Dodaj do ulubionych

Zdechła lama i inne atrakcje

23.04.03, 10:27
W GW informacja, że zdechła dwuletnia lama w torunskim ogrodzie
zoobotanicznym.
Mialam szczescie/nieszczescie byc osoba, ktora zawiadomila w sobote o 17
pracownika ogrodu o tym przykrym fakcie. Wczesniej stalam okolo 15 minut
przed ogrodzeniem patrzac na lezace zwierze, myslalam, ze spi. Dlugo nie
poruszala sie, wtedy zbieglam w dol i znalazlam ja martwa.
Nie bylo juz w ogrodzie nikogo z administracji, ale byl pracownik ochrony.
Wydawal sie zdziwiony.
Zastanawia mnie, czy kogokolwiek z decydentow interesuje stan naszego ogrodu,
zwlaszcza trzymanych tam zwierzat.
Moglabym napisac wiele refleksji, po ktorych wlos jezy sie na glowie.
Najpierw jednak zachecam, zebyscie sami odwiedzili zoo i zobaczyli to na
wlasne oczy.
Sarenka

Obserwuj wątek
    • Gość: cygne Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 15:55

Szkoda, że ta lama zdechła, ale jesli juz był jej pisany taki los, to dobrze,
      że akurat Ty sarenko to spostrzegłaś, zareagowałaś i napisałaś na forum.
      Czy to wieści Twój tu powrót?
      Dobrze by się stało, bo choc byłas forumowiczką dość kontrowersyjną za
      Twoją "przyczyną" przynajmniej coś na forum toruńskim się działo..

pozdrawiam
    • ngutu Re: Zdechła lama i inne atrakcje 23.04.03, 16:38
      Z opisem zdechłej lamy kojarzy mi się widok jaki widziałem w sobotę przed
      świętami w Piotrze i Pawle - po środku hallu mała zagroda a w niej kilkanaście
      piskląt. Niestety kilka z nich martwych. Nikomu z obsługi PiP nie przyszło do
      durnych łbów żeby wynieść zdechłe ptaki - przecież mogły sobie tam leżeć!!!
      • Gość: Zenon Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.mm.pl 23.04.03, 17:45
        Gdyby ta pani zareagowała 15 min. szybciej lama mogłaby
        jeszcze żyć
    • Gość: krotki Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.mm.pl 23.04.03, 17:57
      Witaj Sarenko!!! Wreszcie odżyłaś, znowu będziemy czytali pompatyczne teksty o
      ratowaniu przez Ciebie świata, znowu miałaś szczęście /nieszczęście znaleść
      się w środku wydażeń, zapewniających Tobie nieśmiertelność.
      Co za cudowne zmartwychstanie na Wielkanoc, znowu będziemy katowani Twą
      pięknością, urodą i wspaniałością ( nawiasem mówiąc z zasady robię zakupy w
      Piotrze i Pawle - nadal to najlepszy sklep Torunia i zawsze!!! ze strachem
      patrzę na paniusie, za wszelka cenę, starające się zwrócić uwagę na siebie, że
      to Ty Sarenko!!)
      Ale faktem jest robiłaś ruch na tym forum, bezsensowny ale ruch. Zatem
      przybywaj bądź jak dawniej, wychwalaj się sama, ukazuj się jako jedna jedyna
      wspaniała, będzie z kogo się pośmiać. Pisz o swych sukcesach naukowych-
      przynajmniej rozśmieszą niektórch. Pisz pod publiczke o kupach psich ( tu Cie
      poprę) - a propos jak Elza -piesek z lasu chowa się dobrze??? ( podrap go za
      uchem - nie głaskaj!!!!!!!!!) mam nadzieję, że jest z Tobą . jak tam "banda" (
      Twoje słowa, "piwna" ( moje słowa) pijacie/ pijasz??????
      Pozdrawiam

• Gość: cygne Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 18:24
        Gość portalu: krotki napisał(a):

