Dodaj do ulubionych

Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza

20.09.08, 21:21
Dwie kadencje wystarczą. Czas na nowego gospodarza. Zaleski się już
wypalił i nie ma pomysłu na Toruń. Bye Michał !
Obserwuj wątek
    • cobi78 Re: Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 21.09.08, 09:50
      Zastanów się co piszesz - wypalił się? Podaj przykład.
      Z wszystkich dotychczasowych prezydentów dopiero Zaleski pokazał ile można w naszym mieście zrobić. I jestem przekonany, że gdyby nie np. Mężydło który jak taka... przenosi się do partii rządzących i robi wszystko by pilnować swoich prywatnych interesów w mieście, to i przeprawa mostowa by ruszyła konkretnie do przodu.
      Ale na tym to polega by rzucać pod nogi kłody i żerować na ew. upadku.
      • artysta.trzy No tak, co złego to nie ja, to... on 21.09.08, 10:17
        Zaleski jest już prawie 8 lat prezydentem, a mostu jak nie ma tak nie ma. Co
        to kierowcę obchodzi, jak stoi pół godziny w korku, że Zaleski wysłał w sprawie
        mostu jedno pismo mniej czy jedno więcej. Zaleski jest nieskuteczny i tyle.
        Przez wiele lat nie potrafił załatwić sprawy - mimo, że ma do dyspozycji
        kilkuset urzędników.
        Opluwanie Lenza przez prezydenta Zaleskiego jest niesmaczne i świadczy tylko o
        jego charakterze i złej woli.
    • kasztanowiec19 Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 21.09.08, 10:30
      No Zaleskiemu juz chyba wystarczą rzeczywiscie te 2 kadencje bo
      kolejny list pokazuje tylko jego bezradnosc w starciach z problemami
      miasta.
    • felippee Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 21.09.08, 11:25
      Niestety jeden drugiego wart. Zaleski jest nieskuteczny, ale Lenz nie jest nic
      lepszy.

Generalnie Lenz wydawał się takim liderem posłów regionu, tymczasem jego
      ostatnie wypowiedzi przekonują mnie, że to wielki ściemniacz.

Zaleski, chociaż mogło być lepiej, może się przynajmniej pochwalić paroma
      wyremontowanymi ulicami i stadionem. Czym natomiast może pochwalić się poseł
      Lenz po trzech latach zasiadania w sejmie? Jakoś mało go widać na mównicy, a o
      działaniach dla regionu nawet nie chce mi się wspominać.
    • kminekdladziewczynek Re: Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 21.09.08, 12:09
      Zaleski - dwa lata wystarczą! Prezydent obiecywał: aquapark, parkingi, halę
      widowiskowo-sportową, lotnisko oraz ESK 2016. Jaki jest efekt? Miasto nie
      wybudowało niczego za jego kadencji. O tym, że o ESK 2016 walczy Toruń, nikt nie
      wie -> odsyłam do newsweeka; parkingi -> katastrofa, miasto woli powiększyć
      strefę parkowania; hala miała być, ale okazało się, że nikt w urzędzie nie ma
      liczydła i zamiast 30 mln wyszło 100 na stadion żużlowy. Za to pływać w basenie
      w garniaku i puszczać to w MSM-ie to prezydent umie.

Jeśli most powstanie, to tylko dzięki PO.
    • blue_city Zaleski nieudaczniku , won !!!!! 21.09.08, 12:50
      Dosyc szkodniku napsułes. Ty i tobie podobni nie powinni odbierac
      juz wypłaty z kasy miasta.
      Twoj czas sie skonczył juz dawno, nieudaczniku.
      • tryg.sk Re: Zaleski nieudaczniku , won !!!!! 21.09.08, 13:19
        Czas już na gospodarza.
    • uookasz prezydenci torunia... 21.09.08, 13:30
      bociek - nie zrobil nic
      grochowski - nie zrobil nic

za zaleskiego chociaz sie torun rozwinal. mamy nowe kino, nowy basen, zaczela
      sie budowa nowego stadionu zuzlowego oraz lodowiska. zrobiono nowa fontanne,
      odrestaurowano starówkę, zbudowane centrum sztuki wspolczesnej. jak na nieduze
      miasto to wiele. zaleski jako jedyny do tej pory cos zrobil.
    • uszaty25 Re: Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 21.09.08, 15:10
      To ze Zaleski nie moze byc dluzej prezydentem to pewnie, w dodatku powinien
      karnie odpowiedziec za marnotrastwo.
      • stefanhenryk Re: Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 21.09.08, 16:51
        Za jakie marnotrawstwo ? Dzielni prokuratorzy już próbowali,przy
        okazji wiaduktu.Wcześniej,za Szeroką żaden Dargiel jakoś nie beknął.
        • tryg.sk Re: Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 21.09.08, 19:07
          To nie Zaleskiego zasługa, ale ozywienie Polski po wejściu do UE, ile ja razy to
          tłumacze i jak do ściany!!
          • stefanhenryk Re: Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 21.09.08, 23:46
            Nie szukając daleko,Bydgoszcz czy Włocławek też są w Unii,a
            ostatnimi laty psy u nich zaczęły szczekać dupami.
            • uszaty25 Re: Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 22.09.08, 09:41
              Te dwa miasta nie maja pieska czy osiolka za to gospodarczo stoja duza wyzej niz
              Torun nawet z ta superstrefa w Lysomicach. A zaleski zmarnowal ponad 100 mln
              (polowa kosztow mostu na Warynskiego)na projekt o ktorym wszyscy eksperci od
              poczatku mowili ze nie ma zadanych szans na realizacje.
    • artysta.trzy Panie Zaleski, nietety poseł Lenz ma rację. 22.09.08, 14:08
      Z pisma Zaleskiego wynika,że bardziej dba o swoją (wątpliwą) reputacje dobrego
      gospodarza niż o sprawy miasta. Koncentruje się bardziej na własnej osobie niż
      na meritum sprawy czyli moście. Nie dociera do niego fakt, że przez prawie osiem
      lat sprawa mostu znajduje się w punkcie zero. Ludzi stojących w horrendalnych
      korkach nie obchodzą nieudolne przepychanki Zaleskiego. Nawet nie ma widoków na
      nowy most.

Panie Zaleski, łysej, tfu mądrej głowie dość po słowie.
    • quarantine01 Re: Pisze prezydent Zaleski do posła Lenza 23.09.08, 13:56
      Co zrobił Pan Zaleski to widać?

Co zrobił Pan Poseł Lenz dla Miasta Torunia? Przepraszam, ale ja tego nie
      zauważyłem.

Historie pana Lenza:

- wsparcie w wyborach na Prezydenta Miasta Torunia Pana Jana Wyrowińskiego -
      człowieka, który patrząc z perspektywy czasu na żadne kierowniczo-zarządcze
      stanowisko się po prostu nie nadaje. Potwierdzają to uczciwie moi znajomi,
      którzy tak jak ja też na Pana Jana głosowali. Wszyscy zgadzamy się, że z
      Perspektywy czasu Zaleski był lepszym wyborem (oczywiście nie idealnym) - Pan
      Lenz nie wypowiedział się w tej sprawie merytorycznie - przecież nie może
      powiedzieć źle o "koledze z partii", któremu sporo zawdzięcza (i vice versa -
      patrz niżej)

- współudział w słynnym "zamachu stanu na STOŁKI" w Toruńskiej PO i wykluczeniu
      licznej grupy założycielskiej (pod przykrywką porządkowania toruńskiej Platformy
      przez Komisarza - Pana Jana). O ile dobrze słyszałem to Pan Lenz wówczas w
      ostatniej chwili załatwił "nowych, młodych prężnych członków" (zwiazanych z
      Młodymi Demokratami), którzy w wyborach zagłosowali na Pana Jana i świtę

- przypuszczam, że "zamach" ten doprowadził do tego, że za poparcie Pana Jana
      Pan Lenz znalazł się się na dobrym 3cim miejscu na liście do Sejmu RP, a obecnie
      jest posłem, który , wg mnie, niczego konkretnego ani dla miasta ani dla regionu
      nie uczynił (ale może coś przeoczyłem...)

Zgadzam się oczywiście z tym, że Pan Lenz jest wytrawnym graczem politycznym,
      wie jak i z kim się dogadać, aby osiągnąć, miedzy innymi, własne cele. Poza tym
      jest miły i sympatyczny w obyciu. Ale czy takich polityków chcemy, czy takich
      zmian oczekiwaliśmy po PO...?

Pozdrawiam,
      osoba, która dużo widziała ... Jedno co wiem to toruńska polityka (niezależnie
      od partii) to wielkie bagno powiązań, układów i znajomości. Ten kto je ma ten na
      górze...
      Niestety, obiecanych przez Pana Lenza, JOWów długo nie doczekamy...

• artysta.trzy i trzymamy się wszyscy razem, bo warto.... 23.09.08, 16:02
        quarantine01 napisał:
        ...toruńska polityka (niezależnie od partii) to wielkie bagno powiązań, układów
        i znajomości...

To prawda, trudno rozeznać, kto w Toruniu z lewej a kto z prawej. Zwłaszcza w
        radzie miejskiej, kiedy wszyscy podnoszą ręce, razem, na gwizdek Zaleskiego.
        Zwłaszcza wtedy, gdy wietrzą osobisty interes.
        Czas przewietrzyć stajnię Augiasza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka