Dodaj do ulubionych

Niemiła obsługa w restauracji

IP: *.um.bydgoszcz.pl / 10.0.5.* 08.10.03, 07:56
Niestety, w Toruniu w wielu restauracjach obsługa jest
skandaliczna. Przyjemnie, kulturalnie jest tylko w nielicznych,
np. w Zajeździe Staropolskim. Ale w takiej Damroce - zgroza
chodzić tam z gośćmi, albo u Sołtysa, jeszcze lepiej. Toruń
traci, bo jego usługi gastronomiczne są w wielu miejscach na
żenującym poziomie.
Obserwuj wątek
    • Gość: wlodek Re: Niemiła obsługa w restauracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 09:01
      Czasami odnoszę wrażenie, że obsługa w restauracjach pracuje tam
      za karę. Pamiętam jak obsługiwani byli klienci baru pokazani w
      filmie Miś. Dziś na szczęście raczej tak się nie dzieje, ale ten
      duch chyba nie zginął całkowicie. Odradza się tu i ówdzie.
    • Gość: NEON Re: Niemiła obsługa w restauracji IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 13:20
      CAŁKOWICIE ZGADZAM SIĘ Z POPRZEDNIMI WYPOWIEDZIAMI ZŁEJ OBSŁUDZE
      W TORUŃSKICH RESTAURACJACH, A UZDROWIĆ SYTUACJĘ BY MOGŁA SAMA
      GAZETA WYBORZCA ROBIĄĆ RANKING TORUŃSKICH RESTAURACJI I JADALNI
      WG JAKOŚCI OBSŁUGI,CENY I SMAKU.
      MY CZYTELNICY GW DOWIEMY SIĘ KTÓRE RESTAURACJE SĄ NALEPSZE I
      BĘDZIEMY RÓWNOCZEŚNIE MOGLI JAKO CZYTELNICY GAZETY SPRAWDZIĆ CZY
      SPECJALIŚCI KULINARNI GAZETY SĄ RZETELNI I NIEPRZEKUPNI.
      JEST TO PROPOZYCJA NA NOWY DZIAŁ W GAZECIE REGIONALNEJ STOSOWANY
      W WIELU KRAJACH NA ŚWIECIE
      • Gość: krotki Popieram pomysła Neona!! IP: *.torun.mm.pl 08.10.03, 13:51
        kiedyś pojawił sie podobny wątek ale znikla a warto by to była jakas stała rubryka - to pod rozwagę redakcji-
        A co do konkretów
        Dziwne to ale wsztskie uwagi odnosza się do restauracji serwujących staropolskie jedzenie i odwołujących sie do wystroju takiegoż
        1/ Damroka - bywałem tam kiedyś świetyne jedzenie ale RYK muzyki wspólczesnej uniemożliwaia rozmowę a okres oczekiwania na zupe wynosi 40 minum a na drugie danie 1.5 h !!!!!!
        2/ Sołtys - teraz moge napisac nie mogłem, wcześniej bo by mnie zidentyfikowali - brud i smród!!! podają na nieumytych!!! talerzach, w dzbankach po kawie herbate, na stołach lepi się brud - oparcie się grozi pralnia chemiczną!!!! Niueprzejmośc kelnerów legendarna - moim zdaniem za dobrze im idzie i mają w d.... klientów bo jedzenie faktycznie dobre. trzeba im trochę nosa utrzeć i nie chodzic a zmądrzeją - - tak że robię!!
        3/ Spichrz - bezczelnośc kelnerów zamykających dostęp do schodów potwierdzam - ale dziwi mnie reakcja właścielki - przeciez nie wpuszczenie na piętro gości to wymierna strata pienędzy - pójda sobie!! - chyba ten sam problem co u sOŁTYSA ZA DOBRZE IM IDZIE zatem trzeba by posmakowali pustej sali wolnych pokoji a pójda po rozum do głowy!!1 czego im zycze - sam bez żalu tam nie chodzę.

Co do pozytywów w knajpach to;
        1/ Sfinks - trzyma poziom ? jakim cudem???
        2/ Prowansja - śiwtene naleśniki
        3/ Manekin - tak trzymac ( a zupy ogromne i taniutkie!)
        4/ Napolitano --
        • Gość: 21 dionnizos Re: Popieram pomysła Neona!! IP: *.lysomice.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 18:08
          Czy ten bar miesci się w Cierpicach i nazywa się Chałupa? Jeśli tak to kiedyś
          go mijałem i z zewnątrz prezentuje się świetnie. Czytałem też parę lat temu,
          że był na drugim miejscu w ogólnopolskim rankingu restauracji dla kierowców.
          Muszę się tam wybrać.
          • sdb Re: Popieram pomysła Neona!! 08.10.03, 18:42
            W wielu knajpach barmani i kelnerzy sa znudzeni i bez wyrazu- brakuje u nich
            chocby usmiechu. Szkoda ze torunskie lokale nie potrafia trzymac poziomu, ktory
            nic przeciez nie kosztuje- wsrod ludzi stojacych w kolejce po prace na pewno
            jest wiele osob ktore potrafia byc uprzejme i usmiechniete przez caly dzien.
            Polecam San Marco dawniejsze Vesuvio :D
    • a_nna Re: Niemiła obsługa w restauracji 08.10.03, 21:02
      Czy ktoś był może w Rubensie przy drodze na Gdańsk?
      pozdrawiam
      • Gość: krotki Rubens IP: *.torun.mm.pl 08.10.03, 21:11
        a_nna napisała:

> Czy ktoś był może w Rubensie przy drodze na Gdańsk?
        > pozdrawiam
        Byłem nic złego nie moge powiedzieć - elegancja dobre jedzenia tylko daleko - lecz niestety byłomalo ludzi co sugeruje cos???. Poziom porownywalny z hebanem Arsenałem itp. na wypad za miasto świetny
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka