Dodaj do ulubionych

NSA w Bydgoszczy !!!!!

IP: 217.96.43.* 29.01.02, 18:10
Brawo.Wladze Torunia jeszcze raz przegrywaja. Jestem pewien,ze winni beda "te
wstretne komuchy ". Zbaczcie jak B-szcz dzieli sie z nami urzedami. To dopiero
poczatek. Jeszcze troche z zabiora wszystko.To jest kwestia czasu. TV3 i GW
rozdmuchuja afery w torunskim wymiarze sprawiedliwosci ,aby pomoc miastu nad
Brda , jak tylko potrafia. Badzmy czujni. Pazernosc B-szcy jest wprost
niesamowita. Szczerze mowiac ,to zal mi torunskich wladz,bo coz one tak
naprawde moga. Mam nadzieje ,ze Ci z net.przyjazni torunsko-byd. zechca to
skomentowac.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzyżak Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 19:50
      Gość portalu: d-k napisał(a):

> Brawo.Wladze Torunia jeszcze raz przegrywaja. Jestem pewien,ze winni beda "te
      >
      > wstretne komuchy ". Zbaczcie jak B-szcz dzieli sie z nami urzedami. To dopiero
      >
      > poczatek. Jeszcze troche z zabiora wszystko.To jest kwestia czasu. TV3 i GW
      > rozdmuchuja afery w torunskim wymiarze sprawiedliwosci ,aby pomoc miastu nad
      > Brda , jak tylko potrafia. Badzmy czujni. Pazernosc B-szcy jest wprost
      > niesamowita. Szczerze mowiac ,to zal mi torunskich wladz,bo coz one tak
      > naprawde moga. Mam nadzieje ,ze Ci z net.przyjazni torunsko-byd. zechca to
      > skomentowac.

Witam.
      Powiedz co tu komentować.Taka niestety jest rzeczywistość.Szczerze mówiąc
      wiedziałem ,że tak sie to skończy.Władze Torunia nie po raz pierwszy pokazały ,że
      nie potrafią wiele,żeby nie powiedzieć niczego załatwic dla T.
      trudno stało się.Cieszmy się ,że nie musimy jeżdzić do Gdańska.
      Ja osobiscie przełozyłem sobie juz dawno zwrotnicę i zamist klnąć w żywy kamień
      przyjmuje te wszystkie zmiany ze zrozumieniem.
      Jak napisałem coś nie tak na naszych posłów czy włodarzy,posypały sie na mnie
      joby.Może wielu z naszych mieszkańców widząc kompletną indolencje nie tylko
      polityczną postapi tak jak ja.Wypada nam tylko mkiec nadzieje ,że nasi sąsiedzi z
      nad Brdy będą traktować nas życzliwie.
      Ja przynajmniej takie mam odczucia pracując w mieście B.
      • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 29.01.02, 21:24
        Jesli Ty juz tak myslisz,to jest to koniec.
        • Gość: czarny Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.icpnet.pl 29.01.02, 23:28
          co tu sie dziwic. torun to male miasto wiec cieszmy sie ze mamy wojewode. a
          urzednik to tylko urzednik wiec dlaczego mieliby nas traktowac zle.
          • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 29.01.02, 23:30
            Gość portalu: czarny napisał(a):

> co tu sie dziwic. torun to male miasto wiec cieszmy sie ze mamy wojewode. a
            > urzednik to tylko urzednik wiec dlaczego mieliby nas traktowac zle.

Wyrazaj sie zrozumiale.
    • Gość: LilSnake Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 00:05

> Brawo.Wladze Torunia jeszcze raz przegrywaja. Jestem pewien,ze winni beda "te
      >
      > wstretne komuchy ". Zbaczcie jak B-szcz dzieli sie z nami urzedami. To dopiero
      >
      > poczatek. Jeszcze troche z zabiora wszystko.To jest kwestia czasu. TV3 i GW
      > rozdmuchuja afery w torunskim wymiarze sprawiedliwosci ,aby pomoc miastu nad
      > Brda , jak tylko potrafia. Badzmy czujni. Pazernosc B-szcy jest wprost
      > niesamowita.

Nie wiem, co Twoja czujność jest tu w stanie pomóc, d-k. Pazernośc Torunia jeśli
      chodzi o NSA była taka sama, jak Bydgoszczy (dlaczego niby Bydgoszcz miała
      ustępować??). Toruń po prostu przegrał tę rywalizację, tak jak wiele innych i
      pewnie będzie sie to zdarzać jeszcze częściej, bo skoro tyle instytucji chce się
      ulokować w Bydgoszczy, to nowe też będą wybierały to miasto, bo więcej w nim
      możliwości, udogodnień, itp. związanych z funkcjonowaniem wielu urzędów.

Szczerze mowiac ,to zal mi torunskich wladz,bo coz one tak
      > naprawde moga. Mam nadzieje ,ze Ci z net.przyjazni torunsko-byd. zechca to
      > skomentowac.

Właśnie, to toruńskie władze powinny się głęboko zastanowić, jak podnieść
      atrakcyjność swego miasta. Z tym Toruń ma poważne problemy już od dośc dawna.
      Mówię to bez złośliwości, bo to prawda obiektywna, poparta wieloma komentarzami
      torunian na tym forum. Powodzenia i pozdrawiam.
      • Gość: marek Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 30.01.02, 09:32
        Ponoc wladze Torunia jeszcze sie na ten temat wypowiedza. Doprawdy sa
        zalosni.Kto ich chce jeszcze sluchac. ZASCIANEK !!!!!!!!
        • robert_wl Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! 30.01.02, 10:07
          Wypowiedzą się, bo tylko w gadaniu są dobrzy, choć i tak nie wszyscy (prezydent
          Bociek: "Najsam pierw", co w boćkowym rozumowaniu oznacza "na
          początku", "najpierw"). Ludzie, którzy reprezentują interesy miasta w Toruniu i
          w Warszawie nie zrobili prawie nic, aby oddział NSA znalazł się w naszym
          mieście, i to do nich powinniśmy mieć pretensje oraz ewentualnie do bossa
          Hausera, który tego miasta nie wybrał, mimo iż ma ono wydział prawa. Chyba
          trzeba gruntownych zmian personalnych na najwyższych miejskich stanowiskach.
          Skoro te władze nie spełniają oczekiwań mieszkańców, to oczywiste jest, że
          trzeba je wymienić na nowe.
          • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 30.01.02, 12:08
            Robert.Masz racje ,szkoda,ze ja masz!!!
          • Gość: Morciasz Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.graf.torun.pl 30.01.02, 12:11
            Torun nie mial slabszej oferty od Bydgoszczy. Porownywalne lokale, porownywalne
            zaplecze logistyczne, do tego mial dwa atuty - uniwersytet i centralne
            polozenie w wojewodztwie. W Bydgoszczy na plus bylo blizsze polozenie
            wiekszosci wydzialow Urzedu Wojewodzkiego. Ale z tego co zrozumialem
            zadecydowalo to, ze Bydgoszcz wziela na siebie ciezar remontu i przygotowania
            lokali oraz chyba koszty utrzymania budynku. Za to otrzymala renomowany urzad i
            70 miejsc pracy. Innymi slowy mowiac prezydent Bydgoszczy potrafil zagrac
            mocniejsza karta niz prezydent Torunia. Dlaczego nasze wladze maja same
            slabiutkie karty?
            • Gość: Krzyżak Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 14:13
              Panowie! krótka ocena cytuacji.
              NSA jest w Bydgoszczy BO BYDGOSZCZANIE SĄ OD NAS LEPSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              I trzeba to przyjąć do wiadomości.Czy to sie komuś podoba czy nie.
              Niestety powtórze to co mówiłem już wile razy.
              Nasze władze są do ...pupy!
              • Gość: Quesso Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 158.75.53.* 30.01.02, 16:26
                Gość portalu: Krzyżak napisał(a):

> Panowie! krótka ocena cytuacji.
                > NSA jest w Bydgoszczy BO BYDGOSZCZANIE SĄ OD NAS LEPSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                > I trzeba to przyjąć do wiadomości.Czy to sie komuś podoba czy nie.

He he he [przepraszam za ten wybuch śmiechu]. A to dobre :D Jak na moje to nie ma
                lepszych i gorszych ludzi. Takie ocenianie, że "bydgoszczanie są lepsi" to nic
                jak uleganie wyimaginowanym stereotypom, słowem głupota. Sądzę, że ta cała sprawa
                jest poza naszym zasięgiem widzenia. Wiemy tylko to co napisały gazety, a
                przecież nie mamy pewności, że to prawda. Stąd wnioskuję, że prawdziwego powodu
                dla którego NSA znalazło się w Bydgoszczy nigdy nie możemy być pewni. Nie możemy
                zatem zwalać wszystkiego na władze, aczkolwiek wydaje się nam, że jest to bardzo
                prawdopodobne. Byćmoże sprawa rozwiązana została "na lewo"? Nie wiem. My przecież
                nic nie wiemy. Jesteśmy ofiarami Systemu, na który się zgodziliśmy rodząc się w
                takim, a nie innym kraju. Tym bardziej twierdzenie, że ktoś jest od lepszy jest
                tu nie na miejscu... Amen

• Gość: fin Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 30.01.02, 16:31

Bez sensu. A jak Toruń wygrał batalię o Urząd Celny, to co? Wtedy było odwrotnie. Cóż, raz się wygrywa,
                a raz przegrywa. Normalni\a sprawa.
                Pozdr z Bydgoszczy
              • Gość: Jonek Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 16:38

> I trzeba to przyjąć do wiadomości.Czy to sie komuś podoba czy nie.
                > Niestety powtórze to co mówiłem już wile razy.
                > Nasze władze są do ...pupy!

Co masz na my�li piszšc, że bydgoszczanie sš od nas lepsi? Sš na pewno bardziej obrotni - zarówno w dobrym, jak i złym znaczeniu tego słowa. Dobrze wykorzystujš swoje atuty, a że majš ich więcej niż Toruń, to i wygrywajš.

Z jednej strony żal utraty (czy można tak to nazwać?) NSA, z drugiej strony caly zgiełk o takie czy inne urzędy ma znaczenie głównie w takich trudnych czasach jak obecne. Je�li znów przyjdzie wzrost gospodarczy, to bardziej będzie się liczyła rodzima przedsiębiorczo�ć niż kilka urzędów w te czy wewte.
                Toruń jak na miasto �redniej wielko�ci naprawdę ma się całkiem nie�le, a perspektywy ma jeszcze lepsze. Więc nie ma co płakać.
    • Gość: darekj Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.pct.torun.tpnet.pl 30.01.02, 16:41
      Po pierwsze nie jest to jeszcze przesądzone-o tym zadecyduje prezydent RP.
      Po drugie-chyba zaczęła się kampania wyborcza przed wyborami samorządowymi.Może
      ktoś przypomni Jasiakiewiczowi porazki Bydgoszczy.
      Po trzecie-miastotwórczość...cóż,jeden sąd nie zrobi ze Bydgoszczy miasta.
      Po czwarte-bez przesady z tym NSA.Nie róbmy z naszego miasta prowincji,bo nie
      jest nią.
      Po piąte-kochajmy się...i nasze władze.
    • Gość: Jonek Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 17:50
      W calej tej awanturze o lokalizacje NSA zapomina sie jakby o najwazniejszym: nie jest wazna lokalizacja, tylko sprawnosc dzialania NSA. W tej chwili na rozpatrzenie sprawy w Warszawie czeka sie ok. 2 lat. Tyle nie watrzyma zadna firma. ktora ma sprawe o duze pieniadze - i to jest realna szkoda. NIe mam danych, ile to trwalo w Gdansku, ale na pewno i tak za dlugo. Jesli powolanie nowego osrodka NSA w regionie skroci okres oczekiwnia do, powiedzmy. 3 miesiecy, to na moje moze on byc chocby w Brodnicy.
      Problemem jest raczej to, ze nadal sprawy, w ktorych 2-ga instancja jest jakies ministerstwo, sa rozpatrywane w Warszawie, a nie w terenie.
      • Gość: MONK Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 17:56
        Gość portalu: Jonek napisał(a):

> W calej tej awanturze o lokalizacje NSA zapomina sie jakby o najwazniejszym: ni
        > e jest wazna lokalizacja, tylko sprawnosc dzialania NSA. W tej chwili na rozpat
        > rzenie sprawy w Warszawie czeka sie ok. 2 lat. Tyle nie watrzyma zadna firma. k
        > tora ma sprawe o duze pieniadze - i to jest realna szkoda. NIe mam danych, ile
        > to trwalo w Gdansku, ale na pewno i tak za dlugo. Jesli powolanie nowego osrodk
        > a NSA w regionie skroci okres oczekiwnia do, powiedzmy. 3 miesiecy, to na moje
        > moze on byc chocby w Brodnicy.
        > Problemem jest raczej to, ze nadal sprawy, w ktorych 2-ga instancja jest jakies
        > ministerstwo, sa rozpatrywane w Warszawie, a nie w terenie.

Dookladnie, wyglada na to, ze jestes chyba pierwsza osoba, ktroa rzeczywiscie
        wie czym zajmuje sie NSA. Dla bydgoszczan i torunian ta lokalizacja jest sporym
        ulatwieniem, a ze dla innych wiekszym a dla innych mniejszym to inna sprawa.

