań „platformensów” wiedzieć, że w każdym calu jest to wbijanie gwoździ
          w trumnę Najjaśniejszej Rzeczypospolitej nawet wtedy, gdy słychać jeszcze
          spod wieka Jej oddech, umęczonej komunizmem i złodziejską prywatyzacją.

"Nie mogę tylko przebaczyć tym pysznym i nikczemnym, co myśląc jedynie
          o korzyściach osobistych i o wywyższeniu własnym, prowadzili i prowadza
          ojczyznę do zguby, a naród do upodlenia. Sam Bóg im tego nie wybaczy."

Powyższy cytat z testamentu Ignacego Paderewskiego, przybliża nam klimat,
          który po tylu latach, jakże nadal jest aktualny i porażająco trafny w swojej
          ocenie.
          W uzupełnieniu dodam , że prorocze słowa testamentu naszego wielkiego rodaka
          są tym bardziej godne podkreślenia, iż to właśnie wyłącznie dzięki jego
          osobistej znajomości z ówczesnym prezydentem US - Woodrowem Wilsonem - a także
          za sprawą wzajemnej sympatii, jaką darzyli się ci dwaj wielcy mężowie stanu,
          Polska mogła odrodzić się po 123-letniej niewoli.
          Jest wyłączną zasługą Paderewskiego, że 8 stycznia 1918 roku Woodrow Wilson
          w przemówieniu do obu izb amerykańskiego parlamentu, przedstawiając listę
          słynnych 14 punktów, które wieńczyły zakończenie I Wojny Światowej,
          na przedostatnim miejscu odniósł się w niej także do wolnej Polski:

- "XIII. An independent Polish state should be erected which should include the
          teritories inhabitated by indisputably Polish populations, which should assured
          a free and secure access to the sea, and whose political and economic
          independence and teritotial integrity should be guaranteed by international
          covenant".

Nie zanosi się, by w Białym Domu miały nastąpić zasadnicze, przyjazne
          dla wolnej Polski zmiany po wyborach do parlamentu RP i prezydenta.
          Neokonserwatywni syjoniści (nadający ton wszystkim poczynaniom Busha),
          mają wobec polskich ziem diametralnie rożne zamiary od naszych.
          O tym mówią wieloletnie plany perspektywiczne, które w szczegółach opracowane
          są już w dokumentacji Banku Światowego, w Waszyngtonie DC.

Pozdrawiam wszystkich myślących,
          którym droga jest Ojczyzna Polska.

doktor.1
          qvovadis.eblog.pl/omnie.php

Nie bójcie się myśleć,
          myślenie nie boli.
          • gosia.tor Re: Do Brave76 i Darka445 ! - cz.2 10.02.06, 11:29
            • gosia.tor Re: Do Brave76 i Darka445 ! - cz.2 10.02.06, 11:43
              doktorku, rycerzyku ojca r.,pyskujesz i wypisujesz te swoje głupie
              mądrości,zarzucasz wszystkim o odmiennych poglądach braki w inteligencji , nie
              męcz się tak bo ludzie o podobnych poglądach do twych ,najczęściej nie
              korzystają z internetu,niestety
          • rob77 Do doktora1 10.02.06, 11:45
            Szanowny Panie

Edmunt Burke pisał tymi słowami

Należeć, kochać małą komórkę,
            do której należymy, to pierwszy warunek (niejako zarodek)
            poczucia więzi społecznej.
            Jest to pierwsza z wielu ścieżek, którymi dochodzimy
            do miłości własnego kraju i całej ludzkości.

Nie mam wiedzy, czy Burke, choć konserwatysta i krytyk rewolucji francuskiej nie znajduje się na pańskiej liście syjonistycznych ideologów (niektórzy za popieranie prawa do niezawisłości stanów Ameryki nazywali go liberałem).

Więź obywatelską, poczucie przynależności do Państwa i narodu powinno się budować na tolerancji i poszanowaniu innych jednostek, które z nami tworzą węższe badź szersze społeczeństwo zamieszkujące na danym terytorium.
            Wolność słowa, poglądów i wyznania, prawo do informacji to fundamenty współczenych społeczeństw.
          • wredny_krzyzak Re: Brawo moher ! 10.02.06, 13:01
            jak na endeka wypracowanie jest dobre i sumienne. charakterystyczne jest
            odwoływanie sie do cytatów sprzed 100 lat - a to Wilson, a to Paderewski,
            zwlaszcza w odniesieniu, do wyzwań, które stoja przed Polską w XXI wieku.
            Powtórz jednak sobie historię na poziomie gimnazjum i oswiec sobie swoj
            najjasniejszy moherowy beret : II Rzeczpospolita nie powstała dlatego, że tak
            się umowili prezydent Wilson z genialnym pianistą, ale dlatego, ze Marszalek ze
            swoimi legionami zdołał opanowac sytuację w 1918 r. a natepnie obronic
            niepodleglośc Polski. Bitwy warszawskiej nie wygrała Maria Królowa Polski ani
            Romek Dmowski tylko wojsko polskie, ktorego trzonem byly legiony dowodzone
            przez Jozefa Pilsudskiego. To takie abc polskiej historii
            • wet3 do wrednego_krzyzaka 10.02.06, 15:51
              wredny_krzyzak napisał:

> jak na endeka wypracowanie jest dobre i sumienne. charakterystyczne jest
              > odwoływanie sie do cytatów sprzed 100 lat - a to Wilson, a to Paderewski,
              > zwlaszcza w odniesieniu, do wyzwań, które stoja przed Polską w XXI wieku.
              > Powtórz jednak sobie historię na poziomie gimnazjum i oswiec sobie swoj
              > najjasniejszy moherowy beret : II Rzeczpospolita nie powstała dlatego, że tak
              > się umowili prezydent Wilson z genialnym pianistą, ale dlatego, ze Marszalek
              ze
              >
              > swoimi legionami zdołał opanowac sytuację w 1918 r. a natepnie obronic
              > niepodleglośc Polski. Bitwy warszawskiej nie wygrała Maria Królowa Polski ani
              > Romek Dmowski tylko wojsko polskie, ktorego trzonem byly legiony dowodzone
              > przez Jozefa Pilsudskiego. To takie abc polskiej historii

Bredzisz! Widac, ze nie znasz historii. Pilsudski zadnej sytuacji nie opanowal!
              Wplatal nas niepotrzebnie w konflikt z Sowietami, bo zachcialo mu sie budowac
              federacje Polski, Ukrainy, Bialorusi i panstw baltyckich - co bylo kompletna
              mrzonka! Poza tym kompletnie nie dbal o odzyskanie ziem bylego zaboru pruskiego
              (zrobil to za niego Dmowski) oraz wbrew jego woli (!!!) pospieszono na odsiecz
              Lwowa. Wojna z Sowietami byla KOMPLETNIE niepotrzebna. Lenin ofiarowal Polsce
              granice bardziej wysuniete na wschod niz granica uzgodniona w Traktacie Ryskim.
              I na koniec jeszcze jedna uwaga. Otoz Pilsudski zlozyl swoj urzad na rece
              Witosa a sam pojechal do swojej kochanki pod Nowy Sacz.Obrona Warszawy dowodzil
              gen.Rozwadowski, ktory opracowal jej plan strategiczny. Potem wszstko to, co
              zrbil Rozwadowski zostalo zawlaszczone przez Pilsudskiego.
              • wredny_krzyzak Re: to wygłup jest czy co ? 10.02.06, 23:40
                pomijam juz wiekszą częśc tresci twojego postu gdzie bzdura jest na bzdurze
                ( np. ze zachodnie ziemie polskie odzyskal dla Rzeczypospolitej Dmowski.. )
                Tego cie u Rydzyka nauczyli ? tak a propos, a ja myslalem, ze to poznaniacy
                sami zrobili, i oni nawet ciagle w to wierzą.. ale zostawmy to, najsamczniejsze
                jest na koniec : napisałes, ze gdy ruszyla 16 sierpnia 1920 polska
                kontrofensywa znad Wieprza to marszalek Pilsudki byl.. u swojej kochanki w
                Nowym Saczu ? co to w ogóle jest ? wiedza z korespondencyjnych uniwersytetów
                TV Trwam ? ..bezmiar twojej glupoty jest porażajacy..
                • wet3 do wrednego_krzyzaka 11.02.06, 18:32
                  Pilsudski zlozyl Witosowi REZYGNACJE ze swojej funkcji. O tym jest wiadomo.
                  Przez caly czas swej dyktatury trzymal polska armie w stanie zacofania
                  technicznego, ktorego nie mozna bylo odrobic z powodu trudnych warunkow
                  finansowych i postawy "marszalka". Dopiero po smierci Pilsudskiego mozna bylo
                  przystapic do modernizacji kraju oraz armii polskiej i zaczac budowe
                  Centralnego Okregu Przemyslowego. Zauwaz, ze dopiero wtedy zaczal sie nasz
                  wzrost gospodarczy. W poczatkach 1939 zaczelismy nawet przescigac niektore
                  kraje (jak Belgia i inne)Europy zach. Jednak bylo juz za pozno - bo Hitler
                  slusznie zauwazyl, ze wkrotce Polska bedzie grozna. Dlatego zaatakowal nas aby
                  do tego nie doszlo. Nie kto inny, tylko Rydz-Smigly wyraznie potwierdzil, ze
                  wlasnie Pilsudskiemu zawdzieczamy kleske wrzesniowa.
    • darek445 A ja lubie PO i mam nadzieje ze dojdzie do władzy. 10.02.06, 09:15
      A ja lubie PO i mam nadzieje ze dojdzie do władzy.
      A lapsusy jezykowe kazdemu sie zdarzaja.
    • jinks2 Jestem z Bydgoszczy i też lubie Toruń (zabytki ... 10.02.06, 10:11
      obserwatorium) oraz inne rzeczy, ale bardzo,bardzo nie lubie o. Rydzyka
      telewizji Trwam i Radia "Ma(w)ryja.
    • slavik222 Jan Rokita kocha Toruń,Radio Maryja i Mężydłę 10.02.06, 10:26
      Lubie słuchac tego goscia,Ma te same parametry co Ojciec Dyrektor Rydzyk,co dla
      Jasia jest komplementem.Ma kompleks,bo tez by chcial...Chociaz samym gadaniem-
      paplaniem nie stworzylby takiego imprium medialnego.
    • zdrajca1 ALE SIĘ RYDZYKOWIANIE ROZGADALIŚCIE 10.02.06, 11:56
      Zwłaszcza ten obronca staropolskich ziem piastowskich.Od kiedy Thorn to polskie
      miasto?Okresowo bywało i właśnie teraz też jest.Jako Rydzykowo z pewnościa
      zostanie wkrótce stolicą sekty mocherowych beretów w całym
      Kaczorlandzie.Pytanie końcowe :"Czy Kopernik znał język polski?"
      • wredny_krzyzak Re: Czy Kopernik znał polski ? 10.02.06, 13:05
        to do końca nie jest jasne, natomiast ty masz z polskim klopoty : moher nalezy
        pisac przez samo "H" prawdziwy polaku z prapolskiego grodu.. odsyłam do
        slownika ortograficznego..
        • wet3 Re: Czy Kopernik znał polski ? 10.02.06, 16:02
          Znal chyba - i to dobrze. Mamy bowiem liste polskich (!) imion i nazwisk
          (napisana przez Kopernika w Olsztynie, nie wiem czego ta lista dotyczyla i co
          wiecej bylo na niej napisane - ale na pewno bylo), ktorych osoba nie znajaca
          polskiego nie bylaby w stanie w zaden sposon napisac. Ludzie, ktorzy podali mu
          swoje nazwiska oraz imiona byli przeciez niepismienni.
    • lego19781 I jeszcze jedno 10.02.06, 12:30
      byłem na spotkaniu z JKM rokitą i uważam,że PO ma fatalny marketing
      polityczny.Zajadła krytyka rządu i premiera,gdy społeczne poparcie dla nich
      wynosi 65% to takie jakby strzelanie sobie gola samobójczego i w ten sposób PO
      nie wygra ani nie zwiększy poparcia.troche trzeżwego myślenia i realizmu by się
      przydało...
    • kerryman dlaczego IV LO? 10.02.06, 14:00
      bo wlasnie ci ludzie beda rzadzic. to oni sa i beda grupa opiniotworcza. to oni
      cos osiagna i tak naprawde o ich wzgledy powinno sie najbardziej zabiegac.
      pomysl spotkania w IV LO uwazam za jak najbardziej trafiony.
      • doktor.1 Rokita wziął przykład z Millera !!! 10.02.06, 14:22
        Swego czasu ( 2001-2005 ) "więcej niż zero" tow. L. Miller
        jeździł do Liceum Zawodowego w Łodzi.
        L. Miller jest jego współwłaścicielem.
        Liceum to jest "kuźnią" wróżbitów i innych cwaniaków,
        albowiem specjalizuje się w ....... magii i wiedzy tajemnej.
        MAGIA - to rozumiem, ale "wiedza tajemna" ???
        Czyźby chodziło o wiedzę, jak potajemnie "wycyckać" Polaków
        z czci, wiary, moralności, .... no i z KASY ???
        Najprawdopodobniej tak, albowiem skutki już znamy.

Tak więc IV L.O. w Toruniu Boruta ( czy jakoś tak )
        szykuje sobie na kuźnię, a w zasadzie na "college
        libertyńskich pomiotów".

Nihil novi.

• kerryman Re: Rokita wziął przykład z Millera !!! 10.02.06, 14:56
          nie o to idzie. liceum millera to jedno a zdobycie zaufania grupy opiniotworczej
          to zupelnie co innego. popatrz na przekroj elektoratow PO, PiS czy SO.
          Zobaczysz ze znaczna wiekszosc ludzi z dobrym wyksztalceniem glosowala na PO. ta
          czesc spoleczenstwa jest dla PO najcenniejsza. A dla PiS_LPR_SO torun jest wazny
          z zupelnie innego powodu - zaplecze w postaci Radia Maryja. Inny i dokladnie
          przeciwny poprzedniemu - osrodek opiniotworczy.
          Ogolnie mowiac tania propaganda w Radiu Maryja jest duzo latwiejsza do
          zorganizowania. Dziala szybciej, jak cala populistyczna polityka. Ale zbyt
          dalekosiezna nie jest. Predzej czy pozniej ludzie zrozumieja ze nie mozna w
          nieskonczone rozdawac becikowych, zasilkow itd itd. PO ma zadanie duzo
          trudniejsze. Musi wytlumaczyc tej ciemnej masie podstawowe zasady ekonomii.
          Latwo jest zdobyc popularnosc rozdajac pieniadze za nic.
        • felippee Re: Rokita wziął przykład z Millera !!! 10.02.06, 15:03
          Tak doktor, proponuje zamknac IV LO. W koncu to cwaniaki. Od lat to liceum jest
          w czolowce najlepszych szkol w polsce, a absolwenci odnosza wielkie sukcesy. W
          koncu to napewno libertynskie pomioty, bo prawdziwy polak katolik powinien byc
          glupim jelopem, ktory nie odniosl w zyciu zadnego sukcesu, nie umie samemu
          myslec, wiec slucha faszystowskiego radia i nie zna zadnego innego kraju, wiec
          obstaje przy tym ze polska jest najcudowniejsza.

Moze tez zamknac UMK, w koncu tam tez jest pelno ludzi ktorzy maja czelnosc
          myslec !

A tak serio doktor, to jestes zwyklym ignorantem ze spora mania wielkosci, i
          sporymi kompleksami (o czym przekonuje mnie ten fragment w ktorym piszesz ze ich
          nie masz). Jesli nie masz kompleksow chlopie, to wyjdz z ukrycia - napisz swoje
          imie i nazwisko, podaj miejsce pracy i uczelnie gdzie wykladasz! Chetnie ciebie
          poznam i te uczelnie gdzie wyglaszasz swoje brednie.

Wstydzisz sie? Boisz sie, ze ukrywasz sie pod ksywka? Skoro jestes taki pewien
          siebie to wyjdz z cienia cwaniaku!
          • doktor.1 Do felippee ! 10.02.06, 15:30
            Twoje żądania dotyczące ujawnienia moich danych osobowych
            brzmią identycznie jak te, które swego czasu słyszałem na SB-cji.
            Więc albo jako stary SB-ek nie wyzbyłeś się tych nawyków,
            a jeśli jesteś "pampersiarzem", to jesteś "młodym wilczkiem"
            - synalkiem SB-ka, który "zaszczepił" ci taki tok postępowania.
            Jest jeszcze trzecia ewentualność, a mianowicie : - jesteś pospolitym
            chamem i nie wiesz, co to są zasady dobrego wychowania.
            ( właściwą podkreśl )

Wiesz co ? - Ponieważ nie mam nic do ukrycia, więc podam te dane
            na skrzynkę, wszakże pod warunkiem, iż tu na forum podasz
            swój prawdziwy adres skrzynki e-mailowej ( nie tej z GW ),
            swoje nazwisko, imię i nr telefonu. Ok ?
            Wówczas zatelefonuję, upewnię się, że moje dane osobowe trafią
            do właściwego adresata.

Już ci pisałem, byś mnie nie obrzucał inwektywami,
            a ty nadal to robisz. Czy ty rzeczywiście jesteś taki
            "odporny na wiedzę" i nie rozumiesz, co do ciebie piszę ?

• felippee Re: Do felippee ! 10.02.06, 22:15
              Ha ha ha, kiedy ja ciebie nazywam cwaniakiem to to jest inwektywa misku, ale jak
              ty nazywasz innych forumowiczow idiotami, sbekami, libertyniskimi pomiotami to
              jest OK? Fajna masz dwubiegunowa moralnosc.

I nadal uwazam ze sie boisz. A prawdziwa cnota sie nie boi glosic swoich
              pogladow ze swoim nazwiskiem obok.
    • janboguslaw5 Re: Jan Rokita kocha Toruń 10.02.06, 14:18
      Największym nieszczęściem Polaków jest to że nigdy nie potrafia się dogadać. Im
      więcej słucham wywodów poszczególnych przedstawicieli partii są czasami tak
      nielogiczne i głupie, że oni sami nie rozumieją siebie. Jak łatwo stwierdzić, co
      można dobitnie i naocznie udowodnić, każda z formacji, bądź jej część, próbuje
      "coś upiec" przy ognisku jakim jest sprawowanie władzy. Używając, często nawet
      nadużywając, symboliki narodowej i patriotycznej. Chciałoby się powiedzieć:
      zachowujecie się jak dzieci, ale to byłoby zdecydowanie zbyt bolesne i
      krzywdzące dla naszych pociech, które już teraz, tzn. juz w tym wieku, śmieją
      się z głupoty polskich polityków.
      Zostaliśmy pośmiewiskiem całej Europy, a może i świata. Płaszczymy się przed
      "wielkimi" tego świata, ale tylko w osobach "naszej władzy", oczekując,
      niewidomo czego, przyzwolenia czy przyklasku.
      Nie wystarczy porównanie tej sytuacji do obrazu opisanego przez Orwella, bo mamy
      do czynienia z bardziej zdegenerowaną kastą ludzi, może mutantów homo sapiens,
      żądnych władzy i związanych z tym zaszczytów. Tanim populizmem próbują
      zjednoczyć sobie rzesze poparcia, przy tym kłamiąc, co stało się już ich
      pierwszorzędną cechą, bez żadnego poczucia wartości i honoru. Jako etykietę
      takiego sposobu działania przyjęto tłumaczenie wartościami chrześcijańskim,
      które pochodzą z niewiadomo jakich autorytetów, bądź dosadniej z jakiej części,
      podzielonego polskiego Kościoła katolickiego.
      Jeżeli ośrodkiem mądrości i pierwszorzędnym "nauczycielem" nauki kościoła jest
      ośrodek medialny skupiony wokół o. Rydzyka w Toruniu, to rozpocznijmy może
      reformę IV RP od oszczędności poprzez likwidację Konferencji Episkopatu Polski
      itd.itp.
      Zabrzmiało to jak farsa, ale na ile odbiega to przypuszczalnej rzeczywistości,
      bądź zapędów niektórych osób, niech każdy rozważy według własnego sposobu i bez
      obawy, bo przecież myśleć nigdy nie mogą zakazać, a tak by na tym im zależało.
      Tak w samej rzeczystości wracając do szanownego pana którego nazwisko
      podpowiadało by jego pochodzenie. Żeby było jasne nie jestem sympatykiem żadnej
      opcji politycznej działającej na polskiej scenie politycznej. Mam pewne
      przekonania i przemyślenia, na tym mam zbudowany własny sposób wartościowania i
      etyki. Nie jest to nic rewolucyjnego, a tym samym niebezpiecznego dla porządku
      prawnego naszego kraju. Ale powiem wprost i jednoznacznie: polska polityka i ta
      po 1989 i ta przed 1989, skutecznie wyleczyła mnie z ostatnich kropel
      patriotyzmu. Nadal czuję się Polakiem i utożsamiam się z naszym krajem, ale
      coraz częściej zadaje sobie pytanie czu to ma sens. Patrząc bowiem na wielu
      takich którzy działali na różne sposoby i strony, nic sobie z tego nie robiąc,
      osiągając przy tym określone korzyści, mam wielki żal do samego siebie że w
      dotychczasowym swoim życiu nie "ustawiałem się" odpowiednio politycznie.
      Kończąc ten wywód, może zbyt długi, jednoznacznie powie,: nie ma w Polsce już
      żadnego autorytetu, który spróbował by zjednoczyć wszystkich Polaków, bez
      względu na ptzekonania polityczne, religijne, rasowe i inne. Takim autorytetem
      powinien być Kk, ale jego "urzędnicy" nie mają na to "czasu" goniąc za własnymi
      potrzebami, przyjemnościami a nierzadko "zobowiązaniami".
      Nie ma bowiem nic bardziej przykrego i zakłamanego, jak wpajać innym "słuszne"
      ewangeliczne rady, samemu ich nie przestrzegając - ciekawe z ignorancji czy
      wyrafinowanej taktyki działania.
      A propos polecam na HBO film o Marcinie Lutrze - daje sporo do myślenia.
      A Pan Panie Janku, przestań Pan pierd.lić bez sensu jaki byłbyś dobry.
      Powiedział byś czasami coś do rzeczy, a nie tylko dyrdymały bezsensowne.
      Drażnisz tylko "moherowe berety", które, nie wiadomo czy nie mają racji, łącząc
      Twoje pochodzenie z nazwiskiem. Tak na marginesie - to czy działanie Jana Marii
      Rokity ma coś wspólnego ze sposobem załatwienia pewnego sporu p.Nelly Rokity z
      działaczkami feministycznymi z Torunia ? Jakby podobna taktyka.

• slavik222 Re: Jan Rokita kocha Toruń-JANBOGUSLAWOWI5 10.02.06, 15:33
        CAŁY ŚWIAT Z NAS SIE SMIEJE? CHYBA MASZ OMAMY CALY SWIECIE
    • maaax1 WIERZMY W PO, ONI NAPRAWDĘ MOGĄ WIELE ZROBIĆ. 10.02.06, 14:23
      WIERZMY W PO, ONI NAPRAWDĘ MOGĄ WIELE ZROBIĆ.
      Oby sie udało im dojśc do władzy. Liczę na to.
      • doktor.1 Do maaax1 ! 10.02.06, 14:46
        Sparafrazuję twój tekst :

- "NIE WIERZMY W PO, ONI NAPRAWDĘ NIE MOGĄ WIELE ZROBIĆ.
        Oby sie nie udało im dojśc do władzy. Liczę na to".

Człowieku, czy mam ci zastosować tzw. "łopatologię" ???
        Wg ciebie dla kogo PO może dużo zrobić ??? - Dla Polski,
        dla ciebie, dla mnie ???
        Czy jeszcze ci nie przeszło po tym człowym zderzeniu z TIR-em ???
        Chyba jesteś po wypaleniu "jonta", albo nie wytrzeźwiałeś !!!

Tyle my patrioci piszemy, mówimy, wskazujemy na materiały źródłowe,
        wskazujemy na fakty, które zaprzeczają dobrym intencjom PO w stosunku
        do Rzeczypospolitej, a ty wyskoczyłeś z tą myślą, jak przysłowiowy
        Filip z konopii.

Przeczytaj mój tekst na tym forum, przeczytaj, co piszą "platformersi"
        na swojej stronie internetowej, porównaj, porozmawiaj z ludźmi od ciebie
        starszymi, którzy mają nie tylko większe doświadczenie życiowe,
        ale także posiadają dużo większą wiedzę w tym zakresie.

Nie bój się myśleć,
        myślenie nie boli.
        • kerryman Re: Do maaax1 ! 10.02.06, 15:10
          nie potrafie sobie wyobrazic dlaczego ktokolwiek myslacy nie potrafi zrozumiec
          intencji PO.
          kto cie oplaca zeby wciskac ludziom ciemnote, doktorku?
          moze ktos ci po prostu zalatwil ciepla posadke, na ktora nie musiales ciezko
          zapracowac, teraz ci z tym dobrze i nie chcesz zeby wreszcie skonczono z upartym
          marnotrawieniem pieniedzy w panstwie. Uwazasz ze Polske stac na takie socjalne
          eksperymenty? Po tylu latach komuny, ktora trwonila pieniadze na prawo i lewo -
          dalej nie widzisz ze to prowadzi do nikad? Moze nie zdajesz sobie sprawy z tego,
          ze wieloletni juz dlug zagraniczny bedziemy jeszcze przez dlugie lata splacali.
          A zamiast sie zmniejszac - bedzie ustawicznie rosl - dzieki takim magikom jak ty.
          • doktor.1 Do kerryman ! 10.02.06, 15:58
            Nie drwij sobie ze mnie. Co to za jakieś zwroty
            typu "doktorku" ? - Masz kłopot z odczytaniem mojego nicku ??

Co ty o mnie wiesz ? - Kiedy jeszcze ciebie nie było na świecie,
            ja pracowałem w fabryce jako nieletni ( miałem wówczas 17 lat )
            i zarabiałem na swoje utrzymanie i kształcenie się.
            I dopiąłem swojego. Mam wyższe wykształcenie ( nie zdobyte za łapówkę ),
            a uczciwie edukowałem się na jednej z renomowanych uczelni w Polsce,
            a na drugiej, - także renomowanej zrobiłem doktorat.
            Więc przestań mnie obrażać !!!

Jeśli chodzi o dług Polski wobec Klubu Paryskiego i Banku Światowego,
            to nie tylko "zawdzięczamy go" komunistom, ale także libertynom
            z UW i PO !!! (vide L. Balcerowicz - ps. Kasiarz ).
            Uważasz, że tylko "platformersi" postawią Polskę na "wyżyny" Europy ???
            Nic bardziej błędnego.
            Owszem, wówczas dług zmaleje niemal do zera, a wyglądać to będzie tak :
            - przyjadą wierzyciele, zarekwirują resztę przedsiębiorstw,
            ( banki już są ich dzięki UW i PO !! ), ośrodki użyteczności publicznej,
            i "po bólu".
            Ale kiedy zapytają ciebie, co masz w Polsce swojego ? - odpowiesz,
            że to co masz, to zmieściłeś w torbie podróżnej.
            To nie jest żadna teoria spiskowa dziejów !!! - Taki może być scenariusz
            w przypadku, gdy znów "dorwą" się do władzy libertyni i żydokomuniści.
            Wówczas dokończą dzieła, które teraz przerwał im PiS z koalicją LPR i SO.

Pisz co uważasz, ale uważaj co piszesz,
            albowiem każda wolność ma swoją odpowiedzialność.

• wet3 do "doktor.1" 10.02.06, 16:10
              Dlaczego wdajesz sie w dyskusje z ludzmi typu "kerryman". Tacy ludzie sa
              niereformowalni! Im nie przemowi nic - dopoki nie dostana w skore od wlasnych
              idolow. Pozdrawiam.
              • doktor.1 Witaj Wet3 ! 10.02.06, 16:23
                Sorry, sam kiedyś radziłem, by napisać na danym forum jeden "mocny"
                komentarz i nie wdawać się w dyskusję.
                Ale szlag mnie trafia, jak taki "pampersiarz" usiłuje wmówić mnie,
                że jest najmądrzejszy, a wszyscy opowiadający się za Polską są
                ciemnogrodem i oszołomami.

Na Twoją Wet3 prywatną skrzynkę wrzucę za chwilę link do dość ciekawego
                materiału.

Także pozdrawiam.
              • kerryman Re: do "doktor.1" 10.02.06, 16:53
                > ludzmi typu "kerryman"
                hehe - dobre.
                > Im nie przemowi nic - dopoki nie dostana w skore od wlasnych
                > idolow.
                nie wiem co masz na mysli, ale zapominasz o jednym - to twoi idole sa u wladzy i
                jak na razie wycofali sie z wiekszosci obietnic wyborczych, zamiast byc pogromca
                prawa zaczynaja sie bratac z ludzmi z wyrokami. to chyba ty powinienes miec
                kompleksy. to chyba ty dostajesz teraz w pysk od swoich idoli. no chyba ze
                jestes tak samo zaklamany jak oni i wcale ci to nie przeszkadza.
            • kerryman Re: Do doktorka 10.02.06, 16:15
              OO jaaaaa! masz doktorat i teraz nim wymachujesz. Myslisz ze zdobedziesz tutaj
              czyjkolwiek szacunek nazywajac siebie doktorem? Moze od razu napisz o sobie
              profesor z super duper renomowanej uczelni.

Powtarzam - znakomita wiekszosc ludzi dobrze wyksztalconych glosowala na PO.
              dlaczego? bo nie przekonala ich pseudorodzinna polityka PiSu.
              Elektoratowi PiSu wystarczylo pokazac okrutnie falszywa reklame pokazujaca puste
              lodowki, obiecac im miliony mieszkan itd. Ludzi z kiepskim wyksztalceniem
              latwiej jest postraszyc i omamic.

>> ja pracowałem w fabryce jako nieletni ( miałem wówczas 17 lat )

ty ciagle tylko JA! JA! JA!
              panstwa nie naprawia tacy jak ty. trzeba sie w koncu zapytac siebie - co moge
              zrobic zeby pomoc w naprawie kraju. TY sobie odpowiadasz - rozdac pieniadze na
              prawo i na lewo, na becikowe, srecikowe itd. Kto za to zaplaci? ten co ci daje
              prace. A jak bedzie mial dosyc to przeniesie interes na ukraine, gdzie ludzie za
              mniejsze pieniadze sa gotowi pracowac.

Jedno jest pewne - nalezysz do pokolenia, w ktorym mozna sie bylo opierdzielac i
              dostawac za to kase. przyszly lata 90-te, profesor Balcerowicz i inni ludzie
              ktorzy cokolwiek w tym kraju zrobili cos dobrego - a ty nazwiesz ich zlodziejami
              i kasiarzami. Bo miales i nie masz. Bo mozna bylo lezec a teraz trzeba pracowac.
              ehhh. szkoda mi slow na ciebie. nie ma juz nadziei dla takich jak ty.
              • doktor.1 Kerryman ! - EOT idioto, EOT !!! 10.02.06, 16:27
                • jaajakobyly Re: Kerryman ! - EOT idioto, EOT !!! 10.02.06, 16:33
                  hamuj prostaczku
                  • doktor.1 Do jajakobyly ! 10.02.06, 17:02
                    Bo co ? - Nie podoba ci się ?
                    To sobie zmień.
                    Już większego prostaczka od ciebie nie ma.
                    Nie dość, że nie masz nic do powiedzenia
                    ( by mówić, trzeba mieć wiedzę i trzeba wiedzieć,
                    co się chce powiedzieć, nie zaś obrażać. ),
                    to popatrz jak brzmi twój nick !!!
                    Już bardziej prymitywnego nie widziałem, -
                    ot adekwatny do ciebie - przygłupie.
                    • kerryman Re: Do jajakobyly ! 10.02.06, 17:12
                      > to popatrz jak brzmi twój nick !!!

no tak, bo nick jest najwazniejsze. ma pan racje panie [...] doktorze.
                    • jaajakobyly do doktorka 10.02.06, 18:12
                      hamuj prostaczku, i ucz się czytać żebyś nie musiał zmieniać nicku na ci..ogiera
            • mazurek99 Re: Do doktora.1 10.02.06, 17:54
              A w jakiej branży się doktoryzowales?
              • doktor.1 Do mazurek99 ! 10.02.06, 19:41
                Jak będziesz pisał o mnie książkę,
                to uzyskasz ode mnie wszelkie dane,
                ale to niestety .... kosztuje,
                (no wiesz, - prawa autorskie, prowizje,
                tantiemy, itp. itd. )
                więc może się okazać, że po prostu
                nie będzie cię na to stać.

A może później będziesz mnie jeszcze pytał
                o nr kołnierzyka, butów i czy jestem hetero.
                Więc "odpuść sobie" tę ciekawość.

• mazurek99 Re: Do doktora 10.02.06, 20:00
                • mazurek99 Re: Do doktora 10.02.06, 20:12
                  Myslisz ze warto o tobie ksiazke pisac? Taki zarozumialek jestes? Za kogo ty
                  sie wlasciwie uwazasz? Mysle ze jestes zapyzialym bufonem i moglbys byc jedynie
                  bohateram niektorych rozdzialow podrecznikow psychologii rozwojowej. Twoj numer
                  kolnierzyka mnie nie interesuje jak i twoja orientacja seksualna chociaz przez
                  nia dalo by sie z pewnoscia wiele wytlumaczyc. A stac mnie na wiele, bys sie
                  zdziwil ale jasne jest ze nie podolal bym twoim wymogom finansowym bo sa one
                  wprost proporcjonalne do twojej pychy. Pycha to jeden z grzechow glownych
                  wogole a twoich w szczegolnosci. Wiec nie oczekuj ze ktos o tobie ksiazke
                  napisze, pracuj raczej nad tym zeby na twoim nagrobku byl ladny napis.
            • historykii Re: Do kerryman ! 11.02.06, 07:21
              Do doktora1,
              Szanowny panie,
              nie ma sensu z nimi(...) się droczyć .
              Przyjmijmy podstawową zasade, którą Sw. Łukasz kierował do nas w formie
              najwspnialszego ostrzeżenia:
              " Synowie ciemności są roztropniejsi w rodzaju swoim od synów swiatla".
              Ja tak uważam od lat i tylko prawdą, wspieraną własnym doświadczeniem( także
              opartm na faktach-a więc kolejna prawda) walczę z nimi wszędzie.
              Na ten temat( moich dróg) wiele mógłby powiedziec sam Pan Adam Michnik, a
              ostatnio Redakcja Gazety Pomorskiej.
              Poczytaj wczorajszą i wyciagnij wnioski.
              Już prawdziwych przestępców -pijaków-łajdaków-krętaczy, nawet z SLD -owa dają
              na "1 szej stronie". Dawniej, czy któkolwiek cos takiego widział?
              Moją powinnością i wielu z nas piszących ( Pana na pewno)jest pedagogika.
              Zapewniam Pan, ze czyta się ze zrozumieniem pańskie opinie poparte
              historycznymi przykładami lub rozważaniami naukowymi. Wchodzenie w spór z tak
              wyjałowionymi " ludzikami" do niczego co miałoby wartościową-sensowna
              konkluzję, nie prowadzi(!)
              Dziękuję Panu, za uwagę sprzed ponad 6 miesięcy.
              Dotyczyła ona foum na ONECIE(!). Doświadczyłem wyjątkowo-perfidnej-
              manipulatorskiej cenzury i już tam nie wklickuję.
              Jestem z Wami i jak radził mi mój " wzór"-***kondor*** z ww forum posługuję sie
              prawdą. Ona posiada moc " chińskiej kropli".
              Badźmy cierpliwi, gdyz już niedługo popłynie " RZEKĄ".
              zamieszczam mojego posta na okolicznosc wyjątkowo dyplomatyczneych wypowiedzi"
              rokity-diabełka", który dokonał "zajazdu na Toruń" w celach wiadomych(!).
              Miejmy oczy i uszy otwarte, wszak jak mówił Salomon, to Pan je nam dał(!)
              >>>..."No, nie dziwie sie Rokicie - te kilkanascie tysiecy glosow, ktore zbiera
              Pan Antoni jest warte takich figur stylistycznych.
              a teraz pytanie do Jaroslawa Kaczynskiego - czy Pan w koncu przejrzy na oczy
              i zrozumie, ze Antoni Mezydlo zbiera glosy za to, czego w zyciu dokonal
              podczas gdy aparatczycy typu markowski czy girzynski - jedynie za to, ze maja
              legitymacje partyjna i odpowiednie miejsce na liscie ?]
              Mój Ty " wredny-krzyzaku", gdyby wszyscy( a co naajmniej > 50 %) była tak "
              wredna jak Ty"?
              Temat " ambicyj" doktora Girzyńskiego dla nas PIS-owców z rodowodem " S" ( ja
              osobiście od Sierpnia '80 r; -członek założyciel P.C. w 1990r )nie jest żadną
              nowością. Tacy jak my, tylko czekalismy na fatalne skutki. Ludzie z
              doświadczeniem życiowym, a nie tylko z dyplomami(doktorskimi)mają więcej
              rozwagi i wyczucia politycznego. Tacy jak Pan Antoni nie zbijają w wolnej-
              bezpiecznej Polsce, juz po wygranych wyborach przez PIS, kapitału na "
              dziewczynce z d. SB", od lat kilku rzezcnik Policji w Toruniu(...)
              On i inni z " S" dawali wyraz wtedy, kiedy za słowa się szło do więzienia,
              albo w ramach tzw spotkań panelowych z funkcjonariuszami milicji obywatelskiej,
              miało się "poodbijane nerki"; Pan Antoni ma tam swoje miejsce! Sprawdźcie w
              ksiązkach "rwący sie do władzy".
              Nieprawdaż panie i panowie "S" z lat ' 80 tych?)?
              Prezes Kaczyński ma wyjatkowy dar przenikania do wnętrza ludzkiej psychiki.
              Jestem przekonany, ze tym razem także podejmie właściwie-skuteczną i mądrą
              decyzję. Osobiście kieruję do Niego słowa najmądrzejszego króla(!)-Salomona:
              " DZIELNA ŻONA JEST KORONA SWOJEGO MĘŻA, LECZ TA, KTÓRA GO HAŃBI, JEST JAK
              PRÓCHNICA JEGO KOŚCI".
              P.S.
              Panie Antoni, jestem z Panem, ale do P.O. nie jest po drodze(...).
          • wet3 do kerryman 10.02.06, 17:49
            kerryman napisała:

> nie potrafie sobie wyobrazic dlaczego ktokolwiek myslacy nie potrafi zrozumiec
            > intencji PO.
            > kto cie oplaca zeby wciskac ludziom ciemnote, doktorku?
            > moze ktos ci po prostu zalatwil ciepla posadke, na ktora nie musiales ciezko
            > zapracowac, teraz ci z tym dobrze i nie chcesz zeby wreszcie skonczono z
            uparty
            > m
            > marnotrawieniem pieniedzy w panstwie. Uwazasz ze Polske stac na takie socjalne
            > eksperymenty? Po tylu latach komuny, ktora trwonila pieniadze na prawo i
            lewo -
            > dalej nie widzisz ze to prowadzi do nikad? Moze nie zdajesz sobie sprawy z
            tego
            > ,
            > ze wieloletni juz dlug zagraniczny bedziemy jeszcze przez dlugie lata
            splacali.
            > A zamiast sie zmniejszac - bedzie ustawicznie rosl - dzieki takim magikom jak
            t
            > y.

Czy jestes w ogole myslacym czlowiekiem? Dla mnie wystarczy artykul "Milicja
            winna ale bezkarna". Masz tu NA DLONI wylozone wszystko. Trzeba teraz
            KONIECZNIE uzdrowic nasze sadownictwo. PO nigdy nie doprowadziloby do
            wyrzucenia SB-kow z policji. Teraz czekam na dekomunizacje i prawidlowo
            rzeprowadzona lustracje. Gdy warunki te zostana przez rzad spelnione, to nasze
            panstwo powinno sie podniesc z zapasci stosunkowo szybko! Pozdrawiam.
            • mazurek99 Re: do wet3 10.02.06, 17:55
              oj naiwny, naiwny
            • kerryman Re: do kerryman 10.02.06, 17:57
              >PO nigdy nie doprowadziloby do
              > wyrzucenia SB-kow z policji.

nie chodzi o to czego ktos BY nie zrobil tylko o to co kto ROBI a czego nie.
              jestem bardzo szczesliwy widzac sbeckie paly wywalane na pysk - fakt, to sie
              powinno stac juz dawno temu. Ale szlag mnie trafia jak widze tego kryminaliste
              Leppera u boku czlowieka ktory mieni swoja partie "Prawo i Sprawiedliwosc".
              Rozumiesz? Zgadzam sie ze trzeba uzdrowic sadownictwo, odsunac od stanowisk
              bylych komuchow - np malo kto dzisiaj wie ze jeden z obecnych kuratorow oswiaty
              jest pedofilem. ale za komuny mu sie upieklo, potem kryli go koledzy z SLD itd itd.
              Ale naprawa panstwa to nie tylko wyrzucenie starego gowna i zastapienie go nowym.
              • wet3 Re: do kerryman 10.02.06, 18:22
                kerryman napisała:

> >PO nigdy nie doprowadziloby do
                > > wyrzucenia SB-kow z policji.
                >
                > nie chodzi o to czego ktos BY nie zrobil tylko o to co kto ROBI a czego nie.
                > jestem bardzo szczesliwy widzac sbeckie paly wywalane na pysk - fakt, to sie
                > powinno stac juz dawno temu. Ale szlag mnie trafia jak widze tego kryminaliste
                > Leppera u boku czlowieka ktory mieni swoja partie "Prawo i Sprawiedliwosc".
                > Rozumiesz? Zgadzam sie ze trzeba uzdrowic sadownictwo, odsunac od stanowisk
                > bylych komuchow - np malo kto dzisiaj wie ze jeden z obecnych kuratorow
                oswiaty
                > jest pedofilem. ale za komuny mu sie upieklo, potem kryli go koledzy z SLD
                itd
                > itd.
                > Ale naprawa panstwa to nie tylko wyrzucenie starego gowna i zastapienie go
                nowy
                > m.

No i nagle dochodzimy do wniosku, ze mamy bardzo duzo zbieznych pogladow! Jesli
                za chodzi o Leppera, to Kaczory (ktorych, nawiasem mowiac, nie lubie) - jako
                prawnicy maja chyba od nas, przecietnych zjadaczy chleba, lepszy wglad w
                sprawy Leppera. Nie posadzam ich o naiwnosc. Takze nie sadze, aby stac bylo
                Kaczorow na uprawianie hazardu politycznego w obecnej sytuacji, kiedy
                praktycznie rzecz biorac, chodza "po linie". Pozdrawiam.
                • kerryman Re: do kerryman 10.02.06, 18:29
                  prawda jest taka ze PiS byl jedna z partii ktora leppera chciala dyscyplinowac w
                  poprzedniej kadencji - w obecnej to juz zupelnie inny czlowiek, ktorego mozna
                  zrobic v-ce marszalkiem. a hazard polityczny nigdy nie przestanie miec miejsca,
                  dopoki ktoras partia nie dostanie wiecej niz 50% mandatow.
                  • wet3 Re: do kerryman 10.02.06, 20:17
                    kerryman napisała:

> prawda jest taka ze PiS byl jedna z partii ktora leppera chciala
                    dyscyplinowac
                    > w
                    > poprzedniej kadencji - w obecnej to juz zupelnie inny czlowiek, ktorego mozna
                    > zrobic v-ce marszalkiem. a hazard polityczny nigdy nie przestanie miec
                    miejsca,
                    > dopoki ktoras partia nie dostanie wiecej niz 50% mandatow.

mam nadzieje, ze w rok po podpisaniu paktu stabilizacyjnego dojedzie do
                    utworzenia koalicji PiS, SO, LPR i moze doszlusuje do niej PSL. Wszystko zalezy
                    jednak od tego, co przez ten rok zostanie osiagniete. Jesli beda jakies
                    pozytywne rezultaty, to nie mam watpliwosci, iz ich wynikiem bedzie wyzej
                    wspomniana przeze mnie koalicja. Pozdrawiam.
    • jaajakobyly Doctor Number One - gdzie się podziewasz 12.02.06, 22:06
    • o_murphy Bardzo liczę na dojście PO do władzy. I to szybko. 13.02.06, 09:15
      Bardzo liczę na dojście PO do władzy. I to szybko.
      • kerryman ja rowniez, ale jeszcze nie teraz 13.02.06, 12:15
        musimy poczekac troche, niech sie PiS do konca skompromituje. Gdyby wybory
        przeprowadzono teraz, PO prawdopodobnie by wygrala, ale bez wiekszosci glosow w
        sejmie. Na razie - PO zrobila najlepszy ruch od dlugiego czasu - postanowila
        poddac pod glosowanie obietnice wyborcze PiSu. Inaczej sie w Polsce nie da -
        trzeba tym biednym ludziom pokazac - ze to wszystko ch.. Czy to SLD, czy to AWS
        czy PiS - jeden ch.. Wszyscy tylko by wladzy chcieli. Ja mowie - niech oni
        sobie maja ta wladze, niech sie bogaca. Ale niech tez cos dobrego zrobia dla
        kraju. A nie - naobiecywac, dorwac sie do wladzy, potem rzucic jakis ochlap dla
        niepoznaki, typu becikowe, zeby ludzie mowili - no w koncu do czegos ta Wladza
        sie przydaje. a po cichu - podzielic miedzy siebie stanowiska, wprowadzic swoich
        ludzi wszedzie gdzie sie da. Tego nikt nie widzi, a potem zarzadza sie
        lukratywnymi kontraktami, wprowadza odpowiednie ustawy itd itd. Bedziemy mieli
        jeszcze nie jedne "lub czasopisma". mowie wam. Juz sie Giertych z Kaczynskim nie
        dogadali, zeby "ani mru mru prasie". I teraz jeden twierdzi ze rozmawiali o
        kierownictwie PAPu a drugi stanowczo zaprzecza.
        • kerryman kalkulator podatkowy pis 13.02.06, 12:24
          www.mniejpodatkow.pl/raport.php
          ciekawe jak dlugo jeszcze bedzie na stronie. skoro wcale nie zamierzaja
          zmniejszyc podatkow to na kiego czorta jeszcze go trzymaja.
          a tak swoja droga - mogli by byc odrobine mniej bezczelni niz SLD ktorego tak
          nie nawidza i przyznac - "OK, my wcale nie zamierzamy wypelnic obietnic
          wyborczych, kij wam w oko, z reszta i tak nas pewnie byscie nie wybrali
          ponownie, za 4 lata"
          • staszekk1 Re: Bardzo liczę na dojście PO do władzy. I to szy 13.02.06, 12:40
            Im wczesniej tym lepiej.
            Na co czekac?
            • kerryman Re: Bardzo liczę na dojście PO do władzy. I to sz 13.02.06, 13:06
              no przeciez pisze - teraz platforma nie dostalaby wiekszosci mandatow - i co
              wtedy? dogadywac sie z Samoobrona, LPR albo SLD?
        • doktor.1 Do kerryman ! 13.02.06, 14:24
          Poczytaj, co napisałem do "o_murphy"
          i może też "odrobisz tę samą pracę domową" ???

Czekam.
      • doktor.1 Do o_murphy 13.02.06, 14:20
        Liczysz na dojście do władzy PO ?
        A jakież to argumenty przemawiają
        za twoim "liczeniem" ???
        Postaraj się w punktach ująć to,
        co PO zrobiłobydoberego dla nas Polaków,
        - gdyby doszło do władzy.

Życzę ci przyjemnej i ... skrupulatnej
        zgodnej z prawdą "wyliczanki".

Jęśli uda ci się ta "wyliczanka",
        postaram się ustosunkować do niej.

Powodzenia,

Doktor,1

Nie bój się muśleć,
        myślenie nie boli.
        • kerryman Do doktorka 13.02.06, 14:52
          Nie wiem czy jest sens licytowac sie kto wiecej BY zrobil. Skupmy sie na tym, ze
          PiS wycofal sie juz chyba z wszystkich najwazniejszych obietnic wyborczych.
          Widac golym okiem ze im chodzi tylko o wladze, nic wiecej. Sa w o tyle
          komfortowej sytuacji, ze jako partia "prawicowa" moga przeprowadzic wiele akcji
          pod haslem walki z postkomunistami, a tak naprawde bedzie chodzilo o ich
          prywatne interesy.

A w zwiazku z twoim pytaniem o PO, chce powiedziec, ze MAM NADZIEJE na obnizenie
          podatkow, zmniejszenie kosztow pracy, przyciagniecie kapitalu zagranicznego,
          zmniejszenie szarej strefy, wkroczenie do strefy euro - krotko podsumowujac po
          polsku - zeby wszystkim zylo sie lepiej, powiedzmy w perspektywie 10-15 letniej.

wiem, ze niektorym trudno to wytlumaczyc, ale zeby tym biedniejszym zylo sie
          lepiej i dostatniej, tym bogatszym musi CHCIEC sie zyc lepiej. To prywatni
          przedsieborcy, NIE PANSTWO zatrudnia wiekszosc ludzi. I w interesie ludzi
          powinno byc to, zeby zachecic przedsiebiorcow do rozwoju. A PiS na odwrot -
          dokopac przedsiebiorczosci, bogatym zabrac co maja i rozdac ubogim.
          No ale co ja sie bede rozpisywal. Wiekszosc mi odpowie "BLA BLA BLA" - bo nie
          chca lub nie potrafia tego zrozumiec. Widze ze jedyne co mozna zrobic to
          doinwestowac edukacje - wprowadzic obowiazkowa edukacje ekonomiczna -
          przynajmniej w podstawowym wymiarze. postkomunistyczne przyosobienie obronne
          jest, a podstaw ekonomii jak nie bylo tak nie ma. moze jak bedzie, za 20 lat
          bedzie latwiej ludziom wytlumaczyc.
      • wet3 do "murphy" 13.02.06, 16:14
        o_murphy napisał:

> Bardzo liczę na dojście PO do władzy. I to szybko.

Liczysz na szybkie nieszczescie. Pamietasz jak doszedl do wladzy AWS? I co sie
        stalo? - A no zaraz oddali cala wladze UW - i w ten sposob krajem rzadzily UW
        razem z SLD. Nie jestem entuzjasta Kaczorow, ale wiem, ze jesli do wladzy
        dojdzie PO, to nie mam najmniejszej watpliwosci, iz za plecami PO rzadzic
        bedzie SLD! - A tego chyba NIKT powaznie myslacy nie zyczy sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka