Gość: polonus IP: 198.138.227.* 23.01.02, 22:01 Czy ktos jeszcze ich pamieta. A moze ktos jeszcze ich slucha? Kto pamieta Sandre, Italo disco itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SDB Re: Modern Talking - kto pamieta IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 09:24 To muza mojej mlodosci :)))))) hehehe przypomnieli oni wszyscy o sobie jakies 3- 4 lata temu ale wydajac swoje utwory w przytupankowych wersjach, no bo coz mieli zrobic, wypuscic to samo co 15 lat temu? Eeeee tam juz po nich. Jak slysze nowe piosenki MT to od razu przelaczam program. To juz nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
pulsar Re: Modern Talking - kto pamieta 24.01.02, 15:45 Gość portalu: polonus napisał(a): > Czy ktos jeszcze ich pamieta. Ja ich pamiętam. Ostatnio nawet przypominali o sobie. > A moze ktos jeszcze ich slucha? Ja ich nie słucham, choć kiedyś lubiłem włączyć sobie kasetę z piosenkami MT. > Kto pamieta Sandre, Italo disco itp. ? Ja pamiętam. Sandry lubię posłuchać sobie do dziś (solo i w Enigmie). Bad Boys Blue, Fancy, Savage. I pomyśleć, że były kiedyś takie czasy, kiedy tych zespołów słuchało się z przyjemnością. Fajny to był okres. Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Modern Talking - kto pamieta 24.01.02, 17:57 w takim razie zapraszam was na moje niedawne odkrycie: ”bydgoska strone italo- disco, space dance and the 80's” - po prostu super! fani modern talking znajda tam miedzy innymi teksty ich hiciorow!!! da.italo.killa Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Modern Talking - kto pamieta 24.01.02, 19:53 sorki za niedopatrzenie - www.italo.brda.net/ pozdrowienia da.killa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Modern Talking - kto pamieta IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 18:32 mam ich wszystkie nagrania.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk2002 Re: Modern Talking - kto pamieta IP: *.xlo.torun.pl 18.06.02, 11:33 Codziennie slucham kilku piosenek MT, ewentualnie Blue System lub C.C.Catch czy innych hitow of 80s. Dzisiejsze wyczyny Bohlena i Andersa tez sa niezle, da sie tego sluchac. Nie zamierzam o nich zapominac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 198.138.227.* 18.06.02, 15:05 Gość portalu: pk2002 napisał(a): > Codziennie slucham kilku piosenek MT, ewentualnie Blue System lub C.C.Catch czy > > innych hitow of 80s. Dzisiejsze wyczyny Bohlena i Andersa tez sa niezle, da sie > > tego sluchac. Nie zamierzam o nich zapominac! ja ostatnio zdziwilem samego siebie i chyba z nostalgii za czasami szkolnymi kupilem sobie w polskiej dzielnicy (amerykanie sklepy nie prowadza muzyki pop auropejskiej ) 2nd album MT, jakosc straszna ale raz sie zyje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 10.10.73.* 18.06.02, 15:07 Nie macie wrazenia, ze MT to takie troche bardziej kulturalne Ich Troje. Ja tam sie na muzyce malo znam, ale jakos tak mi sie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Modern Talking - kto pamieta IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 16:12 Ja pamiętam bardzo dobrze - to czasy mojej podstawówy. Zastanawiałam się wtedy, który jest piekniejszy: Dieter czy Thomas. Ale od tamtego czasu gust mi się znacznie zmienił i do tamtego szajsu nie wracam. pozdrufki katka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 198.138.227.* 18.06.02, 16:48 Gość portalu: katka napisał(a): > który jest piekniejszy: Dieter czy Thomas. nigdy nie zastanawiales sie nad tym :) > Ale od tamtego czasu gust mi się > znacznie zmienił nie tobie jednemu/ej :) >i do tamtego szajsu nie wracam. moze to i szajs ale z moich lat szkolnych i chocby dlatego moge tego posluchac choc zadna sil amnie nie namowi do sluchania dzisiejszego szajsu :) > pozdrufki > katka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 158.75.19.* 18.06.02, 19:51 Poli, Zwróć proszę uwagę na drobny fakt, iż Katka jest niewiastą i zwracanie się do niej jak do chłopa po prostu nie przystoi... ;) A MT - obok całej wspomnianej reszty, to tysz moja podstawówka, ale dzieki bogom, od tamtych czasów gusta mi mocno ewoluowały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 198.138.227.* 18.06.02, 20:42 Gość portalu: Wiech napisał(a): > Poli, > Zwróć proszę uwagę na drobny fakt, iż Katka jest niewiastą i zwracanie się do > niej jak do chłopa po prostu nie przystoi... o ja cham nierzadki, do niewiasty jak do chlopa ale na moje usprawiedliwienie dodam ze mylacy nick miala :( > ;) > > A MT - obok całej wspomnianej reszty, to tysz moja podstawówka, ale dzieki > bogom, od tamtych czasów gusta mi mocno ewoluowały! mam nadzieje ze nie w kierunku metalu czy rapu bo powiedzialbym wtedy ze ewolucja kolo zatoczyla i wraca do zrodel :) (bez obrazy oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 217.97.134.* 19.06.02, 09:13 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: Wiech napisał(a): > > A MT - obok całej wspomnianej reszty, to tysz moja podstawówka, ale dzieki > > > bogom, od tamtych czasów gusta mi mocno ewoluowały! > > mam nadzieje ze nie w kierunku metalu czy rapu bo powiedzialbym wtedy ze ewoluc > ja > kolo zatoczyla i wraca do zrodel :) (bez obrazy oczywiscie) bez obaw! - mówiłem o ewolucji przecież! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Modern Talking - kto pamieta IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.02, 15:38 Gość portalu: polonus napisał(a): > o ja cham nierzadki, do niewiasty jak do chlopa ale na moje usprawiedliwienie > dodam ze mylacy nick miala :( Mylący??? > mam nadzieje ze nie w kierunku metalu czy rapu bo powiedzialbym wtedy ze ewoluc > ja > kolo zatoczyla i wraca do zrodel :) (bez obrazy oczywiscie) Qrcze, chyba jednak się obrażę ;-) Moje gusta ewoluowały w kierunku: rocka, grunge'u, bluesa, i właśnie metalu... a ostatnio nu-metalu (jeśli kto wie, co to). Porównywać Młode Tłoki do metalu, to bardzo gruba przesada. Wiech: dzięki za wstawiennictwo :-) pozdrrr chłopaki (i nie tylko) katka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 198.138.227.* 19.06.02, 17:21 Gość portalu: katka napisał(a): > Mylący??? widzisz mnie zmylil :) > Qrcze, chyba jednak się obrażę ;-) Moje gusta ewoluowały w kierunku: rocka, > grunge'u, bluesa, i właśnie metalu... a ostatnio nu-metalu (jeśli kto wie, co > to) osobiscie nie wiem, dla mnie metal i rap to potwornie niskiej jakosc ogromny chalas, sorry . Porównywać Młode Tłoki do metalu, to bardzo gruba przesada. tez tak mysle oni przynajmniej slodko zawodza i nie przyprawiaja mnie o zawrot glowy i nie podnosza cisnienia i ni ewywoluja agresjii > > Wiech: dzięki za wstawiennictwo :-) > > pozdrrr chłopaki (i nie tylko) pozr ladys i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 217.97.134.* 20.06.02, 10:41 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: katka napisał(a): > > > Mylący??? > widzisz mnie zmylil :) > łii tam, bo się nie skupiłeś i tyle... > > Qrcze, chyba jednak się obrażę ;-) Moje gusta ewoluowały w kierunku: rocka > , > > grunge'u, bluesa, i właśnie metalu... a ostatnio nu-metalu (jeśli kto wie, > co > > to) > osobiscie nie wiem, dla mnie metal i rap to potwornie niskiej jakosc ogromny > chalas, sorry > . Porównywać Młode Tłoki do metalu, to bardzo gruba przesada. > tez tak mysle oni przynajmniej slodko zawodza i nie przyprawiaja mnie o zawrot > glowy i nie podnosza cisnienia i ni ewywoluja agresjii > > Co do hałasu (i tu będę się upierał przy samym 'h' ;)), to nie ma co generalizować. Sam różnistych gatunków słuchiwałem (i nadal mi się zdarza), i wcale nie uważam, że głośne i dynamiczne granie z przesterowaniami jakiemiś musi być niefajne. MOżna acid jazzy i inne spokojne grania lubieć, ale i czasem jakichś starszych Acid Drinkers posłuchać, czy innych Sepultur (że jeno Schisophrenię i Chaos AD wspomnę). ;) Ja tam muzykę postrzegam nie poprzez jakość samego nagrania, ale raczej poprzez to co jest grane. "Made in Japan" nie jest może 'technicznym' szczytem, no ale muzycznie... Niebo w wpaszczy.. :)))) a MT, cóż no zdarzyło się, jakośto zniesiem. Ja tam w każdym bądź dyskografii kompletować nie zamierzam, bo się tylko człowiek spoci, a radośc z tego żadna... > > Wiech: dzięki za wstawiennictwo :-) > > ja tylko niosę pomoc... :)))))) Pozdrówko! :) W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quesso Re: Modern Talking = młotem talking IP: *.wlan.pl 19.06.02, 23:35 Kiedyś widziałem teledysk MD i do dzisiaj śmiać mi się chce jak sobie o tym przypomne. Pominę ówczesną modę (fryzury, ciuchy) bo to materiał na inną bajkę:)) Ale wracając do teledysku... Śmieszyło mnie to, że przecież MD grali ,mocno wtedy rozwijającą się, muzykę elektroniczną, a na teledysku ten blondynek paradował z gitarą (nie było jej w ogóle słychać poza jedną "solówką")! Non stop jakieś syntezatorowe dzwięki, a ten szarpie druty!:D Pszepraszam jeśli kogoś uraziłem negatywnym nacechowaniem mojego posta, ale jeśli ta muzyka mnie nie śmieszy to na pewno odstręcza! Musiałem rzucić swoje 4 grosze... Echhh... nie wytrzymam! Muszę jeszcze powiedzieć, że w latach 80 muzyka zaczęła się staczać. Po latach 70, gdzie grało się najbliższą mojemu sercu muzykę (uczuciowo) nastąpił okres ciemnoty, który do dziś się nie skończył... Mówię to bardzo ogólnie, bo jednoznacznie nie można przekreślić całego dorobku ostatnich 20 lat. *koniec* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Modern Talking = młotem talking IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 12:36 Hej Quesso na tamtym teledysku i w tamtym okresie tworczosci to byli jeszcze w miare uczciwi bo na wielu utworach bylo slychac te jego pojedyncze brzdeki na gitarze. Choc i wtedy wydawalo mi sie to smieszne. Jednak powalily mnie ich ostatnie teledyski do nowych piosenek, w ktorych chocbys sie zesral to gitary nie uslyszysz. Oczywiscie na teledyskach jak zwykle Dieter musi tanczyc z gitara i raz po raz(pewnie jak mu sie cos przypomni) w nia brzdaknac :) Poza tym na dowod, ze gosc sie z nia nie rozstaje, byl playbackowy koncert MT(a nie MD chyba ze chodzilo ci o Mode Depeche ;)) we Wroclawiu z okazji finalu superekstrahipermegarealityshow BAR. Puscili im muze z plyty, zalozyli mikrofony, Dieter oczywiscie dzierzyl gitare- uwaga akustyczna!!! oczywiscie motloch mial radoche ze wystepuja dla nich gwiazdy wielkiego formatu. ubmheheheheheheheheheeeeeeeeeehehehe!!! co za ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 10.10.73.* 20.06.02, 21:26 Ich plyty byly doskonale nagrane i swietnie bylo je slychac. Produkacja na najwyzszym swiatowym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dieter Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 10.10.73.* 21.06.02, 14:08 Ma ktos ich winylowe plyty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 198.138.227.* 21.06.02, 16:21 Gość portalu: dj napisał(a): > Ich plyty byly doskonale nagrane i swietnie bylo je slychac. Produkacja na > najwyzszym swiatowym poziomie mowisz o LP? bo CD sa gowniane...czasem zalowje ze CD wogole sie pojawily, dzis juz prawie nikt nie wie ze muzyka odtwarzana moze brzmiec jak na zywo... Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Modern Talking - kto pamieta 22.06.02, 00:30 CHERRY, CHERRY KLADY,. LIVIN' IN DEVOTION, ALALA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 198.138.227.* 24.06.02, 15:11 b3ut napisał(a): > CHERRY, CHERRY KLADY,. LIVIN' IN DEVOTION, ALALA widze ze kolega jest prawdziwym fanem :) pamietam jak w plowie lat 80' wlasnie cherry lecialo prawie z kazdego sklepu trwalo to conajmniej miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wl Re: Modern Talking - kto pamieta 24.06.02, 15:14 Gość portalu: polonus napisał(a): > pamietam jak w plowie lat 80' wlasnie cherry lecialo prawie z kazdego sklepu > trwalo to conajmniej miesiac Jeżeli ze sklepów leciało to Cherry o którym myślę, to zastanawiam się gdzie ja wtedy byłem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: Modern Talking - kto pamieta IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.06.02, 16:14 robert_wl napisał(a): > Gość portalu: polonus napisał(a): > > > pamietam jak w plowie lat 80' wlasnie cherry lecialo prawie z kazdego skle > pu Jakich sklepów? Mięsnych? Bo muzycznych było w Toruniu ...... niech policzę ....... chyba jeden. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Modern Talking - kto pamieta IP: 198.138.227.* 24.06.02, 17:22 Gość portalu: NIN napisał(a): > robert_wl napisał(a): > > > Gość portalu: polonus napisał(a): > > > > > pamietam jak w plowie lat 80' wlasnie cherry lecialo prawie z kazdego > skle > > pu > > Jakich sklepów? Mięsnych? Bo muzycznych było w Toruniu ...... niech > policzę ....... chyba jeden. > > nie muzyczny, po prostu sklepok, rowniez z domostw, bylo to niesamowite, bo ani przedtem ani potem nie pamietam aby cokolwiek bylo tak popularne, moze Elvis albo Beatles ale tego nie pamietam jedynie slyszalem :) Odpowiedz Link Zgłoś