> Witaj Sarenko!!! Wreszcie odżyłaś, znowu będziemy czytali pompatyczne teksty
        o
        > ratowaniu przez Ciebie świata, znowu miałaś szczęście /nieszczęście znaleść
        > się w środku wydażeń, zapewniających Tobie nieśmiertelność.
        > Co za cudowne zmartwychstanie na Wielkanoc, znowu będziemy katowani Twą
        > pięknością, urodą i wspaniałością ( nawiasem mówiąc z zasady robię zakupy w
        > Piotrze i Pawle - nadal to najlepszy sklep Torunia i zawsze!!! ze strachem
        > patrzę na paniusie, za wszelka cenę, starające się zwrócić uwagę na siebie,
        że
        > to Ty Sarenko!!)
        > Ale faktem jest robiłaś ruch na tym forum, bezsensowny ale ruch. Zatem
        > przybywaj bądź jak dawniej, wychwalaj się sama, ukazuj się jako jedna jedyna
        > wspaniała, będzie z kogo się pośmiać. Pisz o swych sukcesach naukowych-
        > przynajmniej rozśmieszą niektórch. Pisz pod publiczke o kupach psich ( tu Cie
        > poprę) - a propos jak Elza -piesek z lasu chowa się dobrze??? ( podrap go za
        > uchem - nie głaskaj!!!!!!!!!) mam nadzieję, że jest z Tobą . jak tam "banda"
        (
        > Twoje słowa, "piwna" ( moje słowa) pijacie/ pijasz??????
        > Pozdrawiam
        >

Nooo gentelmen to Ty nie jesteś krótki..
        Żeby tak o kobiecie? Cóż ona Ci takiego zrobiła ?
        Chciałam tylko nieśmiało zauważyć, ze w tym "bezzensownym ruchu" uczestniczyło
        Wielu...
        Czytałam niektóre wątki i naprawdę niczego tak szokująco wstydliwego nie
        zauważyłam. Założyła wątek - nie było obowiązku się wpisywac, pisała "głupoty",
        nie było obowiązku odpowiadać . Nie znam sarenki, ale zgodny atak wielu osób,
        (w takim wymiarze) uważam za nieuzasadniony.
        Niech pisze, Ty nie musisz tego czytać.

pozdr.
        • Gość: krotki Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.mm.pl 24.04.03, 08:30
          polecam poczytaj wątki z ubiegłego roku tak pomiędzy lipcem a grudniem a
          dowiesz sie czemu ma Sarenka tylu "fanów" i dowiesz się jak potraktowala
          autentycznych swych fanów - nazwała ich banda>>>>......
          Na moje niech pisze jak każdy ma tu prawo, ja programowo nie czytałem jej
          wątków dopuki w innym ktos nie oświecił mi jak potraktowała innych wówczas
          gdzies w styczniu odpisała i wówczas zniknęła, by teraz odżyć!!
          Pozdrawiam
          • Gość: SDB Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 14:31
            spoko wyluzuj sie krotki zyj i daj zyc innym
            • Gość: Wiech Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: 217.97.134.* 24.04.03, 14:57
              Gość portalu: SDB napisał(a):

> spoko wyluzuj sie krotki zyj i daj zyc innym

i nie pomawiaj ludzi z tym autentyzmem...
              • Gość: krotki Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.mm.pl 24.04.03, 15:57
                Gość portalu: Wiech napisał(a):

> Gość portalu: SDB napisał(a):
                >
                > > spoko wyluzuj sie krotki zyj i daj zyc innym
                >
                > i nie pomawiaj ludzi z tym autentyzmem...

a w jakiż to sposób pomawiam????

Pozdrawiam
                • Gość: Wiech Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: 217.97.134.* 24.04.03, 16:01

>
                  > a w jakiż to sposób pomawiam????
                  >

łacząc 'bandę piwną' z ww. epitetem
                  ;)

pozdr.
                  W.
                  • Gość: krotki Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.mm.pl 24.04.03, 16:10
                    Gość portalu: Wiech napisał(a):

> Gość portalu: krotki napisał(a):
                    >
                    > >
                    > > a w jakiż to sposób pomawiam????
                    > >
                    >
                    > łacząc 'bandę piwną' z ww. epitetem
                    > ;)
                    >
                    > pozdr.
                    > W.
                    spokojnie nie "bandę piwną' z nieznanym mi epitetem, a połaczyłem czytując
                    autorstwo "bandę" z "piwną" - o ile pamietasz od tego zaczęło się z Sarenka bo
                    ja wypowiedziałem sie coś na temat czy aby konieczne jest używanie forum
                    ogólnego - a nie prywatnego do zwoływania sie na piwo !!!!! stad "piwna" ale
                    banada to juz nie moje - ale dla przypomnienia
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=4366884&a=4367316Pozdrawiam
                    • Gość: krotki Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.mm.pl 24.04.03, 16:11
                    • Gość: krotki Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.mm.pl 24.04.03, 16:12
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=4366884&a=4367316

Pozdrawiam
                      coś źle wskakuje
                      • Gość: cygne Inne atrakcje... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 17:26

W tym "temacie" jestem zupełnie zielona. Wpisuję się tu, bo kafejki za długo
                        wchodzą. Widziałam co mi tam zaleciłes. Prawdę mówiąc czytałam te wątki wtedy w
                        styczniu , na bieżąco. Powiem Ci szczerze, że nie kapuję o co chodzi.
                        Mogę napisać za sarenką "ale o co chodzi kochany?"
                        Czym ona Cię wtedy tak obraziła?
                        Napisała, że "bandę odpuściła" co w tym takiego?
                        W Bydgoszczy to dopiero bandy grasują....
                        (to żart)

pozdrawiam

p.s. do awronii : elzę z ciechocińskich(?) lasów też już kiedyś przeglądałam,
                        ale zrobię to jeszcze raz, może coś nadzwyczajnego przeoczyłam.
                        Czyżby zdechła lama miała zapoczątkowac jakąś rehabilitację sarenki?
                        • Gość: krotki Re: Inne atrakcje... IP: *.torun.mm.pl 24.04.03, 21:00
                          Gość portalu: cygne napisał(a):

>
                          > W tym "temacie" jestem zupełnie zielona. Wpisuję się tu, bo kafejki za długo
                          > wchodzą. Widziałam co mi tam zaleciłes. Prawdę mówiąc czytałam te wątki wtedy
                          w> styczniu , na bieżąco. Powiem Ci szczerze, że nie kapuję o co chodzi.
                          > Mogę napisać za sarenką "ale o co chodzi kochany?"

cóżż,,,,,.......!!!!!!

> Czym ona Cię wtedy tak obraziła?

ja się nie dałem sprowokować jej podpuszczaniem zatem mnie nie obraziła - zres

> Napisała, że "bandę odpuściła" co w tym takiego?

cóż..........

poczekaj jak napisze tak o Tobie

> p.s. do awronii : elzę z ciechocińskich(?) lasów też już kiedyś przeglądałam,
                          > ale zrobię to jeszcze raz, może coś nadzwyczajnego przeoczyłam.
                          > Czyżby zdechła lama miała zapoczątkowac jakąś rehabilitację sarenki?

po trupach??????

Pozdrawiam,
                          PS .Ja do Sarenki nic nie miałem ale ją wpieniało to, że nie piałem na jej
                          cześć a to jest niewybaczalne!!!! - nasze pierwsze spotkanie było wręcz
                          groteskowe - koniecznie chciała zaistniec w wątku i walnęła tekst na poziomie
                          mitycznej blondynki ( nie na temat)nawet tego nie obśmiałem!! Sarenka jak ma
                          coś to niech sobie pisze ale naprawde nie musi zawsze i wszedzie wszystkich
                          pouczać i wykazywać wszystkim dookoła, że są idiotami a ona wie lepiej w ogóle
                          wszysko bo..... i tu długa litania osiągnieć Sarehnki - a argument, że jest
                          się lepszym bo pisze sie doktorat jest raczej śmieszny, gdyż wielu forumowiczów
                          legitymuje się nie doktoratami, czy habilitacjami a tytułami!.
                          • Gość: docent b3ut Re: Inne atrakcje... IP: *.torun.mm.pl 24.04.03, 21:55
                            a kto umarł ten nie żyje... Jak sie nazywa w ogrodzie ten
                            nowy pawilon co go niedawno otworzyli, gdzie jest tak gorąco?
                      • Gość: Wiech Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: 217.97.134.* 25.04.03, 08:58

> Pozdrawiam
                        > coś źle wskakuje

wystarczy przed 'pozdrawiam' uderzyć w spację (tudzież w enter)... ;-P

ja nie mam nic przeciwko 'bandzie piwnej', wrecz przeciwnie - uśmiałem sie przy
                        kolejnej spiskowej teorii...
                        oponowałem wyraźnie w kontekscie fanklubu!... weź się skup, no...
                        ;-P
                        • Gość: krotki Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: *.torun.mm.pl 25.04.03, 10:13
                          sprawa jest poważniejsza, rozwaliło mi cały sestem. Nie mogłem rozdzielczości
                          ustawić, teraz nie łaczy mi skrótem, musze najpierw otwierać Worda 7 i dalej
                          pliki bo inaczej woła mi worda 6. Ikonki jakieś małe, kolorów 16!!! Siedziałem
                          do 23 i kombinowałem teraz juz coś działa, ale litery mam malutkie a
                          powiększanie nie działa, kiedyś to już miałem i wyszedłem z tego ale nie
                          pamięatm jak - jednym słowem syf
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Wiech Re: Zdechła lama i inne atrakcje IP: 217.97.134.* 25.04.03, 10:24

>jednym słowem syf

jednym słowem MicroSYFt...

powodzenia w walce z 'blue screenami'! wiem, że sie przyda...
    • humanior Re: Zdechła lama i inne atrakcje 24.04.03, 18:11
      rzeczywiście. Tragedia narodowa. w ogrodzie zoobotanicznym zdechła lama.
      Poważniejszych problemów w tym kraju nie ma.
      • Gość: cygne Elza z ciechocińskiego lasu - 2 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 18:40
        humanior napisał:

> rzeczywiście. Tragedia narodowa. w ogrodzie zoobotanicznym zdechła lama.
        > Poważniejszych problemów w tym kraju nie ma.

Tak. Odkąd piętra przy OBI policzone, w kraju problemów nie ma.

P.S. No i właśnie takie wpisy tez są w tamtym wątku.
        Słowo daję, że sarenka wypada tam zupełnie normalnie. Jak na lekko zwariowana
        miłośniczkę zwierząt, których pełno wokół.
        • Gość: Lala Re: Elza z ciechocińskiego lasu - 2 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 19:00
          Gość portalu: cygne napisał(a):

> P.S. No i właśnie takie wpisy tez są w tamtym wątku.
          > Słowo daję, że sarenka wypada tam zupełnie normalnie. Jak na lekko zwariowana
          > miłośniczkę zwierząt, których pełno wokół.

No no , Ty lepiej uważaj , ja po tym pierwszym poście oczekuję kolejnych gdzie
          ta biedna Lama ożyje z powodu miłości sarenki. Nie takie historie się działy
          jak sarenka ze szwagrem po pijaku do zoo chodzili.
          • Gość: awronia Re: Elza z ciechocińskiego lasu - 2 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 12:44
            Ja nie mogę!!! Jeden post sarenki i juz taki odzew. Niech dziewczyna nie ginie
            z forum, przeciez takich atrakcji dostarcza... W jednym wątku posty Wiecha,
            Beuta, Humaniora i całej reszty. Dawno tego nie było.

Może na piwo pójdziemy kiedyś, co???
            • Gość: Wiech Re: Elza z ciechocińskiego lasu - 2 IP: 217.97.134.* 25.04.03, 13:02
              Gość portalu: awronia napisał(a):

> Ja nie mogę!!! Jeden post sarenki i juz taki odzew. Niech dziewczyna nie
              ginie
              > z forum, przeciez takich atrakcji dostarcza... W jednym wątku posty Wiecha,
              > Beuta, Humaniora i całej reszty. Dawno tego nie było.
              >
              > Może na piwo pójdziemy kiedyś, co???

i do tego 'banda piwna' znowu sie uaktywnia!...

czy Ty nie ogladałas nigdy 'hydrozagadki'?! - przecież doskonale wiadomo, ze
              alkohol to smiertelna trucizna!
              ;)

pozdr.
              W.

ps. ja to bym tak może w końcu za zdrowie literki 't' coś skonsumował...
              zaczynam tracić wiare w człowieka...
              ;-P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka