Dodaj do ulubionych

Toruńscy studenci nie chcą Giertycha

25.05.06, 22:36
Liderzy lewicowych młodzieżówek są bezczelni. Widziałam ich dzisiaj w TVN.
Kpili w żywe oczy z papieża odpowiadając na pytania dziennikarzy o
niestosowność łączenia manifestacji z pielgrzymką. Też jestem przeciwko
Giertychowi, ale trzeba znac umiar. Dzisiaj nie mówi się o niczym innym jak
tylko o pielgrzymce. Powinno uszanować się fakt, że spora (większość) narodu
chce odpocząć od politycznych przepychanek. Na UMK jest 40 tys. studentów.
Protestowao 100. To dowód na to ile osób obchodzą lewicowe manifestacje w
dniu wizyty Ojca Świętego.
Tłumaczenie o hołdzie jest poniżej wszelkiego poziomu, gustu i dobrego smaku.
Obserwuj wątek
    • lul3k Mylący tytuł 25.05.06, 22:47
      Na marginesie chciałbym zauważyć, że mylący (?) jest tytuł tego artykułu:
      powinno być raczej "lewicowe młodzieżówki nie chcą Giertycha". Autor dokonuje
      w ten sposób lekkiej manipulacji, bo trudno protestujących uznać za
      jakąkolwiek reprezentację "toruńskich studentów".
      Ten tytuł jest może bardziej nośny, ale mniej uczciwy. Pozdrawiam Redaktora :)
      • mefisto_feles Re: Mylący tytuł 25.05.06, 22:56
        zrób ankietę wśród studentów: czy chcesz R. Giertycha na stnowisku Ministra
        Edukacji: tak/nie.

Idę o zakład, ze 90% odpowiedzi będzie na nie.
        • pawellic Re: Mylący tytuł 25.05.06, 23:22
          Jak zwykle toruńska hołota (tym razem studencka) daje wyraz złych manier... też
          nie jestem za Giertychem... ale mamy teraz nadzwyczajny czas, kiedy odwiedza nas
          następca Jana Pawła II. Jednak to 100 osobową toruńską hołotę studencką nie
          interesuje...
          • pawellic Re: Mylący tytuł 25.05.06, 23:24
            ale czego się można spodziewać po lewicowcach komunistach...
            • campenile Re: Mylący tytuł 25.05.06, 23:25
              pawellic napisał:

> ale czego się można spodziewać po lewicowcach komunistach...

Słyszałeś kiedyś o prawicowych komunistach? Ja nie...
              • lewyczlowiekprawicy Re: Mylący tytuł 25.05.06, 23:31
                Dla wszystkich malkontentów: to prawda,że manifestacja zbiegła się w czasie z
                wizytą głowy kościoła rzymskiego, jednak na czas pielgrzymki Giertych nie
                ustąpił ze stanowiska. Nie widzę więc powodów dla oburzenia. Kolejną sprawą są
                inwektywy, którymi za każdym razem "Polacy Katolicy" zasypują (pod)ludzi lewicy.
                Mam do was szczereprzesłanie. Możecie nas nazywać chołotą, lewicowymi
                komunistami, Żydami, pederastami,cyklistami, i jak jeszcze potraficie. I tak
                mamy was w d...ie prawicowe buraki.
                • wet3 do lewegoczlowiekaprawicy 26.05.06, 00:02
                  lewyczlowiekprawicy napisał:

> Dla wszystkich malkontentów: to prawda,że manifestacja zbiegła się w czasie z
                  > wizytą głowy kościoła rzymskiego, jednak na czas pielgrzymki Giertych nie
                  > ustąpił ze stanowiska. Nie widzę więc powodów dla oburzenia. Kolejną sprawą są
                  > inwektywy, którymi za każdym razem "Polacy Katolicy" zasypują (pod)ludzi
                  lewicy
                  > .
                  > Mam do was szczereprzesłanie. Możecie nas nazywać chołotą, lewicowymi
                  > komunistami, Żydami, pederastami,cyklistami, i jak jeszcze potraficie. I tak
                  > mamy was w d...ie prawicowe buraki.

Dzieki za "dobre" slowa. Przynajmniej zdjales maske, lewaku. Ot, tak to wyglada
                  wasza kultura i "tolerancja", ktorej przerabianie wpycha sie Polakom na sile.
                  Ciekaw jestem czy ktoregos dnia podczas parady "rownosci" lub jakiejs innej
                  manify tlum nie rozszarpie was na kwalki. Pamietajcie, cierpliwosc ludzka ma
                  swoje granice.
              • colage Re: Mylący tytuł 26.05.06, 12:31
                Szkoda, bo pis to nic innego jak neobolszewicy, tyle ze rozmodleni...
            • choronzon Re: Mylący tytuł 26.05.06, 13:33
              Zaraz, zaraz... Zatem jesli 90% studentow to "lewicowi komunisci", to wynika z
              tego, ze prawicowcy posiadajacy wyzsze wyksztalcenie to zaledwie 10% calosci.
              Slabiutko panie i panowie, powstac z kolan i do nauki! :>
          • rpobywatel Re: Mylący tytuł 26.05.06, 00:14
            Nie nazywaj kogos hołotą bo samemu się ponirzasz,a obecny papierz jest tak jak
            wilu przez 2000 lat i bez histerji
          • addy Re: Mylący tytuł 26.05.06, 05:05
            pawellic napisał:

> Jak zwykle toruńska hołota (tym razem studencka) daje wyraz złych manier... też
            > nie jestem za Giertychem... ale mamy teraz nadzwyczajny czas, kiedy odwiedza na
            > s
            > następca Jana Pawła II. Jednak to 100 osobową toruńską hołotę studencką nie
            > interesuje...

Niewiele wyniosłeś z nauk papieża, zarówno obecnego, jak i poprzedniego, skoro
            ten "nadzwyczajny czas" spędzasz wyzywając innych od hołoty... O dobrych
            manierach przez litość nie wspomnę.
    • koperni Studenci nie podlegają Giertychowi 26.05.06, 10:57
      Najzabawniejsze w tych manifestacjach jest to że Giertych ma się nijak do
      studentów:)
      Studenci podlegają Ministerstwu Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Roman Giertych
      jest ministrem Edukacji Narodowej, ministerstwo to obejmuje szkoły podstawowe,
      gimnazja oraz szkoły średnie.

Pozdrowiinka
    • balajan1 Re: Toruńscy studenci nie chcą Giertycha 26.05.06, 11:30
      nienależę do żdnej z partii ani do żadnej organizacji ale w pełni popiram tych
      protestujących i dziwię się że było ich tak mało.Moje poparcie związane jest z obawami o moje wnuki idące do szkoły
      • sugarless najlepszy kandydat Aron Szechter! 29.05.06, 11:29
    • slavik222 Toruńscy studenci :są pół na pół 29.05.06, 18:19
      Widzialem te żałosne przekrzykiwania sie dwóch krzykliwych grupek(za i
      przeciw).Długo mnie w Toruniu nie było,ale czyżby rozwiązano UMK?
      • rotepirat Re: Nie chcą Gertycha wolą Łybacką... 30.05.06, 11:51
        Ta nigdy nie wiedziała o co chodzi. Było fajnie...
        • slavik222 Nie chcą Gertycha wolą Łybacką lub Wiatra 31.05.06, 10:05
          Łybacka lub Wiatr to najlepsi kandydaci na ministrow edukacji.
          Zbierzmy sie dzis o 12.00 pod pomnikiem Dzierzynskiego(w Minsku na Białorusi) i
          zbierajmy podpisy poparcia..
          Niech zyje najbardziej światły obywatel nowoczesnej Europy -
          Tow.Prezydent Łukaszenka.
          • wiking Giertych - wzór dla młodzieży 01.06.06, 13:01
            Ta cała Europa, co ja mówię cały Świat patrzy z nadzieją na to co dzieje się w
            Polsce !!!!!! Wreszcie rząd przełomu, emanacja polskiej prawicy - która zmieni
            ten kraj. Ale w co zacofany skansen w Europie?
            Ein Reich, Ein Volk, zwei Kaczoren
            • sugarless Świat ma nas w czterech literach,twoje słowa 02.06.06, 11:09
              jak naiwna pajęczyna oplata twój umysł,ciekawe kiedy świat patrzy na nas z
              nadzieją????no może spekulanci jak zarobić na tym kraju.
    • koperni Giertych w wczorajszym Forum TVP1 02.06.06, 12:55
      Oglądałem wczoraj program Forum na TVP1. Już nie wiem czego Ci studenci chcą
      chyba tylko zamętu i tego aby było o nich głośno.
      Facet wypadł bardzo dobrze. Nie mam obaw co do tego Pana na tym stanowisku.
      Studenci tak jak duża część społeczeństwa dała sobie zrobić małe pranko mózgu i
      protestowali jeszcze nie wiedząc przeciw komu i czemu.
      • slavik222 Jacy studenci? grupka dewiantów... 03.06.06, 13:40
        Komucholiberalne media ,stosując zasade: kłamać,kłamać i jeszcze raz kłamać
        wmawjają ludzkości,że studenci nie lubią G.Jacy studenci ? Ilu?,jaki procent?
        Ilu studentow studjuje w Toruniu.Ilu przyszló na demonstracje.Zbieraja sily.Ma
        to rowniez dobra strone,poniewaz mobilizuje G. do pracy.Mam nadzieje,ze zrobi
        wiecej niż komuszewskie dziadki -towarzyszka Łybacka i tow.historyk PRL(wąska
        specjalizacja) Wiatr,nomen omen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka