pomeranus1 12.04.07, 10:44 Na terminalu PKS sa zadaszone perony - wlasnie koncza je montowac. Bardzo fajna sprawa, no i wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_zet perony na budynku? 12.04.07, 10:49 Nie może to być. A jak tam autobusy wjeżdżają, są jakieś rampy? (trochę szacunku dla polszczyzny, obywatelu) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: perony na budynku? 12.04.07, 10:50 Tak mnie tylko zastanawia kto za tym stał że miasto wojewódzkie nie miało porządnego dworca PKS ? Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranus1 Re: perony na budynku? 12.04.07, 10:52 Rydzyk. A czemu w takim razie II miasto wojewodzkie ma taką starą betonową ohydną landarę? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: perony na budynku? 12.04.07, 15:07 Kazet gościu używa tego słowa bo takie światowe. Ja kiedyś nie znałem różnicy i zaopytałem :). No ale w Toruniu zawsze lepiej miec terminal niz dworzec no nie? Tak jak przegląd teatrzyków kukiełkowych z gimnazjów nalezy nazwać festiwalem i tak ilość festiwali rośnie (te kukiełki wymyśliłem, żeby nie obrażac organizatorów imprez) Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranus1 Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 10:51 Dworzec to nie tylko budynek. Poczytaj w slowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranus1 Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 10:51 Az sie prosi rzucic ci jakąś wiąchę, bo za twoje udawane klamstewka i ataki. Ale tu mozna obrazac tylko torunian na tym forum, tak zarzadzil sdb. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 10:55 Tak mnie to zastanawia. Bo dworzec PKS to przecież jedna z podstawowych instyucji w każdym dużym mieście. Dlaczego więc wzorem innych miast nie wybudowano go z prawdziwego zdarzenia za toruńskiego wojwództwa. Podobnie jak mostu, lotniska, oddziału TV, czy też szpitala dziecięcego ? Czym spowodowana była ta inercja itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranus1 Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 11:05 Widac, ze bardzo chcesz dokopac toruniowi, ale nie za bardzo wiesz jak. Torun wybudowal sobie 12 lat temu II most autostradowy, teraz jest gotowy projekt trzeciego. Torun ma jeden z najnowoczesniejszych w kraju szpitali dzieciecych, bardzo daleko waszemu do torunskiego standardu. Torun ma nowoczesny dworzec PKS, chcialbys taki. A TVP nie ma to fakt, bo TVB nas od 3 lkat zwodzi i oszukuje. Moze nam pomozesz? Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 11:10 Ale dlaczego ten szpital dziecięcy nie powstawał w okresie 1975-99? Odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranus1 Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 11:34 Powstawał. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 13:49 Ale kiedy w niego wpompowano najwiecej pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet fantasmagorie 12.04.07, 11:15 pomeranus1 napisał: > Widac, ze bardzo chcesz dokopac toruniowi, ale nie za bardzo wiesz jak. > > Torun wybudowal sobie 12 lat temu II most autostradowy *parsk* *parsk* Jasne. Toruń. Sobie. Obywatelu, przestańcie palić to zioło bo wam szkodzi. > Torun ma nowoczesny dworzec PKS, chcialbys taki. Toruń ma nowy dworzec PKS. Czas najwyższy, ale nowoczesności to tam mało. (zadaszone perony, hoho, ja rozumiem że od czasu zwrotu starego jest to nowość, ale reszta kraju przerabiała to już jakoś w 19 wieku) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 11:15 Zmierzając do meritum "Torun wybudowal sobie 12 lat temu II most autostradowy, teraz jest gotowy projekt trzeciego. " Toruń sobie nie wybudował tylko postawiono ten most w pośpiechu tak aby czasem autostrada nie biegła pomiędzy miastami. Do tej pory zastanawia mnie skąd był ten pośpiech skoro przebieg autostrady zatwierdzono sporo później. "Torun ma jeden z najnowoczesniejszych w kraju szpitali dzieciecych, bardzo daleko waszemu do torunskiego standardu." Jest oczywiście nowoczesny ale wspomnij że poszło na niego około 100 milinów złotych z budzetu województwa a 10 razy mniej na szpital bydgoski. Obecnie szpital jest z tego co czytam przeinwestowany a po za tym każde średnio rozgarnięte dziecko rozumie że nakłady na szpital dziecięcy w większym mieście powinny byc większe. Więc dlaczego były mniejsze ? Czyżby bydgoskie dzieci i dzieci z bydgoskiej części regionu o wiele ludniejszej były mniej kochane ? No i dlaczego to trzeba było aż tyle dokładac do waszego szpitala ? Czyzby był niedoinwestowany ? "Torun ma nowoczesny dworzec PKS, chcialbys taki." Wiadziałem wasz dworzec, uprzednio. Jeśli chodzi o Bydgoski istnieje od lat 70 i naprawdę nie ma się czego wstydzic. "A TVP nie ma to fakt, bo TVB nas od 3 lkat zwodzi i oszukuje." A jak to jest że Bydgoszcz potrafiła sobie zorganizowac oddział, dac na niego budynki, dołozyc do niego finansowo i nikt jej nie zwodził ? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 10:57 pomeranus1 napisał: > Dworzec to nie tylko budynek. Jakbyście napisali "na dworcu", obywatelu, wcale bym nie komentował. Napisaliście coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 11:13 Torun lokomotywa regionu w budowaniu zadaszonych peronow!!!! to sie nazywa high-tech, a wszystko dzieki najlepszej uczelni regionu i czolowym miejscom torunskich firm w rankingach Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranus1 Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 11:35 a sdb nieuczciwym moderatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kmyszka Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 12:44 To wszystko na co cię stać pół-inteligencie? Wysil te swoje 4 szare komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
uszaty25 Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 12:59 Z tego co wiem dworzec wybudowala prywatna firma, most w czerniewicach wydowalo panstwo a nie Gmina Torun, itd wysmiewanie sie z oszolomstwa nie jest atakiem na nikogo. pomeranus jak sie na czyms nie znasz to lepiej siedz cicho bo twoja propaganda jest po prost zalosna. Do Tlss jesli chodzi o atostrade piszesz bzdury przebieg autostrady byl juz wstepnie zaplanowany przed II wojna i nigdy nie bylo mowy o bydgoskim uchu Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 12.04.07, 13:06 uszaty25 napisała: > Do Tlss jesli chodzi o atostrade piszesz bzdury przebieg autostrady byl juz > wstepnie zaplanowany przed II wojna i nigdy nie bylo mowy o bydgoskim uchu O, jeszcze w latach 60. był przebieg środkiem, między B. a T. PIT kiedyś wrzucał kolejne koncepcje. Natomiast teraz nie jest to istotne, A1 zaplanowano jak zaplanowano i trzeba ją po prostu najzwyczajniej w świecie wybudować. Gorzej jak z doliną Wisły istotnie będą jaja z powodu Natury 2000, ale to się okaże "w praniu". O zyzgzaku im. Walkowiaka istotnie mowy nie było, bo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet autostrady 12.04.07, 13:40 ka_zet napisał: > O, jeszcze w latach 60. był przebieg środkiem, między B. a T. > O zyzgzaku im. Walkowiaka istotnie mowy nie było, bo i po co. A jednak nie. Sprawdziłem. Od międzywojnia do 1963 obowiązywała koncepcja podobna do tej Walkowiaka, z autostradą cały czas po lewym brzegu Wisły, po 1963 było już przez Toruń ale z różnymi dziwnymi mutacjami na odcinku Toruń-Włocławek, a od mniej więcej 1972 obowiązuje przebieg taki jak obecny. Odpowiedz Link Zgłoś
kuj-pom Re: autostrady 12.04.07, 22:55 ka_zet napisał: > A jednak nie. Sprawdziłem. Od międzywojnia do 1963 obowiązywała koncepcja > podobna do tej Walkowiaka, z autostradą cały czas po lewym brzegu Wisły, po 196 > 3 > było już przez Toruń ale z różnymi dziwnymi mutacjami na odcinku > Toruń-Włocławek, a od mniej więcej 1972 obowiązuje przebieg taki jak obecny. > Nic tylko siądź człowieku i płacz ,że twoja ogromna Bydgoszcz będzie bez autostrady. Napisz że o autostradzie przez Bydgoszcz myślano już wieleset lat temu , że wszystko miało być w Bydgoszczy bo ".. nie może tak być , aby najważniejsze miasto (...) nie miało autostrady , lotniska , zabytków , uniwersytetów i Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko - Pomorskiego" Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: autostrady 12.04.07, 23:27 kuj-pom napisał: > Nic tylko siądź człowieku i płacz ,że twoja ogromna Bydgoszcz będzie bez > autostrady. *ziew* Wiesz co, jak nie potrafisz zrozumieć co to znaczy "kontekst historyczny", "uściślenie" albo "korekta własnej pomyłki" to możesz se iść uścisnąć ręce z kuroslipem i obywatelem spamerem. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
jaca515 Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 13.04.07, 10:39 kmyszka napisał: > To wszystko na co cię stać pół-inteligencie? Wysil te swoje 4 szare komórki. Mnie sdb tak sammo wkurza jak ciebie, ale zamiast go obrażac, moze warto PISAĆ!!!! do administracji maile oraz na Forum o Moderacji -w koncu go odwołaja. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Na terminalu PKS koncza zadaszone perony 13.04.07, 18:28 sdb napisał: > Torun lokomotywa regionu w budowaniu zadaszonych peronow!!!! > to sie nazywa high-tech, a wszystko dzieki najlepszej uczelni regionu i > czolowym miejscom torunskich firm w rankingach chcialbym zglosic moderatorowi tekst do usuniecia stworzony przez zakompleksionego oszoloma z bydgoszczy moderator-prowokator pan i wladca forum torunskiego Odpowiedz Link Zgłoś