Nikt nie zauwazyl ze Bydgoszcz ma zwyczajnie wiecej mieszkancow a co za tym
        idzie, wiecej rozpatrywanych skarg bedzie pochodzilo z tego miasta.

Co do wladz to zblizaja sie wybory samorzadowe i moze by tak wybrac specjalistow
        a nie ludzi z ideologicznego nadania??? Rzady prawicy w Toruniu zwyczajnie sie
        nie sprawdzaja.

Czas by cos z tym zrobic bo inaczej do konca swiata trzeba bedzie sie powolywac
        na Uniwerstytet i Stare Miasto - to troche malo jak na miasto z ambicjami.
        • Gość: Morciasz Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.graf.torun.pl 30.01.02, 18:11
          1. mozna sie nie zgodzic z argumentem, ze NSA winna byc w Bydgoszczy bo tam
          jest wiecej mieszkancow - Torun wszak jest polozony centralnie wzgldem takich
          miast jak Bydgoszcz, Wloclawek, Inowroclaw, Brodnica czy Grudziadz oraz
          oczywiscie Aleksandrow. Praktycznie to gora 40 minut drogi z kazdego kierunku.
          2. zgadzam sie zas z MONKiem, zeby wladzuchyny Torunia zaczyly wykazywac sie
          jakas aktywnoscia bo nie mozna wciaz sie podpierac uniwerkiem i Starowka... tym
          bardziej, ze jakos od lat wladze Torunia nie potrafia tych dwoch argumentow
          wyjkorzystac. Jezeli sie myle - to moze ktos pokaze czy gdzies to faktycznie
          wykorzystano i skorzystano?
          • Gość: MONK Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 11:14
            W przypadku Torunia najwiekszy akcent powinno sie polozyc na turystyke -
            promocje miasta. Gdzie sa nowe hotele? Moznaby wzorem innych miast
            zorganizowac wycieczki otwartymi autobusami po miescie, pomyslec o jakims
            jarmarku - cokolwiek co przyniosloby dodatkowo kase i wyrwalo miasto z tego
            niebytu
            • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 31.01.02, 12:14
              Gość portalu: MONK napisał(a):

> W przypadku Torunia najwiekszy akcent powinno sie polozyc na turystyke -
              > promocje miasta. Gdzie sa nowe hotele? Moznaby wzorem innych miast
              > zorganizowac wycieczki otwartymi autobusami po miescie, pomyslec o jakims
              > jarmarku - cokolwiek co przyniosloby dodatkowo kase i wyrwalo miasto z tego
              > niebytu

Masz racje. Zeby cos zrobic trzeba miec wizje. Nas na zewnatrz postrzegaja
              jako "madrych profesorkow". Niestety zza gory ksiazek swiata realnego nie widac.

• Gość: atomski Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 14:08
                No właśnie !! Co z pomysłem na Swięto Piernika ??
                To mogłoby wypromowac miasto jak Jarmark Dominikański Gdańsk !!!
                I co ???

A teraz kwintesencja głupoty :
                • Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! adres: *.pct.torun.tpnet.pl
                Gość portalu: darekj 30-01-2002 16:41

Po pierwsze nie jest to jeszcze przesądzone-o tym zadecyduje prezydent RPPo
                drugie-chyba zaczęła się kampania wyborcza przed wyborami samorządowymi.Może
                ktoś przypomni Jasiakiewiczowi porazki Bydgoszczy.
                Po trzecie-miastotwórczość...cóż,jeden sąd nie zrobi ze Bydgoszczy miasta.
                Po czwarte-bez przesady z tym NSA.Nie róbmy z naszego miasta prowincji,bo nie
                jest nią (...)"

Koniec cytatu . Szczególnie inteligentne jest po trzecie i po czwarte.
                Po drugie to ja nie rozumiem ,bo ten skubaniec nasz prezydent jakoś -póki co -
                lawiruje tak ,że mu się udaje (choć psuje przy tym nerwy wszystkim). To jakie
                porażki ?????

• Gość: fin Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 31.01.02, 15:37
                  Gość portalu: atomski napisał(a):
                  > Po drugie to ja nie rozumiem ,bo ten skubaniec nasz prezydent jakoś -póki co -
                  > lawiruje tak ,że mu się udaje (choć psuje przy tym nerwy wszystkim). To jakie
                  > porażki ?????

Ha, ha, Atomski przyznaje, że Jasiakiewicz dobrze kieruje miastem. No niesłychane, a więc
                  miewasz jednak "chwile obiektywizmu"?? Szkoda, że mówisz to po cichutku, na forum Torunia, a
                  nie u nas. Ale i tak nieźle się usmiałem.
                  Pozdr
                  • Gość: MONK Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 12:15
                    Sam bylem mocno zszokowany. Atomski , troche odwagi
                    • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 01.02.02, 12:27
                      Tutaj chodzi nie o Atomskiego,a o bardzo powazna rzecz.
                • Gość: darekj Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! oraz Re:Atomski IP: *.hacker.komp.pl 01.02.02, 16:18
                  Atomski!
                  Albo jesteś intligentny inaczej albo czerwony jak flaga robotnicza.
                  Albo jedno i drugie naraz,bo tak przeważnie bywa.
                  Cóż ja mogę ci wiecej powiedzieć-aha,że kompletnie brak ci kultury,chamie.

• Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! oraz Re:Atomski IP: 217.96.43.* 01.02.02, 17:34
                    Gość portalu: darekj napisał(a):

> Atomski!
                    > Albo jesteś intligentny inaczej albo czerwony jak flaga robotnicza.
                    > Albo jedno i drugie naraz,bo tak przeważnie bywa.
                    > Cóż ja mogę ci wiecej powiedzieć-aha,że kompletnie brak ci kultury,chamie.

Mysle ,ze Atomski wyraza tylko swoje poglady i nie ma to nic wspolnego z
                    chamstwem.
                    >

• Gość: Krzyżak Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! oraz Re:Atomski IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 18:02

> > Mysle ,ze Atomski wyraza tylko swoje poglady i nie ma to nic wspolnego z
                      > chamstwem.
                      > >
                      Oczywiście ,że atomski nigdy nie był chamski.Podoba mi sie jego zadziornośc i
                      nierzadko jego pikantny ton dyskusji.Może to czasami sprawiać takie wrażenie ,ale
                      zapewniam ,że tak nie jest.

• Gość: MONK Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! oraz Re:Atomski IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 22:24
                        Ktokolwiek pisal o czerwonym atomskim tego zapraszam na forum bydgoskie i
                        zarazem oswiadczam ze jestem 100x razy bardziej czerwony od niego.
    • alterego Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! 01.02.02, 22:36

> Mam nadzieje ,ze Ci z net.przyjazni torunsko-byd. zechca to
      > skomentowac.

No to komentuje:
      Choc raz o swoje niepowodzenia moglibysmy miec pretensje do siebie samych - a
      nie do Bydgoszczy.
      Jezeli nie chcemy miec pretensji do siebie, tylko koniecznie do innych - to
      czemu od razu nie do Pana Boga?
      Proponuje zlozyc skarge na Bydgoszcz do NSA.

• Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 02.02.02, 11:48
        alterego napisał(a):

> Gość portalu: d-k napisał(a):
        >
        > > Mam nadzieje ,ze Ci z net.przyjazni torunsko-byd. zechca to
        > > skomentowac.
        >
        > No to komentuje:

Bardzo dowcipne. Mam wrazenie,ze Ci z NetBiT rzna glupa i udaja ,ze nie wiedza o
        co chodzi .Pijecie piwo ,tak jak chce Bydzia.O naiwnosci ludzka !!!!!!!!
        > Choc raz o swoje niepowodzenia moglibysmy miec pretensje do siebie samych - a
        > nie do Bydgoszczy.
        > Jezeli nie chcemy miec pretensji do siebie, tylko koniecznie do innych - to
        > czemu od razu nie do Pana Boga?
        > Proponuje zlozyc skarge na Bydgoszcz do NSA.
        >

• alterego Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! 02.02.02, 12:23

. Mam wrazenie,ze Ci z NetBiT rzna glupa i udaja ,ze nie wiedza
          > o
          > co chodzi .Pijecie piwo ,tak jak chce Bydzia.O naiwnosci ludzka !!!!!!!!

Nikt nie przeczy, ze o siedzibe NSA toczyl sie morderczy wyscig miedzy naszymi
          miastami. Bydzia byla szybsza i juz. Czy twoim zdaniem zawodnik, ktory przegrywa
          wyscig powinien zabrac sie za intensywny trening, czy za ataki na zwyciezce?
          Mnie berdziej interesuje jak bedzie pracowal oddzial NSA i kto w nim bedzie
          pracowal. To jest instytucja dla calego wojewodztwa - a nie tylko dla Torunia i
          Bydgoszczy. Dla ludzi z regionu dojazd jest taki sam do Bydgoszczy jak i do
          Torunia.
          Nie zapominaj d-k, ze Bydgoszcz to polskie miasto polozone 40km od kochanego
          Torunia. Mieszkaja tam Polacy: jedni sympatyczni, drudzy mniej tak sami jak w
          Toruniu. Czy gdyby - nie daj Boze - w Polsce wybuchla wojna, to ty bedziesz
          rozklejal w miescie plakaty "Nie chcemy ginac za Bydgoszcz"?
          Pozdrawiam!
          • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 02.02.02, 13:25
            alterego napisał(a):

> Gość portalu: d-k napisał(a):
            >
            > . Mam wrazenie,ze Ci z NetBiT rzna glupa i udaja ,ze nie wiedza
            > > o
            > > co chodzi .Pijecie piwo ,tak jak chce Bydzia.O naiwnosci ludzka !!!!!!!!
            >
            > Nikt nie przeczy, ze o siedzibe NSA toczyl sie morderczy wyscig miedzy naszymi
            > miastami. Bydzia byla szybsza i juz. Czy twoim zdaniem zawodnik, ktory przegryw
            > a
            > wyscig powinien zabrac sie za intensywny trening, czy za ataki na zwyciezce?
            > Mnie berdziej interesuje jak bedzie pracowal oddzial NSA i kto w nim bedzie
            > pracowal. To jest instytucja dla calego wojewodztwa - a nie tylko dla Torunia i
            >
            > Bydgoszczy. Dla ludzi z regionu dojazd jest taki sam do Bydgoszczy jak i do
            > Torunia.
            > Nie zapominaj d-k, ze Bydgoszcz to polskie miasto polozone 40km od kochanego
            > Torunia. Mieszkaja tam Polacy: jedni sympatyczni, drudzy mniej tak sami jak w
            > Toruniu. Czy gdyby - nie daj Boze - w Polsce wybuchla wojna, to ty bedziesz
            > rozklejal w miescie plakaty "Nie chcemy ginac za Bydgoszcz"?
            > Pozdrawiam!

Co za patos !!!!!!!!!!

• alterego Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! 02.02.02, 13:55
              D-k! Skoro tak cie meczy ten problem NSA i Bydgoszczy zajrzyj do dodatku
              regionalnego dzisiejszej GW. Tam Czolgowski w notatce "Prawy i lewy" bardzo
              trafnie wskazuje przyczyny tej porazki Torunia.
              Zapewniam cie jeszcze, ze jako lokalny patriota, na spotkaniach NetBiT nie
              bede pil bydgoskiego piwa. Chetnie pilbym torunskie, gdyby takie bylo. Ciekawe
              czyja to wina, ze ostal nam sie jeno "Stary Browar"? Pewno Bydgoskich
              Browarow ;-)
              • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 02.02.02, 15:02
                To piwo to byla przenosnia.
                • Gość: MONK Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 15:38
                  d-k czemu nie grzmiales kiedy osrodek NSA przez tyle lat byl w Gdansku ??? BO
                  NIE MIALES POJECIA O JEGO ISTNIENIU. Pewnie siedzialbys cicho gdyby ani
                  Bydgoszcz ani Torun nie mialy u siebie tej siedziby. Wladze Torunia zwyczjnie
                  okazaly sie mniej sprawne i dlatego przegraly a tobie pozostalo wylewanie
                  goryczy na forum.
                  • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 02.02.02, 18:32

> d-k czemu nie grzmiales kiedy osrodek NSA przez tyle lat byl w Gdansku ??? BO
                    > NIE MIALES POJECIA O JEGO ISTNIENIU. Pewnie siedzialbys cicho gdyby ani
                    > Bydgoszcz ani Torun nie mialy u siebie tej siedziby. Wladze Torunia zwyczjnie
                    > okazaly sie mniej sprawne i dlatego przegraly a tobie pozostalo wylewanie
                    > goryczy na forum.

Zdziwisz sie ,ale juz od dawna wiem,ze NSA bylo w Gdansku. Przeciez doskonale
                    wiesz, dlaczego ponoc powolaja NSA w B-szczy / slysze,ze prezydent ma
                    watpliwosci/ .Teraz kolej na przeniesienie Sejmiku do Bydzi.Radze zastanowic
                    sie,czy nie zebrac 100 tys podpisow i wystapic do Sejmu z inicjatywa
                    ustawodawcza. Bylaby to pelnia szczescia.Zapomnialem,jeszcze Urzad Celny jest
                    do " wziecia ".

• Gość: DVD Re: NSA w ... do Alterego IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 20:49
                      Nie dziw sie, ze nie ma torunskiego piwa. Jego historia jest podobna do Gazety
                      Torunskiej, a raczej Gazety Pomorskiej, ktora przymusowo po wojnie musiala
                      wywedrowac po krotkim okresie istnienia w Toruniu do Bydgoszczy...
                      • Gość: atomski Re: NSA w ... do Alterego IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 00:16
                        darku j -na drugi raz pomyśl zanim cos napiszesz . Nie odwrotnie .
                        finie ,Monku - nie podobają mi sie bandyckie metody naszego prezydenta . Jestem
                        jedynie pełen podziwu ,że lawiruje na krawedzi już dość długo i nie skręcił
                        jeszcze karku :)))
                        Nie zmienia to wszakże faktu najważniejszego ,że w negocjacjach z
                        IKEĄ ,bardziej szkodził niż pomagał (choćby z powodu przedłużających sie
                        negocjacji i kosztów ponoszonych przez syndyk Rometu ).

Jako członek netbitu -jeśli chodzi (a może netbit tez jest czerwony ???) o NSA-
                        to osobiście wolałbym by zbudować od podstaw cos pomiędzy naszymi miastami . To
                        cos by miało owo lotnisko międzynarodowe ,NSA,IKEE ...itp. Byłoby jak w
                        małżeństwie-wspólne. Niestety do tego potrzeba pieniążków ,bardziej otwartych
                        umysłów i mniejszej zawiści na każdym poziomie (od kiboli po polityków) miedzy
                        naszymi miastami...
    • Gość: Mario Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 10:42
      To był naprawdę trudny orzech do zgryzienia.Za Bydgoszczą przemawiała wielkość
      tego miasta i fakt bycia stolicą województwa,za Toruniem miejscowy wydział
      prawa,siedziba sejmiku samorządowego oraz myślę ze najważniejsze - utrzymany w
      bardzo dobrym stanie budynek po byłym Zusie przy ulicy Mickiewicza.Niestety to
      Bydgoszcz i tamtejsi politycy mają większą siłę przebicia w Warszawie i
      skończyło się tak jak się skonczyło.Należy się tylko cieszyć że powstaną nowe
      miejsca pracy w regionie,a przecież nic nie stoi na przeszkodzie żeby toruńscy
      prawnicy znleźli zatrudnienie w bydgoskim oddziale NSA.
      • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 03.02.02, 11:17
        Gość portalu: Mario napisał(a):

> To był naprawdę trudny orzech do zgryzienia.Za Bydgoszczą przemawiała wielkość
        > tego miasta i fakt bycia stolicą województwa,za Toruniem miejscowy wydział
        > prawa,siedziba sejmiku samorządowego oraz myślę ze najważniejsze - utrzymany w
        > bardzo dobrym stanie budynek po byłym Zusie przy ulicy Mickiewicza.Niestety to
        > Bydgoszcz i tamtejsi politycy mają większą siłę przebicia w Warszawie i
        > skończyło się tak jak się skonczyło.Należy się tylko cieszyć że powstaną nowe
        > miejsca pracy w regionie,a przecież nic nie stoi na przeszkodzie żeby toruńscy
        > prawnicy znleźli zatrudnienie w bydgoskim oddziale NSA.

Chcialbym tylko przypomniec ,ze w woj.kujawsko-pomorskim sa dwie stolice i z
        przykroscia musze wyzanc,ze niektorym ten fakt jest nie na reke.
        W pelni zgadzam sie z atomskim i uwazam,ze nalezaloby zagospodarowac teren
        pomiedzy miastami .Jestem pewien,ze gdyby powstalo lotnisko na terenie pomiedzy
        naszymi stolicami,to byloby to lotnisko dla naprawde duzej
        aglomeracji .Uwierzcie,ze Torunianie wole teraz jezdzic na Okecie niz do Bydzi.
        Zrozumcie rowniez nas ,ze tez mamy swoje ambicje i trudno nam sie pogodzic z
        faktem,ze ktos nabija nas w butelke i to perfidnie w bardzo istotnych
        sprawach .Nie rozumiem ,dlaczego wasz prezydent zachowywal sie orgiastycznie
        informujac o tym,ze siedziba NSA bedzie w B-szczy. Odkryl swoje karty. Budynek w
        Toruniu jest lepszy ,nie mowiac juz o UMK i centralnym polozeniu tej mniejszej
        stolicy w naszym regionie. Jeszcze rza dziekuje Ci atomski za brak
        zacietrzewienia.
        • Gość: atomski Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 02:10
          Dzięki bardzo .

Nie zmienia to faktu ,że wyszło mi trochę masło maślane : napisałem niby jako
          członek netbitu ,lecz wynurzenia osobiste ...
          Spieszę wyjaśnic :
          Nie narzucam swoich wizji netbitowi (to uwaga dla członków netbitu) i wcale
          nie jestem przekonany ,czy kompania z drużyny myśli podobnie .To moje prywatne
          przemyślenia ...

Pozdrawiam :)
    • Gość: Pol Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 158.75.58.* 04.02.02, 10:05
      Panie i panowie! Co wy wszyscy chrzanicie, że wszystkiemu są winne jakieś tam
      władze Torunia! Przecież prezes NSA Hausner to facet bez jaj! Na co ten facet
      tak długo czekał i zwlekał? Znał przecież lokalizacje. Kto z was znalazłby
      lepszą w całym Toruniu??? Centrum Torunia, nowoczesny, nowy i duży budynek, i
      jeszcze miasto miało dołożyć się na zagospodarowanie NSA! Ten dupek czekał na
      wybory, w których wygra SLD, żeby spokojnie mieć zagwarantowaną posadkę przez
      następne 4 lata, bo wiadomo było, że czerwoni będą wszędzie robić czystki. No i
      doczekał się. A co zrobił WENDERLICH??? Nic!!! I jeszcze dodał, że on się wcale
      tym nie zajmował, to nie jego sprawa. TO KOGO TEN SUKINSYN REPREZENTUJE?
      Toruń??? Przecież ma w całym regionie najsilniejszą pozycję z działaczy SLD-
      owskich i to od niego najwięcej obecnie zależało. Dlatego wszelkie przetensje
      do rządzących Toruniem są bezprzedmiotowe.
      • Gość: MONK Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 213.76.53.* 06.02.02, 20:00
        Panowie ! Wybierzcie sobie w koncu skuteczne wladze, ktore zrobia cos z tym
        miastem.
        Prawda jest taka, ze nawet jesli istnieje cos takiego jak wyscig o urzedy to
        trzeba wiedziec jak sie do niego zalapac a nie ziac nienawiscia z bezsilnosci.
        Wystarczy sie przejsc po miescie zeby zobaczyc jak malo sie tu dzieje - NIE
        MOWIE ZE MIASTO JEST BRZYDKIE ; wprost przeciwnie ale jakby troche martwe.
        Pozdr.
        • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 07.02.02, 12:20

> Panowie ! Wybierzcie sobie w koncu skuteczne wladze, ktore zrobia cos z tym
          > miastem.
          > Prawda jest taka, ze nawet jesli istnieje cos takiego jak wyscig o urzedy to
          > trzeba wiedziec jak sie do niego zalapac a nie ziac nienawiscia z bezsilnosci.
          > Wystarczy sie przejsc po miescie zeby zobaczyc jak malo sie tu dzieje - NIE
          > MOWIE ZE MIASTO JEST BRZYDKIE ; wprost przeciwnie ale jakby troche martwe.
          > Pozdr.

Troche przesadzasz. Twoje miasto tez nie powala aktywnoscia. Masz jednak duzo
          racji piszac te slowa o Toruniu.
          • Gość: Morciasz Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: *.graf.torun.pl 08.02.02, 10:06
            Dzis, po kilku miesiacach na lamach Nowosci "obudzil sie" w sprawie NSA Bogdan
            Lewandowski - posel lewicy. Typowe zagranie pod publiczke - jak on to sie
            martwi - troche pozno na alarmy panie posle? Uwazam, ze gosc nie powinien miec
            stalej kolumny w "Nowosciach". Przeciez "Nowosci" nie sa Organem Komitetu
            Wojewodzkiego SLD!
            • Gość: d-k Re: NSA w Bydgoszczy !!!!! IP: 217.96.43.* 08.02.02, 16:32
              Gość portalu: Morciasz napisał(a):

> Dzis, po kilku miesiacach na lamach Nowosci "obudzil sie" w sprawie NSA Bogdan
              > Lewandowski - posel lewicy. Typowe zagranie pod publiczke - jak on to sie
              > martwi - troche pozno na alarmy panie posle? Uwazam, ze gosc nie powinien miec
              > stalej kolumny w "Nowosciach". Przeciez "Nowosci" nie sa Organem Komitetu
              > Wojewodzkiego SLD!

Jaka szkoda !!!!!!!!!!!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka