emar2 03.07.06, 10:29 a co z koniem. no bo furmanka wiadomo, pójdzie na parking. a KOŃ ???? kto mu da obroku itd...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zgryzliwyzenek chcesz pic i jezdzic? wez magnetowid ! 03.07.06, 10:43 Hehe, czyli jezdzic po pijaku cudzym samochodem z magnetowidem z demobilu na tylnym siedzeniu... cos liczenie liczenie . Dorn w Kamsze i do szkoly Giertycha. Liczyc sie uczyc. Albo hymnu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: chcesz pic i jezdzic? wez magnetowid ! 03.07.06, 12:29 A półkotapczan panu Wackowi też zabiorą, jak nie ma kina domowego? Ja bym zabrał lodówki. Przecież na ciepło konsumować nie będą, to się Polakowi nie godzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nighteyes Re: Policja rekwiruje auta pijakom 03.07.06, 14:03 Nareszcie! Przynjamniej ci, którzy mają jeszcze trochę oleju w głowie, wezmą sobie do serca ten zakaz. Proponuję to samo, lub coś w tym stylu z telefonami komórkowymi. Co trzeci kierowca gada przez komórkę. Wtedy takie bzdety, jak włączanie kierunkowskazu przed zakrętem zupełnie przestają się dla nich liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mohair Re: Policja rekwiruje auta pijakom 03.07.06, 14:26 Oby tylko wymiar sprawiedliwości był konsekwentny. Tylko wtedy będą efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwyzenek bedzie konsekwentny 03.07.06, 15:30 tak dlugo az trawi na posla z PiS albo samoobrony, tak jak z teczka kaczynskiego - nagle dane z bezpieki staly sie "sfalszowane" - ale nie w teczkach innych. He He swiat wedlug kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
anrutek Re: Policja rekwiruje auta pijakom 03.07.06, 16:16 Dla mnie to jakas paranoja. Chyba tych wszystkich prokuratorow i policjantow z deka popierd.... Odpowiedz Link Zgłoś
dwumiasto Re: Policja rekwiruje auta pijakom 03.07.06, 17:30 > Dla mnie to jakas paranoja. Chyba tych wszystkich prokuratorow i policjantow z > deka popierd.... A to dlaczego? Pijany za kierownica nie potrzebuje samochodu. :) Dobrze sie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
broly110 Re: Policja rekwiruje auta pijakom 03.07.06, 17:42 Paranoja????? w końcu wam się ktoś do "dupy" dobierze, zabiorą pijakom to co dla nich najcenniejsze -Samochód! Szkoda że nie jeszcze butelkę! Mam dzieci, i nie chcialabym żeby przez kretyństwo innych uległy wypadkowi!!!!!!!!!! Słusznie że zabrali się za jeżdżących - pijących! Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Policja rekwiruje auta pijakom 03.07.06, 17:54 Pieszemu pijanemu tez maja wziac srodek lokomocji - buty!!! A na powaznie, bardzo dobrze ze taki przepis zaistnial. Oczywiscie beda przekrety powiedza przeciwnicy, oczywiscie ze beda ...... tak jak sa w przypadku morderstw, kradziezy gwaltow itp Pytanie brzmi: co powie profesor F.? Wszak wg jego wiedzy nie wysokosc kary odstrasza. Ja mowie gowno prawda panie profesorze. Nawet jak pic bedzie 100% ludzi tyle samo teraz (oczywiscie trzeba na efekty poczekac troche az spoleczenstwo dowie sie o tych przepisach i ze sa konsekwentnie wykonywane) to ci co straca auto nie beda mieli gdzie wsiasc po nastepnym chlaniu wiec ilosc pijakow drogowych MUSI spasc. Taka jest prawda panie profesorze. Mozemy sie zalozyc tu na forum - publicznie Ja na 100% jestem pewien ze ilosc pijakow sie zmniejszy. Oczywiscie caly czas beda przypadki zlapania kolejnych. Lecz celem nowych przepisow jest zmniejszenie ich a nie likwidacja. Dane ktore oczywiscie za miesiac, za 3 miesiace czy pol roku splyna do spoleczenstwa pokaza jak bardzo pan panie profesorze sie myli. Mam tylko jedna obawe, ze znowu pan przytoczy dane zlapanych pijakow w miesiacu lipcu 2006 z danymi z miesiaca lipca 1906 roku w ktorych to przepadku mienia nie bylo. Pozdrawiam pana panie profesorze Odpowiedz Link Zgłoś
adasmaly Re: Policja rekwiruje auta pijakom 03.07.06, 18:21 Bardzo dobrze jestem kierowcą z 27 letnim stażem 17 lat jeżdze zawodowo ,szkoda tylko ,że Toruńska Policja ani straż miejska nie widzi parkujacych w centrum miasta dobrej klasy pojazdow mimo monitoringu starowki a moze sie boi ,ze narazi się komu nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_gw Re: Policja rekwiruje auta pijakom 03.07.06, 23:23 A jaki to co Pan pisze ma związek z artykułem? Co do zabierania aut zaś, to możliwe, że za chwilkę okaże się, że zabieranie jednemu nowego Chryslera, drugiemu malucha, a trzeciemu żelazka jest niezgodne z konstytucyjną zasadą równości. Odpowiedz Link Zgłoś
adasmaly Re: Policja rekwiruje auta pijakom 03.07.06, 18:26 jeszcze raz w kwesti parkujacych pojazdow w centrum miasta. Chodziło mi oczywiście o samochody parkujące na zakazach zatrzymywania i postoju jak również na przejściach dla pieszych (polecam obserwacje przejscia dla pieszych przy Placu Teatralnym na wysokości banku millenium i sklepu rossmann ) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Policja rekwiruje auta pijakom 04.07.06, 01:58 Nie zabieralbym aut za pierszwym razem, a natychmiast pozbawilbym prawa jazdy na 5 lat. Przy drugiej wpadce odebralbym auto i prawo jazdy na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl zabierać! 04.07.06, 09:47 nie zgadzam się z przedmówcą! Jestem zdecydowanie za zabieraniem aut. Bez żadnych kompromisów. Są stada takich 'cwaniaków', którzy mimo odebrania prawa jazdy nadal chleją i nadal siadają za kółko. Jeżeli ktoś nie dorósł do prowadzenia pojazdu i związanej z tym odpowiedzialności, to niech chodzi pieszo! Poza tym mają odbierać auta, jeżeli kierowca ma powyżej 1 promila => czyli jest po co najmniej 4 piwach, lub też jest recydywistą w jeździe po alkoholu. Jeden promil, to nie jest 'przypadkowe' piwko do obiadu, a zwyczajna głupota nachlanego barana. Takich trzeba lać! Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: zabierać! 04.07.06, 10:12 "kupię malucha do 500 zł do kruzingu w sobotnie wieczory" czy będę złym prorokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
wiechl Re: zabierać! 04.07.06, 10:19 będą pewnie i tacy.. Choc nie sądzę, żeby nagle wszystkie 'chlorki' z odebranymi prawami jazdy rzuciły się na kupowanie szmelcownych aut. W przypadku tak bezczelnej recydywy, swoje może zrobić sąd i po prostu posadzić delikwenta 'bez zawiasów'. I będzie po kłopocie.. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: zabierać! 04.07.06, 19:40 dobra dobra, jak kogoś złapią na jeżdzie "na bani" to mogą go na przydrożnym słupie powiesić... Ale go nie złapią bo wszyscy dookoła jak zobaczą policję to temu delikwentowi będą tak długo po oczach długimi mrugać, że nawet on zrozumie, że trzeba zawrócić lub gdzieś w bok zjechać... Tylu kierowców bezkarnie wyprawia tego typu akcje bo czują się bezkarni. Co z tego, że w weekend 500 samochodów zostanie odebranych, jak 20(0) x tyle kierowcom uda się. Postulowałbym raczej akcję: Mrugnij się w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: zabierać! 04.07.06, 19:51 > Tylu kierowców bezkarnie [...] bo czują się bezkarni masło maślane wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: zabierać! 04.07.06, 19:05 b3ut napisał: > "kupię malucha do 500 zł do kruzingu w sobotnie wieczory" > czy będę złym prorokiem? I to ma byc argument? Nie zapominaj ze caly czas tracisz prawo jazdy. Poza tym gosc X jezdzacy maluchem za 500 zl jest maluczkim czlowieczkiem ktory jezdzi tym maluchem bo dla niego to taki sam wysilek finansowy jak dla cwaniaczka ktory jezdzi wozem za 100tys Nie sadzisz chyba ze gosc ktory jezdzi wozem za 100tys bedzie chlal i mial przygotowanye auto za 500zl? To sa argumenty ala profesor F Odpowiedz Link Zgłoś
ww4114 Re: zabierać! 07.07.06, 14:36 W 100% popieram, zabierać autka_ bez względu jaki on ma wygląd , prawo jazdy , zabierać dożywotnie!!!, jak chce usiąść za kierownicę to może , niech zrobi prawko na >>>kartę rowerową>>>>!!!, zda ?? to niech wsiada ,ale mądry człowiek!!! nie co ma głupoty w głowie i głupie popisy!!!Pytanie?? , skąd mają pieniadze, napewno sami nie zarobili!!!!Nie myślą ,kiedy spowodują wypadek , co się dzieje z poszkodowanym, powinni siedzieć w szpitalu dzień i noc, patrzeć na cierpienia poszkoodowanych, rodziców!!pod nadzorem policji, może wtedy by im głupota wyleciała jak osa!!!A popisy to niech robią sobie , gdzieś za lasami za górami i nich dają społeczności chodzić , spacerować, bez obaw, a zwłaszcza dzieciom, ludziom starszym, myślę ,że ktoś podzieli ze mna uwagę tak samo, dzis tez już miałam kilka przykładów widzieć na ulicy, tylko starszego Pana złapałam za rękę i prosiłam,zeby poczekał, niech przejedzie ..dureń ,bo chyba mu się , spieszy, Pan starszy pokiwał głową i przeszliśmy ulicę razem, bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś