Dodaj do ulubionych

CBA w toruńskim Metronie

15.05.07, 07:41

>W przeszłości wielokrotnie składał w prokuraturze doniesienia przeciwko zarządowi Metronu. Zarzucał mu w nich m.in. niegospodarność i nadużycia finansowe, ale oskarżyciele nie dopatrzyli się w działaniach władz spółki >znamion przestępstwa i oddalili jego wnioski.

daj Boże teraz się dopatrzą
Obserwuj wątek
    • rotepirat Re: CBA w toruńskim Metronie 15.05.07, 15:33
      Zawsze się zastanawiam - jak to się stało, że wielki majątek, który powstał
      przez wyzysk społeczny komunistów - dostał się za grosze w ręce cwaniaków.
      • historykii Re: CBA w toruńskim Metronie 15.05.07, 19:32
        rotepirat napisał:

> Zawsze się zastanawiam - jak to się stało, że wielki majątek, który powstał
        > przez wyzysk społeczny komunistów - dostał się za grosze w ręce cwaniaków.
        Drogi dociekliwy rotepiracie, czy naprawdę nie znasz " ujść dojnych( dawniej
        nazywano to " cyckami")z budżetu pańsywa"?
        Opisyweałem- " krok po kroku"( na razie nie postawiłem kropki...)w linkach o
        METRONIE w NOWOŚCIACH- zapraszam. Opisałem genezę " układu braci leśnych b" z
        pewnym " człowiekiem znikąd", któremu " czapa RDLP w Toruniu"( ...) jak
        ćwierkały sikorki " nad polaną" w Czersku - " bracia leśni- czyli sroki( w
        jezyku ornitologicznym)podrzucały " tysiące jaj...)-ściślej- tysiące metrów
        sześciennych drewna na wydłużone terminy zapłaty(...!!!!!!!!!!!!).
        To nic , że on potem( Biznesmen na całe Bory Tucholskie) po kilku latach, w
        ramach wzajemnej współpracy FINANSOWAŁ FESTYN WYBORCZY NA STADIONIE W CZERSKU(
        NA KILKA TYSIĘCY OSÓB) JEDNEMU Z WW " BRACI LEŚNYCH" , który byl nadleśniczym(
        w l. 89-91 Posłem Sejmu kontraktowego);
        - I UWAGA -UWA\GA -DO DZIŚ JEST NADLESNICZYM!!!
        Jedż do Czerska -zapytaj o genezę "ukłądu braci lesnych z biznesmenem"
        - o skutek nie pytaj- PO ZPD CZERSK POZOSTAŁY FRAGMENTY MURÓW, w których hula
        wiatr!!!
        • stefanhenryk Re: CBA w toruńskim Metronie 15.05.07, 21:59
          Nie od rzeczy jest wykazanie powiązań pomiędzy ludżmi mającymi zlecenie na
          obsługę prawną METRONU,a szczególnym rodzajem awersji toruńskich prokuratorów
          do spraw z tą firmą związanych.
      • sauber1 Re: CBA w toruńskim Metronie 16.05.07, 00:00
        rotepirat napisał:

> Zawsze się zastanawiam - jak to się stało, że wielki majątek, który powstał
        > przez wyzysk społeczny komunistów - dostał się za grosze w ręce cwaniaków.

A co w tym dziwnego? dla odważnych świat stworzono, a co komu do domu jak nie
        jego, wolność Tomku w swoim domku, a jak udowodnić cokolwiek i po co? toć to
        mamy demokrację, wszystkie chwyty dozwolone...
        • historykii Re: CBA w toruńskim Metronie 16.05.07, 07:53
          sauber1 napisał:

> rotepirat napisał:
          >
          > > Zawsze się zastanawiam - jak to się stało, że wielki majątek, który powst
          > ał
          > > przez wyzysk społeczny komunistów - dostał się za grosze w ręce cwaniakó
          > w.
          >
          > A co w tym dziwnego? dla odważnych świat stworzono, a co komu do domu jak nie
          > jego, wolność Tomku w swoim domku, a jak udowodnić cokolwiek i po co? toć to
          > mamy demokrację, wszystkie chwyty dozwolone...
          Tak mamy demokracje, powoiem więcej po tej ludowej ( od '44) nastała "
          kolesiowa demokracja"- inni mówili ( gęby im sie nie zamykały latami- o "
          państwie prawa", a ja o genezie tegoz " państwa"(- nazywam je " stajnią
          Augiasza") w kolejnym wejsciu przypomne, na przykładach dwóch dużych
          Przedsiębiorstw pańśtwowych. Przedtem, mam pytanie- szczere( pomoże mi w
          ukierunkowaniu mojej polemiki) -jaką opcję reprezentujesz i ile masz lat?
          ( jeżeli czuję się Pan urażony- proszę zmienic formę- na Pan...).
          • sauber1 Re: CBA w toruńskim Metronie 16.05.07, 14:27
            historykii napisał:

> Przedtem, mam pytanie- szczere( pomoże mi w
            > ukierunkowaniu mojej polemiki) -jaką opcję reprezentujesz i ile masz lat?
            > ( jeżeli czuję się Pan urażony- proszę zmienic formę- na Pan...).

I co ja mam na to odpowiedzieć, hmmm??? - zaryzykuję. Jestem europejczykiem,
            forma pan dla mnie nie jest wymagalna, jestem tolerancyjny, stosunkowo młody,
            kosmopolita, ale uważam że w dziedzinie daleko idącej poprawy warunków życia
            Naszego Społeczeństwa jest jeszcze wiele do zrobienia, o ile już coś zrobiono?
            Sztuką gonić jest króliczka, to takie widowiskowe... (moje IP b.d. znane) ;)))
            • historykii Re: CBA w toruńskim Metronie 18.05.07, 06:14
              Suplement
              Był sobie jeden taki wspaniale funkcjonujący( dla JEDNEJ STRONY!) " punkt
              dojny" w naszym Regionie. Całymi latami( od 1992 r-do 2002 r) funkcjonowali na
              zasadach - " czysto-koleżeńskich". Tylko jak usprawiedliwić fakt, iż jedni -
              wspomagający-tuczący niczym " gęś", "biznesmena" sprawowali st. pańśtwowe, a
              drugi odwzajemniający się nim( kampania na kilka tysięcy na stadionie miejskim
              w Czerska- to jeden z przykłądów " wzajemności bezinteresownej") był -"
              człowiekiem spoza branzy i " doił skarb państwa"- na koszt tych " trzecich
              głupich " rzetelnych właścieieli firm prywatnych, którzy nie mieli wsparcia w
              RDLP w Toruniu i latami spłacali w postaci dodatkowego haraczu do mas wygranych
              na przetargach drewna-już po wysokich cenach! Dodam, że ów " biznesmen "
              otrzymywał drewno w ramach -bezprawnych umów( juz nie płacił od kilku miesięcy
              w 2001 r)- po cenach znacznie niższych od kupujących na przetargach(SIC!).
              Masz wątpliowści- zadzwoń- a najsprwniej byłoby, gdybyś poprosił kogoś z WYB
              (...)RCZEJ i zasięgnął info-u " źródeł"-w RDLP!
              <<<forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=62644531&a=62648155
              • sauber1 Re: CBA w toruńskim Metronie 18.05.07, 11:26
                Kiedy człowiek rozmawia z Bogiem jest to bez uzasadnionej wątpliwości modlitwa,
                ale gdy jest odwrotnie mówią że schizofrenia, z jednym można walczyć, ale z
                tysiącami szanse nikłe , wszędzie pracuję tylko ludzie, czasem "Arni" tez sie
                trafi... Niby państwo prawa, niby demokracja, a już niby zagrożone. A co tu
                chodzi ??? Często jak nie wiadomo o co, to sex albo pieniądze. Czasem nie warto
                jest martwić się za miliony...
                • temida3 Re: CBA w toruńskim Metronie 19.05.07, 07:00
                  Idę w sukurs;
                  a może to Cie przekona, że III R.P. to dla " swoich eldorado" -a dla nie
                  swoich to " droga przez mękę"(...).
                  >>>Sprawa zaczęła się od śledztwa przeciwko Kmiecik, która zdaniem prokuratury
                  wyprowadziła 2 mln zł z Hydrobudowy Śląsk. Prokurator zlecił przeszukanie w
                  domu Kmiecik. Na jego polecenie policja zbadała wszystkie dokumenty z biura
                  oraz z domu bizneswoman. Wśród nich była umowa cywilnoprawna z 1998 roku, na
                  mocy której Kmiecik daruje Blidzie 100 tys. zł na remont domu w Szczyrku, a w
                  zamian za to ówczesna poseł SLD pozwala jej przez 10 lat korzystać z części
                  domu.

W maju 2005 r. rozwiązały umowę. - Oddała mi 40 tys. zł różnicy, bo przez
                  cztery lata nie korzystałam z tego domu - mówi gazecie Barbara Kmiecik.

Po pół roku prokurator nie doszukał się przestępstwa. Uznał jedynie, że Blida
                  nie zapłaciła opłaty skarbowej od otrzymanych od Kmiecik 100 tys. zł. W połowie
                  maja 2005 roku prokuratura w Katowicach przesłała zawiadomienie do Izby
                  Skarbowej w Katowicach. Okazało się jednak, że w 1998 roku, kiedy Blida
                  podpisywała z Kmiecik umowę, taka opłata nie była wymagana".
                  PS
                  Jeżeli masz watpliwości co do delikatnie nazywając " obejścia prawa" -zadzwoń
                  do " skarbówki" zapytaj czy na pewno w '98 r mozna było bez konsekwencji opłat(
                  obie strony były związane tamtą " umową"???) przekazać -na remont mieszkania
                  100 000 zł!
                  • sauber1 Re: CBA w toruńskim Metronie 29.05.07, 15:40
                    Nie ważne kto, efekty się liczą i nie trzeba było długo czekać???
                    fakty.interia.pl/kraj/polska_lokalna/kujawsko-pomorskie/news/zatrzymani-za-pranie-brudnych-pieniedzy,914822
    • pokornyzgw Re: CBA w toruńskim Ratuszu ? 02.06.07, 18:04
      ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka