Dodaj do ulubionych

Ciekawa strona

11.02.06, 17:37
Zapraszam do odwiedzenia strony internetowej nowego programu nadawanego od dziś w programie 3 TVP

ww6.tvp.pl/5833.dzialy
Strona jest w mojej ocenie bardzo dobrze wykonana, szczególnie pod względem graficznym.Zawiera informacje o programie i trochę ciekawostek.Mam nadzieję, że program okaże się równie dobry. Znając jego autorów (Piotr Majewski, Jerzy Rafalski) można być pewnym, że tak właśnie będzie.
Obserwuj wątek
    • ela7734 Re: Ciekawa strona 19.02.06, 02:17
      Czy ja wiem? Nic szczególnego
    • kpt_nikt Re: Ciekawa strona 19.02.06, 08:33
      Storna wykonana w/g szablonu TVP. Zgrabnie i przejrzyście.
    • generallo Re: Ciekawa strona 19.02.06, 10:32
      a jaka to telewizja?
      bo chyba nie TVP 3 Bydgoszcz?
      • kpt_nikt Re: Ciekawa strona 19.02.06, 10:36
        Spójrz na adres mail-owy w kontakcie planetarium@byd.tvp.pl
        byd oznacza Bydgoszcz. Redakcja torunska TV i TVB sa realizatorami tego programu.
        ww6.tvp.pl/5834,20060210301665.strona
        • generallo Czyli to podobnie jak w Elblągu :) 19.02.06, 14:37
          My też mamy redakcję TV Olsztyn :(
      • aztx Re: Ciekawa strona 19.02.06, 10:59
        generallo napisał:

> a jaka to telewizja?
        > bo chyba nie TVP 3 Bydgoszcz?

Program nadawany jest na antenie TVP - 3 program.
        • kpt_nikt Re: Ciekawa strona 19.02.06, 11:17
          Program jest nadawany w ogólnopolskim paśmie TV3 ale realizowany przez Redakcję toruńską TVP i TV Bydgoszcz. Przeczytaj następnym razem tyłówkę.
          Tu masz informację w prasie kto komu zaproponował ten program.
          www.gazetapomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/PO/20060110/TORUN/101100347&SearchID=73236140471034
          • aztx Re: Ciekawa strona 19.02.06, 11:25
            Program jest emitowany w ogólnopolskim paśmie TVP 3.
            Co Do TV Bydgoszcz - to coś takiego nie istnieje.Jest to : oddział regionalny Telewizji Polskiej w Warszawie.
            • kpt_nikt Re: Ciekawa strona 19.02.06, 11:33
              Ale mi dowaliłeś:D
              Ściślej to jest:

Telewizja Polska S.A. Oddział w Bydgoszczy od dawna nazywana TVB, TV Bydgoszcz,
              przez niektórych forumowiczów nazywana TVBeton.

Dla usatysfakcjonowania twojego ego podam info że program "Planetarium" realizowała Redakcja zamiejscowa w Toruniu i TVP S.A Oddział w Bydgoszczy.
            • kpt_nikt Re: Ciekawa strona 19.02.06, 11:37
              Dodam jeszcze że oficjalnie używana jest nazwa TVP3 Bydgoszcz, TVP3 Gdańsk, TVP3 Gorzów Wielkopolski itd.
              • aztx Re: Ciekawa strona 19.02.06, 11:48
                Używana, nie znaczy właściwa.Bydgoska TV nie jest TV miasta Bydgoszczy, co sugeruje nazwa a jedynie oddziałem Warszawskiej centrali TVP.Dlatego używanie nazwy (dla telewizji obejmującej zasięgiem całe województwo, czyli regionalnej) Telewizja Bydgoszcz, jest wielce niestosowne i sugeruje iż jest to jedynie telewizja miejska (zresztą tak traktowana przez wielu bydgoszczan, którzy zapomnieli o prawdziwym jej przeznaczeniu).Odpowiednią byłaby TV Kujawsko-Pomorska.
                • kpt_nikt Re: Ciekawa strona 19.02.06, 11:52
                  Według ciebie to wszystkie oddziały używają niewłaściwych nazw? Często w tyłówkach programów widać nazwy TV Kraków, TV Wrocław. To też oddziały regionalne. Jak już wspomniałem w moim poprzedzającym poscie we wszystkich nazwach podawane jest miasto gdzie zlokalizowany jest oddział. Według twojej tezy to każdy oddział to telewizja miejska.
                  • aztx Re: Ciekawa strona 19.02.06, 12:08
                    kpt_nikt napisał:

> Według ciebie to wszystkie oddziały używają niewłaściwych nazw? Często w tyłówk
                    > ach programów widać nazwy TV Kraków, TV Wrocław. To też oddziały regionalne. Ja
                    > k już wspomniałem w moim poprzedzającym poscie we wszystkich nazwach podawane j
                    > est miasto gdzie zlokalizowany jest oddział. Według twojej tezy to każdy oddzia
                    > ł to telewizja miejska.

Np.
                    TVP 3 Kraków , jest ewentualnie do przyjęcia.
                    Telewizja Kraków już nie.
                    • kpt_nikt Re: Ciekawa strona 19.02.06, 12:26
                      Dla mnie osobiście różnica nw takiej nazwie niewielka i tak wyraźnie zaznacza w jakim mieście znajduje się dany ośrodek TV.
                      Wracając do nieakceptowanego przez ciebie nazewnictwa TVB, to jest ono zwyczajowo przyjęte i akceptowane przez większość mediów :
                      www.torun-bydgoszcz.pl/duze/szerokagdanska_nowo181105.htm
                      www.torun-bydgoszcz.pl/duze/283a.htm
                      www.torun-bydgoszcz.pl/duze/273b.htm
                      Autor strony www.torun-bydgoszcz.p oraz wielu forumowiczów używa również dla bydgoskiego oddziału TVP, nazwy TVB.
                    • goplaneczka Re: Ciekawa strona 31.03.14, 22:30
                      ciekawą stroną o toruniu jest www.toruniak.pl - sporo ogłoszeń, można wiele przydatnych rzeczy kupić, pracy poszukać itp. ogólnie chyba tu się ogłasza więcej torunian niż na tablicy, bo moja siostra była zdziwiona. u nich popularniejsza jest tablica.pl
                      • kasica_ja Re: Ciekawa strona 15.05.14, 08:49
                        A ja polecę ciekawą stronę, na której znalazłam motywatory www.zmotywujemy.pl/ :)
                • kpt_nikt Re: Ciekawa strona 19.02.06, 12:06
                  Idąc dalej tropem twojej tezy o regionaliźmie i nazwach oddziałów, odpowiedz na pytanie dlaczego np. ośrodek we Wrocławiu nie nazywa się TV Dolnośląska, w Gdańsku TV Pomorska w Szczecinie TV Zachodniopomorska itd. Odpowiem ci sam na to pytanie. Przy takim założeniu oddział w Opolu nazywałby się nadal opolskim, w Łodzi-łódzkim, w Lublinie-lubelskim. Ktoś w TVP wymyślił takie nazewnictwo i widać miało to jakieś uzasadnienie.
              • generallo Re: Ciekawa strona 19.02.06, 14:40
                kpt_nikt napisał:

> Dodam jeszcze że oficjalnie używana jest nazwa TVP3 Bydgoszcz, TVP3 Gdańsk,
                TVP
                > 3 Gorzów Wielkopolski, TVP3 Olsztyn i.t.d.
        generallo napisał:

> a jaka to telewizja?

generallo napisał:

> a jaka to telewizja?

generallo napisał:

> a jaka to telewizja?

generallo napisał:

> a jaka to telewizja?

• aztx Re: Ciekawa strona 19.02.06, 11:03
          Sory za to co wyżej.Nie wiem dlaczego mi tyle razy wpisało.
          • generallo klony? 19.02.06, 14:38
            chyba się sklonowało ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka