Dodaj do ulubionych

Szturm Radia Maryja na władze Torunia.

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 14:52
W dzisiejszej wyborczej przeczytałem, jak fani i fanki ojca Tadeusza Muchomora
Cwaniaka Rydzyka bombardują władze Torunia korespondencjami, w których zawarty
jest protest przeciwko niekorzystnej dla RM decyzji, dotyczące budowy wyższej
szkoły. Żeby było weselej, protesty te otrzymują radni AWS - ci którzy byli za
budową szkoły. Na antenie RM prof.Bender (czy ja mu tam) podał adres do Bogdana
Majora i prosił o nadsyłanie do niego protestów. Przypomniał też o tym, jak
wielu przedstawicieli innych miast proponowało Rydzykowi, aby ten rozkręcił
biznes w ich mieście. Szantaż? Jeżeli się ziści, Toruń nie będzie już miastem
Wysokiego Rydzyka!
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzisław Re: Szturm Radia Maryja na władze Torunia. IP: 158.75.50.* 07.08.01, 15:15
      Jeżeli ojdyr będzię się chciał z Torunia wyprowadzić ja pierwszy pobiegnę i
      pomogę się mu spakować
      • Gość: qbas Re: Szturm Radia Maryja na władze Torunia. IP: *.graf.torun.pl 07.08.01, 17:51
        dołączam się do kolegi. I jeszcze rodzinę zbiorę,żeby było jak najszybciej.
        • Gość: slawek oszolomy IP: 198.138.227.* 08.08.01, 15:26
          dzieki takim tepym oszolomom Zydowicz juz z Torunia uciekl (W Lodzi go na
          rekach nosza, w Toruniu robiono co mozna zeby sie tego ciezaru z miasta
          pozbyc), teraz kolejna postac ktora chce cos zrobic moze i przyokazji zarobic
          (no i co z tego) zostanie przepedzona, zostana tylko oszolomy i fani apatora,
          przy tak tepych wladzach i durnych mieszkancach nie dziwie sie ze Torun stracil
          wojewodztwo...
          Idzcie tak dalej.

• Gość: Indris przyda się przeciwwaga IP: *.ibspan.waw.pl 07.08.01, 16:49
      A możeby ci, którzy zgadzają się z decyzją Rady wysłali do niej listy z poparciem ? Dlaczego tylko listy
      fanów Rydzyka mają do niej dochodzić ?
      • Gość: Krótki Re: przyda się przeciwwaga IP: *.torun.mm.pl 07.08.01, 17:23
        Indris to Ty
        • Gość: remix Re: przyda się przeciwwaga IP: 10.10.73.* 07.08.01, 17:50
          Proponuję zrobić kontrakcję i wysyłać listy i faksy do siedziby Radia Maryja na Żwirki i Wigury z prośbą, żeby
          sobie dali spokój z tym pomysłem. Wtedy może nasz o. Tadeusz odczuje, na ile takie alcje są skuteczne.
          • Gość: RM-Fan Re: przyda się przeciwwaga IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 18:29
            Sluszna uwaga, a moze ktos ma jakies zastrzezone nr telefonow do RM, z ktorych
            mozna BY BYLO SKORZYSTAC.
            a tak przy okazji jestem ciekawy, kto placi za znaczki i polaczenia telefoniczne
            • Gość: Morciasz Re: przyda się przeciwwaga IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 18:50
              Pisanie i wysylanie listow i faxow nalezy do praw tzw. demokracji. To ku
              pamieci Szanownych Dyskutantow. I moga to robic zwolennicy i przeciwnicy
              O.Rydzyka i jego pomyslu. Nazywanie zas takich dzialan szantazem jest zwykla
              populistyczna demagogia.
    • Gość: rafał PRZECIWWAGA - Telefony IP: 212.160.129.* 08.08.01, 10:33
      Oto adres i numery telefonow do radia co ma pysk. dzwoncie i piszcze. o.
      Muchomorek czeka

Radio ma PYSK,
      ul. Żwirki i Wigury 80 87-100 Toruń,Polska

TELEFONY :
      655-23-55 - antena 1 - słuchacze z Polski płn.
      655-23-56 - antena 2 - słuchacze z Polski płd.
      655-23-33 - antena 3 - słuchacze z zagranicy
      655-23-66 - antena 4 - słuchacze z zagranicy
      655-23-61 - biuro
      655-23-62 - fax
      011-48-56 - nr kierunkowy z USA
      • Gość: rafał Re: PRZECIWWAGA - Telefony IP: 212.160.129.* 08.08.01, 10:35
        A może chcecie wspomóc radyjko finansowo, aby miało za co kupić 1000 ha ziemi
        na siedzibe uczelni na syberii. oto ich konta

PKO BP SA II/O Torun nr 10205011-16577-270-1 z dopiskiem: "Dar dla Radia Maryja
        w Toruniu" (oraz numer kodu w przypadku ofiarodawcy stałego tzn. trzy pierwsze
        litery nazwiska i cztery cyfry)

Bank Pocztowy S.A. I/O Toruń nr 13201263-61580-27006-100-0/0 z dopiskiem: dar
        dla Radia Maryja w Toruniu oraz w przypadku ofiarodawcy stałego, koniecznie
        numer swojego kodu z Radia Maryja. Przy wpłatach na to konto wszelkie opłaty
        związane z przekazem pokrywa Radio Maryja.

W Banku Watykańskim
        INSTITUTO PER OPERE DI RELIGIONE, CITTA'' DEL VATICANO (ponadto w tym miejscu
        należy podać numer i nazwę wlasciciela konta):
        konto dolarowe USD:
        CSSR-Provincia di Varsavia- Polskie RADIO MARYJA konto nr 29920-002;
        konto markowe DEM:
        CSSR-Provincia di Varsavia- Polskie RADIO MARYJA konto nr 29920-001;

Dla Słuchaczy w Niemczech
        Marianische Pilger Gemeinschaft zur Neuewangelisierung - RADIO MARYJA - nr 100
        300 330 BLZ 79069096 Reiba Großbardorf.

Dla Słuchaczy w USA
        (najlepiej czeki bankowe lub personalne albo "Money orders") P.O.Box 39565,
        Chicago, IL 60639-0565

Dla Słuchaczy w Kanadzie
        Czeki personalne, bankowe albo Money Orders
        St. Stanislaus - St. Casimirs Polish Parishes credit Union Limited
        40 John St.
        Oakville, Ont. L6K 1G8
        Nr. konta: 84920
        • Gość: qron Re: PRZECIWWAGA - Telefony IP: *.torun.dialup.inetia.pl 08.08.01, 10:53
          A jeżeli ktoś nie wie czy mieszka w Polsce północnej czy południowej i zadzwoni
          pod niewłaściwy numer to nie będzie wtedy grzech???
          • Gość: rafał Re: PRZECIWWAGA - Telefony IP: 212.160.129.* 08.08.01, 11:03
            zadzwoń i zapytaj o. muchomorka
            • Gość: Grzechu Re: PRZECIWWAGA - Telefony IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 12:06
              Boli Was ze w Toruniu mozna cos zrobic ? Prosze spojrzec na mozliwosc
              wybudowania nowej uczelni ktora podniesie prestiz miasta.A moze ktos z Was
              wynajmnie nowym studentom pokoj lub obsluzy ich w swojej kafejce.
              • Gość: remix Re: PRZECIWWAGA - Telefony IP: 10.10.73.* 08.08.01, 12:14
                Boję się Grzechy, że błądzisz. Uczniowie szkoły półwyższej o. Rydyzka będą raczej bogobojni i z pewnością nie
                będą zaglądać do knajpek, czyli w rozumieniu o. Tadeusza - jaskiń zła i rozpusty. Pokoje będą mieli na miejscu w
                internacie, za co dodatkowo zapłącą pryncypałowi. Szkoła licencjacka jak na poziom Torunia to słabizna. Piszę to
                bez żadnych złośliwości tylko z trzeźwą oceną realiów i dotychczasowych osiagnięć o. Tadeusza.
                Zastanawiam się tylko, po co mu tyle ziemi po jednostce radzieckiej, skoro w siedzibie RM jest tyle miejsca, że
                zmieściłyby się tam nie jedna, ale dwie szkoły półwyższe z dwoma kierunkami.
                • Gość: FunnyB Muchomorkowe szkoly IP: 213.77.40.* 08.08.01, 20:33
                  Zaraz zaraz, przeciez muchomorek, jedna szkole w toruniu juz ma, w tej
                  ladniejszej czesci klasztoru.
                  Uczy tam swoja przyszla kadre redaktorska jak mydlic oczy babciom i innym
                  matolkom
                  • Gość: axon Re: Muchomorkowe szkoly IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 22:46
                    Gość portalu: FunnyB napisał(a):

> Zaraz zaraz, przeciez muchomorek, jedna szkole w toruniu juz ma, w tej
                    > ladniejszej czesci klasztoru.
                    > Uczy tam swoja przyszla kadre redaktorska jak mydlic oczy babciom i innym
                    > matolkom
                    Jak powstanie rydzykowa szkoła, zamydlaczy będzie więcej od wszystkich
                    dziennikarzy razem wziętych:) To oczywiście żart, bo nie wyobrażam sobie, aby
                    znaleźli się młodzi, myślący ludzie, którzy zechcieliby wzbogacać Tada.

• Gość: lehó Re: PRZECIWWAGA - Telefony IP: 158.75.50.* 08.08.01, 15:10
                A kto będzie u tego oszołoma studiował? Może założy uniwersytet trzeciego
                wieku? (znaczy się taki dla ludzi w wieku poprodukcyjnym)
              • Gość: rufus Re: PRZECIWWAGA - Telefony IP: *.xs4all.nl 08.08.01, 15:10
                Blyskotliwa obserwacja.Slowo daje..drodzy panstwo otuz
                ktos chce wam odebrac szanse wycyckania calej rzeszy
                studentuw.Prestiz miasta..no napewno polowa Amerykanow,
                Japonczycy,Chiny Ludowe zerkna zazdrosnie na mape i
                pomysla:o Jezu ci ludzie w Toruniu wiedza jak
                zagospodarowac teren.Rozumujac w taki sposob kmoze
                lepiej byloby postawic luksusowy hotel ktory napewno
                przyniesie kupe pieniedzy oraz miasta prestiz podniesie
                .."zostancie wszyscy z Bogiem"..
    • Gość: szteter Re: Szturm Radia Maryja na władze Torunia. IP: 213.76.129.* 08.08.01, 12:35
      oprócz tego zrzędzenia taty grzyba o tą szkołę jego poplecznicy protestują że
      im rada nie pozwala sie rozbudowywac , tylko nie wiem co oni chcą jeszcze
      budować
      schron przeciw atomowy który ma ich uchronić przed atakiem sił masońskich z
      unii europejskiej czy co.aha jak chcecie się trochę pośmiać to posłuchajcie
      sobie rm po 13 niezły ubaw tyle bzdur to dawno nie słyszałem.
    • Gość: Indris A może referendum ? IP: *.ibspan.waw.pl 09.08.01, 14:10
      A może dać możliwość roztrzygnięcia sprawy całej społeczności Torunia ? Jak większość
      mieszkańców zechce oddać miejski grunt o. Rydzykowi - to w końcu ich prawo, bo ich grunt. A jak nie
      zechce, to Rydzykowe protesty stracą sens.
      • Gość: damcio Re: A może referendum ? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 07:01
        O takiej propozycji mówiło się już od dawna. Lokalny dziennik przeprowadził
        nawet sondaż i okazało się, że zdecydowana większość mieszkańców jest przeciw
        przekazaniu tych gruntów za bezcen. A oto jak skomentował to jeden z
        prawicowych radnych, oczywiście poplecznik o.Rydzyka: "Nie zawsze to, czego
        chce większość, jest najlepszym rozwiązaniem". I to tyle jeśli chodzi o
        referendum w wiadomej sprawie.
    • Gość: Indris O co walczy o. Rydzyk IP: *.ibspan.waw.pl 09.08.01, 20:42
      Może nie wszyscy wiedzą, czego to nauczano by w szkole, o którą walczy o. Rydzyk. Jeżeli ktoś chciałby
      się dowiedzieć, niech zajrzy pod adres:

http://www.radiomaryja.pl/studium.dziennikarskie/kurs/wyklad18.htm
      • Gość: Aro Re: O co walczy o. Rydzyk IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 09:13
        Przeprowadzenie referendum zaproponował jeden z polityków SLD. Szkoda, że do
        niego nie doszło, bo już by było po sprawie. Poza tym Rydzyk na własnej skórze
        by się przekonał, jak mile widziane przez mieszkańców Torunia są jego
        inwestycje.
      • Gość: krotki Re: O co walczy o. Rydzyk IP: *.torun.mm.pl 10.08.01, 09:29
        Indris podziwiam Cie co robisz na forum Toruńskim - z poprzedniego forum
        wyglądał na to że jestes z Wawy a tu patrze i oczom nie wierzę Ty
        teraz jestem pewny że to Ty tak ładnie powoływałeś się na religię pewnie juz
        wówczas byłeś po naukach z wykładu o kłamstwie i manipulacji
        oto cytat z tego wykładu

"Prawda ta bowiem jest w tym momencie dla nas kluczowa.
        Manipulacja jest ściśle związana z osobą szatana. Szatan - ojciec kłamstwa jest
        przecież również ojcem najskuteczniejszej i najniebezpieczniejszej realizacji,
        promocji, zakorzeniania w ludzkich duszach tego kłamstwa czyli właśnie
        manipulacji. Manipulacja jako dzieło szatana jest ściśle związana z jego całą
        doktryną, z jego metodami działania, z tym, co spowodowało, że upadł,
        przeciwstawił się Bogu, że tym upadkiem i przeciwstawieniem potrafi zarażać
        ludzi."

Ciekawe ja to się ma do wieści z zeszłaego tygodnia że archiwa Watykanu
        pozostaną tajne - widać że prawdę Kościół dzieli na prawdę dla ludu i prawdę
        dla wybrańców.
        Ach jest jeszcz jedna prawda Rydzykowa ale ta nie ma nic wspólnego ani z
        Kościołem ani z Bogiem a tym bardziej z miłosiernym Chrystusem - to prawdziwy
        apostoł nienawiści i pychy.

• Gość: Krzyżak Re: O co walczy o. Rydzyk IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 10:39
          Krótki! Nic dodać nic ująć.Dodam od siebie ,że nie lubię fanatyków religijnych.
          To wyrafinowani idioci.
          • Gość: Bartek Re: O co walczy o. Rydzyk IP: *.dialup.medianet.pl 10.08.01, 13:40
            Krótki !
            Jestem dokładnie tego samego zdania !
            Serdecznie pozdrawiam
            • Gość: Indris Kultura prawna o. Rydzyka IP: *.ibspan.waw.pl 10.08.01, 16:14
              Dzisiaj (10.VIII.2001) ok godz. 14 o. Rydzyk rozmawiał z min. Iwanickim. Rydzyk napadł na Monikę
              Olejnik, za to, że ośmieliła się przeprowadzić wywiad z zagrożonym aresztowaniem p. Wieczerzakiem.
              Nazwał to promocją przestępców (albo podobnie). Dodatkowo porównał to do osławionego
              wywiadu z mordercą ks. Popiełuszki. Potem zapytał Iwanickiego, co o tym sądzi. A p. minister
              powiedział, że całkowicie się zgadza.
              I to już była żenada kompletna. O Rydzyk zaprezentował typowo bolszewickie rozumowanie:
              podejrzany to winny. Prawdę mówiąc u niego mnie to nie zdziwiło. Ale odpowiedzi min. Iwanickiego
              słuchałem ze zdziwionym obrzydzeniem. Przecież jeszcze na 1-szym roku studiów musiał słyszeć o
              czymś takim jak domniemanie niewinności i o tym, że przestępcą w sensie prawa jest ten, kogo
              skazano prawomocnym wyrokiem. Piotrowski (morderca) ma prawomocny wyrok, Wieczerzak jest
              PODEJRZANYM - i kto jak kto, ale minister SPRAWIEDLIWOŚCI RP wiedzieć o tym powinien. I chyba
              zresztą wie, bo by studiów nie skończył. Więc gdyby podobne pytanie zadał mu np. Ogiński w
              Tok_FM, to wiedziałby co odpowiedzieć. Ale Rydzyka się boi, więc wyszło jak wyszło.

A z tego wszystkiego widać JAKIEJ to "kultury społecznej i medialnej" miano by nauczać w uczelni o.
              Rydzyka...
              • Gość: krotki Re: Kultura prawna o. Rydzyka IP: *.torun.mm.pl 10.08.01, 18:00
                Indris
                metamorfoza czy jak?
                • Gość: Indris Wyjaśnienia dla krótkiego IP: *.ibspan.waw.pl 10.08.01, 19:17
                  Żadnej metamorfozy u siebie nie zauważyłem. NB: jestem warszawiakiem i katolikiem, tylko, że
                  wyciągam z tego inne wnioski niż o. Rydzyk. A do Torunia mam sentyment z powodów osobistych.
                  • Gość: krotki Re: Wyjaśnienia dla krótkiego IP: *.torun.mm.pl 10.08.01, 20:22
                    Indris - aby nie przeze mnie?
                    A odnośnie wyciągania wniosków to poczekajmy, poczekajmy - może i z
                    poprzedniego forum wnioski wyciągniesz.
                    Ale jednego ciężko zapomnieć właśnie wciągania religi do forum ekonomicznego.
                    Ale nic nie przesądzajmy może to początek czegoś ciekawego?

• Gość: Indris Wyjaśnienia dla krótkiego (c.d.) IP: *.ibspan.waw.pl 10.08.01, 21:02
                      W Toruniu (na Bydgoskim przedmieściu) mieszkała moja pierwsza miłość. A tego się nie zapomina.
                      A co do debaty na poprzednim forum, to temat był dla mnie właśnie nie tylko ekonomiczny, a nawet
                      nie przede wszystkim. JP II cytowałem nie jako autorytet religijny ale moralny, którym jest równiez dla
                      niewierzących, i ludzi innych religii - przynajmniej niektórych. Oczywiście problem czy ekonomia może
                      (powinna ?) być oddzielona od etyki to nie na ten wątek, ale chciałem wyjaśnić to ''mieszanie'' i
                      doprecyzować, że NIE religii, tylko etyki. Gdybym znał (a niestety nie znam) podobne sentencje Dalaj
                      Lamy zacytowałbym jego.
                      • Gość: krotki Re: Wyjaśnienia dla krótkiego (c.d.) IP: *.torun.mm.pl 10.08.01, 21:38
                        Indris -ja tez z Bydgoskiego
                        problem - etyka - moralność- religia za długi na dziś musze iść spać bo jutro
                        mam kupę roboty ale jesli będzie okazja chętnie zgłębie różnice
                        ale jeżeli traktujesz ewangielię i nauki kościoła jako sentencje to ryzykujesz
                        bo to tylko dla Ciebie myśli a dla kogoś świętość!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: Krzyżak Re: Wyjaśnienia dla krótkiego (c.d.) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 22:45
                          czytam i czytam i czytam i.......nie wiem co z tego wynika.Powiedzcie mi do
                          jakiej konkluzji doszliście?
                          • Gość: krotki Re: Wyjaśnienia dla krótkiego (c.d.) IP: *.torun.mm.pl 11.08.01, 09:28
                            krzyżak - po prostu z Indrisem znamy sie z innego forum i tam raczej nie
                            byliśmy po jednej stronie
                            obecnie czytam o oczom nie wierzę co On pisze stąd niezrozumienie naszych
                            wypowiedzi
                            a konkluzja jest taka, że chyba obaj -tym razem -jesteśmy za tym by sobie
                            Rydzyk po rozum poszedł a że ma daleko to na długo zniknie
    • Gość: grzyb Re: Szturm Radia Maryja na władze Torunia. IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 11:18
      Gość portalu: szteter napisał(a):

> oprócz tego zrzędzenia taty grzyba o tą szkołę jego poplecznicy protestują że
      > im rada nie pozwala sie rozbudowywac , tylko nie wiem co oni chcą jeszcze
      > budować
      > schron przeciw atomowy który ma ich uchronić przed atakiem sił masońskich z
      > unii europejskiej czy co.aha jak chcecie się trochę pośmiać to posłuchajcie
      > sobie rm po 13 niezły ubaw tyle bzdur to dawno nie słyszałem. <<

Czy sądzisz, że jest to wyważony i przesiąknięty rozsądkiem głos w dyskusji?
      Czy tylko chcesz sobie ulżyć ? Wiem, że anonimowość wypowiedzi dodaje skrzydeł
      i śmiałości ale może dyskutujmy bez obrazy wzajemnej i osób trzecich?

Przy okazji "szteter" - pozdrawiam AMiS Toruń!
      (działacie jeszcze na ul. Broniewskiego? Pozdrowienia dla Haliny P. i jeżeli
      masz kontakt - Sławka D.z FHU "WIE-SLAW"!)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka