Gość: nauczyciel IP: 213.146.48.* 07.01.03, 10:27 Informacja o zwolnieniu 20 nauczycieli nie jest prawdziwa, bo uczniowie przechodzą wraz ze swoimi nauczycielami, którzy automatycznie stają się nauczycielami Zespołu Szkół nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szch_160@op.pl Re: Protest rodziców IP: 213.146.48.* 07.01.03, 11:54 Już na wstępie rodzice - zwolennicy pozostawienia G6 na ul. łąkowej - piszą nieprawdę. Po pierwsze G6 nie jest likwidowane, a tylko przenoszone do innego budynku. Po drugie nikt z nauczycieli nie straci pracy, przynajmniej w pierwszym okresie po przeprowadzce; potem różnie może być, ale przecież idzie niż demograficzny - również do starego G6 takze. Nauczyciele ponadto, szczególnie ci ambitniejsi, będa mogli sprawdzić się też na wyższym poziomie nauczania. Uczniowie zapewne łatwiejszy będa mie;i start do liceum. Czy nie warto spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowani Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 16:14 Gość portalu: szch_160@op.pl napisał(a): > Już na wstępie rodzice - zwolennicy pozostawienia G6 na ul. > łąkowej - piszą nieprawdę. Po pierwsze G6 nie jest likwidowane, > a tylko przenoszone do innego budynku. Po drugie nikt z > nauczycieli nie straci pracy, przynajmniej w pierwszym okresie > po przeprowadzce; potem różnie może być, ale przecież idzie niż > demograficzny - również do starego G6 takze. > Nauczyciele ponadto, szczególnie ci ambitniejsi, będa mogli > sprawdzić się też na wyższym poziomie nauczania. Uczniowie > zapewne łatwiejszy będa mie;i start do liceum. > Czy nie warto spróbować? Czyżby? To nic prostszego jak wysłać do G6 wykaz wolnych etatów w liceum aby nauczyciele mogli się do nich przymierzyć!!!! Co wg Pana/Pani znaczy "nie starcą pracy w pierwszym okresie"? A w następnym okresie co będzie? Kto pierwszy pójdzie na bruk??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzice G6 Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 10:50 W TEJ CAŁEJ DYSKUSJI NIE ROZUMIEMY JEDNEJ RZECZY. DLACZEGO DYREKTOR ZESPOŁU SZKÓL NR 1 TAK USILNIE ZABIEGAŁ I NADAL TO CHYBA CZYNI, ABY DO JEGO SIEDZIBY ZOSTAŁO PRZENIESIENE GIMNAZJUM NR 6? BUDYNEK ZSnr 1 JEST NIEWIELKI, JEDNA MAŁA SALA GIMNASTYCZNA, BOISKO BARDZO SKROMNE. CZY NIE NALEŻAŁO ZABIEGAĆ O ROZWINIĘCIE W NIM TYLKO LICEUM?! PRZECIEŻ DO LICEUM MŁODZIEŻ POTRAFI PRZEMIESZCZAĆ SIĘ Z JEDNEGO KOŃCA NA DRUGI, A NAWET DOJEŻDŻA SPOZA JEGO TERENU. NIKT NIE PATRZY WTEDY NA ŻADNE OBWODY ULICE ITP. CZY W RAMACH TOCZĄCEJ SIĘ DYSKUSJI MOŻNA PROSIĆ PANA DYREKTORA ZSnr1 O PODANIE ILU KANDYDATÓW ZGŁOSIŁO SIĘ DO LICEUM W ROKU SZKOLNYM 2002/03? ILU ABSOLWENTÓW MACIERZYSTEGO GIMNAZJUM ZAPISAŁO SIĘ DO LICEUM W TEJ SAMEJ PLACÓWCE, A ILU WYBRAŁO INNE LICEA? ILU ABSOLWENTÓW SZKOŁY PODSTAWOWEJ PRZESZŁO DO MACIERZYSTEGO GIMNAZJUM, A ILU NIE? DLACZEGO NA SIŁĘ CHCECIE NAS "USZCZĘŚLIWIAĆ" I NASZE DZIECI, SKORO MY TEGO NIE PRAGNIEMY???!!!!!!!!!!!!! DLACZEGO, DLACZEGO, DLACZEGO????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż nauczycielki Re: Protest rodziców IP: spc:* / 126.41.66.* 07.01.03, 15:31 odpowiedz dla NAUCZUCZYCIEL a w tamtym zespole będą zamiatać bo tam wszystkie etaty są obsadzone,moja zona ma stracha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Protest rodziców IP: 213.146.48.* 08.01.03, 14:05 Niech żyją 10-letnie szkoły (jeśli do szkół pójdą sześciolatki)!!!!! Tego już kiedyś próbowano! Wracają stare czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Protest rodziców IP: spc:* / 126.41.66.* 07.01.03, 15:50 moja córka chodzi do gimnazjum czemu nie powstanie zespół szkół przy Łąkowej jest podstawówka jest gimnazjum komu zależy na wygnaniu gimnazjum z budynku odpowiedz nasówa się sama. Nauczyciele z podstawy są spokojni o pracę i piszą te brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Protest rodziców IP: spc:* / 126.41.66.* 07.01.03, 15:53 2 pierwsze opnie to nauczyczyciele z podstawówki im nie zależy na utrzymaniu podstawówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń kl I G6 Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 16:09 Mam brata 7 letniego i nim się opiekuję a nie biję go. To kłamstwo, że starsi z definisji biją młodszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Protest rodziców IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 16:23 do opinii nr 2 Opwieści o niżu demograficznym to mydlenie oczy a może TOBIE kochany nauczycielu czas już iść na emeryturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogmił Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 14:04 Gość portalu: Barbara napisał(a): > do opinii nr 2 > Opwieści o niżu demograficznym to mydlenie oczy a może TOBIE > kochany nauczycielu czas już iść na emeryturę Dobrze byłoby aby Pani najpierw zapoznała się z faktami, a dopiero potem zajmowała głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Protest rodziców IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 18:51 Co to za nauczyciel z tej SP 6 co nie wie, że 7-latki nie wychodzą na przzerwy, a gimnazjaliści to uczniowie 13-16-letni, więc jak i gdzie się spotkają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic z Polnej Re: Protest rodziców IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 18:55 Dla kogo jest szkoła i kto ma o niej decydować? Chyba przede wszystkim rodzice. A my rodzice Gimnazjum nr 6 chcemy aby nasze dzieci chodziły na ul. Łąkową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Protest rodziców IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 19:12 W swojej kampanii wyborczej prezydent Zaleski zapowiadał,że w sytuacjach konfliktowych , takich jak opisywana w artykule decydujący głos mają rodzice.I tego trzeba się trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Protest rodziców IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 19:33 Co to za jaja .Co robił Wiśniewski,że tam nie ma zespołu .Spał czy za mocno przyrósł do stołka ??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stroskana matka Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 10:00 Z każdym rokiem dzieci coraz mniej w szkołach. Jeśli z ulicy Łąkowej przeniesie się gimnazjum, to w najbliższych latach kolejna szkoła będzie świeciła pustkami!!! Jestem za powołaniem zespołu szkół przy ulicy Łąkowej. To wg mnie najrozsądniejsze rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka z Łąkowej Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 10:05 Budynek szkoły, sale gimnastyczne, boiska na ulicy Łąkowej to optymalne warunki dla naszych dzieci z dotychczasowego obwodu. Drodzy Radni - powołajcie zespół na ulicy Łąkowej. Każde inne rozwiązanie będzie ze szkodą zarówno dla dzieci z podstawówki jak i gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 10:26 Już w tym roku szkolnym część rodziców (w tym i ja) wybrała inną szkołę podstawową niż SP6 na wieść, że na ulicy Łąkowej może nie być gimnazjum. Przeniesienie na siłę gimnazjum na ulicę Wojska Polskiego może okazać się zgubne dla obydwu szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praktyk Re: Protest rodziców IP: 213.146.48.* 08.01.03, 10:33 Logiczniejsze wydaje się - szkoła podstawowa (kształcenie zintegrowane 3 lata , klasy IV-VI 3 lata) osobno. Gimnazjum (3 lata) i "nowe" liceum (3 lata) razem. Także ze względu na wiek rozwojowy dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logik Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 14:16 Gość portalu: Praktyk napisał(a): > Logiczniejsze wydaje się - szkoła podstawowa (kształcenie > zintegrowane 3 lata , klasy IV-VI 3 lata) osobno. > Gimnazjum (3 lata) i "nowe" liceum (3 lata) razem. > Także ze względu na wiek rozwojowy dzieci. Wcale to nie jest takie logiczne. To co we wszystkich innych szkołach w Toruniu postąpiono nielogicznie? Jak to pan wytłumaczy? Czy logiczne jest w ogóle to całe zamieszanie, jak Pan myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń kl I G6 Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 10:35 Dlaczego mamy być przenoszeni?!!! Lubię naszą budę. Nie rozumiem zamieszania wokół nas. Zacząłem gimnazjum na Łąkowej i tutaj chcę je skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Protest rodziców IP: 213.146.48.* 08.01.03, 10:38 Po co są gimnazja, jeśli istnieją przy prawie każdej szkole podstawowj? Może po prostu 9 klas "podstawówki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Protest rodziców IP: 213.146.48.* 08.01.03, 11:02 A może by rodzice chcący pozostawić gimnazjum na Łąkowej podaliby wreszcie jakieś argumenty. Czy tylko chciejstwo ma o wszystkim w polsce decydować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Protest rodziców IP: spc:* / 126.41.66.* 08.01.03, 13:44 Gość portalu: Jan napisał(a): > A może by rodzice chcący pozostawić gimnazjum na Łąkowej > podaliby wreszcie jakieś argumenty. Czy tylko chciejstwo ma o > wszystkim w polsce decydować? DROGI PANIE JANIE A DLACZEGO PANU TAK BARDZO ZALEŻY NA WYWALENIU GIMNAZJUM MOŻE SAM PAN MA W TYM JAKIŚ INTERES,MOŻE PAN PRACUJE W ZESPOLE SZKÓŁ NR 1,MOŻE W PODSTAWÓWCE NA ŁĄKOWEJ.DLA UCZNIÓW Z MOKREGO LOKALIZACJA NA ŁĄKOWEJ JEST NAJLEPSZA NIE PRZECHODZĄ PRZEZ RUCHLIWE ULICE A W PRZYPADKU PRZENIESIENIA GIMNAZJUM NA DRODZE DZIECI JEST RUCHLIWA ULICA KOŚCIUSZKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka z Łąkowej Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 14:11 Panie Janie odsyłam Pana do Komisji Oświaty Rady Miasta, tam jest bardzo obszerna dokumentacja, przedstawiajaca argumenty za powołaniem G6 i pozostawieniem go na dotychczasowym miejscu. Proszę nie używać takich górnolotnych sformułowań "chciejstwo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Następny gość Re: Protest rodziców IP: 213.146.48.* 09.01.03, 12:50 Gość portalu: Matka z Łąkowej napisał(a): > Panie Janie odsyłam Pana do Komisji Oświaty Rady Miasta, tam jest bardzo > obszerna dokumentacja, przedstawiajaca argumenty za powołaniem G6 i > pozostawieniem go na dotychczasowym miejscu. Proszę nie używać takich > górnolotnych sformułowań "chciejstwo". Jestem ciekawy ile "Matek z Łąkowej", "Rodziców z Polnej", "uczniów" i innych gości tej dyskusji zgromadziło się przy komputerze w Gimnazjum nr 6, bo dziwnym trafem wszyscy nadają z tego samego miejsca. A może to jedna i ta sama osoba?! Gratuluję wytrwałości, a może by tak trochę w końcu popracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwersarz Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 13:44 NIECH PAN/PANI SPOJRZY NA ADRES KOMPUTERA PIERWSZEJ I DRUGIEJ KORESPOD NDENCJI, KTÓRE ROZPOCZĘŁY TĘ CAŁĄ DYSKUSJĘ NA TĘ WŁAŚNIE I NA WIELE NASTĘPNYCH!!!!! NIE SĄDŹ NIKOGO PO WŁASNYCH CZYNACH!!!!!!!!!!!!!!!!! MOŻE CZAS ZABRAĆ SIĘ ZA PRACĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Protest rodziców IP: 213.146.48.* 08.01.03, 11:06 Co to za opinia nauczycielki bojącej się o pracę i jej wspaniałego męża, którzy nie wiedzą, że przy przenosinach uczniowie przechodzą razem z nauczycielami. Gdy na Łąkowej pozostanie tylko podstawówka to będzie bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic2 Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 16:39 Gość portalu: Rodzic napisał(a): > Co to za opinia nauczycielki bojącej się o pracę i jej > wspaniałego męża, którzy nie wiedzą, że przy przenosinach > uczniowie przechodzą razem z nauczycielami. > Gdy na Łąkowej pozostanie tylko podstawówka to będzie > bezpieczniej. To znaczy, że we wszystkich pozostałych szkołach toruńskich świadomie naraża się uczniów na niebezpiczeństwo? A czy pomyślała Pani, ze jeżeli z każdym rokiem w tej szkole będzie coraz mniej dzieci, to preędzej czy później coś innego do tego budynku będzie wprowadzone. Przecież nie stać na na takie marnotractwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja Re: Protest rodziców IP: 213.146.48.* 09.01.03, 13:02 Gość portalu: Rodzic2 napisał(a): > Gość portalu: Rodzic napisał(a): > > > Co to za opinia nauczycielki bojącej się o pracę i jej > > wspaniałego męża, którzy nie wiedzą, że przy przenosinach > > uczniowie przechodzą razem z nauczycielami. > > Gdy na Łąkowej pozostanie tylko podstawówka to będzie > > bezpieczniej. > > To znaczy, że we wszystkich pozostałych szkołach toruńskich świadomie naraża > się uczniów na niebezpiczeństwo? > A czy pomyślała Pani, ze jeżeli z każdym rokiem w tej szkole będzie coraz mniej > > dzieci, to preędzej czy później coś innego do tego budynku będzie wprowadzone. > > Przecież nie stać na na takie ma martwi rnotractwo.... > > "Rodzicu2" kimkolwiek jesteś, bardziej marwisz się o miejsce pracy niż o dzieci, prawda? Nic w tym złego, ale po co podszywać się pod rodzica, a fe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń kl II Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 16:51 Kto to wymyślił te nasze przenosiny? Inne szkoły mogły powołać zespoły bez żadnych problemów, to dlaczego o nas ktoś próbuje zdecydować inaczej, zupełnie wbrew naszej woli i naszych rodziców? Może mi to ktoś wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 11:50 W pełni popieram ideę powołania zespołu szkół na ulicy Łąkowej. To jest najlepsze rozwiązanie dla dzieci z obu szkól i jednocześnie optymalne ze względu na koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 12:35 Dyrektor G6 wystąpił o powołanie zespołu szkól na ulicy Łąkowej. Dyrektor SP 6 też opwoiedział się za jego powołaniem. Rodzice z obwodu obu szkół wypowiedzieli się za istnieniem obu szkól w tym miejscu. Sprawa dla mnie jest oczywista, należy powołać zespół szkół na ulicy Łąkowej i przeciąć tę niepotrzebną dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 12:47 Skoro wszystkie inne szkoły podstawowe i gimnazja w Toruniu połączono w zespoły, to nie rozumiem dlaczego wokół SP6 i G6 jet tyle zamieszania???? Kto za tym stoi??!!! Jako matka dzieci chodzących do jednej i drugiej szkoły jestem za powołaniem zespołu i skończeniem tej momentami dziwnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczniowie klasy I Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 13:16 My nie chcemy iść na Wojska Polskiego. Czy my jesteśmy dla szkoły, czy szkoła dla nas? Czemu nikt nie pyta nas o zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 13:36 Wiadomo, że dzieci jest coraz mniej we wszystkich szkołach. Przenoszenie G6 w inne miejsce to wyrok na 2 szkoły - SP6 i G6. Na pewno wielu z nas wybierze okoliczne zespoły szkół, aby swojemu dziecku zaoszczędzić niepotrzebnego stresu po 6 klasie. Jestem za zespołem na ulicy Łąkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Protest rodziców IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 08.01.03, 18:01 Jestem rodzicem dziecka z III klasy gimnazjum nr 6. Boję się pomyśleć, że po waszym artykule znowu się zacznie zbieranie podpisów w czasie lekcji i rozmowy dotyczące dyrektora SP 6, zamiast realizacji programu. Czytając powyższe, nie trudno zauważyć (proszę spojrzeć na adresy), że jest to rozmowa dwóch osób podszywających się pod innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Protest rodziców IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 08.01.03, 18:08 Jestem absolwentką gimnazjum nr 6. Dopiero teraz w LO dowiedziałam się, że do pani nauczycielki zwraca się Proszę Pani, a nie Proszę Panią. A uczyła mnie dyplomowana polonistka, która ciągle na lekcjach mówiła o podpisach rodziców na petycjach, o złej podstawówce (nr 6), a nie nauczyła nas również tego, że nie WŁANCZAMY tylko WŁĄCZAMY, że nie kontrol, a kontrola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka2 Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 18:40 Gość portalu: absolwentka napisał(a): > Jestem absolwentką gimnazjum nr 6. Dopiero teraz w LO dowiedziałam się, że do > pani nauczycielki zwraca się Proszę Pani, a nie Proszę Panią. A uczyła mnie > dyplomowana polonistka, która ciągle na lekcjach mówiła o podpisach rodziców na > > petycjach, o złej podstawówce (nr 6), a nie nauczyła nas również tego, że nie > WŁANCZAMY tylko WŁĄCZAMY, że nie kontrol, a kontrola. A ja też jestem absolwentką tego gimnazjum i mogę powiedzieć, że bardzo dużo się w nim nauczyłam. Jednym wystarczy powiedzieć 1 raz, a innym trzeba powtórzyć wiele razy zanim czegoś się nauczą. Stąd jedni jużw gimnazjum coś chwycą a inni dopiero w LO, tak to już na tym świecie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: Protest rodziców IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 08.01.03, 18:53 Przerażający jest ton, w którym prowadzona jest ta rozmowa. Wydaje się, że dzieci są tu najmniej ważne, a już na pewno nikt nie myśli o maluchach z podstawówki, które narażone są na zaczepki swoich starszych "kolegów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka PROSZE SPOJRZEC NA ADRESY !! IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 08.01.03, 19:23 Prosze spojrzec na adresy, które umieszczone są na samej górze przy wypowiedziach obok "Re: Protest rodziców", np. proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl - widac, iż adres ten (oraz też inne) bardzo często się powtarzaja, jednak wypowiedzi nadesłane z tych adresów są podpisywane jako różne osoby (np. emeryt, Edward, itd.). Albo jest to wyjątkowy zbieg okoliczności albo pisze to jedna osoba, której zależy na zespole szkól. Nauczyciel????? Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: PROSZE SPOJRZEC NA ADRESY !! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 19:58 Gość portalu: absolwentka napisał(a): > Prosze spojrzec na adresy, które umieszczone są na samej górze > przy wypowiedziach obok "Re: Protest rodziców", np. proxy / > *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl - widac, iż adres ten (oraz też inne) > bardzo często się powtarzaja, jednak wypowiedzi nadesłane z tych > adresów są podpisywane jako różne osoby (np. emeryt, Edward, > itd.). > Albo jest to wyjątkowy zbieg okoliczności albo pisze to jedna > osoba, której zależy na zespole szkól. Nauczyciel????? > Co o tym sądzicie? przykład w szkole jest 30 nauczycieli każdy chce sie wypowiedzieć stąd te same adresy sprawdziłem twój adres wysyłali z niego matka rodzic i absolwentka bardzo dziwne a może to normalne że kilka osób korzysta z jednego dostępu do sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: PROSZE SPOJRZEC NA ADRESY !! IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 08.01.03, 20:23 skoro to sa rozni nauczyciele to dlaczego podpisuja sie jako: emeryt,Rodzic z Polnej (chodzilam do tego gimnazjum i nigdy nie widzialam emeryta lub rodzica korzystajacego z pracowni informatycznej i jestem pewna, że w szkole nie ma nauczycieli o imionach takich jak: Wanda, "stroskana matka", itd.) A jeśli są to wypowiedzi nauczycieli to niech będzie stać ich na podpisanie się imieniem i nazwiskiem.... Wiec moze sie Pan/Pani przedstawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Protest rodziców IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 20:17 Prezydent miasta M. Zaleski w swojej kampanii mówił, że najważniejsze jest dobro dziecka, a w toruńskiej szóstce lekcje trwają do godz.17.00. Dziecko tyle godzin siedzi w domu bez opieki, a gdy wracam o godz 14.00 z pracy to go nie ma ( bo się mijamy ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Protest rodziców IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 20:22 Jest tyle możliwości po co gromadzić w starym budynku dwie szkoły i dlatego lekcje trwają do godz. 16-17. Przecież najważniejsze są dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: Protest rodziców IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 08.01.03, 20:42 Gość portalu: matka napisał(a): > Prezydent miasta M. Zaleski w swojej kampanii mówił, że najważniejsze jest > dobro dziecka, a w toruńskiej szóstce lekcje trwają do godz.17.00. Dziecko tyle > > godzin siedzi w domu bez opieki, a gdy wracam o godz 14.00 z pracy to go nie ma > > ( bo się mijamy ). Tym bardziej nie rozumiem jaką korzyść będą miały małe dzieci z pozostawienia gimnazjum? Gdyby go nie było lekcje kończyłyby się w podstawówce znacznie szybciej! Byłoby też znacznie bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Protest rodziców IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 22:27 Droga Gazeto, czy zdajecie sobie sprawę, że Wasz artykuł może wywołać kolejne przepychanki w mojej , starej szkółce ! Jestem już w szkole średniej w 1 klasie, ale przed dwoma laty w naszym gimnazjum był istny horror! Szczególnie na lekcji polskiego, pani namawiała do zbierania podpisów rodziców i ciągle nadawała o nauczycielach z podstawówki nr 6. Może to przez to dopiero teraz dowiedziałam się, że zwracając się do kobiety mówię - proszę pani, a nie proszę panią, że komputer np. się włącza , a nie włancza, że w MZK jest kontrola , a nie kontrol. i wiele podobnych. Pozdrawiam Gazetę i a mojemu Gimnazjum 6 życzę prawdziwej troski o ucznia !!! ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic marek Re: Protest rodziców IP: *.elana.torun.pl 09.01.03, 12:16 Dlaczego chce się likwidować G6 szkołę o którš walczyli rodzice,nauczyciele i uczniowie ,szkołę,która ma 100-letniš tradycję.W tym budynku bardzo długo były dwie szkoły .Dlaczego marnować zapał rodziców i nauczycieli ,którzy własnš zaradno�ciš użšdzajš tš szkołę.Komu zależy na likwidacji G6 czyżby dyrekcji ZS nr1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzice G6 Re: Protest rodziców IP: proxy / *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 12:19 W Zespole Szkół nr 1 była już podstawówka. Jest gimnazjum i liceum. A może by uruchomić jakąś szkołę policealną a nawet wyższą?! Po co walczyć o tych, którzy wcale tam nie chcą pójść?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś