Dodaj do ulubionych

Powrót do Torunia po 30 latach

21.07.07, 10:49
Jechałem od Bydgoszczy w końcu maja do Torunia a potem do Chełmży. Jechałem
autobusem szacownej firmy TRAVEL. Wyglądałem Towimoru (bo tam kiedyś
pracowałem) a na rogatkach zobaczyłem duży kościół w tym miejscu dokąd na
początku XIIIw. wylądowali pierwszy raz na prawej stronie Wisły Krzyżacy. Ten
duży kościół i parę zabudowań powstał w szczerym polu- myślę sobie. A gdzie
osiedle, gdzie ludzie dla tej budowli. Są- jak się teraz okazuje. Na
Starotoruńskiej to tylko fasada dla zdobywania szmalu, kuźnia talentów.

Czy tu w Toruniu musi być ponownie to gniazdo obłudy, wylęgarnia złych uczuć?
Obserwuj wątek
    • veto14 Re: Powrót do Torunia po 30 latach 21.07.07, 14:23
      wladyslaw.golinski napisał:

> Jechałem od Bydgoszczy w końcu maja do Torunia a potem do Chełmży. Jechałem
      > autobusem szacownej firmy TRAVEL. Wyglądałem Towimoru (bo tam kiedyś
      > pracowałem) a na rogatkach zobaczyłem duży kościół w tym miejscu dokąd na
      > początku XIIIw. wylądowali pierwszy raz na prawej stronie Wisły Krzyżacy. Ten
      > duży kościół i parę zabudowań powstał w szczerym polu- myślę sobie. A gdzie
      > osiedle, gdzie ludzie dla tej budowli. Są- jak się teraz okazuje. Na
      > Starotoruńskiej to tylko fasada dla zdobywania szmalu, kuźnia talentów.
      >
      > Czy tu w Toruniu musi być ponownie to gniazdo obłudy, wylęgarnia złych uczuć?

Daj spokój, czasy się zmieniają, Teraz o.Rydzyk to ikona, Świętość. Mówiąc źle
      o o.Rydzyku ranisz uczucia wielu ludzi. Oni całkiem dobrowolnie płacą mu
      pieniądze, stojąc często w kolejkach na poczcie.
    • malepiffko Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 16:42
      wez se czlowieku zaloz jakies forum radiomaryjne albo spamuj na ich stronie. jestes podobny do rydzyka w tym co robisz. on ma manie na punkcie kasy i masonow a ty na punkcie rydzyka. idz swoje frustracje wyladowywac gdzie indziej bo pewnie cie zaskocze ale RYDZYK NIE CZYTA TEGO FORUM a twoje pseudomadrosci i przemyslenia nikogo nie interesuja
      • wladyslaw.golinski Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 20:00
        malepiffko napisał:

> wez se czlowieku zaloz jakies forum radiomaryjne albo spamuj na ich stronie.
        je
        > stes podobny do rydzyka w tym co robisz. on ma manie na punkcie kasy i
        masonow
        > a ty na punkcie rydzyka. idz swoje frustracje wyladowywac gdzie indziej bo
        pewn
        > ie cie zaskocze ale RYDZYK NIE CZYTA TEGO FORUM a twoje pseudomadrosci i
        przemy
        > slenia nikogo nie interesuja

Natychmiast przejdę na forum Radia Maryja- ino niech wreszcie takie będzie.
        Gdybym był obojętny tobie w moich wypowiedziach to byś ze mną nie dyskutował-
        pewnie kochasz OJCA DYREKTORA TADEUSZA RYDZYKA? To zupełnie jak ja.
        • wladyslaw.golinski Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 20:04

> malepiffko napisał:
          >
          > > wez se czlowieku zaloz jakies forum radiomaryjne albo spamuj na ich stron
          > ie.
          > je
          > > stes podobny do rydzyka w tym co robisz. on ma manie na punkcie kasy i
          > masonow
          > > a ty na punkcie rydzyka. idz swoje frustracje wyladowywac gdzie indziej b
          > o
          > pewn
          > > ie cie zaskocze ale RYDZYK NIE CZYTA TEGO FORUM a twoje pseudomadrosci i
          > przemy
          > > slenia nikogo nie interesuja
          >
          > Natychmiast przejdę na forum Radia Maryja- ino niech wreszcie takie będzie.
          > Gdybym był obojętny tobie w moich wypowiedziach to byś ze mną nie dyskutował-
          > pewnie kochasz OJCA DYREKTORA TADEUSZA RYDZYKA? To zupełnie jak ja.

malepiffko pisze się tak: "małe piwko".
      • wladyslaw.golinski Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 20:10
        malepiffko napisał:

> wez se czlowieku zaloz jakies forum radiomaryjne albo spamuj na ich stronie.
        je
        > stes podobny do rydzyka w tym co robisz. on ma manie na punkcie kasy i
        masonow
        > a ty na punkcie rydzyka. idz swoje frustracje wyladowywac gdzie indziej bo
        pewn
        > ie cie zaskocze ale RYDZYK NIE CZYTA TEGO FORUM a twoje pseudomadrosci i
        przemy
        > slenia nikogo nie interesuja

Nigdy w życiu nie miałem żadnych przemyśleń a wiec na Forum GW piszę jeno od
        tak, od serca. Po to jest właśnie Forum. Pozdrawiam.
        • izawawa Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 20:20
          >.. a wiec na Forum GW piszę jeno od
          > tak, od serca. Po to jest właśnie Forum.

Forum - internetowa forma dyskusji
          Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/Forum"

Dyskusja - jeden ze sposobów wymiany poglądów praktykowany przez dwoje lub
          więcej osób zainteresowanych danym tematem lub zjawiskiem. Przeprowadzana
          zwykle w formie ustnej, ale nie tylko (np. dyskusje w formie pisemnej
          prowadzone są na internetowych forach dyskusyjnych).

Monolog to wypowiedź jednego podmiotu, będąca całością znaczeniową i formalną.
          • wladyslaw.golinski Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 21:01
            izawawa napisała:

> >.. a wiec na Forum GW piszę jeno od
            > > tak, od serca. Po to jest właśnie Forum.
            >
            > Forum - internetowa forma dyskusji
            > Źródło: "<a href="pl.wikipedia.org/wiki/Forum""
            target="_blank">pl.wikipedia.org/wiki/Forum"</a>
            >
            > Dyskusja - jeden ze sposobów wymiany poglądów praktykowany przez dwoje lub
            > więcej osób zainteresowanych danym tematem lub zjawiskiem. Przeprowadzana
            > zwykle w formie ustnej, ale nie tylko (np. dyskusje w formie pisemnej
            > prowadzone są na internetowych forach dyskusyjnych).
            >
            > Monolog to wypowiedź jednego podmiotu, będąca całością znaczeniową i formalną.

Ale przecież rozmawiamy, to nie jest monolog, to jest dialog, to jest forum.
            Moje wypowiedzi są wszak od serca. Niestety, czesto uzupełniam wypowiedź i to
            daje jakby poczucie monologu. Temat rozmowy jednak trzeba określić.
            Wydaje mi się jakbyśmy się już gdzieś spotkali. Czy nie masz nic do
            powiedzenia "w temacie" (to z Młynarskiego) wątku. Bardzo serdecznie Pozdrawiam.
            • veto14 Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 21:37
              goliński nie przejmuj się, w Toruniu są pod wrażeniem Rydzyka, nie będą nic
              mówić. Boją się by się nie ośmieszyć. RM ma 1,5 mln słuchaczy- to mówi samo za
              siebie.
            • izawawa Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 21:48
              Owszem, spotkaliśmy się . Drogi panie , zaspamował pan już dwa fora czyniąc
              nieudolne próby zaspamowania trzeciego. W porównaniu z wątkiem o papie Rydzyku
              rzeczywiście konflikt warszawsko - krakowski czy toruńsko - bydgoski to tematy
              super ciekawe i wymagające głębszych studiów.. Proszę sobie założyć forum
              prywatne i monologować na nim do upojenia, bo pańskie wypowiedzi nie są ani
              mądre ani dowcipne i po prostu powodują odruch ziewania.
              • wladyslaw.golinski Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 22:25
                izawawa napisała:

> Owszem, spotkaliśmy się . Drogi panie , zaspamował pan już dwa fora czyniąc
                > nieudolne próby zaspamowania trzeciego. W porównaniu z wątkiem o papie
                Rydzyku
                > rzeczywiście konflikt warszawsko - krakowski czy toruńsko - bydgoski to
                tematy
                > super ciekawe i wymagające głębszych studiów.. Proszę sobie założyć forum
                > prywatne i monologować na nim do upojenia, bo pańskie wypowiedzi nie są ani
                > mądre ani dowcipne i po prostu powodują odruch ziewania.

Dziękuję za dobre słowo. Zwracam Pani uwagę, że jest to forum GW, nawet jeśli
                moje wypowiedzi są najgłupsze w świecie a Pani jest admin to nas obu obowiązuje
                regulamin. Poprzednia Pani wypowiedź jest poza regulaminem, a ja będę pisał
                bloga jeśli tylko zechcę NIE TRZEBA MNIE ZACHĘCAĆ. Czy Pani TO TAK NAPRAWDĘ
                OJCIEC RYDZYK? I znów cała wypowiedź poza tematem wątku. Ojciec Rydzyk nas
                skłócił. Jest mi ogromnie przykro.
                • vauban Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 22:32
                  1. sdb, zwróć swe oczy na ten wątek;
                  2. izawawa nie jest i nigdy nie była moderatorką tego forum. może powinna;
                  3. ta wypowiedź za skarby świata całego nie jest nieregulaminowa. odpowiedź
                  zresztą także nie;
                  4. gdyby o. Rydzyk wiedział, ilu ludzi skłócił, i ile zła wynikło z jego
                  działalności, to gdyby miał choć szczyptę honoru, palnąłby sobie w łeb. i proszę
                  mi nie odpisywać, że nawołuję na forum do popełnienia samobójstwa.
                • izawawa Re: Powrót do Torunia po 30 latach 22.07.07, 22:50
                  ŻADNA z moich wypowiedzi nie złamała regulaminu bo nie mam najmniejszego
                  problemu z zachowaniem kultury słowa, poza tym przytoczyłam tylko cytaty z
                  wikipedii a pan jest wikipedystą, nieprawdaż ..?? Jak pan słusznie zauważył
                  jest to forum czyli miejsce do rozmowy , wiec również mam prawo do wyrażenia
                  swojego zdania. Nikt oczywiście nie ma zamiaru zabraniać pisać panu bloga ale
                  proszę to robić w miejscu do tego stworzomym a nie na forum ogólnym. Wcale się
                  z panem nie kłócę, twierdzę tylko, że jeśli czegoś jest za dużo to robi się
                  nudne. Zresztą jak widać dla torunian osoba pana Rydzyka nie jest aż tak
                  interesująca jak dla pana.
                  • veto14 Re: Powrót do Torunia po 30 latach 23.07.07, 06:36
                    Muszę was pogodzić. Dla forum jest zdecydowanie lepiej kiedy się kłócicie. Dla
                    Was samych zresztą też.
                    A o.Rydzyk łączy ludzi a nie dzieli. A te 1,5 mln ludzi na całym świecie co
                    słuchają Radia Maryja? Toruń w tej grze nie gra żadnej roli. Przestańcie być
                    zarozumiali bo RM o.Rydzyk przeniesie pod Bydgoszcz, tam też są Bielany. W
                    Bydgoszczy też można nauczać.
                • malepiffko Re: Powrót do Torunia po 30 latach 23.07.07, 15:51
                  golinski napisal
                  > Czy Pani TO TAK NAPRAWDĘ
                  OJCIEC RYDZYK?

lol. czlowieku ty sie pewnie lodowke boisz otworzyc bo sie boisz ze w srodku siedzi rydzyk.
                  • izawawa Re: Powrót do Torunia po 30 latach 23.07.07, 15:57
                    Gorzej. To ja się boję otworzyć lodówkę bo w środku może siedzieć goliński ;)
                    • vauban Re: Powrót do Torunia po 30 latach 23.07.07, 16:41
                      A niech siedzi, porządnie zmarznie, to sam ucieknie...
    • malepiffko Golinski!! 23.07.07, 15:49
      gdybys chociaz przeczytal to co napisalem nigdy bys nie napisal ze kocham rydzyka. po prostu jestes taki sam jak on. jezeli ktos mowi cos nie po twojej mysli to jest twoim wrogiem i koniec. poza tym gdybys powiedzial mi to w twarz dostalbys po prostu w morde.
      dyskusja z toba mija sie kompletnie z celem. niczego nie zrozumiesz bo jestes zbyt zaslepiony nienawiscia zupelnie jak ten ktorego tak nienawidzisz.
      napisze ci to jeszcze raz bo jeden raz moze byc za malo jestes dokladnie taki jak rydzyk.
      • wladyslaw.golinski malepiffko czytaj małe piwko 23.07.07, 16:58
        malepiffko napisał:

> gdybys chociaz przeczytal to co napisalem nigdy bys nie napisal ze kocham
        rydzy
        > ka. po prostu jestes taki sam jak on. jezeli ktos mowi cos nie po twojej
        mysli
        > to jest twoim wrogiem i koniec. poza tym gdybys powiedzial mi to w twarz
        dostal
        > bys po prostu w morde.
        > dyskusja z toba mija sie kompletnie z celem. niczego nie zrozumiesz bo jestes
        z
        > byt zaslepiony nienawiscia zupelnie jak ten ktorego tak nienawidzisz.
        > napisze ci to jeszcze raz bo jeden raz moze byc za malo jestes dokladnie taki
        j
        > ak rydzyk.

?- to dla mnie już za wysoki lot.

Podaj personalia to oddam sprawę o zniesławienie do sądu. Ty musisz bardzo
        kochać Ojca Dyrektora Tadeusza Rydzyka.
        • malepiffko golinski czytaj brodzik intelektualny 23.07.07, 17:03
          czlowieku czy ty zrozumiales chociaz jedno slowo z tego co napisalem? nie sadze. ty nawet pewnie tego nie czytasz. po prostu piszesz bez sensu co ci wiatr do glowy wwieje.
          stawiam wniosek (poparty stosownym mejlem do administracji) o zablokowanie twojego ip spamerze.
          • izawawa Re: golinski czytaj brodzik intelektualny 23.07.07, 17:07
            Piffko, wyluzuj trochę;) Nie daj się sprowokować bo panu golińskiemu o to
            właśnie chodzi żeby podgrzać atmosferę;)
            • malepiffko Re: golinski czytaj brodzik intelektualny 23.07.07, 17:23
              racje masz Zacna Kobieto. lepiej strzele sobie piffko. moze nawet niemale
              • wladyslaw.golinski Re: golinski czytaj brodzik intelektualny 23.07.07, 17:27
                malepiffko napisał:

> racje masz Zacna Kobieto. lepiej strzele sobie piffko. moze nawet niemale

A powinieneś w mordę- sobie strzelić tak jak obiecałeś.
                • wladyslaw.golinski Re: golinski czytaj brodzik intelektualny 23.07.07, 17:29

> malepiffko napisał:
                  >
                  > > racje masz Zacna Kobieto. lepiej strzele sobie piffko. moze nawet niemale
                  >
                  > A powinieneś w mordę- sobie strzelić tak jak obiecałeś.

Po tym piwku czy tam piffku poznaję mój kochany Toruń, moje kochane miasto
                  witaj w domu.
              • izawawa Re: golinski czytaj brodzik intelektualny 23.07.07, 17:30
                Strzel i za mnie jako, że nie mam żadnego trunku w zasięgu ręki ani wzroku;)
                • wladyslaw.golinski Re: golinski czytaj brodzik intelektualny 23.07.07, 17:34
                  izawawa napisała:

> Strzel i za mnie jako, że nie mam żadnego trunku w zasięgu ręki ani wzroku;)

Ale Rydzyka to na kupie gnoju musicie wywieźć do Małpiego Gaju. Bo inaczej nie
                  będę z Wami pił piffka.
                  • olga214 kłody pod nogami 23.07.07, 18:53
                    Biskup Eckardt nawet pisze do samego Papieża. Wszystko w tym toruniu na opak.
                  • wladyslaw.golinski Re: golinski czytaj brodzik intelektualny 23.07.07, 18:57
                    Nie tylko czytam brodzik intelektualny ale tu u was wraz z wami w nim tkwię.
                    • wladyslaw.golinski powrót do Torunia 23.07.07, 19:05

> Nie tylko czytam brodzik intelektualny ale tu u was wraz z wami w nim tkwię.

Dlaczego moi potencjalni rozmówcy jeśli się odzywają to muszą na wstępie mnie
                      po chamsku obrazić. Podkreślają tym pierwszą wypowiedź.

Taka forma nie dotyczy tylko mnie tutaj jest to we zwyczaju.
                      • wladyslaw.golinski Re: powrót do Torunia 23.07.07, 19:39
                        fotoforum.gazeta.pl/3,0,640740,1,0,737.html
                        Jedno ze zdjęć przedstawia Rydzyka żebraczego
                        • wladyslaw.golinski Re: powrót do Torunia 23.07.07, 19:41

> fotoforum.gazeta.pl/3,0,640740,1,0,737.html
                          > Jedno ze zdjęć przedstawia Rydzyka żebraczego

Oto co mnie w tym Toruniu spotyka- jestem speszony.
                          • wet3 Re: wladyslaw.golinski 24.07.07, 00:42

> wladyslaw.golinski napisał:
                            >
                            > > fotoforum.gazeta.pl/3,0,640740,1,0,737.html
                            > > Jedno ze zdjęć przedstawia Rydzyka żebraczego
                            >
                            > Oto co mnie w tym Toruniu spotyka- jestem speszony.

Powrociles aby zamet siac. Masz moze specjalna misje do wykonania? Piszesz
                            glupoty, ktore sa obelzywe dla katolikow. Piszesz teksty prozydowskie i
                            antypolskie. Obiektywna krytyka Zydow jest wedlug ciebie antysemityzmem.
                            Najlepiej powroc tam gdzie ostatnich 30 lat przebywales! Tesknic nie bedziemy.
                            • wladyslaw.golinski Re: wladyslaw.golinski 24.07.07, 07:30
                              wet3 napisał:

> wladyslaw.golinski napisał:
                              >
                              > > wladyslaw.golinski napisał:
                              > >
                              > > > fotoforum.gazeta.pl/3,0,640740,1,0,737.html
                              > > > Jedno ze zdjęć przedstawia Rydzyka żebraczego
                              > >
                              > > Oto co mnie w tym Toruniu spotyka- jestem speszony.
                              >
                              > Powrociles aby zamet siac. Masz moze specjalna misje do wykonania? Piszesz
                              > glupoty, ktore sa obelzywe dla katolikow. Piszesz teksty prozydowskie i
                              > antypolskie. Obiektywna krytyka Zydow jest wedlug ciebie antysemityzmem.
                              > Najlepiej powroc tam gdzie ostatnich 30 lat przebywales! Tesknic nie bedziemy.

O, jak się cieszę, mam wreszcie możliwość pogadania z kimś kulturalnym. Do
                              rzeczy.
                              Mam jedną specjalną misję do wykonania. Powinienem przekonać katolików, że
                              Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk to człowiek przywłaszczający sobie cudzą
                              własność- a więc pospolity złodziej, który okrada darczyńców zaspokajając swoje
                              materialne wyuzdane potrzeby. Giną w dziwnych okolicznościach ludzie, którzy
                              mieli uzyskać tą pomoc. To, to już chyba bandytyzm. Rydzyk stworzył i nazwał i
                              czci „swojego Boga”. To jest katolicyzm? To Słowianie przybyli tu na te tereny,
                              co mają u diabła do tego Żydzi? Kto jest u siebie?

Myślą byłem zawsze z Wami, teraz to jedynie fizycznie przybyłem do Torunia.
                              Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk zabrał mi plac Radiem Maryja- chodziłem tam w
                              czasie dużej przerwy na papierosa.

Nie spocznę zanim Wy sami nie załadujecie Rydzyka na kupę gnoju i nie
                              przewieziecie go przez most do Małpiego Gaju- miejsce historycznie wyznaczone
                              dla takich Rydzyków. Jeśli wcześniej polegnę w boju to sprawę będą kontynuować
                              moi następcy.
                              • izawawa Re: wladyslaw.golinski 24.07.07, 07:48
                                Znam dużo lepszy i skuteczniejszy sposób na wykonanie tej misji, wszak forum
                                nie każdy czyta. A co by pan powiedział na "Radio Goliński"..?? ;)
                                • wladyslaw.golinski Re: wladyslaw.golinski 24.07.07, 21:37
                                  izawawa napisała:

> Znam dużo lepszy i skuteczniejszy sposób na wykonanie tej misji, wszak forum
                                  > nie każdy czyta. A co by pan powiedział na "Radio Goliński"..?? ;)

Tak myślę, że nie możemy rozmawiać a moja misja została już wypełniona bo
                                  przekroczyliście próg niemożności działania. Dla mnie pozostaje niesmak tych
                                  kontaktów.
                              • malepiffko Re: wladyslaw.golinski 24.07.07, 10:22
                                a dlaczego to MY mamy go wywozic? ****sam se go wywiez****. choc prawdopodobnie i tak nie zrozumiesz tylu slow na raz i tak to napisze. jest jakas szansa na przeblysk w twoim.... hmmm.... mozgu? nie chyba nie ma szansy jednak
                                • wladyslaw.golinski Re: wladyslaw.golinski 24.07.07, 21:38
                                  malepiffko napisał:

> a dlaczego to MY mamy go wywozic? ****sam se go wywiez****. choc
                                  prawdopodobnie
                                  > i tak nie zrozumiesz tylu slow na raz i tak to napisze. jest jakas szansa na
                                  p
                                  > rzeblysk w twoim.... hmmm.... mozgu? nie chyba nie ma szansy jednak

Ty to chyba już na zawsze pozostaniesz chamem.
                              • wet3 Re: wladyslaw.golinski 24.07.07, 19:35
                                Po pierwsze, rozsiewasz klamstwa i pomowienia. O.Rydzyk NIE ZAGARNAL pieniedzy.
                                Stwierdzila to wyraznie prokuratura!!! Oskarzajac o.Rydzyka popelniasz
                                naprostsze SWINSKIE klamstwo!!!
                                Co maja do tego Zydzi? - Nie wiem czy jestes jednym z nich czy nie jestes. Malo
                                mnie to interesuje. Wiem dokladnie to, ze od 1944 roku stanowili TRZON systemu
                                narzucajacego nam komunizm i mordujacego bezpardonowo nawartosciwowszy element
                                nnaszego Narodu! Dzis zas pomawiaja nas o zbrodnie dokonane na nich przez
                                Niemcow. Celem tej brudnej akcji jest wycisniecie od nas masy pieniedzy za to,
                                co zabrali (i zaplacili juz im!!!) im Niemcy!!! Chca zaplaty po raz trzeci.
                                Zaplacili juz im Niemcy, zaplacil Gomulka - po ktorej to zaplacie zpodpisali ,
                                ze nie beda wiecej z zadnymi roszczeniami wystepowac!!! Ale oni sa wiecznie
                                glodni i ich wlasne podpisy NIE maja zadnego znaczenia, bo ich zasady moralne
                                sa inne od chrzescijanskich. Poczytaj sobie Finkelsteina i Szahaka. Moze ci
                                przejdzie.
                                A moze laskawie wyjasnisz mi jacy to niby ludzie zgineli z przyczyny o.Rydzyka?
                                Bawisz sie, biedny i zagubiony czlowieku, w klamstwa i demagogie. Pamietaj
                                ludzie nie sa glupi. Kazdy, kto mysli rozsadnie zdyskwalifikuje ciebie po
                                pierwszym twoim klamstwie!
                                • wladyslaw.golinski Re: wladyslaw.golinski 24.07.07, 21:42
                                  wet3 napisał:

> Po pierwsze, rozsiewasz klamstwa i pomowienia. O.Rydzyk NIE ZAGARNAL
                                  pieniedzy.
                                  >
                                  > Stwierdzila to wyraznie prokuratura!!! Oskarzajac o.Rydzyka popelniasz
                                  > naprostsze SWINSKIE klamstwo!!!
                                  > Co maja do tego Zydzi? - Nie wiem czy jestes jednym z nich czy nie jestes.
                                  Malo
                                  >
                                  > mnie to interesuje. Wiem dokladnie to, ze od 1944 roku stanowili TRZON
                                  systemu
                                  > narzucajacego nam komunizm i mordujacego bezpardonowo nawartosciwowszy
                                  element
                                  > nnaszego Narodu! Dzis zas pomawiaja nas o zbrodnie dokonane na nich przez
                                  > Niemcow. Celem tej brudnej akcji jest wycisniecie od nas masy pieniedzy za
                                  to,
                                  > co zabrali (i zaplacili juz im!!!) im Niemcy!!! Chca zaplaty po raz trzeci.
                                  > Zaplacili juz im Niemcy, zaplacil Gomulka - po ktorej to zaplacie
                                  zpodpisali ,
                                  > ze nie beda wiecej z zadnymi roszczeniami wystepowac!!! Ale oni sa wiecznie
                                  > glodni i ich wlasne podpisy NIE maja zadnego znaczenia, bo ich zasady moralne
                                  > sa inne od chrzescijanskich. Poczytaj sobie Finkelsteina i Szahaka. Moze ci
                                  > przejdzie.
                                  > A moze laskawie wyjasnisz mi jacy to niby ludzie zgineli z przyczyny
                                  o.Rydzyka?
                                  > Bawisz sie, biedny i zagubiony czlowieku, w klamstwa i demagogie. Pamietaj
                                  > ludzie nie sa glupi. Kazdy, kto mysli rozsadnie zdyskwalifikuje ciebie po
                                  > pierwszym twoim klamstwie!

Bardzo dziękuję szczególnie za tą pierwszą rozmowę. To powyżej trąci myszką.
                                  Pozdrów i pożegnaj w moim imieniu wszystkich znajomych. Wy zostajecie, ja
                                  odchodzę.
                                  • gromoslaw.grzmolinski Re: wladyslaw.golinski 24.07.07, 21:59
                                    hola,hola nie tak szybko
                                  • wet3 Re: wladyslaw.golinski 25.07.07, 01:23

> Bardzo dziękuję szczególnie za tą pierwszą rozmowę. To powyżej trąci myszką.
                                    > Pozdrów i pożegnaj w moim imieniu wszystkich znajomych. Wy zostajecie, ja
                                    > odchodzę.

Szkoda, ze tak szybko. Chcialbym troche lepiej poznac glebie twojej
                                    nikczemnosci!
    • jmm6 Re: Powrót do Torunia po 30 latach 01.08.07, 10:00
      Zgadzam sie ze O. Rydzyk to zwykla sz&*a. ALe faktycznie dopuki go jakis sad
      nie przyszpili to jego przeciwnicy moga sobie gadac. Tak naprawde kazde zle
      slowo na niego budzi od razu Rydzofilow i sluzy wlasnie jemu. Bo wszystkim
      babciom i pseudo-nazistom wydaje sie ze to znowu ta zydowska koalicja ich goni
      a nie ich paranoja.

A z drugiej strony to dla Torunia (finansowo przynajmniej) Rydzyk jest plusem,
      fakt ze kradnie, kombinuje itd ale wlasnie tutaj zbiera tego efekty, dla polski
      to pasozyt ale dla Torunia to zarobek. Nie ma sensu nic z nim robic, jak go
      bedziemy gonic to zrobi sie z niego meczennik a jak sie go zostawi w spokoju to
      kiedys zdechnie gadzina i bedzie spokuj.

• veto14 Re: Powrót do Torunia po 30 latach 06.08.07, 09:24
        Toruń jest miastem uniwersyteckim. Miastem ludzi światłych. Dlaczego ci ludzie
        nie biorą twórczego udziału w dyskusji aby powstałą rydzykowską "uczelnię"
        pozbawić możliwości nauczania antysemityzmu, cwaniactwa, podtrzymywania
        ciemnoty...

Dlaczego brak twórczych rozwiązań dla pozbawienia bandytyzmu naszych gimnazjów.
        Dlaczego...

Zaproponujcie coś, jesteście wszak ludźmi nauki.

Pozdrawiam
        • wet3 Re: veto14 06.08.07, 16:00
          veto14 napisał:

> Toruń jest miastem uniwersyteckim. Miastem ludzi światłych. Dlaczego ci
          ludzie
          > nie biorą twórczego udziału w dyskusji aby powstałą rydzykowską "uczelnię"
          > pozbawić możliwości nauczania antysemityzmu, cwaniactwa, podtrzymywania
          > ciemnoty...
          >
          > Dlaczego brak twórczych rozwiązań dla pozbawienia bandytyzmu naszych
          gimnazjów.
          >
          > Dlaczego...
          >
          > Zaproponujcie coś, jesteście wszak ludźmi nauki.
          >
          > Pozdrawiam

A ty skad wyskoczyles? A niby od kiedy mowienie prawdy o Zydach jest
          antysemityzmem?! A moze jeszcze powiesz mi, ze prof.Nowak, byly ambasador w W-
          wie Bliss Lane, prof.Finkelstein, prof. Shahak oraz inni znani krytycy zydostwa
          sa antysemitami??? Stuknij sie porzadnie w dekiel i na przyszlosc glupstw nie
          wypisuj!
          • sdb Re: veto14 06.08.07, 16:15
            rzekl wet3 z wlasciwa sobie subtelnoscia i tradycyjna zyczliwoscia wobec
            blizniego
            • wet3 Re: sdb 07.08.07, 01:34
              sdb napisał:

> rzekl wet3 z wlasciwa sobie subtelnoscia i tradycyjna zyczliwoscia
              wobec
              > blizniego

Widac, ze tobie tez mowienie prawdy nie podoba sie. Cyzby ci cos
              doskwieralo??? A moze nie potrafisz ordroznic prawdziwego
              antysemityzmu od mowienia prawdy. Jak chcesz to podam ci definicje
              antysemityzmu ze slownika PWN - moze wtedy zrozumiesz!!!
            • wet3 Re: sdb 07.08.07, 04:22
              sdb napisał:

> rzekl wet3 z wlasciwa sobie subtelnoscia i tradycyjna zyczliwoscia
              wobec
              > blizniego.

I jeszcze jedno. Gdyby o.Rydzyk uprawial antysemityzm, to z
              pewnoscia papiez nie przyjalby go na audiemcji!!! Wy wszyscy macie
              niezwykle wykrzywiony sposob myslenia. Jakos nie jestescie w stanie
              wyjsc poza sztywny schemat gloszony przez GW.
              • veto14 Re: sdb 07.08.07, 08:58
                wet3 napisał:

> sdb napisał:
                >
                > > rzekl wet3 z wlasciwa sobie subtelnoscia i tradycyjna
                zyczliwoscia
                > wobec
                > > blizniego.
                >
                > I jeszcze jedno. Gdyby o.Rydzyk uprawial antysemityzm, to z
                > pewnoscia papiez nie przyjalby go na audiemcji!!! Wy wszyscy macie
                > niezwykle wykrzywiony sposob myslenia. Jakos nie jestescie w
                stanie
                > wyjsc poza sztywny schemat gloszony przez GW.

Ostatnie Wasze wypowiedzi to nic innego jak odwracanie kota ogonem.
                Chodzi jednak o to, że antysemityzm Rydzyka to tylko cząstka jego
                wypowiedzi publicznych. Co ten człowiek zrobił z konkurencją
                (Owsiak), co ten człowiek zrobił z młodzieżą z Przystanku Woodstok.
                Jeszcze chwila a zaczniemy topić w bagnach homoseksualistów, bo mają
                kłopoty ze swoją tożsamością.
                A przecież chodzi o alternatywne spojrzenie ludzi nauki. Niech
                chociaż poznamy ich zdanie- choć nikt im za to specjalnie nie
                zapłaci. Pozdrawiam.
              • sdb Re: sdb 07.08.07, 10:24
                nie zauwazyles ze w ogole nie odnioslem sie ani slowem do tematu
                ktory omawiacie tylko kultury wyrazania mysli ktora prezentujesz?
                zdazyles mnie nawet zaszufladkowac do jakichs "wy" chociaz w tym
                temacie nie zajalem zadnego stanowiska. moze czas zdjac klapki z
                oczu i zastanowic sie nad swoja umiejetnoscia prowadzenia dyskusji?
                nie przypominam sobie zebym rozmawiajac z kims mowil "puknij sie
                porzadnie w dekiel" albo stosowal podobne zagrywki- nawet
                rozmawiajac z najbardziej zaufanymi kolegami. stonuj waść
                • veto14 kultura wypowiedzi to jedno 07.08.07, 13:47
                  Kultura wypowiedzi na Forum to jedno a kultura ogarniająca Toruń
                  zarażona Naciskiem Rydzyka przez jego narzędzia rozgłaśniające to
                  drugie. Załóż nowy temat i nie zmieniaj wątku. Tu chodzi o poddanie
                  się zwyczajom niesionym przez Radio Maryja. Tyle one mają z
                  Kościołem wspólnego, że Rydzyk skończył seminarium. Według mnie
                  Rydzyk nie może sobie tyle pozwalać poza amboną, na domiar złego
                  jeszcze w mieście uniwersyteckim. Jego poglądy dominują, słychać je
                  zewsząd, czemu nie słychać poglądów naukowców z UMK. Naukowcy z UMK
                  nie mają zdania na to wszystko?
                  • sdb Re: kultura wypowiedzi to jedno 07.08.07, 14:21
                    veto14 napisał:

> Tu chodzi o poddanie
                    > się zwyczajom niesionym przez Radio Maryja.

Jakie to zwyczaje? czyzbym cos przeoczyl w zyciu mojego miasta?

> Według mnie
                    > Rydzyk nie może sobie tyle pozwalać poza amboną, na domiar złego
                    > jeszcze w mieście uniwersyteckim.

a ile MOZE sobie pozwalac? w miescie nie uniwersyteckim moglby?

> Jego poglądy dominują, słychać je
                    > zewsząd,

przez kołchoźniki na ulicach czy jak?

> czemu nie słychać poglądów naukowców z UMK. Naukowcy z UMK
                    > nie mają zdania na to wszystko?

a dlaczego sadzisz ze powinni?
                    • veto14 Re: kultura wypowiedzi to jedno 07.08.07, 20:19
                      sdb napisał:

> veto14 napisał:
                      >
                      > > Tu chodzi o poddanie
                      > > się zwyczajom niesionym przez Radio Maryja.
                      >
                      >
                      > Jakie to zwyczaje? czyzbym cos przeoczyl w zyciu mojego
                      miasta?
                      >
                      > > Według mnie
                      > > Rydzyk nie może sobie tyle pozwalać poza amboną, na domiar złego
                      > > jeszcze w mieście uniwersyteckim.
                      >
                      > a ile MOZE sobie pozwalac? w miescie nie uniwersyteckim moglby?
                      >
                      > > Jego poglądy dominują, słychać je
                      > > zewsząd,
                      >
                      > przez kołchoźniki na ulicach czy jak?
                      >
                      > > czemu nie słychać poglądów naukowców z UMK. Naukowcy z UMK
                      > > nie mają zdania na to wszystko?
                      >
                      > a dlaczego sadzisz ze powinni?

Dlaczego powinni zająć stanowisko w sprawach świństw i bełkotu
                      Rydzyka?

Dlaczego powinni wypowiadać się w sprawach moralnych, etyki?

-Nawet nie będę próbował odpowiadać na podobne pytania. Faktem jest,
                      że się ci „nasi naukowcy” nie reagują. Rzucać indeksem pod nogi
                      studenta potrafią. Kto wreszcie jak nie oni, „nasi naukowcy”
                      powiedzą wreszcie, że to co ten mnich wyprawia to skandal, granda.
                      Powinno to się już dawno skutecznie ukrócić a nie załatwiać tego
                      inwektywami.
                      • wet3 Re: veto14 07.08.07, 21:07
                        Kultury wypowiedzi, nie wspominajac juz o tolerancji oraz szacunku
                        dla przekonan innych ludzi, nie posiadasz za grosz!!! O.Rydzyk ma
                        prawo mowic to, co mowi. Ty przeciez NIE musisz tego sluchac. Nikt
                        ciebie nie zmusza i nikt ciebie nie pedzi na sile do kosciola. To
                        jest sprawa prywatna! Kazdy ma prawo do wlasnych przekonan a takze
                        obowiazek szanowania cudzych przekonan. Ty za wyraznie chcesz
                        NARZUCIC swoje przekonania innym. Przeciez twoje wypowiedzi dobitnie
                        o tym swiadcza. Zarazony jestes "na amen" lewacka polityczna
                        poprawnoscia!!!
                        • veto14 Re: veto14 07.08.07, 22:39
                          wet3 napisał:

> Kultury wypowiedzi, nie wspominajac juz o tolerancji oraz szacunku
                          > dla przekonan innych ludzi, nie posiadasz za grosz!!! O.Rydzyk ma
                          > prawo mowic to, co mowi. Ty przeciez NIE musisz tego sluchac. Nikt
                          > ciebie nie zmusza i nikt ciebie nie pedzi na sile do kosciola. To
                          > jest sprawa prywatna! Kazdy ma prawo do wlasnych przekonan a takze
                          > obowiazek szanowania cudzych przekonan. Ty za wyraznie chcesz
                          > NARZUCIC swoje przekonania innym. Przeciez twoje wypowiedzi
                          dobitnie
                          > o tym swiadcza. Zarazony jestes "na amen" lewacka polityczna
                          > poprawnoscia!!!

Nikt, ale to nikt nie może obrażać moich przekonać religijnych,
                          choćby one były i laickie. Nie można robić tego tym bardziej na
                          ambonie w imię "wymyślonego", prywatnego Boga.

Nie można publicznie gadać byle czego. A jeśli się ponadto jest
                          księdzem katolickim, to to, co się mówi niech zgadza się
                          przynajmniej z DEKALOGIEM. U Rydzyka nic się nie zgadza a ponadto
                          nie trzyma się kupy. To nie jest problem taki abym tego nie słuchał.
                          To owi słuchacze Radia Maryja tego słuchają i agitowani wybierają
                          np. takiego Lepera do władz krajowych. Przecież postępowanie tych
                          ludzi mnie bezpośrednio dotyczy, na wielu płaszczyznach.
                          • wet3 Re: veto14 08.08.07, 02:18
                            Swoja odpowiedzia wyraznie potwierdzasz to, co napisalem. Nie masz
                            zadnego szacunku dla przekonan innych ludzi, ale stanowczo domagasz
                            sie szacunku dla siebie! Skad my to znamy? Najlepiej, wzorem Hitlera
                            czy Stalina zaloz swoja partie, dojdz do wladzy i zacznij ludziom
                            rozkazywac w co maja wierzyc i co im wolno mowic. Czy ty na prawde
                            nie dostrzegasz tego jak niedorzecznie mowisz???!
                            • veto14 Re: veto14 08.08.07, 11:56
                              wet3 napisał:

> Swoja odpowiedzia wyraznie potwierdzasz to, co napisalem. Nie masz
                              > zadnego szacunku dla przekonan innych ludzi, ale stanowczo
                              domagasz
                              > sie szacunku dla siebie! Skad my to znamy? Najlepiej, wzorem
                              Hitlera
                              > czy Stalina zaloz swoja partie, dojdz do wladzy i zacznij ludziom
                              > rozkazywac w co maja wierzyc i co im wolno mowic. Czy ty na prawde
                              > nie dostrzegasz tego jak niedorzecznie mowisz???!

To "wyniszczanie" jest potwierdzeniem, że ty nie rozumiesz co robi
                              Rydzyk. Obecnie jego wyznawcy płacą mu za słowo. Jeśli się tego nie
                              zatrzyma to wyznawcy zaczną płacić mu za czyn.

Dowiedzione jest, że Rydzyk postępuje jak mu wygodniej, nie jest
                              ważny nawet DEKALOG. Najpierw zbudował sobie ambonę, potem
                              rozgłośnię, daje mu to ogromny niekontrolowany dochód. Wszyscy się
                              go boją, nawet nie dyskutują z nim naukowcy z UMK. Bo się go boją.

Do czego to prowadzi?, Nawet jego przełożeni w zakonie się już go
                              boją. No i co dalej?
                • wet3 Re: sdb 07.08.07, 16:17
                  sdb napisał:

> nie zauwazyles ze w ogole nie odnioslem sie ani slowem do tematu
                  > ktory omawiacie tylko kultury wyrazania mysli ktora prezentujesz?
                  > zdazyles mnie nawet zaszufladkowac do jakichs "wy" chociaz w tym
                  > temacie nie zajalem zadnego stanowiska. moze czas zdjac klapki z
                  > oczu i zastanowic sie nad swoja umiejetnoscia prowadzenia
                  dyskusji?
                  > nie przypominam sobie zebym rozmawiajac z kims mowil "puknij sie
                  > porzadnie w dekiel" albo stosowal podobne zagrywki- nawet
                  > rozmawiajac z najbardziej zaufanymi kolegami. stonuj waść

Sprowokowalem ciebie i doczekalem sie tego, na co czekalem. Ponoc
                  jestes moderatorem tego forum. Jesli sprawowalbys soja funkcje
                  prawidlowo, to wiekszosc wulgarnych i przepelnionych inwektywami
                  wypowiedzi na temat o.Rydzyka oraz calej prawicy i KK powinna byc
                  usunieta! Przeciez istnieje jakis kod etyczny! Ty spieszysz sie z
                  usuwaniem wypowiedzi glownie politycznie niepoprawnych oraz
                  antybydgoskich a na porzadku dziennym pozostawiasz najwyklejsze
                  swinstwa oraz inwektywy, ktore powinny byc natychmiast usuniete!!! I
                  jak tu czlowiek ma wierzyc, ze istnieja jakies warunki poprawnego
                  wypowiadania sie? I jak tu wierzyc, ze macie jakies minimum
                  obiektywizmu i bezstronnego zachowania???
                  • sdb Re: sdb 07.08.07, 22:54
                    > wypowiadania sie? I jak tu wierzyc, ze macie jakies minimum
                    > obiektywizmu i bezstronnego zachowania???

znowu ja to wy? znaczy kto?
                    • wet3 Re: sdb 08.08.07, 02:24
                      sdb napisał:

> > wypowiadania sie? I jak tu wierzyc, ze macie jakies minimum
                      > > obiektywizmu i bezstronnego zachowania???
                      >
                      > znowu ja to wy? znaczy kto?

Co masz mowic, to mow wyraznie! A jak mowisz wyraznie, to mow tak
                      aby wszyscy zrozumieli! A jak dyskutujesz nad czyms to nie cytuj
                      czyjegos zdania przerwanego w polowie - bo w ten sposob i z biblii
                      mozna dom publiczny zrobic.
                      • sdb Re: wet3 08.08.07, 10:06
                        przekonales mnie- wcale nie zalezy ci na wymianie opinii tylko zeby
                        sobie pobluzgac i poudowadniac ze jestes najmadrzejszy. zyj sobie
                        dalej w swoim przekonaniu, nie bede ci wiecej wchodzil w droge.
                        uwazaj tylko zeby ci gały nie pekly z tej zawisci.
                        zegnam ozieble
                    • veto14 Re: sdb 08.08.07, 07:21
                      sdb napisał:

> > wypowiadania sie? I jak tu wierzyc, ze macie jakies minimum
                      > > obiektywizmu i bezstronnego zachowania???
                      >
                      > znowu ja to wy? znaczy kto?

Tak przecież nie mówię. Ale z pewnością Wy w społeczeństwie to też
                      ja. Potrzebna jest jednak jakaś tęga głowa z UMK w Toruniu aby
                      wreszcie coś mądrego na temat imperium Radia Maryja powiedzieć. Mi
                      przychodzą do głowy faktycznie tylko uproszczenia i tylko oskarżenia
                      Rydzyka o złą wolę i małostkowość oraz przypisuję mu te wszystkie
                      złe cechy i działania, o których piszą dziennikarze Gazety Wyborczej.
                      • wet3 Re: sdb 08.08.07, 16:34
                        veto14 napisał:

> sdb napisał:
                        >
                        > > > wypowiadania sie? I jak tu wierzyc, ze macie jakies minimum
                        > > > obiektywizmu i bezstronnego zachowania???
                        > >
                        > > znowu ja to wy? znaczy kto?
                        >
                        > Tak przecież nie mówię. Ale z pewnością Wy w społeczeństwie to też
                        > ja. Potrzebna jest jednak jakaś tęga głowa z UMK w Toruniu aby
                        > wreszcie coś mądrego na temat imperium Radia Maryja powiedzieć. Mi
                        > przychodzą do głowy faktycznie tylko uproszczenia i tylko
                        oskarżenia
                        > Rydzyka o złą wolę i małostkowość oraz przypisuję mu te wszystkie
                        > złe cechy i działania, o których piszą dziennikarze Gazety
                        Wyborczej.

Ty, furt a furt, dajesz nam do zrozumienia, ze nie masz pojecia na
                        temat demokracji oraz wolnosci slowa. Niech UMK zaklada sobie wlasna
                        radiostacje i mowi co im sie zywnie podoba. Ja, na przyklad nie
                        widze u o.Rydzyka wad, ktore mu zarzucasz ty lub GW! Wedlug mnie
                        o.Rydzyk mowi prawde a GW w wielu wypakach nie byla prawdomowna.
                        Poza tym GW jest w stanie ciaglej nagonki na o.Rydzyka oraz rzad
                        Kaczorow. Dlaczego? - A dlatego, ze o.Rydzyk pnrzerwal monopol GW
                        na "prawde" (a Kaczory przerwaly monopol lewizny na rzadzenie) a GW
                        tego nie moze zniesc i atakuje bezustannie uzywajac ciosow ponizej
                        pasa, bo czystych ciosow na o.Rydzyka nie ma!!!
                        • veto14 Re: sdb 08.08.07, 18:47
                          wet3 napisał:

> veto14 napisał:
                          >
                          > > sdb napisał:
                          > >
                          > > > > wypowiadania sie? I jak tu wierzyc, ze macie jakies minimum
                          > > > > obiektywizmu i bezstronnego zachowania???
                          > > >
                          > > > znowu ja to wy? znaczy kto?
                          > >
                          > > Tak przecież nie mówię. Ale z pewnością Wy w społeczeństwie to
                          też
                          > > ja. Potrzebna jest jednak jakaś tęga głowa z UMK w Toruniu aby
                          > > wreszcie coś mądrego na temat imperium Radia Maryja powiedzieć.
                          Mi
                          > > przychodzą do głowy faktycznie tylko uproszczenia i tylko
                          > oskarżenia
                          > > Rydzyka o złą wolę i małostkowość oraz przypisuję mu te
                          wszystkie
                          > > złe cechy i działania, o których piszą dziennikarze Gazety
                          > Wyborczej.
                          >
                          > Ty, furt a furt, dajesz nam do zrozumienia, ze nie masz pojecia na
                          > temat demokracji oraz wolnosci slowa. Niech UMK zaklada sobie
                          wlasna
                          > radiostacje i mowi co im sie zywnie podoba. Ja, na przyklad nie
                          > widze u o.Rydzyka wad, ktore mu zarzucasz ty lub GW! Wedlug mnie
                          > o.Rydzyk mowi prawde a GW w wielu wypakach nie byla prawdomowna.
                          > Poza tym GW jest w stanie ciaglej nagonki na o.Rydzyka oraz rzad
                          > Kaczorow. Dlaczego? - A dlatego, ze o.Rydzyk pnrzerwal monopol GW
                          > na "prawde" (a Kaczory przerwaly monopol lewizny na rzadzenie) a
                          GW
                          > tego nie moze zniesc i atakuje bezustannie uzywajac ciosow ponizej
                          > pasa, bo czystych ciosow na o.Rydzyka nie ma!!!

Zostańmy jeszcze przy Rydzyku. Znalazł się on, zaiste, przy wolności
                          słowa jak napadł na Owsiaka (to ten kokurent do kasy) i od tych
                          dzieciaków z przystanku Woodstok. Aż jakiś biskup pojechał tych
                          ludzi przepraszać. Przecież ten Rydzyk w ramach wolności słowa
                          wywołuje już czynne napaści jego wyznawców na ludzi myślących
                          inaczej. Potrafisz to zdefiniować? To śmiesznie wygląda bo są to
                          ludzie starsi, którym wypadają przy tych napaściach zęby. Szkodzą
                          jednak dotkliwie przy głosowaniu bo mają jeszcze prawa wyborcze.

Z tą rozgłośnią Radia UMK to jednak jest jakiś pomysł. Ciekawe, czy
                          choć jednego słuchacza zabrałoby Radio UMK od Radia Maryja.
                          • wet3 Re: veto14 08.08.07, 22:23
                            Mam nadzieje, ze ogladales zeszloroczny filmik o Woodstack. Byl
                            nadzwyczaj "budujacy", zwlaszcza wtedy gdy dzieciaki pily piwo, inni
                            chlali wodke, a jeszcze inni tarzali sie w blocie. Owsiak zadnej
                            konkurencji o.Rydzykowi nie robi, podobnie jak o.Rydzyk nie jest w
                            stanie robic konkurencji Owsiakowi. To sa dwa odmienne swiaty, ktore
                            w zasadzie sie z soba nie spotykaja.
                            • olga214 Re: veto14 09.08.07, 06:49
                              wet3 napisał:

> Mam nadzieje, ze ogladales zeszloroczny filmik o Woodstack. Byl
                              > nadzwyczaj "budujacy", zwlaszcza wtedy gdy dzieciaki pily piwo,
                              inni
                              > chlali wodke, a jeszcze inni tarzali sie w blocie. Owsiak zadnej
                              > konkurencji o.Rydzykowi nie robi, podobnie jak o.Rydzyk nie jest w
                              > stanie robic konkurencji Owsiakowi. To sa dwa odmienne swiaty,
                              ktore
                              > w zasadzie sie z soba nie spotykaja.

Świat Rydzyka i Owsiaka to ten sam Świat. Jeden człowiek gubi zęby
                              bo mu szczęka wypadła z zawziętości w walce. Drugi człowiek traci
                              bulelkę bo jest schlany, lub naćpany zbyt mocno by nad czymkolwiek
                              zapanować, w końcu również podczas prowadzonej walki ze złem.
                              • wet3 Re: veto14 09.08.07, 15:50
                                olga214 napisała:

> Świat Rydzyka i Owsiaka to ten sam Świat. Jeden człowiek gubi zęby
                                > bo mu szczęka wypadła z zawziętości w walce. Drugi człowiek traci
                                > bulelkę bo jest schlany, lub naćpany zbyt mocno by nad czymkolwiek
                                > zapanować, w końcu również podczas prowadzonej walki ze złem.

O.Rydzyk i Owsiak zyja na tym samym swiecie i nawet w tym samym
                                kraju. Jednak ich swiaty ideologiczme leza na przeciwnych biegumach.
                                • veto14 Re: veto14 09.08.07, 16:45
                                  wet3 napisał:

> olga214 napisała:
                                  >
                                  > > Świat Rydzyka i Owsiaka to ten sam Świat. Jeden człowiek gubi
                                  zęby
                                  > > bo mu szczęka wypadła z zawziętości w walce. Drugi człowiek
                                  traci
                                  > > bulelkę bo jest schlany, lub naćpany zbyt mocno by nad
                                  czymkolwiek
                                  > > zapanować, w końcu również podczas prowadzonej walki ze złem.
                                  >
                                  > O.Rydzyk i Owsiak zyja na tym samym swiecie i nawet w tym samym
                                  > kraju. Jednak ich swiaty ideologiczme leza na przeciwnych
                                  biegumach.

Według mnie to ta sama płaszczyzna działania. Tyle, że Owsiak to ma
                                  zasady.

Rydzyk takich nie ma a właściwie ma jedną myśl przewodnią- wszystko
                                  dobre jako argument do uzyskania szmalu, czy to skoczyć do gardła
                                  Niemcowi, Żydowi czy Owsiakowi. Pieniądz się liczy, przekazy na
                                  Radio Maryja się liczą i basta. Dobre układy z politykami się liczą
                                  bo to daje koncesję, koncesja to szmal, to się liczy. A jeszcze
                                  lepiej to własnych polityków w wyborach wybrać. To się liczy. Bóg
                                  się liczy tylko, chyba tylko w zwrocie: BÓG ZAPŁAĆ.
                                  • wet3 Re: veto14 09.08.07, 17:56
                                    Pofolguj sobie z Owsiakiem. To, co dzialo sie podczas
                                    jego "Woodstakow" to zwykla poruta i obraza moralnosci publicznej!
                                    Chyba widziales nagranie??? Jesli uwazasz, ze picie napojow
                                    alkoholowych przez dzieci i chlanie wodki prosto a butelki oraz
                                    tarzanie sie w blocie jest szczytem osiagniec kultury, to nie mamy
                                    sobie nic wiecej do powiedzenia!!!
                                    • veto14 Re: veto14 09.08.07, 19:04
                                      wet3 napisał:

> Pofolguj sobie z Owsiakiem. To, co dzialo sie podczas
                                      > jego "Woodstakow" to zwykla poruta i obraza moralnosci publicznej!
                                      > Chyba widziales nagranie??? Jesli uwazasz, ze picie napojow
                                      > alkoholowych przez dzieci i chlanie wodki prosto a butelki oraz
                                      > tarzanie sie w blocie jest szczytem osiagniec kultury, to nie mamy
                                      > sobie nic wiecej do powiedzenia!!!

Dzieciaki poniżej 18 lat nie mogą chlać wódy. Nie powinny się
                                      znaleźć w Woodstack. W ogóle picie nie jest zabronione, pić można
                                      nawet prosto z butelki. Nie rozumiem problemu.

Natomiast przekroczeniem wszelkich norm współżycia jest rzucanie się
                                      z pięściami na mnie kiedy mówię, że LPR jest najgorszą partią. Ja
                                      tylko mówię to co uważam za słuszne, nikogo nie obrażam. Do takich
                                      sytuacji doprowadzają moralnie bez zarzutu, skupieni w kołach
                                      modlitewnych Rodziny Radia Maryja.

A więc wlewanie wódy do swojego gardła przeciw pięści (przemocy)
                                      jako argumentu w dyskusji o partiach politycznych. Ci drudzy to
                                      oszołomy, nie powinni mieć praw wyborczych.
                  • bantustan1 Mamy dośc sdb! 08.08.07, 12:59
                    wet3 napisał:
                    > Sprowokowalem ciebie i doczekalem sie tego, na co czekalem. Ponoc
                    > jestes moderatorem tego forum. Jesli sprawowalbys soja funkcje
                    > prawidlowo, to wiekszosc wulgarnych i przepelnionych inwektywami
                    > wypowiedzi na temat o.Rydzyka oraz calej prawicy i KK powinna byc
                    > usunieta! Przeciez istnieje jakis kod etyczny! Ty spieszysz sie z
                    > usuwaniem wypowiedzi glownie politycznie niepoprawnych oraz
                    > antybydgoskich a na porzadku dziennym pozostawiasz najwyklejsze
                    > swinstwa oraz inwektywy

Zostawia natomiast z luboscia ataki na Torun....
                    Mamy dośc sdb!
                    Kto go w koncu usunie?
                    • wladyslaw.golinski Powrót do Torunia po 30 latach- ale się cieszę 04.09.07, 19:39
                      bantustan1 napisał:

> wet3 napisał:
                      > > Sprowokowalem ciebie i doczekalem sie tego, na co czekalem.
                      Ponoc
                      > > jestes moderatorem tego forum. Jesli sprawowalbys soja funkcje
                      > > prawidlowo, to wiekszosc wulgarnych i przepelnionych inwektywami
                      > > wypowiedzi na temat o.Rydzyka oraz calej prawicy i KK powinna
                      byc
                      > > usunieta! Przeciez istnieje jakis kod etyczny! Ty spieszysz sie
                      z
                      > > usuwaniem wypowiedzi glownie politycznie niepoprawnych oraz
                      > > antybydgoskich a na porzadku dziennym pozostawiasz najwyklejsze
                      > > swinstwa oraz inwektywy
                      >
                      > Zostawia natomiast z luboscia ataki na Torun....
                      > Mamy dośc sdb!
                      > Kto go w koncu usunie?

W normalnym polskim radiu mówią, że biskupi w zasadzie chcą zmienić
                      zarząd Radia Maryja.

Ale kto Ojca Dyrektora Tadeusza Rydzyka wywiezie z imperium na
                      taczkach.....

Może zrobią to niezadowoleni pracownicy imperium? Lub może to zrobią
                      przeciwnicy polityczni Ojca Dyrektora Tadeusza Rydzyka- przekupić
                      jeno trzeba ochronę? A może, co najlepiej, zrobi tą straszną rzecz
                      sama ochrona?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka